Děda se netěší na vnouče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
26.3.20 22:15
@Anonymní píše:
Ale jemu nejde o to, že čekám dítě, ale s kým ho čekám. Moje sestra také maturovala a břichem, teď má dvouletého chlapečka, manžela a je šťastná. A když přišla těhotná ona vystrojila se svatba a bylo. Když jsem přišla já, je oheň na střeše. Tady vůbec nejde o to, kolik mi je. Máma v mém věku čekala už mě a to v pořadí druhou. A tátovi nebylo 24, ale 22,když jsem se já narodila. Tady jde právě jen o etnikum.

Je fakt, že mentalita u cikánů je prostě jiná, prostě ikdyž jsou relativně podle nás „normální“ to myšlení je jiný, ale to máš u všech národu a ras.. Pokud vám to vyhovuje, nemusíte brát na nikoho ohled, táta se asi o tebe bojí, ale pokud je přítel pracovitý, slušný, spolehlivý chlap, tak se hrany časem třeba obrousí a bude rád, že jsi stastná. :)

• Citovat
  • Upravit
34473
26.3.20 22:16
@Anonymní píše:
Ale jemu nejde o to, že čekám dítě, ale s kým ho čekám. Moje sestra také maturovala a břichem, teď má dvouletého chlapečka, manžela a je šťastná. A když přišla těhotná ona vystrojila se svatba a bylo. Když jsem přišla já, je oheň na střeše. Tady vůbec nejde o to, kolik mi je. Máma v mém věku čekala už mě a to v pořadí druhou. A tátovi nebylo 24, ale 22,když jsem se já narodila. Tady jde právě jen o etnikum.

Doufám, že se tátovi nedivíš. Mě přijít s tímhle dcera, tak ji snad zabiju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
26.3.20 22:18
@Anonymní píše:
Pardón, že to píšu dvakrát, ale bude to prehlednější.

Tátovy řeči bych moc neposlouchala, seš u nich v bytě, moc na výběr teď nemáš, tak to nějak to vydrž a co nejdříve se odstěhuje. Přítel je dost starý na to, aby se o vás postaral. Co na to máma? Nemohla by tátovy domluvit, aby se trochu krotil? Řekni tátovy, že tě jeho chovaní mrzí, že to s přítelem myslíš vážně, seš s ním štastná a co nejdřív se osamostatníte. Jinak já rodila v čerstvých 19 a nikdy jsem toho nelitovala   :palec: :kytka:

Jinak starší „holky“ proč se do ní většina naváží, že je mladá a nic o životě neví?
Není jedno kolik kdo má let, ale spíš zkušenosti a kdo si čím prošel? A o jejím zázemí taky nic nevíte..

Ne, to tedy není jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
26.3.20 22:22
@Anonymní píše:
Nejsme bez zázemí, přítel koupil byt. Má slušnou práci a určitě nebudeme strádat. Na VŠ bych nešla ani tak, nejsem moc studijní typ. To našem nevadilo, sami nemají vysoké školy a my měli vždy všechno. A ano čekala jsem to, protože tak to bylo i u sestry.

dej mu čas možna si zvykne, ale přivést si domů roma tak mě rodiče zabijou nebo minimálně vydědí. Jedno to i řekli že tmavého do rodiny nechtějí a já se jim upřímně nedivím (neříkám že jsou všichni stejní ne nejsou, jsou i fajn, ale prostě obrázek si na ně společnost už udělala)

• Citovat
  • Upravit
21958
26.3.20 22:25

Víš, u sestry asi vaší viděli partnera, který se zdál perspektivní pro společný život.
S romským etnikem jsou obrovské problémy, kriminalita, navíc tvůj partner nevyrůstal v rodině, nemá ty běžné základy. Je fajn, že teď chodí do práce a stará se, to si odnesl z děcáku, ale může záhy přijít tzv. volání krve, bude chtít poznat svoji rodinu, přizpůsobit se jí, aby ho vzali mezi sebe a tím tobě přijde spousta problémů, protože přes to dítě s ním budeš svázaná už na vždy. Můžou k vám do rodiny začít chodit jeho příbuzní, obtěžovat vás, chtít po vás peníze, pořvávat na vás na ulici.
A část těchto genů bude mít i tvoje dítě, ať ho budeš vychovávat, jak chceš, tak geny prostě nevyčůráš, ty zůstanou a mnohdy převáží nad výchovou.
Tohle všechno si tvůj otec uvědomuje, nemá růžové brýle jako ty a bojí se těch možných problémů, co přijdou. Má tě rád a chce pro tebe to nejlepší a tahle volba to asi není.
Máš jedině možnost, že ho s partnerem překvapíte a budete dlouhodobě žít jako spokojená, pracující a slušná rodina. Pak táta uzná, že se mýlil a vezme partnera na milost.

Určitě ale nezavirej před svoji rodinou dveře a nezanevři na ně, i když se ti úplně nelíbí, co říkají. Pokud dojde na pravděpodobnou variantu vývoje, tak je budeš hodně potřebovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.3.20 22:27

@terien tak každý to cítí jinak. :) ne každý ve 40 má lepší zázemí, zkušenosti, vztah a nevím co všechno, než někdo komu je 20. Lidi mají tolik příběhů, že říct někomu, že ve 20 nic o ničem neví, je docela omezený.. Někdo toho za rok stihne po všech stránkách víc, než někdo za celej život. ale tak ono se lehce soudí cizí lidi přes net..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.3.20 22:30
@terien píše:
Doufám, že se tátovi nedivíš. Mě přijít s tímhle dcera, tak ji snad zabiju

No tak tohle říct, tak mě do konce života nevidí a že by mě to mrzelo, ale nevím co jsme udělali špatně. Říká jen a i to mi hrozně vadí, že měl přítele ze začátku vyhodit a rozbít mu hubu. Já nechtěla být stará matka, chci si se svým dítětem rozumět. Školu hotovou mít snad budu(za koronavir nemohu), bydlení bude také, přítel nás uživí a chce si mě vzít, tak nevidím problém. Takže ano divím se mu. U sestry to šlo a u mě ne, jen proto, že se mu nelíbí pleť mé lásky.

• Citovat
  • Upravit
Hegy
26.3.20 22:32

Ano…přesně toho " voláni krve" se asi táta bojí…a já se mu ani v nejmenšim nedivim…

• Citovat
  • Upravit
6445
26.3.20 22:34

No. Ja si nemyslim, ze se tata pretvaroval, bral ho proste jako kluka, se kterym chodis. Nic vic. Ja taky nepocitam s tim, ze muj 19 lety syn bude se svoji pritelkyni navzdy. Kdyz jim to vyjde, fajn, ale ja na tyhle stredoskolsky lasky neverim. A tatu nepresvedcuj, bud se smiri s realitou nebo ne. Nekdy se rodice s volbou partneru svych dcer a synu nesrovnaji cely zivot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21958
26.3.20 22:35

Holka, to je s tebou pořád dokola, napiš třeba za pět let a popravdě, zda nic není problém či zda největší problém je právě to, že přítel je rom a od toho se celá ta tragédie odvíjí.
A opravdu rodinu nezavrhuj a s velkýma slovama, že už tě nikdy neuvidí, šetři. Životní zkušenost mi říká, že svou rodinu budeš ještě hodně potřebovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.3.20 22:36
@terien píše:
Doufám, že se tátovi nedivíš. Mě přijít s tímhle dcera, tak ji snad zabiju

Radši žádný děcko, než šťastný, ale ne podle tvojich predstav :D

• Citovat
  • Upravit
21958
26.3.20 22:40

Anonymni, asi růže, táta zakladatelky by si právě moc přál šťastné vnouče i dceru, ale vše nasvědčuje tomu, že s partnerem takového etnika je štěstí velmi ošidné, že už tím, že s ním čeká dítě, tak je jednou nohou v průseru a spíš, než štěstí, očekává zklamání. A to žádný rodič nechce pro své dítě ani vnouče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2790
26.3.20 22:50

Upřímně? Já být na místě tvyho taty, tak mě asi odvezou :roll:. Udělám ve výchově vše pro to, aby má dcera věděla, že tyhle geny se prostě nemíchají :jazyk:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.3.20 22:53

@mado narovinu, všichni víme, že cikáni jsou prostě jiní, ale pokud je kluk x let z děcáku, kde mu pravděpodobně dali nějaký obecný základ, pracuje, má hypo, kterou platí, našel si bílou holku z úplné rodiny, s kterou je druhej rok, tak to asi nebude typickej cikán, co se poflakuje, krade a sbirá železo.. :D to že táta něco čeká je sice hezký, ale jsou dospělí a musí se postarat sami.. pokud se jim vztah nevydaří, nebudou ani první ani poslední. Rozvádí se kde kdo a dokonce i bílé páry kolem 40ti. :D

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.3.20 22:56

@mado musí si tím projít sama. Tím, že tata bude prudit a dělat dusno, nic nevyřeší. Ani jeho nespokojenost s výběrem chlapa, ani její těhotenství a akorát si je odežene.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová