Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@debra.morgan píše:
Většina lidí je na toto pojištěna. Aspoň tech rozumných.
Pojištění neřeší to, že Tě zaměstnavatel nevyrazí ve zkušební době nebo po uplynutí doby smlouvy na dobu určitou. Pojistit jde každý den PN a hospitalizace, tady zakladatelka ani nemá nárok. Kdo ji pojistí v situaci, kdy dostane padáka a nemá moc možností hledat nové zaměstnání z důvodu nízkého vzdělání třeba?
@Pears206 píše:
Kdyby na tom závisela Tvoje obživa, jedno by Ti to nebylo. To jsou jen výkřiky do tmy někoho, kdo je za vodou. Navíc chování šestiletého dítěte, pokud je to pravda a ne páteční trolling, není úplně standartní.
Jasne. Pro me bude vzdy přednější dite. I kdybych mela jit na live chat
@j.a.n.i1 píše:
Automaticke to je do 6 let, pak uz ne, pak to musi jit pres revizaka dane pojistovny, fakt to neni tak, ze to doktor jen vypise.Příspěvek upraven 11.06.21 v 06:54
Netusim, jak jinde, ale u VZP je to do osmi let.
@Kaileee píše:
To by mi bylo uplne jedno
Přesně to jsem chtěla napsat. Bylo by mi úplně fuk, kdo s tím souhlasí a nesouhlasí. Druhé dítě bych odvezla i na světa kraj, pokud by byli příbuzní ochotni ho pohlídat. Co rodina manžela? Sourozenci? Neumím si představit, že by nikdo nepomohl.
Byla jsem ve špitále i s dítětem, kterému bylo deset. Spala jsem na křesle a neměla nárok na jídlo. Ale kluk dodnes mluví o tom, jak to tam bylo skvělé. Šel tam s totální hrůzou po hospitalizaci v šesti letech v jiné nemocnici. I tam jsem s ním byla, ale navzdory dohodě ho nechali po zákroku půl hodiny ječet na JIP, kam mě odmítli pustit.
Je mi hrozně líto dětí, které tam nikoho nemají. Na pokoji s námi byla čtyřletá holčička s komplikovanou zlomeninou nohy. Když kluk usnul, seděla jsem u její postele a hladila ji a mluvila na ni, dokud i ona neusnula.
@Svistice píše:
No musí, ale když vysvětlíš situaci, tak každý trochu normálnější zaměstnavatel normálnímu zaměstnanců tu dovolenou nebo volno dá.
A co kdyz pracuje treba jako pecovatelka, maji podstav. Muze ten normalnejsi zamestnavatel nechat seniory bez pece? Nekdy je to trochu slozitejsi, nez kdyz clovek sedi v kancelari a dela praci, ktera pocka…
@Pears206 píše:
Kdyby na tom závisela Tvoje obživa, jedno by Ti to nebylo. To jsou jen výkřiky do tmy někoho, kdo je za vodou. Navíc chování šestiletého dítěte, pokud je to pravda a ne páteční trolling, není úplně standartní.
Moje ma 5,5 a nenecha na sebe sahnout..
a jako, nikdo netvrdi ze si ma nechat dat Acka a nechodit do prace, ale nejit ani na odpoledne a vecer? To uz nepracuje, ne?
Vyjimecna situace si zada vyjimecne reseni
…mladsi dite k babicce, par dni dovolene…a ty upaluj do spitalu.
Pokud je dovolena naprosto vyloucena, tak tam bez aspon po praci, ne? Navstevni hodiny te bemuseji zajimat, jsi zakonny zastupce ne lecjaka navsteva…
@Kaileee píše:Šestileté dítě by mělo být natolik vyrovnané, že tam pár hodin, než prijde matka z práce, vydrží.
Jasne. Pro me bude vzdy přednější dite. I kdybych mela jit na live chat
Mám děti a hospitalizaci jsme řešili několikrát. Vy se tu hrozně rozčilujete, já to považuji za zábavný trolling při pátečku
Vím, jak to v nemocnici na dětských odděleních funguje, byla jsem s dětmi několikrát v naší oblastní i krajské. Primářka by určitě nevolala pořád dokola
Kdyby takovému děcku nebyla umožněna ambulantní léčba a ono negovalo všechny možnosti, jak ho uklidnit, tak ho jednoduše zamedikují, aby se zklidnilo.
Prijde mi, ze si spis hledas duvody, proc to nejde…asi ti to zas tak nevadi, jen nechces vypadat jak trubka pred doktorama…to se pak tezko hleda reseni…
@Pears206 kazde dite je jine, moje dite by taky nevyvadelo, ale to neznamená, ze by tam nebylo ve stresu a nemelo strach… taahle fakt nevypada, ze tamnpo praci bezi a je tam do te doby než dite usne. Tohle je mozna troll, ale deje se to…
Necetla jsem cele.
Ale pobyty v nemocnici jako dite bez rodicu (infekcni) si pamatuju dodnes.
S ditetem bych se pokusila byt co to jde
Nebo at jde manzel, kamion se nezblazni.
@mroe píše:
A co kdyz pracuje treba jako pecovatelka, maji podstav. Muze ten normalnejsi zamestnavatel nechat seniory bez pece? Nekdy je to trochu slozitejsi, nez kdyz clovek sedi v kancelari a dela praci, ktera pocka…
Moje dite je na prvnim miste, tecka. Jako nejsem otrok, abych se musela prosit, aby me nekdo pustil za mym nemocnym ditetem do nemocnice, kor kdyz je v tomto stavu. Kazdy at si nastavi priority dle sebe. Ja bych sedela v nemocnici vedle sveho ditete i kdyby to znamenalo, ze me vyhodi a budu si muset hledat novou praci, i kdybych mela jit kratkodobe nekam za kasu apod..