Dědictví mezi sestrou a mnou, jak byste se k sourozenci chovali?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
41433
29.5.26 16:36
@Alušáček píše: Více

proč zcestný, pro někoho je zajištění rodiny a děti na prvním místě a podle dělení na pětiny to tak její tatínek měl :think: prostě rozdělil nemovitost mezi žijící pokrevní příbuzné :think:

• načítám...
32200
29.5.26 16:38

@Nimie Nevidím, že si někde protiřečí. Můžeš si myslet, že máš s někým skvělej vztah dokud nedojde na peníze. Však se říká, že vztahy nejlépe prověří dědictví. Pokud měl být byt původně napůl, tak i kdyby byl celej na mě, tak si o tom se sestrou promluvím a nenechám si ho. Jestli má nebo nemá děti nebo co chce s penězi udělat není věc její sestry a už vůbec nechápu, proč o tom vykládá kdesi po rodině. Asi aby ospravedlnila svojí hamižnost a to, že se nehodlá rozdělit.

• načítám...
32200
29.5.26 16:39

@Keyllah no nerozdělil, mělo to být napůl…jakési pětiny vyčetla sestra kdesi v deníku…

• načítám...
41433
29.5.26 16:43
@Monchichik píše: Více

tedy sestře zakladatelka nevěří, že deník existuje? myslí si, že ji v tomto lže? podvádí ji? nebo vytvořila deník? :think: pak má zakladatelka asi se setrou mnohem vážnější problém…ale za situace, kdy je to pravda, a já si to myslím, dává to z pohledu otce smysl. A já myslela, nže zakladatelka hledá cestu, jak se s tím vyrovnat. Pokud to takto tatínek chtěl, pro každého žijícího řlena rodiny pětinu, určitý smysl to dává a mohla by to bát cesta, jak se s tím smířit…

• načítám...
32200
29.5.26 16:47

@Keyllah tak to měl tatínek napsat do závěti…deník není pro dědictví nijak závaznej, ne? domluva byla napůl…jak se vyrovnáš s tím, že sestra tě pomlouvá po rodině a chce skoro celý byt a půl chaty k tomu? no asi blbě…

• načítám...
341
29.5.26 16:47
@Anonymní píše: Více

hm tak blízký vztah si představuju asi taky jinak, než jak to mezi sebou máte. Ségra je moje důvěrnice, ale taky jsme si pár věcí musely vysvětlit. Mně pomáhá mluvit na rovinu a ukázat svoji zranitelnost. Takže já bych volila otevřený rozhovor proč a co Tě zraňuje na jejím chování bez ohledu na dědictví. Takže bych zveřejnila i to zatím neúspěšné snažení. Pokud by sestra reagovala pořád stejně už bych to nebrala jako blízký vztah, protože by ukázala, že na moje potřeby zvysoka kašle. Takže bych to brala jako technicistně formální vztah typu jako třeba ne moc příjemná kolegyně a s chalupou se podle toho zařídila, tak jak by to bylo co nejlepší čistě pro mě. Jinak s bytem by mi pomohlo se vyrovnat tak, že deník je pro mě dost validní, a respektovala bych to jak to táta chtěl. Měly jsme to podobně v rámci dědictví s rodným domem, který otec postavil. Nešly jsme půl na půl, ale ta která v něm byla ochotná zůstat a starat se o něj dostala o dost větší díl. Obě jsme věděly, že táta by to tak chtěl, to byla jeho hodnota, „aby to hlavně zůstalo v rodině“. Při prodeji bych dostala násobně víc, ale taky bych věděla, že „taťka by se v hrobě obracel“. Takže mi nedělalo problém se vyrovnat pro mě s ekonomicky nevýhodným vypořádáním. Nebyla to pro mě priorita a necítíla jsem tím pádem žádnou křivdu nebo hořkost. Vztahy nám to nakonec spíš vylepšilo a vím, že táta by na nás byl hrdý, jak jsme to nakonec společně zvládly.

• načítám...
41433
29.5.26 16:51

ale proč závět? to je dost složité :think: deník, nebo domluva má asi stejnou právní váhu. Byt je psaný na sestru…já myslela, že zakladatelka hledá určité vnitřní pochopení a tam by myšlenky a přání otce z deníku mohly být cestou…Pomlouvá? :think: no, to spíš bude o tom nepochopení, sama zakladatelka psala, že už není nejmladší, děi nemají, hodně cestují a sestra neví, že se snaží, ani o tom s ní nemluvila, tedy dedukce toho, že zakladatelka dětí nepánuje, není uplně mimo…a to pak jde o kontext a ton s přesnou volbou slov, co její sestra řekla…kdoví jak to bylo myšleno, a pokud je to pro zakladatelku citlivé téma, může to vnímat víc „utočně“, než to bylo myšleno…

• načítám...
15366
29.5.26 16:51
@Keyllah píše: Více

Zajistit děti mají především jejich rodice. Setra zřejmě bez financí, neměla kam jít, tak skončila s detma u táty. Ted z toho vyjde jako ta lepší, ze se o něj starala.

• načítám...
41433
29.5.26 16:54
@Alušáček píše: Více

no, ale je to fakt, starala se o něj poslední rok a pul a dala mu vnoučata…pokud byla v nouzi, jeho snaha o zajištění všech je na jednu stranu pochopitelná a ne zcela mimo. Pokud to takto otec myslel, nemuselo to mířit proti zakladatelce, nějak ji ublížit, jako spíš snaha všechny nějak zajistit…

• načítám...
22043
29.5.26 16:56

Pokud zakladatekce táhne na čtyřicet, o dětech nikdy nemluvila nebo stylem, že cestovat je lepší a na co děti…tak chápu, že pokud se někdo sestry zeptal, co ségra a děti? Tak odpovídala tím, že raději cestuje a děti nechce, protože kdyby je chtěla, tak nečeká do menopauzy. A zřejmě to tak chápal i otec, když rozdělil majetek na žijící členy rodiny.
Ono se léta nějak chovat, být free a neukotvená a o dětech začít se sestrou mluvit, až když jde o dělení dědictví, vypadá dost divně.
Pokud roky na okolí hrají hru, jak žije rozevlátě a děti v jejím světě nemají místo, tak si to okolí o ní i myslí. Tomu se přece nemůže divit.

• načítám...
32200
29.5.26 16:58

@Keyllah no domluva nebo deník právní váhu u notáře mít teda nebude…byt je psaný na sestru, protože prý bylo jednodušší napsat to jen na jednu, nechápu teda proč…sestra chtěla do většího, tak to vyřešila přistěhováním k otci a překvapivě byt je psaný na ní…jo, pomlouvá…psala, že vypráví o tom, že nechce děti a peníze rozhází za cestování…přitom zakladatelka nikdy neřekla, že děti nechce, naopak…

• načítám...
101871
29.5.26 16:58

A varianta, ze to opravdu zmenil ten otec ti vubec jako mozna vyrianta neprisla na mysl?

• načítám...
32200
29.5.26 17:00

@j.a.n.i1 Tak to by o tom asi zakladatelka věděla od něj, ne? Kdyby to změnil…

• načítám...
22043
29.5.26 17:02

Ty víš, že nikdy neřekla, že děti nechce? Naopak si myslím, že to tak prezentovala pro okolí. Vždyť někde výš psala, že o snažení nikdo, ani sestra neví, že to před okolím vůbec neřeši. Tak okoli si logicky myslí, že když je s mužem hodně let a doteď děti nemají a prezentují, že cestování je lepší, tak to tak mají.

• načítám...
41433
29.5.26 17:03

no, pomlouvá, ani jedna z nás u toho nebyla, kdo ví jak to bylo a jak to vyznělo…faktem je, že už není nejmladší, se sestrou nikdy na téma, že nemůže mít děti nemluvila, jedou sami na sebe a cestují…takže na venek to tak prostě vypadá, a že se na to někdo sestry zeptá? tak řekne, že asi děti nechce, protože o opaku neví a sestra jí to nikdy neřekla, že si žijí svůj život a cestují… je to názor sestry? nebo otce, který si to myslel taktéž? :think: moožná je na čase si se setrou sednout a probrat to…tedy jestli chce zakladatelka zachovat nějaké ty rodinné vztahy a pokrařovat v nich…

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová