Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Prave kvuli takovym, jako jsi ty se tu objevuji vlakna typu: Jsem v osmem mesici a nechal me. Vyhazuje me i s ditetem z bytu. Nasel si milenku a chce si ji pristehovat. Tim nechci nikoho urazit. Spocitej si, jak to zvladnes, kdyz te tvuj mily nahodou necha, ke komu pujdes, jak vyjdes financne. Byt zavisla na rodicich a plynule prejit na zavislosti na partnerovi, to chces? Chapu tatinka, ma strach. Byt se da napsat na oba dva, ikdyz plati hypoteku on. Je treba sebe i dite zabezpecit. Uvedomujes si to. Nekdo muze rict, ze je to vycuranost, ale pokud nastane krize, co budes delat?
Tyto, zakladatelko, píšeš ze ten tvůj Rom je úplně jiný, než ostatní a přitom tě už stihl přetáhnout na svou stranu
Bez školy, bez praxe s děckem na krku, jaké etnikum mi to jen připomíná ![]()
ale já prostě chtěla, aby druhé vnouče měli ode mě
Tak takový důvod početí dítěte jsem ještě neslyšela a proto si ho zapíšu.
Zakladatelko, nelam si s tou nenávisti tady hlavu. Jasně že v 19 můžeš být naivní nebo i „hloupá“ ale ruku na srdce, dámy, která z nás nebyla? Nemyslím si, že jsi nějak mlada. Naše maminky v tomhle věku měly dítě skoro všechny a taky to zvladly a nic divného to nebylo. Myslím, že to máte připravené hezky. Tátu neřeš. Nech ho to zpracovat, třeba až se malé narodí, tak aspoň trochu změní názor, vždyť tam bude i jeho krev a když ne po porodu, tak až mu prcek poprvé zamává, nebo se na něj usměje, bude třeba líp. Teď v těhotenství to všechno víc prožíváš(hormony) a počkej ten fičák po porodu
Nehádej se a nech ho brblat. Tím že všechno zvládnete mu dokážeš, že nemá pravdu. Držím ti pěsti. Ve volání krve nevěřím. Hrabnout může jak bílýmu, tak cikánovi, nebo strakatymu chlapovi…jsou to chlapi, tem občas hrabne, ale s barvou to moc společného nemá. ![]()
Zakladatelka, kdyby zrovna chodila s mimozemšťanem, tak má dítě s ním. Protože závidí sestře a jejímu dítěti pozornost, tak se rozhodla, že ona chce být taky středem pozornosti a poslat dítě s rodiči k moři. A rodiče řekli, že dvě děti stačí, tak co kdyby otěhotněla ségra a k moři by pak její dítě už nejelo.
No uznejte, to je zásadní důvod proto mít dítě teď hned.
Obrovská naivita a nerozum, který může slečně zničit zbytek života. Žádný rodič by nejásal. Zvlášť, pokud jim ten důvod i takhle vysvětlila. Zřejmě táta přemýšlí, kde udělal ve výchově chybu.
Dobrý den,
upozorňuji některé diskutující, aby zde psali pouze k tématu. Také Vás prosím, abyste se vyjadřovali slušně. Ať máte na situaci zakladatelky jakýkoliv názor, lze jej napsat i bez rasistického urážení.
PS: Diskuze bude promazána
Děkuji a hezký den
Natálie ![]()
Ja myslim, ze pokud bude mit segra dve deti tak stejne budou brat na dovolenou obe jeji deti Prece nenechaji to druhe doma.
Chtěla ses vyrovnat ségře, a zatím to moc nevychází, co…
Jen nechápu, jak sis to naplánovala to s tou maturitou, to sis byla opravdu na 100 % jistá, že ji uděláš?
Co když ji neuděláš? Co když budeš muset kvůli tomu vašemu výborně naplánovanému rodičovství zrovna ležet v nemocnici hore nohama na rizikovém. Půjdeš v září? V šestinedělí? No mládí má síly dost, tak ať jste zdrávi, teď už pozdě bycha honit. Tatínek vyměkne, nic se nejí tak horké, jak se uvaří, ale sama vidíš, že je hodně zklamaný. Doporučuju odstěhovat se k muži co nejdřív a začít fungovat jako dospělí nastávající rodiče.
@stín katedrál Taky mi přijde naivní plánovat, že na jaře udělám maturitu, v srpnu porodím. Maturita nemusí vyjít ns první pokus, miminko může chtít na svět dřív nebo díky komplikacím může zůstat ležet na rizikovém. Nechci vyčítat nedomyšlenost plánů, protože v prvním těhotenství mě taky ani nenapadlo, že když mám termín v únoru, že už celý prosinec budu bojovat o každý den… A že jsem na rizikovém poznala různé scénáře. Zakladatelko, tobě to možná od táty vyznívá, že nadává na přítele a jeho rasu. Možná opravdu takhle hází vztek na něj. Ale i kdybys teď otěhotněla s bílým chlapcem z nějaké průměrné rodiny, nejspíš taky nebude nadšený. ![]()
@terien píše:
Ne, anonymní růži jsem odpovídala na její komentář, tobě na tvuj. Jsem ze školky určitě dyl, než ty, ty se teď starej, abys kytičky naučila svého mimíska.
Ale nene, psala jste k jejím komentářům, že je mladá a hloupá a bylo toho více. Už několikrát jste na její komentář reagovala jako na mě. Jak můžete vědět, kolik anonymní růži je let? Jasný, že to bylo na mě. To je jedno už. Mě vaše zlé a nenávistné komentáře nezajímají. A silně pochybuji, že máte tak spokojený život, který popisujete, že máte dobrou práci, skvělého může, bydlení atd. Kdyby to tak bylo, nebudete takhle zlá. Vaše dítě nebo děti lituji, takovou matku, která klidně napíše, že by dceru zabila, no to je super přístup. Ale vlastně díky, přístup táty mě sice trápí a bolí, ale vidím, že by mohlo být hůř. Ale toho ušmudlance jste si prostě mohla odpustit, zkuste se vžít do mě, já naše miminko už teď miluji, bojím se o něj a nemůžu se dočkat až bude na světě a vy mi napíšete něco takového. Naštěstí mi to může být jedno, vás k životu rozhodně nepotřebujeme i když jsem to obrečela, teď lituji spíše vás, musíte být hodně nešťastná.
@nuklear90 píše:
Prave kvuli takovym, jako jsi ty se tu objevuji vlakna typu: Jsem v osmem mesici a nechal me. Vyhazuje me i s ditetem z bytu. Nasel si milenku a chce si ji pristehovat. Tim nechci nikoho urazit. Spocitej si, jak to zvladnes, kdyz te tvuj mily nahodou necha, ke komu pujdes, jak vyjdes financne. Byt zavisla na rodicich a plynule prejit na zavislosti na partnerovi, to chces? Chapu tatinka, ma strach. Byt se da napsat na oba dva, ikdyz plati hypoteku on. Je treba sebe i dite zabezpecit. Uvedomujes si to. Nekdo muze rict, ze je to vycuranost, ale pokud nastane krize, co budes delat?
Ano byt se napíše i na mě, to jsme dohodnuti, přítel si mě chce vzít, jenže já chci svatbu jakou měla ségra a že jí táta odvedl k oltáři. Mě řekl, že tam ani nepůjde a nedá nám na to ani korunu. Jasně můžeme mít svatbu jen se svědkama a asi to tak i dopadne, ale stále doufám, že se táta umoudří a budeme si moci tento den všichni užít. Takže se do svatby teď já nehrnu, kvůli tomuto, ne přítel. A stojí to peníze, které teď využijeme úplně jinak než na svatbu, ta může být klidně za dva roky. Horší je to v tom, že jsem chtěla svatbu teď i z důvodu toho, že bychom rádi, aby se přítel i naše miminko jmenovalo stejně jako já, že by si přítel vzal mé příjmení, ne já jeho. Jenže to teď říct před tátou, tak to bude asi ještě horší, než je to teď, takže zatím čekáme a pro tohle všechno bych chtěla, aby to taťka skousnul a dal nám šanci. Vždyť já ho mám přece ráda, stejně jako mamku.
@Anonymní píše:
Ale nene, psala jste k jejím komentářům, že je mladá a hloupá a bylo toho více. Už několikrát jste na její komentář reagovala jako na mě. Jak můžete vědět, kolik anonymní růži je let? Jasný, že to bylo na mě. To je jedno už. Mě vaše zlé a nenávistné komentáře nezajímají. A silně pochybuji, že máte tak spokojený život, který popisujete, že máte dobrou práci, skvělého může, bydlení atd. Kdyby to tak bylo, nebudete takhle zlá. Vaše dítě nebo děti lituji, takovou matku, která klidně napíše, že by dceru zabila, no to je super přístup. Ale vlastně díky, přístup táty mě sice trápí a bolí, ale vidím, že by mohlo být hůř. Ale toho ušmudlance jste si prostě mohla odpustit, zkuste se vžít do mě, já naše miminko už teď miluji, bojím se o něj a nemůžu se dočkat až bude na světě a vy mi napíšete něco takového. Naštěstí mi to může být jedno, vás k životu rozhodně nepotřebujeme i když jsem to obrečela, teď lituji spíše vás, musíte být hodně nešťastná.
Zakladatelko z terien a jí podobných si prosím nic nedělej. Vím, že je to těžký, ale věř že kreaturky tohoto typu nejsou štastné ani spokojené a jsou to povětšinou chudáci samy se sebou. Drž se, těšte se na miminko, s partnerem se mějte se rádi a pracujte na Vašem vztahu…a ono to půjde ![]()
@Anonymní píše:
Ano byt se napíše i na mě, to jsme dohodnuti, přítel si mě chce vzít, jenže já chci svatbu jakou měla ségra a že jí táta odvedl k oltáři. Mě řekl, že tam ani nepůjde a nedá nám na to ani korunu. Jasně můžeme mít svatbu jen se svědkama a asi to tak i dopadne, ale stále doufám, že se táta umoudří a budeme si moci tento den všichni užít. Takže se do svatby teď já nehrnu, kvůli tomuto, ne přítel. A stojí to peníze, které teď využijeme úplně jinak než na svatbu, ta může být klidně za dva roky. Horší je to v tom, že jsem chtěla svatbu teď i z důvodu toho, že bychom rádi, aby se přítel i naše miminko jmenovalo stejně jako já, že by si přítel vzal mé příjmení, ne já jeho. Jenže to teď říct před tátou, tak to bude asi ještě horší, než je to teď, takže zatím čekáme a pro tohle všechno bych chtěla, aby to taťka skousnul a dal nám šanci. Vždyť já ho mám přece ráda, stejně jako mamku.
Zakladatelko pokud Ti mohu ještě něco říct…a rozhodně to nemyslím ve zlém a ani omylem Ti nechci ubližovat…zapracuj na tom aby ses přestala srovnávat se sestrou. Některé věci prostě nejsou nárokové přestože to tak cítíme. Není to správné ani spravedlivé, ale takový je život a tak to prostě je. Pokus se uvažovat reálně-svatba jakou měla sestra Ti výhledově prostě nehrozí. Otec se celkem pravděpodobně v budoucnu umoudří, za předpokladu, že ho dokážete činy přesvědčit, že jste schopni dlouhodobě fungovat jako slušná soběstačná rodina. Chceš tedy být svobodná matka s tím, že se vysněné svytby taky nemusíš nikdy dočkat, nebo přivest dítě do úplné rodiny byť svatba nebude pohádková..?
@Anonymní píše:
@terien píše:ty si mysli, co chceš, realita je bohužel pro tebe jiná, než se tady mě i sobě snažíš namluvit
jo, mám super práci a hodného muže, se kterým jsme se loni vzali a co jako? Třeba jednou taky takového potkáš.
Já už jsem skvělého muže potkala a také se budu vdávat, čekáme miminko, na které se těšíme a už teď ho oba milujeme. Takže jsem šťastná. Trápí mě jen přístup mého táty, ale uživatelky mají pravdu, že s tím nic neudělám. Těm děkuji za názory a vám přeji, aby jste se trošku srovnala sama se sebou, evidentně máte problém, který si nehodláte připustit. Mějte se hezky.