Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Alichi píše:
Naše už se ujišťovala, že si vezme tatínka.
Když jsem čekala Týnu tak Verča se ptala jak se mi miminko dostalo do bříška, že jsme se měli rádi jí neuspokojilo a ptala se dál tak jsem jí řekla, že maminka má vajíčko a tatínek dal do vajíčka semínko a z toho se mi v bříšku udělalo miminko a až jsou obě holčičky z bříška. Nejdřím se každého ptala i v Tescu pokladní jestli je taky ze semínka
a pak začala říkat po porodu, že jí dal do bříška tatínek semínko a narodila se jí Eliška(oblíbená panenka) tak čekám kdy muže zavřou
![]()
Svatbu bude mít taky s tatínkem jako já a semnou zůstane navždy.
Ahoj holky, tak Tyna meri cca 113 cm a vazi kolem 18 kg - rekla bych tak prumer
Je tedy fakt, ze ona jak chodi uz ted do predskolaku, tak tam nevycniva - kdyby asi byla ve tride kam vekove patri, tak by zrejme k velikostne vetsim detem patrila ![]()
Jinak jak psala Blanka ohledne dotazu nasich prdolku jak se mimi dostalo do briska - Tyna se take ptala, ale tam byla odpoved jednoducha - proste ze tatka ma spermie mamka vajicko a kazda z techto „soucasti“ tvori pulku detatka a kdyz se spoji tak vznikne mimco. Vi tedy i jak k tomu spojeni dojde…
Tyna se o telo hodne zajima- takze tohle ji nijak neprekvapilo, porad manzelovi ukazuje dehtove plice, ktere maji kuraci a resi krvinky a krevni desticky… Je tam asi rodinna dispozice…Mati, tchyne i ja mame zdravotnicke vzdelani, tak asi nejaky gen preskocil i na malou ![]()
Jinak vybarvovat take moc nechce, celkem ji bavi pracovni listy a ukoly, nebavi ji vystrihovani a kresleni obecne, spis by neco stavela, fotila a samozrejme hrala hry v pocitaci ![]()
@Blanka S
To ja rekla Tygrovi natvrdo, ze ma suldu na delani deti a vzal to normalne
.Kdo to nevzal normalne, ale byla teta, ktera ho hlidala a maly ji sdelil, ze sulda je na deleni deti.Tak mi vola a rika, prosim te co ho to ucite, dovedes si predstavit, ze js s nim nekam pujdu a on tam rekne ze sulda je na delani deti. Vzdyt ja se propadnu hanbou ![]()
A ja na to, ze jsem nekde cetla, ze s detmi se ma sexualni vychova uz probirat od 5 let
. Tak jsem si vyslechla no jo to jsou ty vase internety ![]()
Sara taky vi k cemu to ma a jak to funguje, ptala se, dostala odpoved. Diteti se nema lhat, ma se mu rict pravda, ale slovama ktery pobere. No, tak odpoved dostala a byla spokojena a od ty doby se neptala
uvidime s cim prijde jednou Jenda, az zacne mluvit a premyslet nad smrtelnosti brouka pytlika ![]()
Ahojky všem, oživuju téma, my máme syna narozeného srpen 2008, od září chodí do mš, dřív se nedostal, chodí do předposlední třídy, má cca 109 a 18 kg, v mš si zvykl tak v lednu, ale stále má problém se socializací na jiné prostředí, bude mít odklad, za což sme rádi, k jídlu miluje řízek a br kaši a omáčky s rýží, mluvit pořádně začal až po 3 roce, všichni se těšíme na sourozence, v srpnu 2013 sme čekali, ale bohužel to v říjnu skončilo zt..tak čekáme kdy si k nám miminko najde cestu, syn se strašně moc těší, v mš má skoro každý sourozence..Neštovice sme měli před měsícem a naštěstí tu slabší formu ani se moc neškrábal, ale zůstali mu stále zvětšené uzlinky na hlavě, tak je máme sledovat, z krve se nic neprokázalo..I když občas zlobí, jako každé dítě, tak je to naše zlatíčko:D
Já mám také syna narozeného v roce 2008-V září nastupuje do nultého ročníku na ZŠ tak jsem na něj zvědavá. Je to takovej ňouma tak se bojím aby se nestal obětí šikany ![]()
Tak přeji, aby to zvládl a cítil se tam dobře, z toho mám také strach, aby na něj nezačli půlsobit ty víc zlobivější a horší děti..ale musí umět bojovat a vybojovat si místo ale je stále takový bojácný..
Ahoj
Ja mam dceru narozenou v roce 2008,chodi uz tretim rok do ms a v zari nastupuje do skoly, strach ztoho moc nemam, je moc sikovna, jsem na ni hrozne pysna ![]()
@maminka189 píše:
Já mám také syna narozeného v roce 2008-V září nastupuje do nultého ročníku na ZŠ tak jsem na něj zvědavá. Je to takovej ňouma tak se bojím aby se nestal obětí šikany
náš syn je taky takovej
kvůli všemu brečí, taky mám strach jak to bude ve škole, od září už jde ![]()
@Eugiinka Naše dcera taky pořád kvůli všemu brečí. Navíc je hodně neprůbojná a bojí se říct, když jí něco nejde. Je narozená v březnu, ale dáváme odklad. Snad ji ten rok ve školce navíc pomůže.
@Eugiinka On je i takovej, že do mu někdo něco řekne a on to (asi ze strachu) udělá. Když to bude páťák…Ach jo ![]()
@Dasha01 náš je v květnu a abych měla jistotu vyžádala jsem si PPP, a podle nich je do školy zralý ikdyž je narozený 32tt, takže do školy jde
Bála bych se, aby ho ty mladší děti zase ve školce netáhli dolů
@Eugiinka Taky jsem byla s dcerou v PPP a nám tam právě odklad doporučili.
Eugiinka-tak to je velká šikulka a máte štěstí, jak vše krásně zvládl, já jsem ve 30 tt měla jsem 1,10 kg a 32 cm, i když nyní na to již nevypadám
, ale z inkubátoru sem si odnesla „jen“ oční vadu..jenže to bylo před 35 lety a naštěstí pokrok šel hodně vpřed.
My byli také v PPP a tam nám právě odklad také doporučili už jak syna viděla, tak říkala, že doporučuje..je dost bojácný, ale chytrý..
V mš mi ke Dni maminek udělal krásné přáníčko a krásné srdíčko..