Dědictví mezi sestrou a mnou, jak byste se k sourozenci chovali?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
32028
29.5.26 15:32
@Anonymní píše: Více

Heleď, ale tak teď si protiřečíš. Psala jsi, že komunikovat není co, a teď z tebe vypadne, že to vůbec neví :zed:

• načítám...
Anonymní
29.5.26 15:32

@Monchichik Říká, že nebudu mít děti, že je nechci.

• Upravit
Anonymní
29.5.26 15:33

@Nimie teď ohledně toho komunikujeme aktuálně víc než dost, chápete to? Jenže ona mi stejně nevěří, tak je to fuk. Poroto není komunikovat co.

• Upravit
32028
29.5.26 15:35

Napsala jsem ti, ať si sednete, a se sestrou si promluvíš a nastavíte nějaký plán do budoucna. Na to jsi zareagovala, že nic nemá smysl, že všechno už je vykomunikováno, což se nakonec stejně ukázalo jako nepravda.

Psychologa nabízím, protože nejsi jediná, které umřeli rodiče a která se musí vypořádávat s tisícem a jedním průšvihů, navíc v průběhu neplodnosti. S tím jsi mě taky poslala hned do háje aniž by ses aspoň zkusila zajímat o to, co by ti to přineslo nebo to zkusila :nevim:

• načítám...
32028
29.5.26 15:37

Já si připadám, že tu debatujeme s trollem :nevim:

„@starfish_at_night ona neví, že se snažíme, ale je to také proto, aby se nás nikdo pořád neptal, neví to vlastně nikdo“

Takže jak to je?
Neví, že se snažíte, protože to neví nikdo?
Nebo to ví, ale řekla ti, že se ti nedaří, protože ve skutečnosti děti nechceš a jenom kecáš?
Nebo nějaká jiná varianta?

• načítám...
Anonymní
29.5.26 15:38

@Nimie Nimi, prosím…už asi stačí, začínáte z toho dělat bramboračku, pořád nechápu, co chcete všechno komunikovat, že se snažíme, nikde nevykládáme, nevím, proč bych měla vykládat, že teď hned? za týhle situace? proč? sestře jsem několikrát řekla, že děti chcem a jsou v blízké době plánu, píšu že nevěří, co mám jako komunikovat dál? Už to asi nechte plavat.

• Upravit
32028
29.5.26 15:42
@Monchichik píše: Více

Pokud jsi toho schopna, tak super. Zakladatelka ale viditelně ne, protiřečí si v každém druhém příspěvku. Tak pokud to není troll, tak v tom má opravdu guláš, protože mít skvělej vztah se sestrou, která si vlastně ale vždycky tak trochu vymýšlela svoje a nerespektovala zakladatelku, to asi nebyl tak skvělej.

A nebo naopak opravdu byl, a to co se děje teď je pouze důsledek nedostatečné komunikace, což je naprosto validní, když v jednu chvíli napíše „sestře jsem všechno řekla“ a v zápětí napíše „sestra neví, že se snažíme“…

• načítám...
32028
29.5.26 15:49

Protože když to řekneš takhle, tak to nic neřeší a byť mě je to třeba proti srsti z toho hned dělat závěry, tak ale spousta lidí ti to opravdu neuvěří. Působí to, že se vymlouváš a odtahuješ to, jen aby už zmlkla, což opět - já chápu - ale v praxi je to opravdu hodně špatná komunikace. Buď prostě říct „děti nechceme.“ a nebo na rovinu říct jak to je.

Co máš komunikovat dál? Na rovinu to, co jsi psala tady:

1. Byla domluva, že to bude napůl. Kdyby si to otec přál jinak, mohl to říct (pokud jsi s nimi opravdu udržovala každotýdenní kontakt)
  2. Ať je ráda, že děti měla snadno a rychle, ty jsi bez úspěchu, netušíš jak dlouho to ještě bude trvat, už protože jedno IVF stojí desítky tisíc a je taky potřeba na to jaksi mít peníze.
  3. Štve tě, že z tebe v rámci rodiny dělá něco, co si myslíš, že nejsi.
  4. Ať ty peníze utratíš za cestování, IVF nebo něco jiného, je to tvoje rozhodnutí. A očekáváš, že ona jako sestra by se to mohla aspoň snažit pochopit.
  • načítám...
Anonymní
29.5.26 15:55

Pri vsi ucte, byla to vule otce a ja bych to respektovala.
Sestra se starala o nemocneho otce a bydlela s nim a to je velka naloz a myslim, ze jina, nez vozit matku obcas po doktorech (omlouvam se, pokud to bylo jinak)
U nas ma sestra pecuje o nasi starou matku, ja bydlim stovky kilometru jinde, zapojuji se malo a jsem ji za to sestre neskonale vdecna. Z dedictvi po matce nechci nic, chci, at vse priapdne sestre. Ja mam kde bydlet a to mi staci.

• Upravit
32028
29.5.26 15:59

Pokud ti jde o to, aby to sestra akceptovala, musíš jí říkat věci na rovinu tak jak jsou.
Pokud ti jde o to, aby jsi dostala ještě něco z dědictví, ale potřebuješ uchránit vaše dětské tajemství, pak pevně vytyč hranice, že nezávisle na dětech, cestování a všemu, máš na dědictví právo především ty. A taková byla domluva.

Psala jsi, že předtím byl ten vztah fajn a teď najednou je to špatné. Upřímně řečeno si neumím představit dobrý vztah se sestrou, kdy ona neví od začátku, že se snažíte o dítě, ale to už je tvoje věc.

Ale pokud je to o tom, že jste to spolu neřešily, ty věčně v tahu, pak najednou dědictví, ona řekne, že táta chtěl zabezpečit vnoučata a ty žádné děti nemáš a ty na to najednou řekneš nic neříkající „ale oni jsou v plánu“, tak to většině lidem bude fakt znít jen jako výmluva a pokus o to si ukrojit víc pro sebe. To naopak může ještě víc umocnit dojem toho, že si vymýšlíš. Chápeš? :kytka:

• načítám...
612
29.5.26 16:04
@zrcadlo píše: Více

Ty si naivna 8o jasne, že mala rozdelit vnúčatám, nie pravnucatam :zed:

• načítám...
25004
29.5.26 16:06

@Nimie souhlasím… Možná, že kdyby se ségrou mluvila na rovinu a ta věděla, že se dítě bohužel opravdu nedaří, změnila by podstatně své chování… Takhle „dítě v plánu“ fakt působí u cestovatelky spíš jako výmluva…

• načítám...
41519
29.5.26 16:13

takže zatím reálně dělení na pětiny odpovídá? vy dvě a tři děti? nemohl to myslet otec takto? :think: a pokud sestra neví, že se snažíte, tak ve svých letech můžeš trochu pusobit, že děti neplánujete, nemyslíš? :think:

• načítám...
9098
29.5.26 16:15
@Lucy75 píše: Více

Taky to tak vidím. Jestli je zakladatelce 35+, s chlapem jsou několik let a o dítěti mluví až teď, když se řeší dědictví, tak chápu, že ji to ségra moc nevěří.

• načítám...
15419
29.5.26 16:33
@HornyHippo píše: Více

Me tedy bylo trapné očekávat, ze protože mam deti, budu dedit vice než bezdětná sestra. To je scestné uvažování.

Příspěvek upraven 29.05.26 v 16:43

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová