Dítě v nemocnici - každodenní telefonáty, stížnosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Vesmírná drůbež
11.6.21 13:50

@Jahudka82 však v úvodu hned stojí, že je vlastně úplně jedno, co jí bylo, že. Ale nechová se dostatečně reprezentativně.

• Citovat
  • Upravit
17974
11.6.21 13:57
@Dobrej_tym píše:
@Jahudka82 To zní hrozně :hug: Pamatuješ si z toho hodně? Máme dnes štěstí, že ty společné hospitalizace alespoň jdou…

Spíš z vyprávění, nějaké matné vzpomínky pak až tak od těch 5 let, třeba na ty 2 kluky co tam se mnou leželi se spálou, jaky jsme dělali pak ke konci už vyloženě kraviny ;) :pankac: Ale i tu bezmoc na té kapačce, když jsem 3 dny jen ležela a nesměla ani na WC a pak se mi chtělo a nikdo nešel a už jsem to nevydržela a sestra mi pak vynadala že mi musela prevlict postel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17974
11.6.21 13:59
@JanaDaR píše:
@Jahudka82 však v úvodu hned stojí, že je vlastně úplně jedno, co jí bylo, že. Ale nechová se dostatečně reprezentativně.

No je to smutný. Rekla bych asi, že tam bude ještě i jiný důvod toho chování, než že je tam sama. Jestli je máma i doma taková celkově asi chladnější, jak se tady předvedla… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17974
11.6.21 14:12
@j.a.n.i1 píše:
Ale to by musela být hospitalizovaná a to už od 6 let dítěte jde pouze přes revizáka a na jinak zdravé dítě není úplně velká šance, že to projde. A na hospitalizované dítě nelze mít OČR.

Manžel ho měl, když byl s klukem na zákroku na 3 dny. Dítě je sice v nemocnici, ale taky na něj po narkóze musel dávat pozor, byli rádi, že ho někdo ohlídá, takže on se ten rodič o dítě v té nemocnici taky stará a pečuje, usnadňuje to práci i těm sestrám zejo. Do 10 let tam ten nárok na OČR je a za mě by i ten věkový limit té hospitalizace měl být stejný jako pro OČR. A tím, že to byl plánovaný výkon, měli pro ně i nadstandard, protože otec s dítětem nemůže být na pokoji, kde je jiné dítě s matkou. Takže teoreticky tím by se to taky dalo vyřešit, jít na nadstandard i s tou mladší. A na dobu kdy se starší musí být u vyšetření, může být mladší v herně, aspoň tam co byl malej ji měli. Nebo jí pustit pohádku. Ani nevíme, jestli dcera zakl.je ještě na infekčním nebo už normálním pokoji?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
11.6.21 14:14

@Jahudka82 Pokud ho měl, tak to byla něčí chyba, nárok na něj prostě ze zákona není. V tom, že by ten limit měl být vyšší se shodneme, klidně to nemusí být placené, stačilo by aby bylo jasně dané, že to musí zaměstnavatel omluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
11.6.21 14:22
@Jahudka82 píše:
Do 10 let tam ten nárok na OČR je

opravdu není :nevim: opravdu v zákoně je, že po dobu hospitalizace dítěte se nárok na OČR staví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
703
11.6.21 14:35

@sagina Tak u nás to u těch starších dětí tak běžné není. Rodiče to právě hodně řeší tou ubytovnou a s dítětem jsou celý den, jen na noc jdou spát jinam. Ale to obvykle problém nebývá. Osobně si ale myslím, že šestileté děti jsou na samostatnou hospitalizaci ještě moc malé. Vůbec by mi nevadilo, kdyby se ten limit posunul alespoň na osmý rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
11.6.21 14:48

@Jahudka82 Vidíš, moje zážitky z nemocnice se taky nějak vážou okolo vylučování. Poprvé mě děsilo, že mi dávali nočník. Chodila jsem už na WC a čůrat do nočníku bylo hrozný. Podruhé zase jsem to nedokázala v leže do té mísy :oops: Jo…a nejlepší bylo ležet jako malá holka na JIP a dostat menzes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14723
11.6.21 15:41
@JanaDaR píše:
@LaPaloma tak předně má dítě nárok na přítomnost rodiče 24h denně. Teď nemluvím o tom, že by snad byli povinni zajistit lůžko a stravu, ale vyhnat nemohou nikoho ani na noc. Tedy pouze toho, kdo se nechá.

Nevyprávěj voloviny. Až budeš v nemocnici s dítětem nad 6 let, tak můžeš využít na noc židli nebo křeslo, pokud je v pokoji. Ale o posteli si můžeš nechat zdát, pokud náhodou nebude něco volného. A když není, tak jdeš.
Já však nemám hysterku, takže jsem na noc odešla a přišla brzo ráno. Pořád lepší než nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesmírná drůbež
11.6.21 15:43

@LaPaloma tak se ty nauč číst, hm? ;)

• Citovat
  • Upravit
14723
11.6.21 15:52
@JanaDaR píše:
@LaPaloma tak se ty nauč číst, hm? ;)

Ale jo, já četla, že vyženou jenom toho, kdo se nechá. Já jsem taková, že se nechám, poněvadž 3 dny na židli nejsem schopná dát. Do postele k dítěti se lehnout nesmělo. Tím diskomfortem vlastně říkají, ať vypadneš.
Takový to slovo, že máš nárok,… to je vtipný, když si nárok těžko vyčerpáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesmírná drůbež
11.6.21 15:56

@LaPaloma no jo, ale pak to bývá tak, že když se rodič nedá, řešení se najde. Já tady celou dobu píšu o právu dítěte na nepřetržitou přítomnost rodiče. Ne o hotelových službách. Spousta lidí to třeba neví. Jinak jo, byli jsme v nemocnici i s dítětem nad šest let věku.

• Citovat
  • Upravit
9880
11.6.21 16:00

@mroe tak jako já bych předpokládala, že máma chce denně vědět, jeslti je vše ok…
To, že vyvádí si myslím, si neodpustí primářka.. Nevíme, s čím přesně holčička přijela, třeba je i naštvaná, že tam první dny nebyla, nevíme, jak vážné to bylo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
11.6.21 16:02

@Konnny no a právě proto by ta máma tam měla být a zjistit co se děje.. Toto sama ví jako prostředník..
Myslím, že se neřeší, co tamd ítě dělá spíš, že máma 5 dní ji neviděla ani na hodinu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1810
11.6.21 16:39

Ja byla s devítiletou dcerou normálně na pokoji i lůžko mi dali, jen jsem si to musela zaplatit. Nějaká práce a to, že mě tam potřebovali mi bylo úplně ukradené, nepřítomnost v práci jsem zaplácla dovolenou.
I pro nemocniční personál je to jistým způsobem odlehčení, dítě je v pohodě a věřím že se i dříve uzdraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí