Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nedělej to. Víš jak je to pro ty děti pak těžké, když se třeba na tebe citově navážou a ty odejdeš domů?? Děláš jim v hlavě guláš. Tohle není pomoc. Ty ve svých 18 kdy jsi sama ještě skoro dítě těžko dokážeš nahradit mateřskou lásku. Ty děti potřebují hlavně trvalou rodinu, ne instantní city na pár hodin týdně. A nezlob se, ale působí to mě dojmem, že tady jde spíš o tebe než pomoc. Prostě se chceš jenom cítit potřebná.
@Anonymní píše:
@Parninas o tomhle nemá cenu se bavit. Ať si každý zamete před vlastním prahem. Myslím si, že většina se vyjádřila jasně… vyjádřili mi podporu, poskytli radu a přišlo jim to jako hezký nápad
Ano, lidi co si tím neprošli tak ti vyjádřili podporu. Lidi co ano ti vysvětlili jak to cítili doopravdy. Je hezké, že chceš dobrovolničit, ale jestli tě nezajímají pocity těch dětí ale chceš to dělat kvůli nějakým svým sobeckým potřebám, tak se na to prosím rovnou vykašli. Nebo minimálně když už tam budeš a nějaké z těch dětí z tebe nebude úplně vycákané, tak mu neříkej že je nevděčné a není normální. ![]()
@Anonymní píše:
@Liberalissima díky za zhodnocení mé osoby. Nevděčnost lidí je do nebe volající
Tak teď jsi to sama vystihla. Ty to chceš dělat kvůli něčí vděčnosti??? Takže jsme u toho, prostě spasitelský komplex, tohle není o snaze někomu reálně pomoci ale o tvém egu děvče
@Anonymní píše:
@Parninas o tomhle nemá cenu se bavit. Ať si každý zamete před vlastním prahem. Myslím si, že většina se vyjádřila jasně… vyjádřili mi podporu, poskytli radu a přišlo jim to jako hezký nápad
Protože absolutně netuší jak je to doopravdy. Navíc ty nechceš pomáhat, ty se chceš realizovat v něčem, čemu rozumíš jak prase petrzeli a pro svůj dobrý pocit využiješ děcka z děcáku. No to je ohromný, opravdu.
@Kolotočč kdo jiný má pomáhat, než mladí, zdraví lidé, kteří mají tu možnost a sami měli štěstí na rodinu?
Kdo jiný vytáhne ty děti z domovů a dá jim rodinu?
@Anonymní píše:
@Liberalissima tady je vidět, že trpíš opuštěností rodiči ještě do teď. Takové názory nemůže mít normální člověk. Nemyslím si, a ani lidi tady (když si to přečteš), že by děti byly rády, že jsou v domovech dětských.
Ale prosím Tě, to platí tak maximálně u těch nejmenších dětí, ty často chtějí maminku pro sebe a jít pryč, než to přijmou a než si zvyknou. I když ani to není pravidlo. Záleží co má kdo za sebou. Děcák nenahradí funkční milující rodinu, ale děti tam nepochází z takových rodin. Zase je to pripad od případu jiné. Některé děti chtějí i přesto domů za svou rodinou, jiné ne a jsou rádi za děcák. Je tam bezpečí a nikdo ti tam neublíží. O mě byl zájem do pěstounské péče, bylo mi asi 12,13. Já nechtěl, ta rodina to taky nepobrala a asi se jich to dotklo, ale já z děcáku nechtěl. Jediný ke komu domů bych šel a také jsem občas chodil, například na Vánoce, byli mě dobře známí zaměstnanci děcáku. V domově jsem cítil bezpečí, zájem, byla tam pravidla, která mi dodávala pocit jistoty a zkrátka tam to bylo mé útočiště. Potom co jsem zažil od své biologické matky úplný ráj.
@Anonymní píše:
@Liberalissima díky za zhodnocení mé osoby. Nevděčnost lidí je do nebe volající
Jseš doufám troll, jestli ne, pořiď si křečka ![]()
Diky za info o 1 hrubce, njn roky fungovani v anglictine berou svoji dan.
Anonymni „hrdinko“ (anonym take dost vypovida). Nevim, kolik Ti je, co mas vystudovano, ani kolik mas zkusenosti, ale rozhodne vim, ze a) mas jeste hodne, co se ucit a b) s timto pristupem to nema velkou sanci na uspech, ale muze to nekomu dost ublizit!
Nemam zkusenosti s detma, ale s resocializaci problemovych psu ano a to nechci srovnavat dite a psa!!! Ale i u tech psu by to takhle nefungovalo!
Doufam, ze jsi troll, nicmene nemohu si pomoci, ale pripominas mi nektere ambiciozni studentky pedaku a to mam ucitele obecne rada a sama jsem vedla na VS studenty. Ty take vedely vse nejlepe a stret se studenty byval fatalni… Bohudik, jen pro ty damy.
Drzim palce, at najdes smer s pozitivnim dopadem pro ty deti ![]()
@Anonymní píše:
@Kolotočč kdo jiný má pomáhat, než mladí, zdraví lidé, kteří mají tu možnost a sami měli štěstí na rodinu?
Kdo jiný vytáhne ty děti z domovů a dá jim rodinu?
Jakou ty máš možnost? Co ty víš o životě? A teď to nemyslím s ohledem na věk, ale tvoje myšlení je na úrovni sedmačky. Jak jsem již psal, existujou různé projekty pro mladé lidi, v brzké době opouštějící děcák. Je to postaveno na tom, že dotyčný dospělý se schází s jedním mladistvým z děcáku, nenásilně a dobrovolně se ve volném čase schází, pokud si kamarádský vytvoří vztah a stanou se z nich přátelé, jsou v kontaktu i nadále a často je tento člověk oporou tomu mladému člověku v době, kdy odejde z děcáku. To je totiž takový nejrizikovější období a v té době se podpora, zájem, dobře mířená rada hodí. Jenže na to ty nejsi ještě vyzrálá. Takže se raději zatím věnuj klukům, discotékám, festivalům, škole a až dospěješ, můžes se nějak angažovat. Ale nejprve si musíš srovnat v hlavě, proč to děláš a nedělat to pro vděčnost, protože, zatím to tak je a to by bylo více škody, než užitku. Ne jen, že by jsi nikomu nepomoha, ale ještě bys tvrdě narazila.
Taky mi to přijde jako „hezký nápad“, ale poohlédla bych se o něčem přístupnějším.
Dobrovolníky berou v nízkoprahových centrech (třeba bys doučovala děti ze sociálně slabých rodin nebo s nimi hrála hry), v nemocnicích (např. dělat společnost lidem v LDN), centrech pro osobní asistenci (pro lidi s poruchami autistického spektra, seniory s demencí, tělesně postižené).
A prosím tě, vděk nečekej.
@Anonymní píše:
Nedělám to pro ego nebo youtube, dělám to pro dobrý pocit a pomáhat je normální, i když v dnešní době už asi evidentně ne. Jak jinak ty děti mají najít adoptivní rodiče, než když se tam někdo půjde podívat a najdou se navzájem?! Myslíte si, že maturantka = automaticky vypatlaná youtuberka???
Váš názor Vám neberu, ale nemyslím si, že je na místě někoho hodnotit, když ho ani neznáte. Rychlé soudy.
Ty se tam chceš podívat, aby sis adoptovala dítě? Je ti 19 ne? To nechápu
@Zeoli píše:
Ty se tam chceš podívat, aby sis adoptovala dítě? Je ti 19 ne? To nechápu
No hlavně na adopci čekají i zajištěné, dospělé manželské páry několik let, takto mladá svobodná holka, nemá vůbec žádnou šanci.