Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@PetiteFillette píše:
Nemáte někdy výčitky, že je „odkládáte“ do školky? Já co se narodil mladší, mám tyhle myšlenky snad denně. Já se jí nechci zbavovat, ale když doma se strašně nudí. Chodí teda až do odpoledne, protože máme školku daleko a když jsem pro ni jezdila denně na dvanáctou, tak jsem za pár měsíců totál padala na hubu a taky bylo hodně náročné to zorganizovat s miminem, aby zrovna nemělo hlad apod. Ona to moc nezvládala, že jsem doma a ona musí do školky, tak jsem jí na radu učitelky řekla, že se vracím zpátky do práce a je jak vyměněná, ve školce se jí moc líbí. Ale já právě i z toho mám výčitky, že místo abych si ji užívala, tak ji dávám do školky..
mám úplně stejné pocity. Verče se, ale ve školce nelíbí a je chytrá jako vopice. taky jsem jí řekla, že musím do práce a ona se zamyslela a co Kristýnka? ta půjde taky do školky? mám na ruce tu malou takže píšu jako čuně
Holky a jak je to u vás s jídlem? Ten můj klučina toho s ní hodně, ale problém u nás je, že všecko jí hodinu, zajímá ho vše kolem, jen to jídlo ne ![]()
@orionk píše:
Holky a jak je to u vás s jídlem? Ten můj klučina toho s ní hodně, ale problém u nás je, že všecko jí hodinu, zajímá ho vše kolem, jen to jídlo ne
dcera zas jedla na kg a co nastoupila do školky tak nechce vůbec jíst nic rohlíky, chleba, ovoce, obědy nic 2× kousne sní půl rohlíku a už nechce. Slvo už nechci jsem do září od ní neslyšela přísahám ani jednou. A to v létě když jsme krmily labutě tak by snědla 10 rohlíků
Nejí ve školce ani doma.
Každodení scény, že do školky nechce a přitom tam má děti (kamarádky) co zná od 6m a kamarádí spolu celou dobu. Učitelky super. Zná z hřišť 95% dětí.
Dělá smutný oči maminko chci stebou zůstat navždy ![]()
Sestřičku má ráda někdy když si vzpomene tak i šeptá, aby jí nezbudila a vzápětí jí skáče u postýlky to je normální je to dítě. Pomáhá při koupání, přebalování, hladí jí a pusinkuje.
@Blanka S Ten můj by snědl i 5 řízků za 2 minutky
Ale když má sníst hrachovou kaši, nebo omáčku, tak se v tom dloube jak v h…
Nakonec to sní všechno, ale těch řečí u toho ![]()
@orionk píše:
Holky a jak je to u vás s jídlem? Ten můj klučina toho s ní hodně, ale problém u nás je, že všecko jí hodinu, zajímá ho vše kolem, jen to jídlo ne
Tak tohle máme jak přes kopírák.
@Blanka S Mě malá dělala právě to samé, když se malý narodil. Tak jsem jí dala čas, začla ji vyzvedávat po o, a to bylo v pohodě. Trvalo to 3 měsíce, mezitím jsem ji připravovala na nový rok, že jdu do práce a bude tam spát. Od prvního dne naprosto v pohodě!!! Obrat o 180°!
Ahoj, mam syna listopadovýho
já mam teda holky problémy se synem takové, že se bojí chodit na velkou, zadržuje to do té doby než je to už bolestivé, nevím co s ním mám dělat. Hlavně mi vůbec nechce jíst maso, možná kvůli tomu má jen 102 cm, jinak teda do školky chodí od 3 let a hrozně se mu tam líbí, naučil se i hezky mluvit, prože mi začal poměrně dlouho.
@Nelly 66 A co ti na ten problém s velkou řekla Dr.? U nás to tak má synovec a Dr. je poslala k psychologovi. Naš malá nejde na velkou ve školce, doma je to v pohodě. Někdy teda musíme ze školky sprintovat, aby to vydržela až domů.
@Dasha01 jj u dr jsme byli, napsala jen nějaké projímadlo, on už to má pak i na trenýrkách, na psychologa myslím, že je ještě malý. No může to také být, že od roka jezdí k ex, takže tátu moc nezná a za tátu má spíš přítele, ta změna prostředí je taky nic moc asi.
@Hanulínek píše:
Ahoj holky!
Jestli můžu taky Vám sem přidám- kluka duben 2008.
A to že furt kecá i ze spaní- já jsem šťastná, protože do 2.let nemluvil vůbec a postupně jsme zjistili, že špatně slyší, byl na operaci a teď už s mírným postižením je OK. Dokonce nadšeně navštěvuje logopedii.
Jinak do školky chodí a taky si myslím, že je to dobře- děti potřebuje.
jj ta školka je znát, taky mi dlouho nemluvil, možná do 2 a něco to jeho jako hhhhhhh a ukazoval. Do školky šel ve 3 a po roce mi ho chtěli dát do logopedické, což se mi moc nezdálo vzhledem k nedokončenému 4 roku, mam ještě 9 letou dceru, ta teda mluvila jak vyšitá od 19 měs. No do logopedické nešel, byl s dětmi co mluví normálně, já se právě bála, aby nepochytil špatnou řeč, ale na logopedii docházel a ted mu jsou 4 a 3 m a mluví suprově i byl pochválen ve školce. Také má na to asi vliv hodně opravovat slova a dcera, ta ho komanduje pěkně ![]()
@Nelly 66 Náš prcek má taky staršího 9.letého sourozence
- bráchu a ten taky mluvil extra brzo. Taky mladšímu řeč neustále opravujeme, ale problém byl v tom, že když špatně slyšel, můžeš ho opravovat jak chceš, on prostě slyší jinak a pak špatně mluví.
Po operaci už měl nějaké špatně odposlechnuté nešvary bohužel zafixované, takže u nás byla logopedie na místě a sic chodíme krátce, tak už nějaké výsledky máme.
![]()
@orionk píše:
U nas jidlo katastrofa. Nastesti je polivkovy, ale to by jedl porad rajskou a do toho rajskou omacku. Rizky u nas taky docela funguji, to je jedine co sni z masa a jeste sekanou.Ryby vubec a tedka zacal bojkotovat i svoje oblibene jogurty ![]()
Mám takový dotaz. Když chodíte na logopedii, musí tam být doporučení od dětského Dr.?
Tak u nás mluvení dost obstojné, někdy až žasnu, kde na všechna slova chodí a s jídlem taky naštěstí žádné problémy, co před něj postavím, to sní. Ne vždycky třeba všechno, ale něco vždycky sní, nenutím ho. Sám si třeba řekne, že už jídlo nechce, ať mu to schovám na potom..Když má pak hlad, sám si příjde, že třeba dojí ten zbyteček od oběda.. ![]()
Ahoj holky, take se pridavam, mame dceru cerven 2008 ![]()
Do skolky chodi od zari, je tam vzdy jen do obeda, mam home-office takze si ji po obede beru domu - odpoledne miva dost krouzku, takze by ve skolce stejne odpo nebyla - navic tam nechce spat - tak ji nenutim. Ona nespi od rijna lonskeho roku a asi se ji nelibi predstava, ze by tam tu hodinu a pul musela lezet v posteli ![]()
Jinak jidlo se u nas naopak s nastupem do skolky zlepsilo, ted ji vic a i ruzne druhy jidel - drive jedla jen par veci, takze v tomhle skolka pomohla ![]()