Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Dobrej_tym píše:Četla jsi všechny její příspěvky? Dost na lidi útočila a ještě říkala něco o tom, že by si tam vyhlídla dítě k adopci
@Liberalissima Mně to přijde hrozně smutné, co sis prožilaÚplně tě chápu (tedy nakolik vůbec můžu pohledem zvenčí), žes to nenáviděla..Já na tvém místě bych to nesnášela minimálně stejně
Přiznám se, taky jsem na stáž šla s naivní představou. Ono to u mladých lidí bývá asi běžné a tehdy bohužel se mnou nikdo předem nepracoval. Dnes se musím usmát, když si vzpomenu, jak mě některá děcka vyškolila a dala mi sežrat jakoukoliv pózu nebo náznak, že si nejsme rovni, že je jdu z nějaké „vyšší“ pozice zachraňovat
Přesto teda musím napsat, že já jsem příspěvek zakladatelky nepochopila tak, jako ty. Teď jsem si ho zase znovu četla. Samozřejmě nějaké návštěvy nejsou dobrý nápad, ale neměla jsem pocit, že na nich zakladatelka trvala.
Proto si myslím, že spíš troll ![]()
@Liberalissima Jo, to jsem četla, divný
Osobně si myslím, že se chtěla nějak obhájit a tohle teda moc nevyšlo. Fakt jí tu někteří dávali imho čočku.
Samozřejmě nápad vybrat si po maturitě dítě během dobrovolnictví v DD je..
no pitomost. Kdyby to bylo myšleno vážně, tak už by mi blikala kontrolka. I když znám řadu dobrovolníků a zaměstnanců, kteří nakonec nějaké dítě adoptovali. Teda…časem
![]()
@Liberalissima To jsi byla v FOD ne? Tam jsem byl taky, dvakrát. Poprvé usoudili, že se můžu vrátit k matce. Když jsem po její „milující“ péči skončil ve špitále na několik týdnů, už jim asi konečně došlo, že to nebyl nejlepší nápad a po roce tam, jsem šel do normálního DD. Tam to bylo mnohem lepší, vlastně super to tam bylo. Na FOD nemám nejlepší vzpomínky. Tam ty „tety“ byly takové dost zvláštní a pamatuji si, že většinu dne proseděly u stolu s kafem a museli jsme se starat tak nějak o sebe navzájem, nic moc zájem. A s těmi spasitelkami to tam také bylo horší. Bože, jak já tyhle návštěvy nenáviděl a nesměl jsem dát nic znát. Bylo mi deset, chtěl jsem si stavět lego, číst knížku nebo jít ven a místo toho jsem musel nadšeně recitovat básničky, ukazovat, jak si umím ustlat postel a podobné blbosti. Trapas na entou. To v děcáku to bylo i v tomto lepší, ale přesto jsme chtě nechtě museli snášet tyhle nevyžádané návštěvy. Vždy nám to bylo vysvětleno tak, že bez nich bychom neměli prázdniny. Jenže, v těchto případech se nejednalo se o žádné sponzory, jednalo se o mladé naivní holky, studentky, které nás akorát obraly o čas, tak hlavně, že si pohonily ego. A dobří byli také ti, co nám donesli třebas propisky s logem firmy a museli jsme jim na povel děkovat do kamer a oni si nás pak pouštěli ve firmě a rozplývali se nad chudinkami bez rodičů. Všechno tohle byla jedna velká komedie a bylo to tak strašně umělé a hrané, až to bolelo. Naštěstí jsme měli skvělé vychovatele, kteří se tomu snažili zabránit a chápali nás, když to z vedení měli rozkazem a nic s tím neudělali, alespoň nám to vysvětlili po pravdě a bez omáčky a vyjádřili pochopení. Někdy sice pod hrozbou odebrání nějaké výhody, když to nešlo jinak, ale většinou jsem to udělal pro vychovatele a pro svůj klid. Představa, že se zabejčím, nebudu spolupracovat a za to nebudu moci do kina, mi stála za to, to vydržet a hrát divadlo. Super bylo, když kvůli jedné takové jsem nemohl na své první rande, jelikož jsme museli být přítomni všichni a účastnit se její chvilky slávy, samozřejmě s velkou dávkou nadšení a vděčnosti. Přesně jak píšeš, takové samaritánky se daly poznat na sto honů a všechny trošku starší děti to vycítily okamžitě. Tím nechci říct, že pomoc těmto dětem není záslužná a potřebná, ale tohle s tím nemá vůbec nic společného.
@Kolotočč píše:
@Liberalissima To jsi byla v FOD ne? Tam jsem byl taky, dvakrát. Poprvé usoudili, že se můžu vrátit k matce. Když jsem po její „milující“ péči skončil ve špitále na několik týdnů, už jim asi konečně došlo, že to nebyl nejlepší nápad a po roce tam, jsem šel do normálního DD. Tam to bylo mnohem lepší, vlastně super to tam bylo. Na FOD nemám nejlepší vzpomínky. Tam ty „tety“ byly takové dost zvláštní a pamatuji si, že většinu dne proseděly u stolu s kafem a museli jsme se starat tak nějak o sebe navzájem, nic moc zájem. A s těmi spasitelkami to tam také bylo horší. Bože, jak já tyhle návštěvy nenáviděl a nesměl jsem dát nic znát. Bylo mi deset, chtěl jsem si stavět lego, číst knížku nebo jít ven a místo toho jsem musel nadšeně recitovat básničky, ukazovat, jak si umím ustlat postel a podobné blbosti. Trapas na entou. To v děcáku to bylo i v tomto lepší, ale přesto jsme chtě nechtě museli snášet tyhle nevyžádané návštěvy. Vždy nám to bylo vysvětleno tak, že bez nich bychom neměli prázdniny. Jenže, v těchto případech se nejednalo se o žádné sponzory, jednalo se o mladé naivní holky, studentky, které nás akorát obraly o čas, tak hlavně, že si pohonily ego. A dobří byli také ti, co nám donesli třebas propisky s logem firmy a museli jsme jim na povel děkovat do kamer a oni si nás pak pouštěli ve firmě a rozplývali se nad chudinkami bez rodičů. Všechno tohle byla jedna velká komedie a bylo to tak strašně umělé a hrané, až to bolelo. Naštěstí jsme měli skvělé vychovatele, kteří se tomu snažili zabránit a chápali nás, když to z vedení měli rozkazem a nic s tím neudělali, alespoň nám to vysvětlili po pravdě a bez omáčky a vyjádřili pochopení. Někdy sice pod hrozbou odebrání nějaké výhody, když to nešlo jinak, ale většinou jsem to udělal pro vychovatele a pro svůj klid. Představa, že se zabejčím, nebudu spolupracovat a za to nebudu moci do kina, mi stála za to, to vydržet a hrát divadlo. Super bylo, když kvůli jedné takové jsem nemohl na své první rande, jelikož jsme museli být přítomni všichni a účastnit se její chvilky slávy, samozřejmě s velkou dávkou nadšení a vděčnosti. Přesně jak píšeš, takové samaritánky se daly poznat na sto honů a všechny trošku starší děti to vycítily okamžitě. Tím nechci říct, že pomoc těmto dětem není záslužná a potřebná, ale tohle s tím nemá vůbec nic společného.
Ježišmarja jaks to hned poznal!!! I feel so seen
ano, máš přesně pravdu, přesně tak to tam fungovalo - no aspoň ostatní vidí, že nekecám
já do normálního děcáku jako šestnáctiletá nemohla, s našimi úžasnými zákony by mě nejdřív byli strčili do diagnosťáku a nebylo jisté, jestli bych mohla normálně do školy, na čem mi záleželo nejvíc, tak to socka vymyslela takhle. Jako by týrání rodiči nestačilo, puberťák se musí apriori náležitě potrestat ![]()
Já jsem od té doby úplně alergická na nějaké vyžadování vděku, povyšování se nad děti z děcáku nebo jen z chudých rodin, vyloučených lokalit, a podobně. Děti si fakt rodinu a výchovu nevybírají.
Tyhle samaritánky většinou nijak extra nepomůžou, za to se ale náležitě nafouknou, že jim spodina neprojevila dostatečnou vděčnost, a do smrti to pak používají jako argument, proč nepřispívat na charitu ![]()
@Kolotočč Ja si vubec nedovedu predstavit, ze na povel stelu postele, to jako wtf? Proc?
Teda za me a tam, kde jsem byla, jsem toho respektu videla docela hodne. Mimochodem, vzdy mi prislo, jak kdyby me ty decka rentgenovala. Zajimal by me vas nazor. Jako kdyby me mela prectenou. Treba si me jeden PEKNY lektor spletl se svoji peknou zenou a me to potesilo
Opravdu jsem si na 100% jista, ze jsem to nedala najevo. A hned jsem to mela na taliri.
Takova rekla bych maximalni uprimnost, ktera mi vyhovuje. I kdyz tehdy jsem byla ruda az na pr…
Velmi me mrzi, cim si nekteri tady na diskusi museli projit. Alespon jeden benefit diskuse - nam ostatni (alespon me rozhodne) to otevrelo trochu vice oci. Nemela jsem velke iluze, ale realita je drsnejsi…
Muzete byt na sebe hrdi, ze se Vam podarilo zapojit do spolecnosti i po horsim startu zivota ![]()
@Liberalissima píše:
Ježišmarja jaks to hned poznal!!! I feel so seenano, máš přesně pravdu, přesně tak to tam fungovalo - no aspoň ostatní vidí, že nekecám
já do normálního děcáku jako šestnáctiletá nemohla, s našimi úžasnými zákony by mě nejdřív byli strčili do diagnosťáku a nebylo jisté, jestli bych mohla normálně do školy, na čem mi záleželo nejvíc, tak to socka vymyslela takhle. Jako by týrání rodiči nestačilo, puberťák se musí apriori náležitě potrestat
![]()
Já jsem od té doby úplně alergická na nějaké vyžadování vděku, povyšování se nad děti z děcáku nebo jen z chudých rodin, vyloučených lokalit, a podobně. Děti si fakt rodinu a výchovu nevybírají.
Tyhle samaritánky většinou nijak extra nepomůžou, za to se ale náležitě nafouknou, že jim spodina neprojevila dostatečnou vděčnost, a do smrti to pak používají jako argument, proč nepřispívat na charitu
Jé, tak to tu raději nečti pravidelné diskuze o tom jak děti z děcáku nechtějí obnošené hadry a chcou jen nejnovější iPhony. Tady vídám minimálně 1× za půl roku. ![]()
Jsem ráda že sem i s @Kolotočč píšete. Třeba to někomu otevře oči. Já se minimálně pár věcí dozvěděla a hned na pár věcí koukám jinak. ![]()
@Liberalissima píše:
Já myslím že jsi poměrně šikovný trol, v tom případě dobrá práce, konečně nějaká invence v trolení![]()
Jo ale obouvat se do holek z dětského domova je prostě přes čáru…že by se tam poohlédla „po vhodném kandidátovi“ to už je jen trapný troleni ![]()
@Parninas píše:
Jé, tak to tu raději nečti pravidelné diskuze o tom jak děti z děcáku nechtějí obnošené hadry a chcou jen nejnovější iPhony. Tady vídám minimálně 1× za půl roku.
Jsem ráda že sem i s @Kolotočč píšete. Třeba to někomu otevře oči. Já se minimálně pár věcí dozvěděla a hned na pár věcí koukám jinak.
Jj, do některé jsem i psala, že je sice pěkné, že občas sponzor rozdá děckám mobily (jednoho takového mi právě než upozornění nacpali do pokoje a předváděli mě), ale že zároveň jogurty byly jen pro děti mladší deseti let a podobně, o žádném luxusu se fakt mluvit nedalo. Bylo to jak mluvit do dubu, někteří lidi prostě potřebují věřit, že děcka z děcáku jsou vlastně rozmazlení nevděční haranti aby se jim líp vyrovnávalo s realitou ![]()
@Dobrej_tym píše:
@Liberalissima Mně to přijde hrozně smutné, co sis prožilaÚplně tě chápu (tedy nakolik vůbec můžu pohledem zvenčí), žes to nenáviděla..Já na tvém místě bych to nesnášela minimálně stejně
Přiznám se, taky jsem na stáž šla s naivní představou. Ono to u mladých lidí bývá asi běžné a tehdy bohužel se mnou nikdo předem nepracoval. Dnes se musím usmát, když si vzpomenu, jak mě některá děcka vyškolila a dala mi sežrat jakoukoliv pózu nebo náznak, že si nejsme rovni, že je jdu z nějaké „vyšší“ pozice zachraňovat
Přesto teda musím napsat, že já jsem příspěvek zakladatelky nepochopila tak, jako ty. Teď jsem si ho zase znovu četla. Samozřejmě nějaké návštěvy nejsou dobrý nápad, ale neměla jsem pocit, že na nich zakladatelka trvala.
Taky nechápu, proč zakl dostala až takovou čočku. Podle mě neprávem.
@belladonna píše:
Taky nechápu, proč zakl dostala až takovou čočku. Podle mě neprávem.
Podle mě teda jen sklidila co zasela.
Absolutně bez pokory, hned útočná, na dotazy nereagovala, žádná sebereflexe.
Chce to číst od prvního příspěvku celé.
@Zeoli píše:
Podle mě teda jen sklidila co zasela.
Absolutně bez pokory, hned útočná, na dotazy nereagovala, žádná sebereflexe.
Chce to číst od prvního příspěvku celé.
Jistě že jsem to četla celé. Mladá holka, co chtěla pomoci dostala čočku. Zbytečné.
@belladonna píše:
Jistě že jsem to četla celé. Mladá holka, co chtěla pomoci dostala čočku. Zbytečné.
No zajímavé je, že si to tady myslíš jenom ty
@nototo Já taky. Začala se bránit až v okamžiku, kdy jí tu některé napsaly moudra typu „běž si léčit spasitelskej komplex na diskošku“.
@nototo píše:
No zajímavé je, že si to tady myslíš jenom ty
Ostatní rovnou kopnou, tak tu bývá. Co je na tom zajímavého? Vše se dá říci slušnou formou, zakladatelku nemusí nikdo napadat, nebo ne?