Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Anonymní píše: Více
Tak rodiče je mohli mít v třeba35-38ti a ji může být třeba 35-37 a tím pádem těm rodičům klidně 70+
Mě vždycky zaráží, co všechno jsou lidi schopní si nárokovat. Za života ti dal rodič půl chalupy, a teď máš dostat peníze za pětinu bytu. Zbytek bytu případně dceři, která se o něj starala a bydlí tam s jeho vnoučaty, tzn. zajišťuje tím bydlení svým vnoučatům, jiná nemá. To jako když moje babička dala svým pravnoučatům každému peníze, a sestřenky byly starší a já ještě neměla děti, tak jsem si měla nárokovat peníze pro budoucí potomky? ![]()
S prázdnou neodcházíš, nouzí netrpíš, když tak cestuješ, tak bych se maximálně dohodla na předkupním právu na byt, pro případ, že by ho sestra chtěla střelit. A nic nedoporučuji spoluvlastnit.
Žádný majetek by mi nestál za pokažení vztahu se sourozenci a jejich dětmi… kor v situaci kdy bych sám neměl rodinu.
Bych se toho pětinového podílu vzdal ve prospěch těch dětí, tzn. bych to darovací smlouvou předal přímo jim.
Jak jako nesmí prodat? Tam je nějaké břemeno nebo něco?
Tu chatu bych naopak prodala co nejdřív..
A jo, štval by mě ten sestry přístup hrozně. Nějakou dobu by trvalo, než bych vychladla.
@HornyHippo píše: Více
Proč by to měla dělat, jako ze sestra je matka a kdo je víc?
@Alušáček píše: Více
Proč ne? Naopak, je dobré myslet i na vnoučata.
Tak jestli cítíš nespravedlnost a očekávala jsi půl bytu, tak co je to jiného? Někteří uživatelé to komentují tak, že ten nárok máš, tak na to reaguju. Já bych asi byla ráda, že moje neteře/synovci mají kde bydlet ![]()
Neřešila jsem tohle nikdy, peníze si vydělávám já, a majetky obstarávám taky. Jsem ze tří dětí, a spravedlnost zajistit nejde nikdy.
@HornyHippo píše: Více
Tohle napíše a potažmo udělá jen někdo, kdo opravdu netrpí na peníze. A většina tady, není určitě prvních deset tisíc, že? ![]()
@zrcadlo píše: Více
Vy asi neumíte číst. Už asi po čtvrté tady píšu, že mi jde o vztah k sestře, že moje sestra o po našem okolí vykládá, že děti mít nebudu, že je nechci a že bych peníze stejně vyházela za cestování. Byla mezi námi ústní dohoda, že byt půjde na půl. Pokud jde o zajištění, já své bydlení mám, ale jsem zadlužená na 30 let a s tím dluhem půjdu i do případné mateřské, kterou řeším aktuálně. Koupila jsem si nemovitost na hodně oprav a hodně daleko z města, abych měla aspoň něco, co mi říká pane. Na chalupu se moc nedostanu, jelikož musím opravovat dům, sestře v ničem na chalupě neintervenuji, využívá ji především sama.
Jestli narážíte na nějakou moji případnou nenažranost, tak se omlouvám, ale myslím, ež se opravdu nekoná.
A ano, máte pravdu netrpím. Ale to v tomhle státě skoro nikdo, vlastníkem nemovitosti je většinová česká společnost.
Deník po otci si může strčit, to není nijak závazné, mělo to být napůl. Bohužel je byt psaný celý na ní a tobě nemusí dát vůbec nic. Do toho jestli budeš mít děti nebo to rozházíš za milence jí vůbec nic není. To je fakt drzá neskutečně. Chalupa by se prostě prodala, za téhle situace bych s ní nechtěla mít nic společného. Nemovitost máš svojí, zadluženou, tak bych dala peníze z prodeje tam. A s ní bych se nebavila.
@kve-tinka píše: Více
To je nesmysl, peníze chce každej. Ale je to o nastavení priorit.
Já byl vychován že si mám všechno zasložit/odpracovat sám a dědictví je spíše bonus, vůbec by mi nevadilo kdyby mí rodiče své finance raději věnovali někam na charitu, pokud by existovalo riziko že to rodinu rozhádá.
@JancaS84 píše: Více
Třeba pro své neteře? z lásky?
Vážně nechápu lidi co se v rámci rodiny chtějí přetahovat o peníze.
Mně by stačilo že to zůstane v rodině.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
chalupa je v ideálním spoluvlastnictví, takže 1:1. Z bytu větší hodnoty jsem měla mít vždycky půl a nakonec otec rozhodl, že pětinu, zbytek sestře, jelikož má děti a že se starala. Já uznávám, že by měla mít víc, jelikož s otcem poslední rok a půl bydlela a byla tam, ale její přístup a čím podmiňuje mně fakt zraňuje a zabil ve mně veškerou důvěru v náš vztah.