Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Nenechala bych tak malé dítě samotné v nemocnici ani kdybych měla dát v práci výpověď, pokud nejsi schopná odvézt mladší k příbuzným… to je fuk jak daleko, tak tam můžeš trávit čas s dcerou když je ve školce aspoň… víš vůbec jak té malé musí být?
Minimálně na vyšetření byhc šla vždy s ní. Jako sorry, ale mladší buď sebou nebo k příbuzným a očr. Se nedivím, že vyvádí
@omites píše:
Do 6 let je narok na hospitalizaci s ditetem tzv. na pojistovnu. To neznamena, ze by me nehospitalizovali s nim i po 6 roku zivota. Akorat to uz neproplati pojistovna, musi si to zaplatit maminka sama. Ale dite ma narok na pritomnost zakonneho zastupce do 18 let. Od 18 let ma kazdy dospely narok na pritomnost osoby blizke.
A nedostane na to neschopenku, tedy si to musi vyridit v praci jinak.
Hele já taky nebyla zlobivý dítě. Ale kdyz jsem byla v 7 v nemocnici a maminka si přes den někam odskočila na víc než pár hodin, už jsem natahovala. Neumim si představit, kdyby tam nebyla se mnou.
Příspěvek upraven 11.06.21 v 06:34
@Havlova píše:
Tak dostane neschopenku.
Jo a na co? Cimpak onemocnela? Jako ja souhlasim, ze by tam s ni mela byt, ale dalsi co radi blbosti.
Jako minimálně by měla pozvat babičku at k nim jde bydlet a starat se o mladší a vařit, a každou volnou chvíli by měla být zakladatelka v nemocnici, na všechny vyšetření s ní, trávit tam s ní maximum času, dát jí mobil at může mamince kdykoli volat…Být tam prostě u ní.
Jako promiň, ale nechat malý nemocný dítě samotný v nemocnici… nediv se, že vyvádí, bojí se, je jí smutno, nechápe co se děje.. to je šílený, je mi jí líto. Jak jako musím chodit do práce, rodinu mám daleko, manžel jezdí… Vem si OČR a bez za ní do nemocnice. Druhé dítě buď odvez rodině do toho Frýdlantu nebo ať manžel vezme volno. Nebo zaplať nadstandard a buďte tam spolu všichni, pokud to u vás jde. Zatím jsi psala jen se výmluvy, proč to všechno nejde. Ale ono to jde, stačí jen chtít.
To tam za ní vůbec nejezdíš nebo jak?
dej mladší k rodičům a aspoň na ty vyšetření tam buď s ní
Chudak dite, je tam samo nemocne a jeste se na ni zlobis. Urcite bych ji tam nenechavala samotnou a hledala nejake reseni, jak tam byt s ni! Navic to neni kasel, sle treba bolestivy slepak.
@Midaku píše:
Jako promiň, ale nechat malý nemocný dítě samotný v nemocnici… nediv se, že vyvádí, bojí se, je jí smutno, nechápe co se děje.. to je šílený, je mi jí líto. Jak jako musím chodit do práce, rodinu mám daleko, manžel jezdí… Vem si OČR a bez za ní do nemocnice. Druhé dítě buď odvez rodině do toho Frýdlantu nebo ať manžel vezme volno. Nebo zaplať nadstandard a buďte tam spolu všichni, pokud to u vás jde. Zatím jsi psala jen se výmluvy, proč to všechno nejde. Ale ono to jde, stačí jen chtít.
Dalsi… Na koho si asi tak vezme OCR?
@Anonymní píše:
@lucenka moc ráda bych byla s ní a byla ji oporou ale rodinu mám až ve Frýdlantu což mám celkem z ruky a jinak hlídání nemám, upřímně je mi z toho všeho do breku. Ano moje dcera není svatoušek i doma se umí vzteknout, u doktorů dělá scény ale zase tohle co mi tvrdí primářka jsem u malý ještě nezažilaMladší je zase hodnejší a stydlivá
No a manžel si na těch pár dní nemůže vzít ocr na mladší? Evidentně to malá bez tebe nedává, já byla v nemocnici x-krat sama a taky jsem vyváděla, ale tehdy to jinak nešlo, dnes jo…
Chudacek…nenechala jsem samotnou v nemocnici ani 13 letou a seděla u její postele od rana do večera.
@terien píše:
To tam za ní vůbec nejezdíš nebo jak?dej mladší k rodičům a aspoň na ty vyšetření tam buď s ní
Souhlas, i kdyby jen po praci.
@j.a.n.i1 píše:
Jo a na co? Cimpak onemocnela? Jako ja souhlasim, ze by tam s ni mela byt, ale dalsi co radi blbosti.
Rodič hospitalizovaný s dítětem v nemocnici dostává neschopenku. A tady si evidentně doktor zdůvodní, proč je rodič hospitalizovaný. Když něco nevíš, nepiš o blbostech, děti jsem měla hospitalizované několikrát.
Příspěvek upraven 11.06.21 v 06:43
@j.a.n.i1 píše:
Dalsi… Na koho si asi tak vezme OCR?
OCR by si mohl leda vzít manžel na mladší. A ona jedině že by si vzala v práci volno a jezdila za starší v době, kdy je mladší ve školce, kam předpokládám, že chodí, když matka pracuje.