Dědictví - nespravedlivé rozdělení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21593
23.11.20 12:42
@Anonymní píše:
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, zda li jsem tak špatná nebo mě to mrzí právem. Jde o peníze z prodeje domu mé prababičky. Prababička má dvě dcery, naší babičku a její sestru. Prababička je velmi stará(91let) a už více jak dva roky se o ní stará moje babička s pomocí mé mamky. Její dům na vesnici, který nedávno opravoval můj otec s bratrem a a mým manželem se nyní prodal. Moje babička a její sestra si peníze rozdělily. Babička bydlí s našima a peníze nepotřebuje, něco si schovala a větší část dala naším. Bohužel jsem se dozvěděla, že rodiče dali peníze mému bratrovi. A mě to mrzí. Strašně jsme se pohádali a já z toho vyšla jako největší mrcha. My s mužem se nemáme vůbec špatně, to je pravda, ale můj muž musel hodně pracovat, aby jsme se měli takto. Manžel je ode mne o deset let starší a bude mu 40. Můj bratr, kterému je 27 bydlí se svojí ženou a dvěma malými dětmi v malém bytě, který mají na hypotéku. A podle našich rodičů je správně dát peníze jemu, aby mohli zaplatit hypotéku a byli bez dluhu. My děti ještě nemáme, jsme ve fázi snažení, ale máme vlastni dům a podle rodičů peníze nepotřebujeme. Když jsem se ozvala, tak mi otec řekl, že každý není na prachy jak já a že není žádná moje zásluha, že jsem si vzala chlapa co má peníze a má mi stačit náš dům. To jsem si nenechala líbit a vznikla hádka. Jako bonus jsem teď ještě špatná já a máma je naštvaná, že bratr se ženou ty peníze kvůli mě odmítají, prý proto, že mě nebudou poslouchat. To je opravdu tak zvláštní, že se mi to dotklo? Byla jsem vzdy zvyklá na to, že máme stejně, do začátku jsme nedostali ani jeden nic a teď najednou bratrovi spadnou do klína peníze, protože má bydlení na hypotéku. Mrzí mě, že nikdo nevidí, že za tím, že máme dům je to, že oba hodně dřeme. Já neříkám, že bratr nemaká, ale není tak vytížen jako manžel. Je pro mě citlivé, že se nám nedaří miminko, bratr má děti dvě a matka si řekne v klidu, že to mám přece pochopit, že to je pro děti, aby jejich tatínek (můj bratr )nemusel tak dřít a trávil co nejvíce času s nima. Já to vidim jinak, mohli se nejdříve zabezpečit a pak řešit rodinu a ne mít ve 21 první a ve 24 druhé dítě, pak by je matka nemusela litovat, že toho mají hodně a když to tak chtěli, tak jejich problém a nemyslím si, že je potřeba řešit zda můj bratr hodně pracuje nebo ne. Každý si to zařídí tak jak chce, oba jsme měli stejné startovní pole. Holky jsem opravdu taková semetrika nebo by jste to viděly stejně a také by Vás to mrzelo a štvalo zároveň?

nevim, co pisou ostatni ale rekla bych, ze mrcha teda jses a chamtiva k tomu.

Pokud mate dum a mate kde bydlet a 0 deti k tomu, zatim co bratr s zenou a 2 detma splaci hypoteku, tak je naprosto LOGICKE, ze daji penize jemu.

Ze te to mrzi, to bych jeste chapala, ale kvuli tomu vyvolas hadku, to je teda sila!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1129
23.11.20 12:44

@Ariadne tak nikde není psáno, že jednou bude potřeba pomoct zakladatelce a bude jí rodiči pomoženo. Jenže ona chce teď hned, i když to momentálně nepotřebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.11.20 12:48

To jako myslíte vážně, že závidí a je semetrika? :D opravdu vám přijde normální protěžování jednoho dítěte nad druhé? 8o nesnáším nespravedlnost a tohle by mě teda nadzvedlo dost. Nejde tak o to, že by dostal vše (budiž, po domluvě, pokud jsou až tak obrovské finanční rozdíly), ale o to automatické vyšoupnutí, že prostě nepotřebuje. Vážně nestačím zírat 8o mám dvě děti a oba dostanou stejně. Ať si jeden vydělává miliony a cestuje a druhý cpe peníze do dětí a nemá díky tomu takové možnosti.

Tohle jsme zažili u babičky. Měla 3 děti. Strýc si nechal vše přepsat na sebe (od malinka protěžovaný), mamka a druhý bratr nedostali nic. Babička do 2 let zemřela a ač dotyčný strýc dostal byl v hodnotě snad 2mil, tak chtěl po sourozencích zaplatit za babičky pohřeb. A to byla mamka samoživitelka a neměli jsme peníze. Musela si půjčit a splácet celý rok :cert:

Teď to zas řešíme u manžela. Jediný syn, má sestry. Tady je protěžovaný on. Odmítl už nějaké pozemky, že nic teď nechce (ať to jde normálně do dědictví, pokud to dřív neprodají a peníze si neužijí). Ale jak tak čtu, tak by to asi měl vzít, pak si nechat přepsat barák a sestrám pak říct, že smůla, že :potlesk: asi si s ním večer promluvím, máme přece jako jediní malé děti, já bez příjmu na rd, hypotéka..jsme na tom „nejhůř“ ze sourozenců :potlesk: :potlesk: prosím anonym nebo smazat

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.11.20 12:49

@Keyllah Veř tomu, že nejsem spokojen, já to cítím jako křivdu a nemůžu se přesto přenést. Mrzí mě, že mě moje rodina nechápe. Teď co peníze bratr odmítl, jsem v očích rodičů za vychca.nou. A on je chudáček. Kdyby to misto odmítání resil rozhovorem se mnou postavím se k tomu jinak. Já jsem to s ním řešit chtěla. Odmítá. Misto toho řekne, že to kvůli mě nechce abych byla za špatnou.

• Citovat
  • Upravit
80245
23.11.20 13:03

Dědictví bylo rozděleno spravedlivě mezi pozůstalé. Co s tím udělali oni tě vůbec nemusí zajímat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80245
23.11.20 13:04
@Anonymní píše:
@Keyllah Veř tomu, že nejsem spokojen, já to cítím jako křivdu a nemůžu se přesto přenést. Mrzí mě, že mě moje rodina nechápe. Teď co peníze bratr odmítl, jsem v očích rodičů za vychca.nou. A on je chudáček. Kdyby to misto odmítání resil rozhovorem se mnou postavím se k tomu jinak. Já jsem to s ním řešit chtěla. Odmítá. Misto toho řekne, že to kvůli mě nechce abych byla za špatnou.

A co bys teda chtěla? Prachy a ještě aby ti je vnucovali? Z tvé strany vidím chamtivost a závist. A solidní vycuranist.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32218
23.11.20 13:15
@Anonymní píše:

Já tě chápu…taky jsem v postavení jako ty…a ano, beru to jako křivdu…sourozenci dostanou byt a já ne, protože ho mám? ano, ale ne jejich přičiněním…a ano, jsou to matky peníze, ať si s nimi dělá co chce…ale ať potom nechce nic po mně…já to tak prostě mám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22078
23.11.20 13:18
@Anonymní píše:
Veř tomu, že nejsem spokojen, já to cítím jako křivdu a nemůžu se přesto přenést. Mrzí mě, že mě moje rodina nechápe. Teď co peníze bratr odmítl, jsem v očích rodičů za vychca.nou. A on je chudáček. Kdyby to misto odmítání resil rozhovorem se mnou postavím se k tomu jinak. Já jsem to s ním řešit chtěla. Odmítá. Misto toho řekne, že to kvůli mě nechce abych byla za špatnou.

Vždyť má pravdu… :nevim: On se dostal do hodně nepříjemné situace, tak tu věc vyřešil jednoduše - peníze odmítl. A odmítl je kvůli Tobě - udělala jsi v rodině dusno, dala jsi najevo, že jsi ukřivděná a peníze mu nepřeješ. No tak si je nevzal, protože mu to jednoduše za to dusno nestojí :nevim: Z jeho strany je nejspíš vše uzavřeno a nechápu, co přesně by měl „řešit rozhovorem s Tebou“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16281
23.11.20 13:20
@Anonymní píše:
To jako myslíte vážně, že závidí a je semetrika? :D opravdu vám přijde normální protěžování jednoho dítěte nad druhé? 8o nesnáším nespravedlnost a tohle by mě teda nadzvedlo dost. Nejde tak o to, že by dostal vše (budiž, po domluvě, pokud jsou až tak obrovské finanční rozdíly), ale o to automatické vyšoupnutí, že prostě nepotřebuje. Vážně nestačím zírat 8o mám dvě děti a oba dostanou stejně. Ať si jeden vydělává miliony a cestuje a druhý cpe peníze do dětí a nemá díky tomu takové možnosti.

Tohle jsme zažili u babičky. Měla 3 děti. Strýc si nechal vše přepsat na sebe (od malinka protěžovaný), mamka a druhý bratr nedostali nic. Babička do 2 let zemřela a ač dotyčný strýc dostal byl v hodnotě snad 2mil, tak chtěl po sourozencích zaplatit za babičky pohřeb. A to byla mamka samoživitelka a neměli jsme peníze. Musela si půjčit a splácet celý rok :cert:

Teď to zas řešíme u manžela. Jediný syn, má sestry. Tady je protěžovaný on. Odmítl už nějaké pozemky, že nic teď nechce (ať to jde normálně do dědictví, pokud to dřív neprodají a peníze si neužijí). Ale jak tak čtu, tak by to asi měl vzít, pak si nechat přepsat barák a sestrám pak říct, že smůla, že :potlesk: asi si s ním večer promluvím, máme přece jako jediní malé děti, já bez příjmu na rd, hypotéka..jsme na tom „nejhůř“ ze sourozenců :potlesk: :potlesk: prosím anonym nebo smazat

Nepřijde mi normální protěžování jednoho dítěte. Ale stejně tak mi nepřijde normální vyvolávat kvůli tomu takové hádky a hrotit situaci. Čili z pohledu matky - NE, neudělala bych to, nedala bych větší sumu peněz jen jednomu dítěti. A z pohledu dítěte - NE, neudělala bych to, pokud by rodiče dali větší sumu peněz mému sourozenci, tak bych nevyvolala hádku a nedožadovala se svého „nároku“. Asi by mě to mrzelo, ale pokud by to došlo tak daleko, že kvůli mému výlevu by sourozenec peníze odmítl, musela bych se před sebou stydět :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.11.20 13:27
@inkakřivák píše:
A co bys teda chtěla? Prachy a ještě aby ti je vnucovali? Z tvé strany vidím chamtivost a závist. A solidní vycuranist.

Já třeba chápu, že ji to asi mrzí nebo i štve. V příbuzenstvu jsme měli dva bráchy, jeden se oženil, stavěl v družstvu byt, měl děti, manželka od mimin chodila po brigádách. Ušetřili na auto, ob rok jezdili k moři. Všechno si poctivě odpracovali. Druhej bratr měl taky dítě, ale s matkou nikdy nežil, jen posílal alimenty. Co vydělal, utratil. On jinak nebyl špatnej člověk nebo nějakej hajzl, ale to jemu rodiče koupili auto, to jemu zaplatili dovolenou, to on dostával drahé dárky. Protože ten první to nepotřeboval, aspoň podle těch rodičů. Tam jsem viděla z první ruky, co za paseku ve vztazích dokáže nadělat rozdílný přístup rodičů.

• Citovat
  • Upravit
25897
23.11.20 13:31

A o kolik peněz jde? O miliony?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6363
23.11.20 13:34
@divine woman píše:
A o kolik peněz jde? O miliony?

To taky důležité. Zakladatelka ale nereaguje. Asi proto, že tu dostala pořádnou nálož super morálních uživatelek. Kdyby šlo o „pár“ tisíc, tak proč dělat vlny. Ale řekla bych, že kdyby šlo o miliony, tak i ty největší moralistky by se o svůj meloun praly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.11.20 13:50

Jedna se o 700 000. Bratr by dostal celou částku, co potřebuje doplatit. Přes půl milionu splatili a teď mel dostat to, co zbývá. Dříve to tak nebylo, já jsem si nikdy nepřipadala odstrčena nebo neměla pocit, že by měl bratr vic. Nedostávali jsme nic, kromě dárků k narozeninám a vánocům, to jsme měli vzdy v podobné hodnotě. Tohle mě ale zamrzelo.

• Citovat
  • Upravit
32218
23.11.20 13:55
@Anonymní píše:
Jedna se o 700 000. Bratr by dostal celou částku, co potřebuje doplatit. Přes půl milionu splatili a teď mel dostat to, co zbývá. Dříve to tak nebylo, já jsem si nikdy nepřipadala odstrčena nebo neměla pocit, že by měl bratr vic. Nedostávali jsme nic, kromě dárků k narozeninám a vánocům, to jsme měli vzdy v podobné hodnotě. Tohle mě ale zamrzelo.

Za mě to prostě nespravedlivé je…a ani z pozice těch rodičů nechápu, jak můžou dát jednomu a druhému ne…moje jedno z dětí má také daleko více peněz než druhé…ale mně je to fuk, dostávají oba stejně…teda všichni 3, ale ten poslední ještě nevydělává :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
23.11.20 14:10

Nespravedlivý to je, na nic ale nárok nemáš. Na hádku to není. Ale takhle to vypadá minimálně v každý druhý rodině, hádky komu co kdo kdy. Peníze nesmrdí no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová