Děti narozené v roce 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1755
26.2.13 19:17

@Dasha01 my na to máme přímo zaměřenou školku, takže nee :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1755
26.2.13 19:19
@Hanulínek píše:
@Nelly 66 Náš prcek má taky staršího 9.letého sourozence :D - bráchu a ten taky mluvil extra brzo. Taky mladšímu řeč neustále opravujeme, ale problém byl v tom, že když špatně slyšel, můžeš ho opravovat jak chceš, on prostě slyší jinak a pak špatně mluví.
Po operaci už měl nějaké špatně odposlechnuté nešvary bohužel zafixované, takže u nás byla logopedie na místě a sic chodíme krátce, tak už nějaké výsledky máme. :mavam:

jj tak to potom chápu, tak neboj, to dožene, hlavně když to dítě má staršího sourozence. Ale u nás ta logopedie byla spíš v problému první slabiky, místo slepička říkal epička, místo lampa ampa, víš prostě zapomínal písmenka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1755
26.2.13 19:21

Mě spinká ve školce, ale doma nechce :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
336
26.2.13 19:39

Doma ho taky nedonutím spát ani náhodou.. Ve školce prý ale usíná mezi prvními, ani se mi tomu nechce věřit 8o.. Ale spát tam nechce, každé ráno ukecává, ať příjdu po obědě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19692
26.2.13 19:43

@kačenka11
U nas je kazde rano,,mami neudelame si dneska volny den :lol: "

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
336
26.2.13 19:50

No rána jsou u nás taky vždycky šílená, nejhorší ho dostat z postele a pak se mě snaží ukecat, že nejde, nebo že teda jde, ale spinkat tam nebude :roll: JAKMILE HO ALE NALOŽÍM DO AUTA, TAK VÍ, ŽE UŽ NIC NEUKECÁ A UŽ SE STARÁ, AŤ MU NEZAPOMENU PŘEČÍST, co bude k obědu :lol:.. No nic, jdu dětičky vytáhnout z vany, přiložit do peca a asi si taky dám vanu :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5631
26.2.13 19:53
@Nelly 66 píše:
Mě spinká ve školce, ale doma nechce :roll:

Přesně tak. A spí teda i když hlídá někdy babička. Nám ani omylem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
26.2.13 20:44

@Dasha01 tak my jsme doporučení na logopedii od dětské dr. měli. A docházíme norm.do jakési učebny-herny-ordinace či jak to nazvat, nebo-li naše logopedie není v rámci školky, ale spolupracují spolu. To znamená, že my dojdeme na logopedii, dostaneme něco na trénování a to pak doneseme do školky a tudíž můžeme trénovat na dvou frontách. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
26.2.13 20:46

Jo a se spaním po obědě to je u nás naprosto opačně- doma spí jako dudek klidně i do 15.-16h. 8o, ale ve školce prostě nezabere- je tam na něj moc vzruchů. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
27.2.13 07:08

Tak to dcera nespí už dlouho, v těhu jsem jí párkrát přemluvila na kolenou :mrgreen:,aby si šla s mamkou lehnout. Ve školce nespí beru jí po ó, ona když jde spát tak pak řádí do 11 a vstávat ráno do školky v 7 - to jí nevykopu. Dnes cestovala k nám do postele, kde spí a jak je tam rozvalená tak počítám, že bude vstávat na 9.

Co se týče mluvení tak ona začala hodně brzo mluvit od 8m povykovala mámá, bába, táta atd… dnes je to parták na řeč když mám doma prcka aspoň mi tolik nehrabe :mrgreen:
Teď máme období proč je říká ten pes a ne ta pes, to pes :mrgreen:
Počítáme do dvaceti a učíme se hodiny.

Taky už holky nevíte co ty prcky učit? Od září učíme doma angličtinu s manželem (manžel mluví líp než já) a přijde mi, že do prázdnin natom bude dcera líp než já :mrgreen:

Co zadek po velké jak vám to jde? mně přijde, že má krátké rucem, aby jí to šlo :mrgreen: ve školce pokud vykonala tak jí pravidelně musím převlíkat spodky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134
27.2.13 07:25

@Blanka. učíme se právě to na co se zeptá. Poslední dobou chce vědět jak vypadají různá písmena a číslice, tak si píšeme. Ale radši bych byla, kdyby si vzala omalovánky a něco vybarvila, ale k tomu ji prostě nemůžu nějak přesvědčit. To stejný je, když jí řeknu, aby namalovala čtverec atd..
Zadek se naučila utírat sama a to bez špinavých kalhotek. Ale ze začátku to byl taky problém. U nás je problém spíš s utíráním po čůrání, nějak často na to zapomíná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5631
27.2.13 07:58

@Blanka S S mluvením je na tom dcerka stejně. Jsem ráda. Mám stejně starou neteř a někdy jsou to málem „závody“, co která umí (tedy hlavně co se babičky týká). Takže když přišla s K. na návštěvu k nám se slovy: „Řekni rrrododendrrron.“, bylo to jasné… :roll: :lol: To, že K. patlala (místo k t, místo c č, s š…), to se jaksi nevidělo. Dcera naštěstí objevila „r“ asi o dva měsíce později. :lol: Mluví hezky a všechny hlásky, logopedka k nám do školky ale také dochází (my k ní tedy na „sezení“ nemusíme).

Učíme se, o co má zájem. Už před rokem se zajímala o písmenka, pak ji to přešlo, na podzim to opět vypuklo, tiskací písmena se naučila psát, umí se podepsat, minulý týden jsem šla a koupila písanku - ne na psací písmena, jen uvolňovací cviky. Maluje ráda a snaží se.

Do jakéhokoliv kroužku, kde by byla „sama“, nechce. Přitom trdluje, hraje si na baletku, kotrmelec dělala snad ve dvou letech… Ne. Prosazuje názor, že ji všechno naučím já. :lol: Lichotivé, leč nereálné. :lol:

S utíráním po velké je to jak kdy. Pokud jí „to“ :lol: hezky upadne, má zadek čistý. :mrgreen:

Dcerka je hrozný hubeňour, v lednu nás hromadně skolila chřipka a hned měla ještě kilo dolů… :roll: Hrozné. Ještě ho teda nemá zpátky, tak 30 deka ještě chybí. Můj cíl je dotáhnout to do pětileté prohlídky alespoň na 17 kg. :lol: Vysoká je normálně, průměrně asi, někdo říká, že je velká, pak když vidím jiné děti, tak mi přijde jako průměr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
27.2.13 08:00

Ahoj dcera je narozená 9.10.2008 :dance: strašně to utíká nedávno jsme si ji dovezli s porodnice malý uzlíček a teď už máme skoro 5letou slečnu, která trpí školkovskou pubertou :jazyk: :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19692
27.2.13 09:01

@IvkaH
Jenom skolkovskou pubertou, to mas jeste dobry.Ten nas ma pubertu jak nejaky patnactilety smratek na par facek.
To co nam dokaze rict a vymudrovat. Rikam to jsem si nedovolila ja v patnacti :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
27.2.13 09:23

@gorina
Tak to máme podobně, naše dáma má argumentů na všechno jak kdyby neměla skoro 5 ale o pár let víc vše si dokáže tak okecat :zed: :roll:
A školkovská puberta je u nás NE, NECHCI, TO NEBUDU DĚLAT a teď povýšila a říkáš víš mami, ale tohle přece nemůžu :zed: když po ní něco chci, odporuje a stejně nemá na výběr :cert: :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová