Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
S děckem v nemocnici můžeš být do 18 let! Kdykolik i během noci 24/7. Nemůžou tě vyhodit, nesmíš se nechat.
@j.a.n.i1 píše:
@Jednablbka Narok na hospitalizaci je u ditete do 6 let, se starsim pouze pokud je to extra schvaleno, nevim zda revizakem ci kym. Jako ja souhlasim, ze by tam s ditetem mel nekdo byt, ale vy, kdo se tu tak desne pohorsujete, tak podavejte pravdive i formace, co muze delat a ne nesmysly. Ano, muze zkusit tlacit na primarku, at ji vyrobi posudek, ze he pritomnost rodice nutna nebo si tu dovolenou vyrvat. Upřímně si nedovedu predstavit pracovat pro nekoho, kdo by mi v tehle situaci nedal volno, ale zas tezko soudit, nevime co zaklafadazelka umi a zda by pak financne prezili, pokud by o praci prisla.
Nárok na to, byť s dítětem v nemocnici, máš i po šestém roku, jen ti nemocnice nemusí poskytnout lůžko a stravu, a když poskytnou, platíš to ty, ne pojišťovna. Nicméně sedět tam můžeš celý den a teoreticky i v noci, považovala bych to za samozřejmé přinejmenším přes den.
Dceři hodně energie do boje, matce hodně trpělivosti, následky tohohle dobrodružství budou u dítěte trvat léta, možná celej život.
@Kaileee píše:
To by mi bylo uplne jedno
Kdyby na tom závisela Tvoje obživa, jedno by Ti to nebylo. To jsou jen výkřiky do tmy někoho, kdo je za vodou. Navíc chování šestiletého dítěte, pokud je to pravda a ne páteční trolling, není úplně standartní.
@j.a.n.i1 píše:
Opet po 155… neschopenku si muzes vzit na dite do z let, pak se zada pres revizniho lekare.
Jooo už to čtu že jen do 6ti let. No každopádně já bych si vzala dovolenou, neplacené volno, cokoliv… ze 6ti letým dítětem, o kterém ještě vím z telefonátu primářky, že tam hodně trpí, pláče… byla bych tam s ním. Ona je tyranka ta matka… ona ví, že tam její malá dcera pláče, trpí a… uffff tohle fakt neee
Kolik je té druhýmu decku? Zkusila bych zajistit nadstandart a být tak s oběma. Ale nesmí druhé dítě rušit při vyšetření nebo jiné pacienty…
@debra.morgan píše:
S děckem v nemocnici můžeš být do 18 let! Kdykolik i během noci 24/7. Nemůžou tě vyhodit, nesmíš se nechat.
To je pravda, ale nemáš nárok na PN ani OČR. Ani jako doprovod samoplatce.
Nebudu soudit. V MÉ situaci bych si vzala volno, i kdyby se zaměstnavatel po…Jenže můj zaměstnavatel, toho by nenapadlo mi to volno nedat
A kdyby měl problémy, můžu si dovolit klidne z té práce odejít. Minimálně bych tam prostě trávila co nejvíc času. Celé odpoledne třeba. Tak dlouho snad v té nemocnici dcerka nebude, ne? To tam nemůže matka na návštěvu i se čtyřletou? Můžou tam být klidně 4 hodiny, nebo ne? Plus šestiletá určitě zvládne tablet, zavolat. Příbuzní by také měli co nejvíce jezdit.
Kdysi jsem byla v nemocnici jako čtyřletá, tehdy rodiče za dětmi nesměli. A můžu říct, že to je jediné, co si z dětství pamatuju, a příjemné vzpomínky to nebyly.
Vím, jak se citis. My jsme teď se synem 5 let taky v nemocnici. Mám ještě mladší batole, s nim je tchyně nebo manžel.
Syn je hodný, ale je na něm vidět, že je hodně vyděšený. Ja si neumím představit ho tu nechat. Možná kdyby tu byl sám, jeho chování by bylo stejné. On by se totiž fakt ustýskal. Je to cizí prostředí, je mu zle, a frmol. Taky sestřičky oceňuji, že s ním jdu do sprchy nebo wc a tohle jim odpadá. Třeba tak dcerka volá o pomoc. Prosím, udelej všechno proto, aby tam nebyla sama.
Taky je tu jeden chlapeček sám, ani návštěvu neměl. Slyším, že občas na nej křičí ať se uklidní. Nebo bude mít ze slz teplotu, a bude tu ještě dýl. Například…
Celkem hodně pláče ![]()
Všechno se dá vyřešit, ty maa dítě a mas nárok na to se o nej starat. Firma není rodina, je to jen práce. Pro firmu nejsi ani zdaleka tak nepostradatelná, jako pro vlastní děti.
@Pears206 píše:
Kdyby na tom závisela Tvoje obživa, jedno by Ti to nebylo. To jsou jen výkřiky do tmy někoho, kdo je za vodou. Navíc chování šestiletého dítěte, pokud je to pravda a ne páteční trolling, není úplně standartní.
Tak manžel kaminonista je od zakladatlky… takže zase tak strašně špatně na tom snad nejsou…
@Pears206 píše:
Není standardní, ale dítě se bojí, je ještě malé. Prostě bych to nějak udělala i kdybych měla zaměstnavatele uprosit a aspoň na pár dní bych s dítětem v nemocnici byla.
Tvl. To jsem se zas nasrrala po ránu. Laskavě si to tařiď. Děcko je malý, fakt se Diviš že nemocnici nezvládá?! ![]()
@Pears206 píše:
Možná se to dítě chová takto ujete, protože v té rodině je celkově něco špatně. ![]()
A zažila jsem i prvňáky, který dělal celou první třídu hysterické scény, když šel do školy a z maminky ho kazdodenne strhával u dveří skolnik. Ve druhé třídě už „jen“ brečel. ![]()
@Veru1987 píše:
Tak manžel kaminonista je od zakladatlky… takže zase tak strašně špatně na tom snad nejsou…
Jenže málokterá rodina zvládne a chce mít jen jeden příjem. Třeba je zakladatelka ve zkušební době nebo má smlouvu na dobu určitou ![]()
@Pears206 píše:
To je pravda, ale nemáš nárok na PN ani OČR. Ani jako doprovod samoplatce.
Většina lidí je na toto pojištěna. Aspoň tech rozumných.
@Pears206 píše:
Jenže málokterá rodina zvládne a chce mít jen jeden příjem. Třeba je zakladatelka ve zkušební době nebo má smlouvu na dobu určitou
Tak tomu to dítě ale fakt nerozumí.. a toho šéfa který mě nepustí za dítětem 6ti letým do nemocnice bych chtěla vidět… opravdu existuje taková hyena? Nebo mu to spíše zakladatelka ani neřekla…