Děti a elektronika

Napsat příspěvek
Velikost písma:
32028
9.1.16 12:46
@momi33 píše:
Nemáme tablet, jen ntb.
První „chytrý“ telefon jsem si pořídila teď k vánocům, a chvilkama toho i lituju.
Dítěti toto do ruky nepatří.
Má se nejdřív naučit číst, psát, počítat, dělat kotoul, a chodit ven.
A to, že to mají všichni není pro mě argument.¨

Ehm, to je něco, co umí spousta předškolních dětí  :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
9.1.16 12:51

Já mám android přesně rok, a nedám na něj dopustit. Krásně fotí, takže když jsem kdekoli sama s dětma, dělám nádherné fotky. Sice ne tak super, jako z našeho velkého fotáku, ale tolik vzpomínek navíc. :palec:
Mám tam počasí, dopravu, takže nikdy nikde nezkejsnu, nezmoknu. :lol: Dále skype, mail, čtu si tam…
Jsem za něj vděčná, a nevím, proč „bych se omezovala“, jen aby to neviděly děti. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
9.1.16 12:52
@WaIl píše:
Já mám android přesně rok, a nedám na něj dopustit. Krásně fotí, takže když jsem kdekoli sama s dětma, dělám nádherné fotky. Sice ne tak super, jako z našeho velkého fotáku, ale tolik vzpomínek navíc. :palec:
Mám tam počasí, dopravu, takže nikdy nikde nezkejsnu, nezmoknu. :lol: Dále skype, mail, čtu si tam…
Jsem za něj vděčná, a nevím, proč „bych se omezovala“, jen aby to neviděly děti. :nevim:

Ale tak tohle tu vůbec nepadlo ne? :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
9.1.16 13:01
@Nimie píše:
Ehm, to je něco, co umí spousta předškolních dětí :nevim:

no, budeš se divit, ale dost předškoláků to neumí ;)
Nevím, jak máš staré dítě, ale já zrovna předškoláka doma mám ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
9.1.16 13:11
@momi33 píše:
no, budeš se divit, ale dost předškoláků to neumí ;)
Nevím, jak máš staré dítě, ale já zrovna předškoláka doma mám ;)

Nemám doma předškoláka :) ale vycházím z toho, co umí předškolní (případně teď už školní) děti kamarádek a co jsme uměli my, když jsme nastupovali. Psaní asi mírně zaostávalo, ale i na to stačil rok :nevim: nicméně stále se jedná o dítě kolem 7 - 8 let, což je věk zakladatelčina staršího dítěte :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
9.1.16 13:14
@Nimie píše:
Nemám doma předškoláka :) ale vycházím z toho, co umí předškolní (případně teď už školní) děti kamarádek a co jsme uměli my, když jsme nastupovali. Psaní asi mírně zaostávalo, ale i na to stačil rok :nevim: nicméně stále se jedná o dítě kolem 7 - 8 let, což je věk zakladatelčina staršího dítěte :nevim:

jj, ale je naprosto běžné, že se tablety a telefony strkají prckům od 2 let.
Mě to do baráku nesmí, pokud to nebude nezbytně nutné, a jen po dobu nezbytně nutnou.
Jsem člověk co pobývá venku a čte knížky, a nechápu smysl této přiblbé elektroniky.
Zakladatelka má děti 8-5 let, to není zas tolik vzdálené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
9.1.16 13:19
@momi33 píše:
jj, ale je naprosto běžné, že se tablety a telefony strkají prckům od 2 let.
Mě to do baráku nesmí, pokud to nebude nezbytně nutné, a jen po dobu nezbytně nutnou.
Jsem člověk co pobývá venku a čte knížky, a nechápu smysl této přiblbé elektroniky.

Tak smysl v ní samozřejmě je, ale souhlasím s tebou, že ne pro 2 leté dítě ;) taky jsem člověk co čte knížky a pobývá venku, přesto mám doma elektronickou čtečku, protože se mi domů nevejde velká knihovna a protože si nezničím záda, když někam táhnu 10 knih (a ono při správné tloušťce jich i 5 stačí…). Každé s těch zařízení svůj účel a smysl samozřejmě má, jen holt ne pro každého, ale na tom není nic zvláštního :)

Zakladatelka má děti 8-5 let, to není zas tolik vzdálené.

No však se ptá na mobil pro starší, ne pro mladší :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobea
9.1.16 15:07
@JaninkaŠv píše:
Ahoj. Dnešní svět plný „chytrých věciček“ mě tak trochu děsí. Ale k životu už tak nějak patří. Mám dvě dcery,8 a 5 let. Ač se snažím sebevíc, aby nečučely do počítače nebo do tabletu, moc se mě to nedaří. Mají povolené max dvě hoďky denně, ale už i to mě přijde v jejich věku dost. Starší už chce mobil. Podle mě ho ještě nepotřebuje. Máme doma někdy křiku kvůli tomu, že je nechci pustit na tablet. Říkám jim, že jsou malí závisláci :cert: Když vidím malé šprčky jak v jakékoli situaci drží v ruce telefon a nevnímají okolní svět, tak se nestačím divit-mimo jiné, že to třeba nevadí rodičům.. Nevím, jak dlouho ještě budu odolávat nátlaku :nevim: Mám vydržet a nebo to brát, že holt pokrok nezastavím..Jo, ještě příhodná poznámka, která možná vysvětluje můj postoj-jsem tak trochu starší mamina(42let) :D :mavam:

Dvě hodiny denně pro děti mi připadá vážně dost. Osmiletá se nemusí učit do školy?
Opravdu je těžké zabránit tak malým dětem v čučení na počítač nebo do tabletu?
Tablet je možné uložit tak vysoko, aby na něj děti nedosáhly a počítač se nepustí. Lze ho také vypnout ze zásuvky. Je to opravdu velmi jednoduché.
Spíš mi to připadá, že chceš mít klid, tak jim to čučení umožníš. Co je zabavit jinak…
Jsem o trochu starší, jak Ty. A počítač potřebuju k druhé práci, co dělám po večerech. Moje dvojčata (čtvrťáci) mají už svůj počítač s přístupem na internet, ale nějak ho nestíhají pouštět. Nemáme na to čas. Děti mají jiné koníčky. Když chce kluk hrát (závislosti ho naučil tatínek), tak se zeptá a když má hotovo, tak mu tablet dovolím. A jelikož u tatíka hraje syn určitě hodně hodin, co je u něj o víkendech(jsme rozvedení), tak já to vyrovnávám tím, že mu to dovolím jen třeba na půl hodiny a taky to není každý den.
Jsem holt sadistka, no :mrgreen:.

• Citovat
  • Upravit
6661
9.1.16 15:26

@Nimie Jak máš vlastně staré děti? Mluvíš zde o batoletech, předškolních i školních dětech. Ty máš už puberťáky? Jaké máš osobní zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
9.1.16 15:51
@bartsch píše:
@Nimie Jak máš vlastně staré děti? Mluvíš zde o batoletech, předškolních i školních dětech. Ty máš už puberťáky? Jaké máš osobní zkušenosti?

Vlastní nemám ;) osobní zkušenosti s čím? S možným dopadem nebo s tím, jak to dítěti zakázat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
9.1.16 15:59
@Nimie píše:
Vlastní nemám ;) osobní zkušenosti s čím? S možným dopadem nebo s tím, jak to dítěti zakázat?

Aha… no, není nad vlastní zkušenost se svým dítětem. Takže i tu kontrolu, učení a důvěru si budu dělat dle své zkušenosti se svými dětmi - podle dětí kamarádek své děti neposuzuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
9.1.16 16:25
@bartsch píše:
Aha… no, není nad vlastní zkušenost se svým dítětem. Takže i tu kontrolu, učení a důvěru si budu dělat dle své zkušenosti se svými dětmi - podle dětí kamarádek své děti neposuzuji.

No však :nevim: a v čem se to rozchází s tím, co říkám? Myslím, že tu nikdo nepředpokládá, že se ostatní hned začnou po prvním komentu řídit „radou z emimina“, jde spíš o zamyšlení nad problematikou. A vzhledem k tomu, že jsem na tohle téma narazila v rámci studia, mám k tomu co říct z toho odbornějšího pohledu. Nebo zkušenost s vlastními dětmi nějak změní ten fakt, že možnosti kontroly na tabletech jsou relativně špatné a že mnohé současné mobilní hry nejsou pro vývoj dětí vhodné? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
9.1.16 17:26
@bartsch píše:
:potlesk: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
9.1.16 17:27
@bartsch píše:

přesně tak.
Mám známou, co nikdy žádné dítě nedala na žádný kroužek, nebere ho ven ani na procházky, ani na dětské akce, ale vrazí mu tablet.
To pro mě není vzor. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
9.1.16 17:28
@Nimie píše:

povíme si to, až budeš mít vlastní ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect