Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Janasas píše:
@Pears206 jenomže pokud tam dojede jako infekčníá tak je uzavřená na lůžko na pokoji a zbohem..
To si fakt myslíš, že se chodí někde hrát![]()
jeslti tam má televizi s pohádkami, je otázka a je tam aspon s dětmi? Nečetla sjem uplně přesně, přepokládám, že ne.. že na infekčním nemíchají pacienty
Já jako dospělá jsem musela být takto uzavřena 7 dní a myslela, že mě… v pokoji sama, bez televize a čučet do zdi..
Kolikrát myslíš, že ty sestřičky si přijdous ní hrát?? sci-fi.. Já jsem rok ležela po nemocnicnicích, jako doprovod dítěte, vážím si sestřiček mají práce hodně, a le toto je uplně neraálné, pořišly donesly jídlo 10 minut pokecaly s dítětem a pryč ke svoji práci, nikdo tam s ní nebude sedět a hrát siPříspěvek upraven 11.06.21 v 08:14
No aspoň ten tablet s pohádkama by ji tam máma mohla dovezt, časopisy s hádankami…
@Jahudka82 to jo, to by dovezla i s mladším dítětem, aspon dát sestřičkám, to mladší tam asi nepustí- asi určitě, a le aspon nějaké věci by ji mohla
My ted byly v karanténě celá rodina, takže nám pomáhal strýc, potom kamarádka, tchán, zase at mi nikdo neříká, že nemá jedinou osobu blízkou, co by i tam něco nedovezla ke dveřím
Příspěvek upraven 11.06.21 v 09:13
Snad tato diskuze opět není od trolla. Poslední dobou jsou tu diskuze, kde se někdo špatně chová k dětem.
@Dobrej_tym píše:
Nebudu soudit. V MÉ situaci bych si vzala volno, i kdyby se zaměstnavatel po…Jenže můj zaměstnavatel, toho by nenapadlo mi to volno nedatA kdyby měl problémy, můžu si dovolit klidne z té práce odejít. Minimálně bych tam prostě trávila co nejvíc času. Celé odpoledne třeba. Tak dlouho snad v té nemocnici dcerka nebude, ne? To tam nemůže matka na návštěvu i se čtyřletou? Můžou tam být klidně 4 hodiny, nebo ne? Plus šestiletá určitě zvládne tablet, zavolat. Příbuzní by také měli co nejvíce jezdit.Kdysi jsem byla v nemocnici jako čtyřletá, tehdy rodiče za dětmi nesměli. A můžu říct, že to je jediné, co si z dětství pamatuju, a příjemné vzpomínky to nebyly.
Já od 3 let 2× do roka určitě, tehdy se ještě na spalničky atd. neockovalo, takže jsem si pěkně všechno odbyla do těch 6 let - příušnice, spála a nevím co ještě všechno, v těch 3 jsem tam prý jen stala v postýlce a řvala a to máma ani doma další dítě neměla a byla by tam ráda se mnou, jenže to nešlo, na infekci už vůbec ne…
@Janasas píše:
@Jahudka82 to jo, to by dovezla i s mladším dítětem, aspon dát sestřičkám, to mladší tam asi nepustí- asi určitě, a le aspon nějaké věci by ji mohla
My ted byly v karanténě celá rodina, takže nám pomáhal strýc, potom kamarádka, tchán, zase at mi nikdo neříká, že nemá jedinou osobu blízkou, co by i tam něco nedovezla ke dveřímPříspěvek upraven 11.06.21 v 09:13
Viď, a jestli už je tam pár dní, určitě je už ATB zaléčená a teoreticky by tam návštěva mohla, pokud je na pokoji sama. Chudák malá no…:(
@topazio bohužel já to zažila toto, v nemocnicíh, mně to nepřijde, jako troll, i když může, Jak jsem psala jsem měla 4 letou na pokoji 5 dní a nikdo za ni nepřišel.. BOhužel no.. ale teda snažila jsem se ji nějak k nám zapojit, Tehdy měl kluk necelé dva roky, byla jsem s ním ubytovaná - hospitalizovaná i já na dětském.. taky měl průjmy atd.. Ona bohužel zvracela, takže jsem měla dvě děti ![]()
@Janasas to nevíme, třeba je dítě v extrémním stresu mimo návštěvu. Nevím, proto se ptám. Každopádně nechápu, že je autorka dotazu na dítě ještě naštvaná.
Chudák holčička. Ve chvíli, kdy potřebuje pomoc a velkou oporu v mamince/tatínkovi, tak se na ní rodina takhle vykašle. Tohle nikdy nepochopím. I kdyby mi to zaměstnavatel nedovolil, tak bych se sebrala a šla hned za ní. Vždyť tvá dcera tě potřebuje! A to mnohem více, než zaměstnavatel. ![]()
@JanaDaR my to stejně nevyřešíme.. myslím ale, že si to ta holčička bude pamatovat.. jako nechci být nějaký tragéd, ale myslím, že si to bude pamatovat, že ji tam máma nechala.. to by mě osobně nejvíc štvalo, proto bych se fakt snažila i o nemožné, přece musí mít sestru, švagrovou, kamarádku, co by třeba blbé dvě hodiny dvakrát týdně s tou 4 letou pobyly na hřišti odpoledne.,
@Anonymní píše:
Ahojky všem
Dcerka (6) je od pondělka v nemocnici, vezla jsem ji tam v pondělí navečer se silnými bolestmi podbříšku a vysokými horečkami ale to teď není důležité. Ve dne v noci mi volá primářka - dost nabroušená, že malá je nezvladatelná, nedá se vyšetřit, hysterčí, kope, kouše, štípe, nadává, brečí za mnou, vzteká se, plive, odmlouvá a je děsně umanutá… Prý se jim ji podařilo vyšetřit jen jednou a to byl jen ultrazvuk bříška kdy prý dcera byla úplně v klidu, ale jak jde o odběr krve atd, nehnou s ní… Odmítá jim i jíst… Prý jedla jen krupicovou kaši, přesnídávku a puding. Ostatní jídlo prý háže na zem, nebo se v něm přehrabuje jak bába v koksu (jak mi bylo řečeno od p. Primářky)… Ja tam s ní být nemůžu protože chodím do práce a navíc mám doma ještě mladší 4 letou, manžel jezdí kamionem takže je doma jednou za měsíc. Už nevím jak dál, jen čekám kdy zase zazvoní telefon s dalšími stížnostmi. Jak by jste to řešili vy? Máte některá podobnou zkušenost?
Neni ji dobře, je v nemocnici a ještě bez rodiču, na to se chová úplně „normálně“. Já bych to řešila tak, že bych tam byla co nejčastěji a co nejdelší dobu, buď dala mladší na hlídání nebo ji brala sebou, pro mě je dítě priorita a práce jde okamžitě stranou pokud je nemocný a potřebuje mě, přítel to má taky tak, takže my bysme si péči o děti rozdělili,… pokud by opravdu nemohl, myslim, že mladší u babičky se bude mít líp než starší samo bez rodičů v nemocnici, takže bych zkusila dát mladší k prarodičům a byla s tou starší v nemocnici, nebo nejlépe zkusit nadstandart a mít u sebe obě, pokud se nedá vyšetřit a takhle se chová, tak se bude těžko léčit
Zakladatelko, doufám, že ses chytla za nos a jela za dceru do nemocnice. Umíš si představit, jak to pro ní musí být strašný? Odvezla jsi jí do cizího prostředí, mezi cizí lidi a s bolestmi. Je jasný, že se bojí. Nechápu, proč si taky stěžuješ na doktorku co ti volá. Myslíš že je to asi brnkačka vyšetřit nespolupracující vystrašené dítě že? Jsem zvědavá, jestli ještě napíšeš. Ale řekla bych že ne, a diskuse bude za chvilku uzamčená a následně smazaná.
@Janasas no co, my si ten hospitalismus udržíme. Má u nás takovou pěknou tradici a ty je třeba zachovat. ![]()
Já bych neřešila co bylo, ale co bude.. Prostě jeslti si to teda přečte, tak bych ji radila domluvit si hlídání mladší, sebrat se a jít, je víkend tak na návštěvy, aspon každý den na dvě hodiny.. Vzít časopisy, pohádky, třeba nějakou pananku nebo s čím si hraje..
Aspon jednu návštěvu, tak holka nevidí, že okolo mají děti doprovod a nebo aspon návštěvy a ona,, jediná..? je tam celou dobu sama
@Jednablbka píše:
Boze co je tohle za přístup k vlastnímu dítěti. Víš, proč je primarka nabrousena? Protože si oprávněně mysli ze jsi kráva, když necháš šestileté dítě samotné v nemocnici. Poznamená to váš vztah na celý život…očividně se bojí a trpí a je jí zle. Nedokážu si představit že by mě moje máma takto odložila v horečkách do nemocnice a nejezdila tam. Běž na ošetřovačku, mladší dítě odvez k babičce, není nemocné a nebude v cizím prostředí, tak to bez tebe zvládne mnohem lépe, a nech se se starší okamžitě hospitalizovat!!! Fakt nemám slov.
Souhlasim s Tebou! Zakladatelka je fakt matka roku… Jako nemam slov.