Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Veru1987 píše:
Ano očr si nevezme, ale může si vzít nemocenskou. Ležela jsem s dcerou v nemocnici, dali mi nemocenskou.
Opet po 155… neschopenku si muzes vzit na dite do z let, pak se zada pres revizniho lekare.
@Oriseka píše:
Aha, dik za info. To jsem nevedela, ze to nejde. Bych cekala, ze male dite ma narok, aby s nim byla maminka v nemocnici. Tak tu dovolenou.
Nárok samozřejmě má, v nemocnici ti na to vypíšou pro zaměstnavatel tuto formu neschopenky pro doprovázející rodiče. Za tohle info uživatelce fakt neděkuj.
@Oriseka píše:
Aha, dik za info. To jsem nevedela, ze to nejde. Bych cekala, ze male dite ma narok, aby s nim byla maminka v nemocnici. Tak tu dovolenou.
Jo, do 6 let dostane matka neschopenku, ale u starsiho uz si to musi nejak zaridit.
Nevim proc se tady hadate, je to jedno. Dobra mama by si vzala klidne neplacené volno. Doufám, ze ji nahlasi lekarka na socialku, tam bude toho špatného vic…
@hanka.br. píše:
Nárok samozřejmě má, v nemocnici ti na to vypíšou pro zaměstnavatel tuto formu neschopenky pro doprovázející rodiče. Za tohle info uživatelce fakt neděkuj.
Nejdriv si to nastuduj a pak teprve dementuj pravdive rady.
@j.a.n.i1 píše:
Ano, akorát to plati pro dite do 6 let, pak to musi byt schvaleno reviznim doktorem, takze jestli se nahodou neztrapnujes ty.
Aspoň se tady něco dozvíš, než zase budeš šířit ta tvoje moudra.
@hanka.br. píše:
Aspoň se tady něco dozvíš, než zase budeš šířit ta tvoje moudra.
Ja, ja vim, co plati, proto ji tady na rozdíl od tebe necpu, ze ma na neschopenku narok.
@Kaileee píše:
Nevim proc se tady hadate, je to jedno. Dobra mama by si vzala klidne neplacené volno. Doufám, ze ji nahlasi lekarka na socialku, tam bude toho špatného vic…
A nemusi s tim nahodou souhlasit zamestnavatel?
Mne hlavne prekvapuje, ze se zakladatelka nepidi po informacich, jak by to slo treba zaridit, ale cele je to takovy povzdech, ze 6 lete nevydrzi samo v nemocnici a ze ji otravuje primarka.. ![]()
@blumen píše:
Chudak dite, je tam samo nemocne a jeste se na ni zlobis. Urcite bych ji tam nenechavala samotnou a hledala nejake reseni, jak tam byt s ni! Navic to neni kasel, sle treba bolestivy slepak.
Hlavně kdyby na ni máma nes.ala a vzala si jeden blbý den dovolenou, náhradní volno nebo neplacené volno, tak holka mohla mít během jednoho dne všechna vysetreni za sebou a byla by dávno doma.
Taky nechápu, či je za problém vyzvednout dítě ze školky a dojít za starší na návštěvu. Na dětských odděleních jsou návštěvy po domluvě v podstatě neomezené.
@mroe píše:
No musí, ale když vysvětlíš situaci, tak každý trochu normálnější zaměstnavatel normálnímu zaměstnanců tu dovolenou nebo volno dá.
Do 6 let, potom to musí být schváleno revizním lékařem. My jsme to teď řešili, čerstvě šestiletá dcera pojede do ozdravovny. Nemá už nárok na doprovod na pojišťovnu a její případný doprovod jako samoplatce nemá nárok na nic. Předpokládám, že Hanky dítě má takovou diagnózu, kde to revizní lékař schválí. Mají na to výčet diagnóz, nějaké postupy.
Před pár lety jsme měli v sousedství starší onkologické dítě, jehož maminka měla nárok na neschopenku, když s ním byla v nemocnici. A nárok na OCR, když bylo po chemoterapii doma.
@mroe píše:
To by mi bylo uplne jedno
No mám čerstvou zkušenost s hospitalizací, před třemi týdny, byla dcera na operaci slepého střeva, bude jí dvanáct. Při příjmu jsme se bavili o možném mém přijetí s dcerou a nebyl problém. Nakonec tam zůstala přes noc sama, a přes den jsem byla s ní i na vyšetření. Zvládla to celkem dobře, ale i jí bylo smutno a pořád telefonovala a 3× jsem za ní šla i na kousek noci.