Děti a elektronika

Napsat příspěvek
Velikost písma:
32028
8.1.16 22:56
@kvaček píše:
@Nimie jinak v podstaě s tebou souhlasím, ale jako zase nemůžeš to brát takto všechno striktně..
Prostě jde - mělo by jít o chvilkové odreagování, jak třeba i ty si sem sedneš, a taky ti to nic nedá..
Důležité je prostě, aby u toho to dítě nebylo dlouho.. U nás jsem taky řekla teď hranice..
Kluk neni typ, že všude chodí s tabletem, jak okolo vidím.. když se někdy nudí, tak si občas něco pustí

Já s tebou souhlasím. Ale dítě je ve vývoji a mnohem radši mu tu na odreagování pustím konzoli nebo počítač s nějakou rozumnou hrou než ho nechat bezhlavě ťukat na displej. My jsme s mužem oba z technického oboru a k tomu hracích systémů tu je taky dost. Není to tak, že bych dítěti chtěla všechno upírat, naopak tu bude mít na výběr takové možnosti, jaké nejspíš většina dětí k dispozici mít vůbec nebude. Ale vím, že se u toho zabaví a že ta hra pro něj na určité úrovni bude mít i určitý přínos. A při tom zábavné mohou být úplně stejně, ne-li víc ;)

Stejně tak netvrdím, že když si dítě pár krát zahraje typického představitele mobilních her, tak se zkazí, ale nevidím důvod se tím směrem ubírat, když evidentně není dobrý. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
8.1.16 22:59

@Nimie Tak moje děti si na iPad bez mého vědomí nic nemohou nainstalovat. To je zcela jednoduché. Kontrola není problém, na youtube zase mohu sledovat, co si pouští dcera. Potřebuje ho, protože závodně tancuje a na youtube jsou skladby, které má na trénink nebo závody. Učila se tam nedávno i choreografii na flashmob. Ona vůbec místo her spíš na netu poslouchá muziku :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
8.1.16 23:01

@Nimie tak u nás netuká vůbec, jenom sleduje ten Meincraft panáky - něco jako lego..
Neříkám, že je to něco extra, ale fakt lepší než střílet a chlapovi tam vystřelit střeva a mozek, takovou hru mají u švagrové :mrgreen: U nás je kluk víc takový dětský, tak zatím spíš sadí ovoce, zeleninu, staví si město- PC :)
Ale neni ten typ, že se bez tabletu ani nehne..

Příspěvek upraven 08.01.16 v 23:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
8.1.16 23:02
@kvaček píše:
@Nimie považují za hrotící ten pohled na to, že rodiče dětem pustí občas po´hádky, banální hry..

O pohádkách jsem neřekla ani slovo ;) mluvila jsem o hrách ve spojitosti s tabletem. A jo, občasné puštění je v pohodě, jenže na občasné puštění nepotřebuje dítě ten tablet vlastnit - což je ta jediná věc proti které jsem se ohrazovala. Jasně, může mít tablet, který mu jednou za měsíc vydáš na půl hodiny, jenže to už pak považuju tak trochu za vyhozené peníze a ani mi to nepřipadá fér vůči dítěti :nevim:

@kvaček píše:
Já mám 7 leté dítě, to se dívá na Mašinku Tomáš a na Meincraft. ostatní ho nezajímá..
To je ono, ale ne každý dospělí se chová jak ty popisuješ.. o tom to je..
ty všude vidíš to, že v rodine si dítě dupne dostane tablet a pak u něho leží celý den…
Ono to tak všude neni… jo, třeba u švagrové, si kluk bere tablet na návštěvu, bere si ho i na rozsvicování sromečku, všude, tak to s emi nelíbí, ale jako řešit nějaké dívání na pohádky a nebo nějaké občasné- hraní her :nevim: a to nepíšu teda o 3letých dětí.. ale už třeba 1,2 třída..
Abych pravdu řekla, tak u nás jsme docela pozadu, co vidím okolí :mrgreen:Příspěvek upraven 08.01.16 v 22:57

Mě v tomhle fascinuje hlavně to, že rodiče pořídí s klidem dítěti tablet (a to klidně i tomu tříletému), ale ohrazují se vůči pořízení mobilu ač v tom není až takový rozdíl. A ještě neuvěřitelnější mi příjde to, že se radši pořídí tablet než aby si dítě hrálo třeba s počítačem, který mu toho dá mnohem, mnohem víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
8.1.16 23:04

@Nimie no protože nemají využití.. Proč bych kupovala třeba v 7letech mobil a ležel na poličce.. kde by volal…? Možná ti co zatím nekupují, tak ty děti ani nemají nějaké využití..
Sourozence má malé, bratrance to samé, jsem na mateřské, takže kde by jinde- do školy nesmí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
8.1.16 23:04
@bartsch píše:
@Nimie Tak moje děti si na iPad bez mého vědomí nic nemohou nainstalovat. To je zcela jednoduché. Kontrola není problém, na youtube zase mohu sledovat, co si pouští dcera. Potřebuje ho, protože závodně tancuje a na youtube jsou skladby, které má na trénink nebo závody. Učila se tam nedávno i choreografii na flashmob. Ona vůbec místo her spíš na netu poslouchá muziku :think:

To je supr :palec: jen teda to vytučněné… no… na to zase stačí mobil, počítač nebo dokonce MP3, na to tablet opravdu nepotřebuje. Taky jsem tančila a nevšimla jsem si, že bychom bez tabletu nějak strádali…

A k tomu úvodnímu. Co znamená „nemohou nainstalovat“? Jak jsi jim to zablokovala? A jak může na YT sledovat, co si pouští?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
8.1.16 23:06
@kvaček píše:
@Nimie no protože nemají využití.. Proč bych kupovala třeba v 7letech mobil a ležel na poličce.. kde by volal…? Možná ti co zatím nekupují, tak ty děti ani nemají nějaké využití..
Sourozence má malé, bratrance to samé, jsem na mateřské, takže kde by jinde- do školy nesmí..

Ale tablet v dnešní době není nic jiného než mobilní telefon. A v 7 letech už zrovna využitelné je i to volání, nicméně budiž. Tak by další rok ještě nevolal, ale úplně stejně dítě nevyužívá telefonování i na tabletu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
8.1.16 23:07
@kvaček píše:
@Nimie tak u nás netuká vůbec, jenom sleduje ten Meincraft panáky - něco jako lego..
Neříkám, že je to něco extra, ale fakt lepší než střílet a chlapovi tam vystřelit střeva a mozek, takovou hru mají u švagrové :mrgreen: U nás je kluk víc takový dětský, tak zatím spíš sadí ovoce, zeleninu, staví si město- PC :)
Ale neni ten typ, že se bez tabletu ani nehne..Příspěvek upraven 08.01.16 v 23:02

Náhodou, to je supr zábava i pro dospěláky :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
8.1.16 23:13

@Nimie tak víš co, každý to má jinak.. Navíc.. manžel taky dělá s počítačema, takže pak je těžko někomu říkat, proč tablet ne mobil.. Na druhou stranu, tablet doma je, leží na polici, che pohádku pustí se, chce se chvili podívat na panáky podívá se.. Já se taky podívám na film, využije se na cesty..
Když vidím, že u toho sedí dlouho, řeknu dost.. A jde dělat něco jiného..
Jediné nechci nikdy, aby to fakt bylo, že se bez tabletu ani nehne, a proto si hlídám, kolik času se che na něco dívat..

Příspěvek upraven 08.01.16 v 23:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
8.1.16 23:14

@Nimie Na iPadu mám nastavené svoje AppleID, bez mého hesla tam kdokoliv nainstaluje tak akorát prd :mrgreen: To děti fakt neobejdou ;) Na youtube má dcera svůj účet, ukládá si tam, co potřebuje. Mám k němu přístup. Nejčastěji leze na youtube ze svého mobilu, je to pro ni pohodlnější, má na něm uloženo i hodně písniček. Tablet ani moc nepoužívá. Na mobilu má i pár her, ale moc je nehraje. Syn hraje na počítači i na iPadu. Ne pravidelně, korigujeme čas. Má rád různé hry Lego, angry birds, Star wars (on je fanoušek SW) a má i pár logických her - ty má rád. Včetně třeba stavění 3D mostů, kde se učí základy statiky.

Příspěvek upraven 08.01.16 v 23:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
8.1.16 23:15

Jediné co neuznávám, tak malé děti na FB.. ale to je věc názoru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
8.1.16 23:16
@kvaček píše:
Jediné co neuznávám, tak malé děti na FB.. ale to je věc názoru

Já nejenom malé…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
8.1.16 23:16
@bartsch píše:
@Nimie Na iPadu mám nastavené svoje AppleID, bez mého hesla tam kdokoliv nainstaluje tak akorát prd :mrgreen: To děti fakt neobejdou ;) Na youtube má dcera svůj účet, ukládá si tam, co potřebuje. Mám k němu přístup. Nejčastěji leze na youtube ze svého mobilu, je to pro ni pohodlnější, má na něm uloženo i hodně písniček. Tablet ani moc nepoužívá. Na mobilu má i pár her, ale moc je nehraje. Syn hraje na počítači i na iPadu. Má rád různé hry Lego, angry birds, Star wars (on je fanoušek SW) a má i pár logických her - ty má rád. Včetně třeba stavění 3D mostů, kde se učí základy statiky.

Jo, já si nevšimla, žes psala o iPadu, ty bych zakázala obecně :lol: ne, vtip… nicméně s tím YT ti přeci stačí jiný účet :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
8.1.16 23:17

@j.a.n.i1 já ho mám, ale nedávám tam nic-fotky, komenty, jenom někdy zírám :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
8.1.16 23:18

@kvaček Tak to já ho ani nemám… a zatím mi nechybí, v tomto ohledu jsem vývojově ustrnula na ICQ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí