Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@PAN66 píše:
Moje dite je na prvnim miste, tecka. Jako nejsem otrok, abych se musela prosit, aby me nekdo pustil za mym nemocnym ditetem do nemocnice, kor kdyz je v tomto stavu. Kazdy at si nastavi priority dle sebe. Ja bych sedela v nemocnici vedle sveho ditete i kdyby to znamenalo, ze me vyhodi a budu si muset hledat novou praci, i kdybych mela jit kratkodobe nekam za kasu apod..
To je pekne. Jen jsem chtela poukazat, ze i normalni zamestnavatel muze mit s takovym volnem problem. Dite ho nemusi zajimat a vcelku opravnene.
@Pears206 já bych se vyjádřila k první větě,,,Ono je to všechno takové, pěkně učebnicové, a le je to jinak.. Já ted odvážela mámu, předtím dědu, a řeknu ti i dospělí člověk má nakrajíčku, když neví do čeho jde, má bolesti, a neví co se s ním bude dítě..
Pochopím, když by mělo vydržet dítě, třeba na hlídání, ale toto mi přijde jako sci-fi..
Já byla rok s kojencem- batoletem po nemocnicíh hodně, jako doprovod a děti starší tam byly sami, všechno proplakali půlku noci Věk předškolní mladší školáci.. Já měla na pokoji týden 7 letou na dětském, a teda ta plakala každou noc
@Kaileee píše:
@Pears206 kazde dite je jine, moje dite by taky nevyvadelo, ale to neznamená, ze by tam nebylo ve stresu a nemelo strach… taahle fakt nevypada, ze tamnpo praci bezi a je tam do te doby než dite usne. Tohle je mozna troll, ale deje se to…
Děje, ale mají spoustu možností, jak takové dítě uklidnit, aby nehazelo věci na zem, nepralo se s personálem. Učitelky v nemocniční školce a škole musí být speciální pedagogové a v krajské FN mají i herního terapeuta, což je taky vysokoškolsky vzdělaný člověk v oblasti speciální pedagogiky. Krajním řešením je medikace, souhlas rodičů k tomu nepotřebují.
Moje děti byly v různém věku hospitalizovane samy i se mnou. A hlavně, několikrát jsem ukecala hospitalizaci na ambulantní léčbu, bez reverzu, z důvodu mladšího dítěte v rodině. Naše nemocnice nemá kapacity ubytovat všechny. Bydlíme asi 10 minut pomalou chuzí od nemocnice. Dceru jsme vodili na injekce penicilinu při silné angíně, na dětské oddělení, ráno a večer po 12 hodinách. I s miminkem jsem šla o den dřív bez reverzu a další den na 7 na odběr krve.
@Platanka píše:
Nárok na to, byť s dítětem v nemocnici, máš i po šestém roku, jen ti nemocnice nemusí poskytnout lůžko a stravu, a když poskytnou, platíš to ty, ne pojišťovna. Nicméně sedět tam můžeš celý den a teoreticky i v noci, považovala bych to za samozřejmé přinejmenším přes den.Dceři hodně energie do boje, matce hodně trpělivosti, následky tohohle dobrodružství budou u dítěte trvat léta, možná celej život.
Ano, muzes, akorat si to musis nejak zaridit v praci, nemas to automaticky omluveno jako u ditete do 6 let.
@mandle-v-cokolade píše:
@j.a.n.i1 jak pisu-ma tam byt kazde den po praci a domluvit si s nemocnici terminy vysetreni na odpoledne. I kdyby byl sef v praci nejvetsi vul, bude se s nim dat domluvit aspon na zkracene pracovni dobe.
To je hodně legrační představa, že jdou termíny vyšetření domluvit na odpoledne. Jakože lékaři a sestry nepůjdou po pracovní době domů, protože musí počkat na jednu maminku? Některé odběry se musí dělat v jasně stanovený čas, nelze s nimi čekat, pokud je stav akutní, taky nejde čekat, laborka, rentgeny, to taky nejede komplet nonstop, sonografista leckdy dochází jen některé dny v týdnu atd.
Ještě doplním, že třeba typický ráno se dělá vyšetření, malá, velká vizita, měření tlaku, teploty, podávají se léky. Pokud by to nikdo od rána do dejme tomu 5 h neudělal, tak tam to dítě ani nemusí být a hospitalizace ztrácí smysl.
Příspěvek upraven 11.06.21 v 08:25
Nedivím se, že vyvádí. Syn je zrovna ve věku, kdy já byla sama se zápalem plic v nemocnici. Jeho si nedovedu představit. Mladší bych aspoň na první dny dala k příbuzným a byla s dítětem.
@Janasas Já jsem viděla děti ve společné místnosti zabavené školou a školkou a odpoledne přišli rodiče. Dětem, kterým neumožňuje zdravotní stav opustit lůžko, se věnoval personál na praxi a učitelka na chvíli přišla k lůžku. Pokoj jsme měli vždy sami pro sebe, tyto děti byly zvlášť.
Moje děti byly taky hospitalizovane okolo 5 let už samy a zvládly to.
@Pears206 jenomže pokud tam dojede jako infekčníá tak je uzavřená na lůžko na pokoji a zbohem..
To si fakt myslíš, že se chodí někde hrát
jeslti tam má televizi s pohádkami, je otázka a je tam aspon s dětmi? Nečetla sjem uplně přesně, přepokládám, že ne.. že na infekčním nemíchají pacienty
Já jako dospělá jsem musela být takto uzavřena 7 dní a myslela, že mě… v pokoji sama, bez televize a čučet do zdi..
Kolikrát myslíš, že ty sestřičky si přijdous ní hrát?? sci-fi.. Já jsem rok ležela po nemocnicnicích, jako doprovod dítěte, vážím si sestřiček mají práce hodně, a le toto je uplně neraálné, pořišly donesly jídlo 10 minut pokecaly s dítětem a pryč ke svoji práci, nikdo tam s ní nebude sedět a hrát si
Příspěvek upraven 11.06.21 v 08:14
@mroe píše:
To je pekne. Jen jsem chtela poukazat, ze i normalni zamestnavatel muze mit s takovym volnem problem. Dite ho nemusi zajimat a vcelku opravnene.
Kdyby zůstala doma v izolaci s covidem, taky si zaměstnavatel musí nějak poradit. Já jsem hodně kolegiální a dělám spoustu věcí nad rámec mých povinností i pracovní doby. Ale dítě v nemocnici je priorita, před kterou nepostavím nic.
Já zase mám zkušensot, že hromada lidi říká, že to nejde,, nezeptá se, a když opravdu se musí, třeba sám, tak najednou prostě to jde..
Můj názor.. Hodně lidi nemůžu z práce, ale ani se nezeptá.. Já prostě nevěřím, kdyby přišla v prác is tím, že potřebuje blbé dva dny nebo zkráceně, že ji řeknou ne..
Nebudu moralizovat, ptala ses co by druzí dělali..
Co ti řekl zaměstnavatel, když si za ním přišla, jeslti by si mohla jeden, dva dny nebýt v práci??
Bud bych si vzala neplacené dovolenou.. Dítě- poprosila bych, a by si pro ni přijel- tety, babičky, co ti na to řeklo okolí??
První den, to je jasné, že to nezařídíš, ale je pátek, co ti řekla rodina..
Kamarádka, ptala ses některé, jeslti by byla ochotna třeba k4 hodiny pohlídat, kdyby si byla v nemocnici?? Třeba odpoledne aspon…
Jestli ti všichni řekli ne, tak máš asi okolo hodně divné lidi, apson sis mohla domluvit hlídáni ne víkend
Zakladatelka už asi nenapíše po té sprše, co tu (oprávněně) dostala. Vůbec nechápu, jak může 6 leté dítě nechat samotné v nemocnici. I kdybych měla přijít o práci, tohle bych v životě nedopustila!!! Probůh trochu priority ne?
Na mě to taky působí, že ji tam ještě ráda dala aby si trochu ulehčila. Hyena, fakt. Někteří by se množit fakt neměli.
@Pears206 píše: Šestileté dítě by mělo být natolik vyrovnané, že tam pár hodin, než prijde matka z práce, vydrží.
Navíc i při menších oblastních nemocnicích funguje škola a školka, dětem, kterým to umožňuje zdravotní stav, se účastní skupinového programu. Dále jsou často na dětských odděleních studenti zdravotnické školy, u dětí mohou být většinou až studenti VOŠ a věnují se dětem bez rodičů.Mám děti a hospitalizaci jsme řešili několikrát. Vy se tu hrozně rozčilujete, já to považuji za zábavný trolling při pátečkuVím, jak to v nemocnici na dětských odděleních funguje, byla jsem s dětmi několikrát v naší oblastní i krajské. Primářka by určitě nevolala pořád dokola
Kdyby takovému děcku nebyla umožněna ambulantní léčba a ono negovalo všechny možnosti, jak ho uklidnit, tak ho jednoduše zamedikují, aby se zklidnilo.
Ty stále nechápeš že zakladatelka tam za ní ani jednou nebyla. ![]()
@unuděná mě by zajímalo odpovědi na mé otázky, protože pokud opravdu dostala na všechny ne, tak mě to mrzí, a le nevěřím, že se zeptala na nějakou
okolí
A zakladatelka nereaguje a nereaguje
,však všichni víme asi proč? Buď se teď stydí, po té čočce co dostala(oprávněně),a nebo je to blbý troll!!!