Dcera u distanční výuky leží v posteli

Napsat příspěvek
Velikost písma:
81500
27.1.21 09:16
@a12 píše:
a maj tam teď vůbec zapocitany ty výchovy? telak a hudebku určitě ne, ne? no z vytvarky a pracovek na distanční výuce asi taky nic neudelaj.. tak to maj celkem nevýhodu u počítání průměru kdyz jim tam chybí třeba 4 jedničky z výchov

Maj. Hodnotí se všecko. Holka dostala jedničku za procházku v tom jednom týdnu, kdy do té školy šla. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
27.1.21 09:16
@Nikisek99 píše:
Chtěla by jít na ekonomku.. Myslíte si že když zabere tak se dostane??

A z čeho má trojky? Jestli z hlavních předmětů (čj, m, jazyk), tak to je podle mě dost blbý. Za mě je ten průměr šílenej, když si vezmu, že jsou v tom těláky, výtvarka, hudebka a další výchovy. Ležení v posteli, pokud to není vyloženě zakázané učitelem, nevidím jako problém (za předpokladu, že u toho zvládá zapisovat si poznámky).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
27.1.21 09:17
@Blankaspl píše:
Průměr je v pohodě, pokud dále plánujete učňák. Jinak je potřeba, aby dcerka zabrala. Že je u distančky v posteli, to bych neřešila.

A má šanci když bude mít další pololeti a 9.třídu do 1.5???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1096
27.1.21 09:18
@Paola21 píše:
Vzhledem k upadajícím nárokům je průměr nad 2 dost - alespoň co se týká ZŠ v mém okolí. Jestli chce jít na maturitní obor na průměr, tak bude velká konkurence.

Zda nároky upadají je diskutabilní, vzhledem k tomu, kolik času z posledních 12měsíců děti strávily domácí výukou. Relevantní je ta otázká průměru, protože se upouští od známkování a přechází se ke slovnímu hodnocení. Sleduji tu situaci jen po očku, tak nevím, zda je to pouze doporučené nebo nařízené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650

Mě by u ležení v posteli nejvíc vadilo, že pokud má notebook, tak válení v posteli mu hodně škodí kvůli prachu a přehřívání. Pokud má pevnou podložku, nebo stojí mimo postel, pak je počítač ok. Pro mě je to jeden z důvodů, proč chci synovi potom koupit All in one PC, je to v podstatě notebook schovaný za obrazovkou, ale musí stát na stole protože klávesnice a myš je sólo. A taky syn je zatím malý, tak nechci aby měl, minimálně do 15 možnost rychle zavřít obrazovku kvůli kontrole činnosti na počítači.

Průměr 2,1 na ZŠ mi přijde tedy dost, ale hrozně záleží na rozložení známek, pokud má všude dvojky a jednu trojku tak asi OK, ale pokud má že stěžejních předmětů (jazyky, matematika, fyzika, chemie, biologie,…) trojky až čtyřky, je to průšvih, pokud má vyšší ambice než učňák, měla by zabrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
942

Na prumer se nehraje. Vubec bych to neřešila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
27.1.21 09:19
@Blankaspl píše:
Průměr je v pohodě, pokud dále plánujete učňák. Jinak je potřeba, aby dcerka zabrala. Že je u distančky v posteli, to bych neřešila.

A má šanci když bude mít další pololeti a 9.třídu do 1.5???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
27.1.21 09:20
@vokishka píše:
Na maturitní obor se na průměr už nedá jít. Jsou přijímačky. Ale za průměr jsou body, které se sečtou s těmi z přijímaček.

Díky za upřesnění, ale lepší si teď zlepšit průměr a nahrabat body tam než spoléhat na přijímačky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
27.1.21 09:20
@Nikisek99 píše:
A má šanci když bude mít další pololeti a 9.třídu do 1.5???

A prozradíš nám konečně, z čeho má ty trojky? To je celkem stěžejní. Já třeba měla trojku v devítce ze zemáku a dějáku, takže to bylo naprosto šumák pro následné studium zdrávky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
27.1.21 09:21
@Nikisek99 píše:
A má šanci když bude mít další pololeti a 9.třídu do 1.5???

Na netu jsou přijímačky z loňský roku, ty ať si zkouší. www.scio.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14108

Tyjo, já se trojkama v osmičce bych tady dámám přivodila infarkt. :lol: :mrgreen:

Tak se učí v posteli, no a?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
@albert karty píše:
Proboha ženský!!! Známky na ZŠ nic neznamenají. Viděla jsem x případů kdy dítě na základce nic moc, a má Mgr. z prestižní školy. Naopak ti, kteří měli 1 na vysokou ani nešli. Jde především o to, aby se učit chtěla a viděla v tom smysl. Záleží co si zvolí dále… co ji baví?

Chtěla by na ekonomku.. Takže zabrat v dalším pololetí a příští rok musí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8980

Průměr ze všech známek je blbost. To se ještě tak max k přijímacím zkouškám. A tam, kde by průměr 2 stalo za to počítat, se asi nikdo dostat nechce… ono hlavně záleží na známkách. Pokud má 1 jen z vychov a z hlavních předmětů 3, sem tam 2, tak to není žádná sláva. Jestli chce jít na ekonomiku, tak je důležitá matika a i ten celkový průměr. A učení v posteli bych fakt neřešila. Někdo se líp učí u stolu, někdo v posteli, někdo ve vlaku…hlavn, že se učí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1096
@Lama Lama píše:
Průměr přes dva znamená, že má každou jedničku z těláku, výtvarky, hudebky a rodinky( nebo jak se tydle rukodělné předměty ted nazývají) vykompenzovanou trojkou. A je to přes dva, tedy více trojek, než těchto jedniček „zadarmo“.

Vidím, že nejsi autorkou příspěvku - má otázka tedy zní, jak víš, jaké má dcera autorky vysvědčení? Může mít 1 a 3, stejně tak jako může mít 2.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
27.1.21 09:22
@Nikisek99 píše:
Chtěla by jít na ekonomku.. Myslíte si že když zabere tak se dostane??

Jsneze jo, kdyz udela zkousky, pripadne na nakou soukromou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí