Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Anonymní píše: Více
bledá závist, viď,
a proč jsi smazala úvodní příspěvek?
mně to hned znělo tak nějak divně
No chtěla sme ti k tomu ještě něco napsat, ale když si požádala o smazání, tak nebudu plýtvat svůj čas. ![]()
Tak pokud je to tam explicitně uvedeno dělení na pětiny, tak proc dáváš za vinu sestře, ze se tím řídí?
Ano, otec ti to měl říct na rovinu, ale sestra nemůže za to, ze to neudělal.
@j.a.n.i1 píše: Více
kdoví jak to celé bylo a nebylo, když už je původní příspěvek zakladatelkou smazaný
@stinga píše: Více
Jojo, mas pravdu, asi zacinam chapat otce i sestru.
Jak ze mas pred mateřskou? Vždyť nejsi těhotná… a máte hypotéku, tzn. mate nemovitost. Kdybych to měřila metrem jako ty, mela bych právem dostat vsechno dědictví svých sourozenců ![]()
Pokud otec ještě za života přepsal byt na jednu dceru, tak asi nechtěl, aby to bylo napůl, to by ho přepsal oběma. To už je při jednom, žádné další úkony.
Otec to přepsal za života, do dědictví to vůbec nejde. Sestra kdyby byla potvora, tak zamlčí deník a nenabídne zaklsdatelce ani pětinu.
Je mi líto, že diskusi vnímáš negativně proti sobě, každý přece chápe, že to pro tebe není vůbec příjemná ani spravedlivá situace… ![]()
Jen jsme tu upozornily na nějaká úskalí, komunikace se ségrou a tak…
Já bych si s ní fakt upřímně promluvila a dál uvidíš… Ale tu chatu bych ve tvé situaci fakt prodala, je obrovský rozdíl splácet bance třeba 4 mega nebo 2…předpokládám, že méně než 4 nedlužíte, když je to na 30let… Aspoň tyhle peníze by ti prostě reálně hodně pomohly, to by táta určitě pochopil, zvlášť, když je ve hře možnost mateřské a rodičáku s minimálním příjmem…
@stinga píše: Více
Viditelně jsem se s tim psychologem trefila vic nez jsem čekala…
a to nemyslím vubec ve zlém, me taky trochu svihlo s kazdym úmrtím rodice, ale je potreba si stanovit priority a začít s tim neco delat dokud to neoddela vsechny vztahy v rodině.
@Nimie Tak podle mě nespravedlivé rozdělení majetku rodiči většinou vztahy v rodině stejně zničí.
Mimochodem co proboha znamená „maji jistá velka dědictví“? Jiste to fakt není jak sama vidíš, a to je teda po otci? A co tvůj manžel? Nehledě na to, ze jakási „jistota dedictvi“ nic moc neříká o tom, jaká je situace ted. Kdy to druhe dědictví dostanou? Za 40 let?
Vy jste sami, viditelne v klidu splacite hypotéku, a oni živí 3 krky… netvrdím, ze je to absolutně spravedlivé, ale zvlast s tvým přístupem se proste nelze divit, ze se otec mohl rozhodnout to podělit mezi vas i vnoučata. Ve spoustě rodinach se to tak dela a je to na rozhodnutí dotyčného.
@Nimie
mne takhle jednou během 4 měsíců umřel tata a odešel manžel po 18letech k milence, to bylo taky psychicky velmi výživné 🙏🏼
Ale u zakladatelky si myslím, že řeší mnohem víc sestru a ten byt, než tátovo úmrtí..možná se mýlím, jen mám ten pocit…
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat