Dědictví - nespravedlivé rozdělení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11052
23.11.20 15:11
@Bubla Bůčková píše:
To už je level hyena a těch je teda taky dost.

Tak to tedy si v zásadě vůbec nemyslím. Ano, rodiče mohou činit dle svých rozhodnutí. Ale každá, ktere by to přišlo nefér napsala, jak by jednala. A level hyena je dost jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11052
23.11.20 15:13
@Keyllah píše:
Ano, ale to se mělo udělat předtím a v klidu. Pokud už proběhla hádka, maminka je naštvaná a brat peníze odmítl, už to podle mě nikdy v klidu nepůjde.

Aaale, dějí se horší věci. Prostě si to řeknou znovu v klidu. Emoce asi byly, ale znám horší věci proč se nebavit. Tohle je napravitelne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11052
23.11.20 15:16

Teď jde spíš o to zakladatelko, kdyby rodiče stále trvali na svém jak to vezmeš. Jen už by ti možná řekli důvody, proč se tak rozhodli. Mně by to za to stálo. Urovnat vztahy. Tohle opravdu není nenapravitelna hrůza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15113
23.11.20 15:18

Rodiče upřímně nechápu, pokud už chtěli peníze rozdat, měli dát každému půlku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
23.11.20 15:25

Takhle to bude mezi vámi viset dlouho a zřejmě se k tomu časem znovu vrátíte a bude to zase nepříjemné. Kdyby mi rodiče chtěli věnovat takovou sumu peněz, tak by mi to vůči sourozencům bylo blbý a rovnou bych jim to řekla

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.11.20 15:30

@Keyllah Já jsem se to dozvěděla od babičky. Bratr to ještě nevěděl. Já to věděla dřív než on. Takže jsem vyčkala, nic se nedělo, tak jsem se zeptala rodičů a když jsem řekla, že se mi to nelíbí, tak jsem se dozvěděla, že jsem na prachy a kde si cosi. Volala jsem bratrovi, mezitím ho rodiče pozvali na návštěvu a chtěli mu sdělit tu novinu. Já je předběhla, zrovna byl u nich. Táta mu vzal telefon a začal na mě řvát. A bratr misto aby se mi ozval a přišel s nějakým řešením, tak to chudáček nechce, abych se já nezbláznila a dělá uraženého. A já už toho mám plné zuby. Já neříkám, že od nich bratr něco dostává nebo že by mu nějak pomáhali, on bydlí celkem daleko a dvakrát do měsíce se sta ví na návštěvu a nebo jedou rodiče. Ale poslední dobou mi vadí už jen to, jak kdykoli, kdy jsem u našich slyším jen jak oni to mají těžký. Chudák Lukášek a pořad to samé. Tohle dělá I babička. Jak by v dnešní době děti nechtěla, jak je všechno drahý, krize kvůli kotobě, domácí vyučování s prvňákem a pořad něco řeší. O tom bratr asi ani neví, ale já každou návštěvu slyším jak to má Lukášek a všichni dětní hrozně těžké a já to nemůžu vědět, protože přece nemam děti. Dělají jak kdyby nikdo jiný problémy neměl, každý má ty svoje. Na naše podnikání se nikdy nezeptají, ale skoro se modlí aby nepřišel o práci Lukášek. A tohle pozoruji už delší dobu, snažila jsem si to nebrat osobně, ale tímto mě už dorazili.

• Citovat
  • Upravit
21593
23.11.20 15:33
@Anonymní píše:
To jako myslíte vážně, že závidí a je semetrika? :D opravdu vám přijde normální protěžování jednoho dítěte nad druhé? 8o nesnáším nespravedlnost a tohle by mě teda nadzvedlo dost.

hele, kdyz jsem si precetla nadpis diskuze, uz jsem si v hlave sumirovala, jak se chci zakladatlky zastat, ze kdyz se deli, tak spravedlive. Protoze jsem cekala lavinu kometaru tyou „co delaji rodice se svymi penezy ti muze byt jedno, bla bla bla“.

Nicmene, po precteni prispevku jsem obratila o 180. Toto neni protezovani jednoho ditete. Toto je vyrovnanavani nerovne situace a to je vec uplne jina.

Kdyby zakladatelka byla ve stejne financni situaci jako jeji bratr a nedostala nic, zatim co bratrovi by rodice sypali, tak ano, bylo by to sakra neferove.

Ona se ale ma dobre. Ma dum, financne zajistena a ji to nestaci? Takze o co teda jde? Mam se dobre, ale muzu se mit jeste lip, co mi je do toho, ze bratr se ma vyrazne hur, nez ja? Chci vic vic vic?

Navic, snad bude jeste v budoucnu dedit. Toto nejsou posledni penize, ktere se kdy „urodily“ z dedictvi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15113
23.11.20 15:34

Tvoji rodiče mají myšlení jako náš stát. Volovi co maká a neremcá sebereme a lemplovi to dáme. Promin, ale tohle by mne hodně urazilo :? Tady přece už nejde jen o ty peníze. Smutný a pak se někteří rodiče na stará kolena diví :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
23.11.20 15:40

@warita ja to vidim tak, ze kdyz uz mel dostat bratr vic kvuli jejich situaci ( situaci naprostro standardni ) tak mohli rodice zavolat dceri a rict “ hele Lucko, mame 700k, chteli bychom vas podelit, ale prijde nam, ze Lukas je potrebnejsi, prijmes 300k s tim, ze Lukas dostane 400k?” ( nebo jine rozlozeni ). Lukasovi by hodne pomohla i polovina. Snizilo by jim to splatku ze 12.000 na 6.000. To je pomoc obrovska. Lucka si mohla nechat svoji cast pro mimino, nebk jako svoji zeleznou rezervu v pripade rozvodu spod.
Nicmene oni ji uplne obesli, ani by ji to nerekli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11052
23.11.20 15:48

Milá zakladatelko. Je v tobě dost zasti a jde to cítit. Asi neumíš prostě chodit tady v těch rodinných vztazích. Ono někdy není důležité co řekneš, ale jak to řekneš. Ale v tobě je kumulovano mnohem víc a asi by to chtělo o tom mluvit. Byť se nikdo neptá. Ta situace, že nemáte děti je nepříjemná, ale bratr ani nikdo jiný za to může. Nad těmito řečmi se budeš muset povznést. Tohle do sebe nesukuj, jinak se fakt totálně rozhádáte. Nemáš úplně šťastnou formu vyjadřování. Snažím se od toho dost oprostit, ale co tvůj příspěvek to jako facka rodičům a bratrovi. Tohle fakt změn. Není fér, že peníze chtěli dát jen jemu, ale ty si to bohužel neumíš vykomunikovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22078
23.11.20 15:59
@Anonymní píše:
@Keyllah Já jsem se to dozvěděla od babičky. Bratr to ještě nevěděl. Já to věděla dřív než on. Takže jsem vyčkala, nic se nedělo, tak jsem se zeptala rodičů a když jsem řekla, že se mi to nelíbí, tak jsem se dozvěděla, že jsem na prachy a kde si cosi. Volala jsem bratrovi, mezitím ho rodiče pozvali na návštěvu a chtěli mu sdělit tu novinu. Já je předběhla, zrovna byl u nich. Táta mu vzal telefon a začal na mě řvát. A bratr misto aby se mi ozval a přišel s nějakým řešením, tak to chudáček nechce, abych se já nezbláznila a dělá uraženého. A já už toho mám plné zuby. Já neříkám, že od nich bratr něco dostává nebo že by mu nějak pomáhali, on bydlí celkem daleko a dvakrát do měsíce se sta ví na návštěvu a nebo jedou rodiče. Ale poslední dobou mi vadí už jen to, jak kdykoli, kdy jsem u našich slyším jen jak oni to mají těžký. Chudák Lukášek a pořad to samé. Tohle dělá I babička. Jak by v dnešní době děti nechtěla, jak je všechno drahý, krize kvůli kotobě, domácí vyučování s prvňákem a pořad něco řeší. O tom bratr asi ani neví, ale já každou návštěvu slyším jak to má Lukášek a všichni dětní hrozně těžké a já to nemůžu vědět, protože přece nemam děti. Dělají jak kdyby nikdo jiný problémy neměl, každý má ty svoje. Na naše podnikání se nikdy nezeptají, ale skoro se modlí aby nepřišel o práci Lukášek. A tohle pozoruji už delší dobu, snažila jsem si to nebrat osobně, ale tímto mě už dorazili.

Je mi Tě líto, číst Tvoje příspěvky je opravdu smutné… v té zášti, závisti a zatrpklosti vůči bratrovi se brzo utopíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4400
23.11.20 16:15

Kdyby to rodice pouzili na cestu kolem sveta, je to naprosto ok. Ale taky by mamka mohla rict, ze jsou to jeji penize a mohla by jet na cestu kolem sveta bez tatky a to uz je zase neprimerene. Proste toto je nerovna situace. A mimochodem 700000 teda na hypoteku neni nic extra strasnyho.
A tvoje nakumulovane zoufalstvi take znam, tchyne mi porad vyklada, jak to ma jeji dcera tezky, manzel je lenoch, ona pracuje 5 hodin denne, deti uz skolniho veku. No proste si vic stezuje jak my. Nemam rada tady ty vysavace energie, lepsi si zacit zit svuj zivot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5751
23.11.20 16:17
@Anonymní píše:
Jedna se o 700 000. Bratr by dostal celou částku, co potřebuje doplatit. Přes půl milionu splatili a teď mel dostat to, co zbývá. Dříve to tak nebylo, já jsem si nikdy nepřipadala odstrčena nebo neměla pocit, že by měl bratr vic. Nedostávali jsme nic, kromě dárků k narozeninám a vánocům, to jsme měli vzdy v podobné hodnotě. Tohle mě ale zamrzelo.

Já jsem myslela, že jde aspoň o 5 milionů podle toho, jak hystericky reaguješ :nevim:. A ono „jen“ 700 tis. Ano, je to dost peněz, ale v situaci, kdy ty máš splacený barák za několik mega ve 30 lerech (promiň, fakt ses o to zasloužila jen a jen vlastní pílí?) Manžel má ještě vlastní barák a cestujete po světě, jak říkáš, což jsou jistě 100 tis. částka za takovou dovolenou a ty se hádáš kvůli tomuhle?

A ať se ti to líbí nebo ne, tak bratr s dětmi na domácí výuce a švagrová na ošetřovačce atd.na tom jsou zkrátka hůř. Tam, když ten příjem klesne a na splátky není a je třeba ještě nakrmit děti..To je dost jiný level, než 2 dospělí bez dluhů a dětí s možností cestovat po světě. Tam je prostě jasné, že ty rezervy máte, zatímco bratr jede na doraz.
Jsi přecitlivělá, protože chceš dítě a nejde to, chápu. Ale za to nemůže ani bratr, ani rodiče. A vůbec se mu nedivím, že peníze odmítl a mluvit s tebou nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1244
23.11.20 16:22

Byla bych nastvana. To uz by mi bylo milejsi, kdyby si za to zaplatili cestu kolem sveta treba. To bych jim moc prala. Dle prispevku mi spis prijde, ze bratr je trochu protezovany a tebe to mrzi. Zvlast pokud se vam nedari miminko a oni ti zaroven rikaji ze nevis nic o zivote. Boze tohle nemam rada, nemam pocit ze bych byla vic dospela jen proto ze jsem porodila. A vedi tyhle pocity? asi bych jim to narovinu rekla. Ono kolem kolem, kdyby vam miminko opravdu neslo, tak kolecko kolem reprodukce je velmi nakladna zalezitost. Takze jsi normalni, kdyz ti to vadi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
23.11.20 16:34
@Anonymní píše:

A řekla jsi jim, že ty jde jen o spravedlivost? Tedy aby se to rozdělilo spravedlivě teď i třeba něco potom někdy? Co ty na to řekli? Protože tohle by snad pochopit měli…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová