Dcera u distanční výuky leží v posteli

Napsat příspěvek
Velikost písma:
a12
61155
27.1.21 09:42
@unuděná píše:
Mě hlavně přijde ten průměr dost s ohledem na tu distanční výuku - tam mi přijde, že jsou učitelé mnohem shovívavější, než klasicky ve škole, alespoň u většiny lidí v mém okolí. Takže pokud nasekala blbé známky ještě během prezenční výuky a nedokázala to trochu stáhnout během online, tak nějaké zlepšení na konci roku a v devítce podle mě moc nehrozí. Učitelé budou fofrovat, aby vše dohnali a nároky na studenty budou vyšší :think:

hele nevim, v rodině máme šestáka a tam to vypadá spis na zhoršení, maj bordel v úkolech, nevim kam jim je učitelé zapisujou, ale už se mu stalo, že jeden učitel přetáhl hodinu, druhej už se hlásil, on si nezapsal ukol a pak už ho tam nedohledal a za pět..
jasně, řekne se, že uz je velkej a má si to hlídat, je mu nějakých 11,ale je to pro ně fakt náročný.. celý dopoledne na distanční výuce, je sám doma, takže si mezi tim obstarat nějaký jídlo atd. a pak když přijdou rodiče se učit zas.. vůbec jim to nezávidím..
ale dítě v 8.tride už by melo být pozornejsi a nezhorsovat si známky tím, že nesplní ukol atd. to je jasný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61155
27.1.21 09:47
@unuděná píše:
Podle mě zakázaný nejsou, jen nesmí zpívat a nesmí do tělocvičny (oboje kvůli rouškám). Takže většina škol to řeší prostě jinak a děti známkují. Copak ty nevíš, co dělají ve škole v době, kdy mají mít hubebku/tělák?

tak s nima tam nejsem, ze jo :mrgreen:
a prvnak mi toho tak moc neřekne.. spíš se ho zeptám co delaly poslední hodinu pred obědem, než co o telocviku, protože on mi řekne, že telocvik mít nemůžou.. a ven chodí i o přestávce, tak to nebere tak, že maj telocvik, když jdou lítat ven.. minule bobovaly, tak mu říkám jste bobovaly misto telocviku? ne, telocvik mít nemůžem :lol:
no a minule v době hudebky co jsem pochopila neco vyráběly..

jo a u toho telaku mam pocit tenkrát resili prevlikani..
ale oni se stejně prevlikaj ikdyz jdou ven..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1014
27.1.21 09:54
@Nikisek99 píše:
Chtěla by na ekonomku.. Takže zabrat v dalším pololetí a příští rok musí.

Tak důležité je z čeho má ty trojky. Kdyby chtěla na gympl a měla trojku z ma a fy, tak tam by jí to asi doběhlo, ale chce na ekonomku, myslím si, že se dostane v pohodě. Dnes chodí na sš i děti se čtyřkou. Zas tak bych to nehrotil. Záleží taky co měla dřív. Jestli si to drží plus mínus stejný, tak nevidím problém. Navíc puberta a k tomu distančka. Mám to doma dvakrát a jsem raději, když nejsem doma a nevidím to. Našim dětem to tedy jde s prstem v nose, mají jedničky, ale co u toho provozujou, to lezení v posteli je nic. Momentálně syn posiluje a dcera si lakuje nehty, u toho jim běží výuka. A jestli tě to uklidní, stůl v pokoji jsme zrušili už dávno. Učí se všude jinde, často i v té posteli, ale kdybych je našel sedět v klidu u stolu, tak si myslím, že jsou nemocní. Takže za mě se zbytečně stresuješ, dal bych jí pokoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
27.1.21 09:57

Ještě že vás nemám za rodiče, co tak tady čtu. :D Průměr 2 je hodně? Já měla průměr 3, dostala jsem se na ekonomku a normálně odmaturovala. Škola mě nikdy nebavila, učitele jsem měla na háku, v posteli jsem byla skoro furt a žiju. Normální puberťák.

Jasně, kdyby chtěla na gympl, tak průměr 2 je asi moc, ale na normální střední to stačí, proč hned na učňák. :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
27.1.21 10:08

@ŽofkaTofka Tak jak jsem psala - ono až tak nejde o tu známku jako takovou, spíš o porozumění látce. Já třeba měla na vejšce z matiky za 3 s odřenýma ušima, přesto jsem učivo zvládala levou zadní, jen jsem se vždy nechala nachytat nějakém detailu (profesor byl pěkně zákeřnej na chytáky :P ). Ale pokud má z více předmětů trojku, tak je dost pravděpodobné, že někde plave. A to se jí může vymstít na té střední - a proč se zbytečně trápit na škole, která je nad moje síly (ať už skutečné, nebo jen ty, co jsem tomu ochotná obětovat)? Učňák je taky normální škola a na řemesle není vůbec nic špatného. To jen dnešní doba nutí všechny mít nejlépe vysokoškolský titul :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
27.1.21 10:09

Tak průměr je jedna věc, ale mít trojky z matematiky, češtiny, fyziky atd. je problém. Kvůli přijímačkám a poté se zvládnutím učiva na SŠ. Ta kritéria přijímání na SŠ se liší škola od školy. Na soukromé bývají většinou menší nároky než na ty státní. Ty jsou ještě navíc mnohé výběrové. Třeba tady u nás se na obchodku (podle počtu uchazečů a přijatých) dostane každý třetí až čtvrtý. Samozřejmě nevím, s jakým průměrem je většina uchazečů. Mám dceru v devítce, má průměr 1,1. Na škole, kam se hlásí, se známky z posledních 3 pololetí počítají do bodového hodnocení + se ještě navíc (vzhledem k zaměření) připočítávají známky z přírodopisu, chemie a fyziky. Na ZŠ mám nyní deváťačku a šesťáka, chodí na stejnou školu a musím pochválit přípravu školy na distanční výuku, připravili se na to již dopředu přes prázdniny, takže distanční výuka funguje dobře. Na přelomu listopadu a prosince měly děti navíc „zkouškové období“, kdy chodily každý den na přezkoušení z jednoho předmětu. Po jednom (max. pod dvou) na předem stanovený termín, Tam si je učitelé proklepli poměrně do hloubky. Bylo to jak na VŠ :D A pak, jak se vrátily do školy a až do Vánoc, to byla jedna písemka za druhou :think: Ten kdo na to učení v době distanční výuky kašlal, měl pak problémy. A jak mi děti říkaly, opravdu tam u některých lítaly trojky, čtyřky, pětky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1229
27.1.21 10:13

U nás se do přijímaček započítávají znám z M, AJ a ČJ z konce osmičky a pololetí devítky + oba průměry. Dále výsledek přijímaček. Z dětí se pak udělá žebříček dle úspěšnosti, za určitým počtem se udělá čára. A nebereme každého, to radši otevřeme druhé kolo přijímacího řízení. A záleží i na tom, kolik dětí a jak kvalitních se hlásí. Může se stát, že dítě se jeden rok dostane, ale ten další by se už nedostalo ani omylem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
27.1.21 10:24
@welovefashion píše:
no jasně, ale budete muset najít ekonomku, kde jsou přijímačky :-)Podle mě nejsou vypovídající známky, ale znalosti :-) měla jsem spolužáka, co šel se dvěma trojkami na gympl, jen prostě musel napsat lépe testy, tuším, že známky dělaly nějakých 10-15% z hodnocení… na ekonomkách berou do nějakého průměru bez zkoušek…

Ne, neberou. :roll: Státní přijímačky jsou povinné pro všechny SŠ, jen letos je kvůli covidu výjimka. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
27.1.21 10:36
@Ou píše:
Přestat jí prudit.

Uleví se vám oběma.

Kvůli naprostým podružnostem dost zhoršuješ celou tu zátěž co jako rodina musíte zvládnout.

Ano - s dvojkama se na ekonomickou střední dostane úplně v pohodě. Ne v pololetí osmé třídy se vážně nemusí připravovat na přijímačky když má norálně vyznamenání.

POkud se jí zhoršily známky během on-line výuky tak to není zas až tak jeí chyba, ale zádrhel je ve vnějších okolnostech - jakési světové padnemii a taky toho, že ji matka namísto podpory prudí kvůli tomu že nesedí u stolu.

Zase radíš, kde nevíš. Během pandemie a distanční výuky se ukazuje, kdo je ochoten věnovat výuce čas a kdo na to zvyskoka sejří. Rozvírají se nůžky - a to přestože školy spíš přilepšují než přihoršují.

Pokud slečna dcera od zakladatelky spadla z jedniček do trojek, byla bych velmi, velmi na pozoru. Není schopna samostatné práce, nehlídá si povinnosti a neumí se připravovat na zkoušení. Jasně, vše se dá napravit, ale bude to bolet.

A jen tak pro zajímavost, můj osmák, co s ním neskutečně fláká puberta a schytal vlastním přičiněním na výzo taky pár trojek, má v osmičce průměr 1,7. Jenže my naštěstí přijímačky řešit nemusíme (díkybohu!).

Postel neřeším, ale je fakt, že se moje potomstvo postupně přesunulo ke stolu, protože z postele bolí celý člověk.

Příspěvek upraven 27.01.21 v 10:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6363
27.1.21 10:37

@SAJ, zakladatelka přijímačky taky neřeší. Dcera je osmačka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
27.1.21 10:45
@Hořec píše:
@SAJ, zakladatelka přijímačky taky neřeší. Dcera je osmačka.

Však píšu, že mám taky osmáka. A přijímačky řeší - za rok. Vysvědčení z osmičky se započítává do přijímačkového průměru. Jenže mě by jako rodiče ani tak neděsil ten průměr, jako to, co je za ním.

Hele, já jsem rodič, který se zajímá o to, co je za těma známkama, takže někdy vynadám i za jedničku nebo za dvojku a jindy trojku nebo čtyřku pochválím nebo s pochopením utěším. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
27.1.21 10:45
@bartsch píše:
Tak průměr je jedna věc, ale mít trojky z matematiky, češtiny, fyziky atd. je problém. Kvůli přijímačkám a poté se zvládnutím učiva na SŠ. Ta kritéria přijímání na SŠ se liší škola od školy. Na soukromé bývají většinou menší nároky než na ty státní. Ty jsou ještě navíc mnohé výběrové. Třeba tady u nás se na obchodku (podle počtu uchazečů a přijatých) dostane každý třetí až čtvrtý. Samozřejmě nevím, s jakým průměrem je většina uchazečů. Mám dceru v devítce, má průměr 1,1. Na škole, kam se hlásí, se známky z posledních 3 pololetí počítají do bodového hodnocení + se ještě navíc (vzhledem k zaměření) připočítávají známky z přírodopisu, chemie a fyziky. Na ZŠ mám nyní deváťačku a šesťáka, chodí na stejnou školu a musím pochválit přípravu školy na distanční výuku, připravili se na to již dopředu přes prázdniny, takže distanční výuka funguje dobře. Na přelomu listopadu a prosince měly děti navíc „zkouškové období“, kdy chodily každý den na přezkoušení z jednoho předmětu. Po jednom (max. pod dvou) na předem stanovený termín, Tam si je učitelé proklepli poměrně do hloubky. Bylo to jak na VŠ :D A pak, jak se vrátily do školy a až do Vánoc, to byla jedna písemka za druhou :think: Ten kdo na to učení v době distanční výuky kašlal, měl pak problémy. A jak mi děti říkaly, opravdu tam u některých lítaly trojky, čtyřky, pětky.

Z čj má 2

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
519
27.1.21 11:01

Mám děti maličké.
Ale mít dítě v pubertě na distanční výuce tak bych vyžadovala, aby mi každý den po skončení online výuky předvedla své zápisky z toho dne. A ať si u toho třeba stojí na hlavě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
27.1.21 11:04
@SAJ píše:
Však píšu, že mám taky osmáka. A přijímačky řeší - za rok. Vysvědčení z osmičky se započítává do přijímačkového průměru. Jenže mě by jako rodiče ani tak neděsil ten průměr, jako to, co je za ním.Hele, já jsem rodič, který se zajímá o to, co je za těma známkama, takže někdy vynadám i za jedničku nebo za dvojku a jindy trojku nebo čtyřku pochválím nebo s pochopením utěším. :nevim:

Souhlasím s tebou. Tuhle jsem utěšovala utrápeného syna z dvojky z diktátu. Bylo to před Vánoci po té distanční výuce, kdy si učitelka chtěla ověřit naživo, jak jim to jde. Musela rozdat mraky trojek i čtyřek (pozor, je to 3.třída) a on byl nešťastnej, že to nezvládl na jedničku, trubka :oops: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
27.1.21 11:14
@krukynka píše:
Mám děti maličké.
Ale mít dítě v pubertě na distanční výuce tak bych vyžadovala, aby mi každý den po skončení online výuky předvedla své zápisky z toho dne. A ať si u toho třeba stojí na hlavě.

Jak u koho. Moje děti musí každý den zápisy posílat svým učitelům. Některé jsou i známkované. Musí si to hlídat. Je to jejich zodpovědnost. Co vím od svých dětí, kdo s tím měl v jejich třídě problém, byli velmi brzy upozorněni rodiče a někteří museli naklusat i do školy. Když si to tak zpětně přeberu, všechno zlé je i pro něco dobré. U svých dětí pozoruji velký posun k větší samostatnosti, zodpovědnosti a sebedisciplíně. Distanční výuka je určitě náročnější. Jo a více se těší do školy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí