Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Deniska2000
Už jsem se ohradila několikrát. Třeba jsem řekla, že žádné fotky posílat nebudu nebo že psát nebudu. Myslím, že je to jejich styl, oni si takto „zpříjeňují“ život i mezi sebou, nezávisle na mně ![]()
@Anonymní píše:
Moje rodina taky občas rejpe a i já z toho bývám smutná. Pak se ale na to zkusím kouknout racionálně: došlo mi, že ségra i máma rejpou, když se jim samotným nedaří (vztah, práce, vzhled…). Snaží se tak aspoň trochu zahojit na mě. TAkže i když je to někdy těžký, tak si to spíš snažím nebrat osobně - to že rejpou, znamená, že mají problém oni, ne já. Možná mi třeba tak trošku něco závidí, kdo ví. Prostě mají chudáci blbou náladu, tak si rejpnou nohlavně se pokus si to nevztahovat na sebe.
Taky mi to takobčas přijde. Blbá nálada, tak je třeba srazit i mě…
@Anonymní píše:
Moje rodina taky občas rejpe a i já z toho bývám smutná. Pak se ale na to zkusím kouknout racionálně: došlo mi, že ségra i máma rejpou, když se jim samotným nedaří (vztah, práce, vzhled…). Snaží se tak aspoň trochu zahojit na mě. TAkže i když je to někdy těžký, tak si to spíš snažím nebrat osobně - to že rejpou, znamená, že mají problém oni, ne já. Možná mi třeba tak trošku něco závidí, kdo ví. Prostě mají chudáci blbou náladu, tak si rejpnou nohlavně se pokus si to nevztahovat na sebe.
Jinak děkuju, tohle je přesně to, co mi pomáhá, když si to vysvětlím nějak racionálně a neberu si to osobně, zkusím s tím pracovat dál.
@Anonymní píše:
@Deniska2000
Už jsem se ohradila několikrát. Třeba jsem řekla, že žádné fotky posílat nebudu nebo že psát nebudu. Myslím, že je to jejich styl, oni si takto „zpříjeňují“ život i mezi sebou, nezávisle na mně
reaguješ jak oni si přejou - tj. dáváš najevo, že jsou jejich poznámky pro tebe zraňující. a proto v tom pokračujou. Co zkusit reagovat jinak - nedat najevo, že se tě dotkli?
@Anonymní píše:
Jinak děkuju, tohle je přesně to, co mi pomáhá, když si to vysvětlím nějak racionálně a neberu si to osobně, zkusím s tím pracovat dál.
ano, jejich chování nemá nic společnýho s tebou
@Lussye píše:
Plně tě chápu a rozumím, mám to samé. s tím, že nebydlíme od nich tak daleko(což si občas říkám, že je škoda)
Já jsem se naučila to plně ignorovat a nic co se týče jich neřešit, popř. nebrat osobně, a to hlavně v době, kdy jsme skončila s křečemi v žaludku(Pač už toho bylo dost)Taky jsem zjistila, že takový ten agresivně rýpavý přístup je hlavně ze závisti.
U nás si umí totiž pořád jen stěžovat..na práci(že má málo volno), pak že má hodně volna, na chlapa, na peníze, na to že je zima, že je moc vedro.
Kdežto já si nestěžuji, nemám důvod jsem štastnáa to je kámen úrazu.
Dlouho jsem si říkala, že myslet si, že mi rodina závidí, je zcela zcestný přístup. Ale v poslední době mi to připadá čím dál tím více pravděpodobné/logické. Protože mám dojem, že čím lepší mám náladu, tím to víc „schytám“.
@Lussye
Taky jsem zjistila, že takový ten agresivně rýpavý přístup je hlavně ze závisti.
U nás si umí totiž pořád jen stěžovat..na práci(že má málo volno), pak že má hodně volna, na chlapa, na peníze, na to že je zima, že je moc vedro.
Booože, to tak sedí!!!
Vystihla jsi to přesně.
@Valerie83 píše:
reaguješ jak oni si přejou - tj. dáváš najevo, že jsou jejich poznámky pro tebe zraňující. a proto v tom pokračujou. Co zkusit reagovat jinak - nedat najevo, že se tě dotkli?
Zkusím to, i když to je zase přetvářka.
Já bych dala hodně za to, kdyby mi to bylo upřímně úplně ukradený. Snad k tomu dospěju.
@Anonymní píše:
Já bych dala hodně za to, kdyby mi to bylo upřímně úplně ukradený. Snad k tomu dospěju.
jj, od rodiny to bolí. Jsou to lidi, který nás nejlíp znají, a tak taky nejlíp vědí, kam mířit, aby to bolelo ![]()
Osobně nejsem pro přerušení kontaktů. I když třeba jsou rodiče / sourozenci někdy protivný, tak pořád, pokud jsme s nima zažili něco pěknýho, tak je máme rádi a mrzelo by tě, kdyby ses od nich odřízla.
Možná když zareaguješ jinak, než čekaj, tak to trochu způsobí změnu v jejich chování i myšlení. Třeba to bude na dlouho, ale za pokus nic nedáš
@Anonymní píše:
Dlouho jsem si říkala, že myslet si, že mi rodina závidí, je zcela zcestný přístup. Ale v poslední době mi to připadá čím dál tím více pravděpodobné/logické. Protože mám dojem, že čím lepší mám náladu, tím to víc „schytám“.
Ano, takhle to je, a tak to bohužel funguje i v práci.
Jak ono se to říká - že Tvoje dobrá nálada je něco, čímž stoprocentně nas…š ostatní ![]()
@nakukovatelka píše:
Ano, takhle to je, a tak to bohužel funguje i v práci.Jak ono se to říká - že Tvoje dobrá nálada je něco, čímž stoprocentně nas…š ostatní
No ale není šílený, když dospěješ k závěru, že Ti závidí rodina? Mně přijde, že je to patologický. Jak jsem psala, jsem těhotná a představa, že budu jednou dítěti závidět dobrou náladu nebo ho proto srážet mi přijde úplně mimo.
@Anonymní píše:
No ale není šílený, když dospěješ k závěru, že Ti závidí rodina? Mně přijde, že je to patologický. Jak jsem psala, jsem těhotná a představa, že budu jednou dítěti závidět dobrou náladu nebo ho proto srážet mi přijde úplně mimo.
Jj, to je hrozné, to je úplně mimo
@Anonymní píše:
Podle mě toho člověk dosáhne až dostane tu poslední kapku.
Já se snažím styky pořád udržovat, i když jich mám dost a i když kolikrát ublížili.
Já jsem se třeba setkala s reakcí na oznámení těhotenství(od sestry, která už měla 2 děti): No to jsem na to tvoje dítě zvědavá ![]()
Jižiš to je hrozný jméno. a pak mi bylo taky řečeno, že mám takového manžela protože jsem si ho našla přes internet, a ona takové možnosti neměla..proto má toho svýho
že muj muž není pořádný chlap, pač doma pomáhám a hází špinavé prádlo do koše na prádlo a né na zem
a když už nemá co říct, tak vždy dodá..nojo, ty jsi mladá, blbá, zamilovaná
Zkazila i naší oslavu po svatbě..no prostě co jde tak se snaží pokazit.
@Anonymní píše:
Taky pořád poslouchám, proč nezavolám. Ale kdo má na to náladu.
To jméno, to bude téma do konce života
No tak jim na to řekni, že proč nezavolají oni… a máš to.
Taky pořád poslouchám, proč nezavolám. Ale kdo má na to náladu.
To jméno, to bude téma do konce života