Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@a12 píše:
aha.. prvnak na čtvrtletí neměl oznamkovanej telak a hudebku, když jsou zakázaný.. kde by ty znamky vzal..
V pololetí ale bude mít, ne? U nás ve 3.třídě se jede tak nějak naoko i hudebka, výtvarka a pracovky. Tělák ne, ale nějaké jedničky jim tam učitelka vymýšlí
Co tak vím, tak 1. a 2. třídy mají většinou hudebku bez zpívání (poslouchají písničky, povídají si o tom, učí se noty) a tělák formou procházky.
@Heivka píše:
@Sardelka tak pokud má mít jedničky a trojky, tak při deseti předmětech bude mít přibližně takový průměr při 6 trojkách a 4 jedničkách, což znamená že klidně může mít jedničky jen z výchov a ve stěžejních předmětech být na 3. Což není úplně pěkné.
Z čeho má trojku jsem tu psala. Jinak z občanky má 1, z češtiny, dějepisu, zeměpisu má 2
@Flyingfrog píše:
Prvňák. Její. Však to píše.
Sorráč, blbě čtu. ![]()
U nás oznámkovaný vše. I všichni v okolí.
Hudebka zakázaná není, ne?
@Ou píše:
Přestat jí prudit.Uleví se vám oběma.
Kvůli naprostým podružnostem dost zhoršuješ celou tu zátěž co jako rodina musíte zvládnout.
Ano - s dvojkama se na ekonomickou střední dostane úplně v pohodě. Ne v pololetí osmé třídy se vážně nemusí připravovat na přijímačky když má norálně vyznamenání.
POkud se jí zhoršily známky během on-line výuky tak to není zas až tak jeí chyba, ale zádrhel je ve vnějších okolnostech - jakési světové padnemii a taky toho, že ji matka namísto podpory prudí kvůli tomu že nesedí u stolu.
Příspěvek upraven 27.01.21 v 09:29
Jsi mimo. Nemá dvojky, ale trojky ze všech stěžejních předmětů, takže jaképak vyznamenání? A známky si prý nasekala špatné ještě ve škole.
@Paola21 píše:
Díky za upřesnění, ale lepší si teď zlepšit průměr a nahrabat body tam než spoléhat na přijímačky.
Ne každá škola zohledňuje průměr. To je potřeba si zjistit.
Mě hlavně přijde ten průměr dost s ohledem na tu distanční výuku - tam mi přijde, že jsou učitelé mnohem shovívavější, než klasicky ve škole, alespoň u většiny lidí v mém okolí. Takže pokud nasekala blbé známky ještě během prezenční výuky a nedokázala to trochu stáhnout během online, tak nějaké zlepšení na konci roku a v devítce podle mě moc nehrozí. Učitelé budou fofrovat, aby vše dohnali a nároky na studenty budou vyšší ![]()
@unuděná píše:
V pololetí ale bude mít, ne? U nás ve 3.třídě se jede tak nějak naoko i hudebka, výtvarka a pracovky. Tělák ne, ale nějaké jedničky jim tam učitelka vymýšlíCo tak vím, tak 1. a 2. třídy mají většinou hudebku bez zpívání (poslouchají písničky, povídají si o tom, učí se noty) a tělák formou procházky.
to vůbec netuším právě.. jsem myslela, že jim tu známku ani dát nemůžou, když jsou ty předměty teď zakázaný ![]()
@Hořec píše:
Ne každá škola zohledňuje průměr. To je potřeba si zjistit.
Jasně, záleží na podmínkách té dané školy. A
@unuděná píše:
Mě hlavně přijde ten průměr dost s ohledem na tu distanční výuku - tam mi přijde, že jsou učitelé mnohem shovívavější, než klasicky ve škole, alespoň u většiny lidí v mém okolí. Takže pokud nasekala blbé známky ještě během prezenční výuky a nedokázala to trochu stáhnout během online, tak nějaké zlepšení na konci roku a v devítce podle mě moc nehrozí. Učitelé budou fofrovat, aby vše dohnali a nároky na studenty budou vyšší
Ona se umí učit, jenom to nebere vážně a myslí si že průměr není tak důležitý, tak ji to objasnim
@a12 píše:
to vůbec netuším právě.. jsem myslela, že jim tu známku ani dát nemůžou, když jsou ty předměty teď zakázaný
Podle mě zakázaný nejsou, jen nesmí zpívat a nesmí do tělocvičny (oboje kvůli rouškám). Takže většina škol to řeší prostě jinak a děti známkují. Copak ty nevíš, co dělají ve škole v době, kdy mají mít hubebku/tělák?
@Nikisek99 píše:
Ona se umí učit, jenom to nebere vážně a myslí si že průměr není tak důležitý, tak ji to objasnim
No to má pravdu. Ale nejde jen o ten průměr jako takovej. Jde o to, že trojky už vypovídají o nějakém hlubším nepochopení látky a to jí může do budoucna chybět
Nebo taky ne, žejo. Za nás se teda s trojkama všichni hlásili tak maximálně na učňáky, ale diskuze mě vyvedla z omylu. Dnes je to asi krapet jinak.
@Leenvecka Konec střední a základky je taky dost rozdíl. Já na gymplu taky prolézala s odřenýma ušima, ale na VŠ jsem se dostala v pohodě. Protože na VŠ
se ještě dost často dělají přijímačky a VŠ, které mají problém s množstvím studentů, nastaví příjem do průměru 3 a pak to na konci prváku vycházejí. Ale třeba teď řeší přijímačky na střední moje švagrová, protože u nás v okolí má většina škol jako největší váhu průměr za důležité předměty za poslední 3 roky ZŠ, její syn je teďka v 6. třídě a jde mu to nic moc, průměr má pod 2,5 a to u nás ve městě pomalu může zapomenout na libovolný obor s maturitou
Nebo jedou na scio testy, ty zkoušeli loni, kdyby chtěl někdo na 8 letý gympl a trojkaři to opravdu nedávali.
@Sardelka píše:
Průměr 2,1 ukazuje, že má slečna téměř samé dvojky, semtam jedničku, semtam možná trojku, a vy ji pomalu ženete na učňák?Se z vás picnu
Taky mi lehce spadla brada z odpovědí, co tu vidim
Chudaci deti fakt
takovejch kravin se učí
a už ani trojky nestačí
![]()
Takže má šanci když si to zlepší v dalším pololetí a příští školní rok? A jaký průměr je na ekonomku přijatelný? Do 1,5?