Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
No teda ja cucim. Mas male dite, 6let a ty cekas, ze ji nekam odlozis, mezi cizi lidi, do ciziho prostredi (ktere je casto stresujici i pro dospele) a cekas ze se bude chovat jako dospela a v klidu do sebe necha pichat?? A jeste to bez spetky sebereflexe napises sem…no nestacim se divit.
Kazdy den po praci i s mladsi (kdyz uz nejde dovolena) valim do nemocnice abych mohla byt s ni. Dam ji mobil aby mi mohla kdykoliv zavolat ona sama. Domluvim si v nemocnici terminy vysetreni, mladsi pohlida kamaradka/sousedka/prarodice a na ty vysetreni proste jedu s ni. Nedokazu si predstavit, ze mi vysetruji dite, ja u toho nejsem a jeste zazlivam male ze se boji ![]()
@mandle-v-cokolade
Mi přijde, že to musí být ledová královna nebo troll. Ještě použije smějící se smajlík. A připadá si úplně normálně.
@Jednablbka Narok na hospitalizaci je u ditete do 6 let, se starsim pouze pokud je to extra schvaleno, nevim zda revizakem ci kym. Jako ja souhlasim, ze by tam s ditetem mel nekdo byt, ale vy, kdo se tu tak desne pohorsujete, tak podavejte pravdive i formace, co muze delat a ne nesmysly. Ano, muze zkusit tlacit na primarku, at ji vyrobi posudek, ze he pritomnost rodice nutna nebo si tu dovolenou vyrvat. Upřímně si nedovedu predstavit pracovat pro nekoho, kdo by mi v tehle situaci nedal volno, ale zas tezko soudit, nevime co zaklafadazelka umi a zda by pak financne prezili, pokud by o praci prisla.
@Jednablbka píše:
@j.a.n.i1 a když by ji hospitalizovali i s dítětem? Nebo jak se toto řeší? Pokud ale nemá na OČR nárok tak ať si vezme dovolenou manžel, proste u toho dítěte musí někdo být a ne že všichni dají ruce pryč.
Mě v klidu hospitalizovali i s mladší. Starší v te době 15ti měsíční mela horečky a průjmy. Mladší byli 4 měsíce… Měla jsem je tam obě spolu.
@j.a.n.i1 jak pisu-ma tam byt kazde den po praci a domluvit si s nemocnici terminy vysetreni na odpoledne. I kdyby byl sef v praci nejvetsi vul, bude se s nim dat domluvit aspon na zkracene pracovni dobe.
@Kelsey píše:
@mandle-v-cokolade
Mi přijde, že to musí být ledová královna nebo troll. Ještě použije smějící se smajlík. A připadá si úplně normálně.
Taky mi přijde jako hyena. Nechat malé dítě, kterému je zle s cizími lidmi, v cizím prostředí.. ![]()
Sama mam 6 letou dceru a samotnou bych ji v nemocnici urcite nenechala. Nedivim se, ze vyvadi. Nezlob se na me ale to se proste nemuze ten tvuj chlap vratit a postarat se o mladsi?
@j.a.n.i1 píše:
No, OCR si tezko vezme, když ma hospitalizovane dite, tak o nej nepecuje a tudíž nema narok.
Tak dostane neschopenku.
@xkoup21 píše:
Sama mam 6 letou dceru a samotnou bych ji v nemocnici urcite nenechala. Nedivim se, ze vyvadi. Nezlob se na me ale to se proste nemuze ten tvuj chlap vratit a postarat se o mladsi?
Stáhnout kamioňáka není žádná sranda. Firmy mají nasmlouvane dodávky, kolikrát s tučnou pokutou pokud tam nejsou v daný den a hodinu.
Manžel musí hlásit volno měsíc dopředu
@Havlova píše:
Tak dostane neschopenku.
Ona? Na co? Jako jen tak?
@j.a.n.i1 píše:
@Jednablbka Narok na hospitalizaci je u ditete do 6 let, se starsim pouze pokud je to extra schvaleno, nevim zda revizakem ci kym. Jako ja souhlasim, ze by tam s ditetem mel nekdo byt, ale vy, kdo se tu tak desne pohorsujete, tak podavejte pravdive i formace, co muze delat a ne nesmysly. Ano, muze zkusit tlacit na primarku, at ji vyrobi posudek, ze he pritomnost rodice nutna nebo si tu dovolenou vyrvat. Upřímně si nedovedu predstavit pracovat pro nekoho, kdo by mi v tehle situaci nedal volno, ale zas tezko soudit, nevime co zaklafadazelka umi a zda by pak financne prezili, pokud by o praci prisla.
V této situaci by jí primářka posudek jistě napsala. Ale mám pocit, že zakladatelce na svém dítěti až tak nezáleží. Kazdy normální rodič by zdolaval veškeré překážky jen, aby tam s ní mohl být.
@Cenarius píše:
Ona? Na co? Jako jen tak?
Pokud je rodic s ditetem v nemocnici, ma od nemocnice vypsanou neschopenku. Proste to tak je, jak by to mel rodic udelat.
Chápu to správně, že ta pseudomatka za tím dítětem ještě ani nebyla? Dopr proč tam není kazdy den nastoupena?
Dal mi přijde zvláštní, že „není důležité, proč je hospitalizovana“.
Tvl, takovou matku taky dobře znám. Já jí teda neřeknu jinak než
monstrum.
@j.a.n.i1 píše:
Do 6 let je narok na hospitalizaci s ditetem tzv. na pojistovnu. To neznamena, ze by me nehospitalizovali s nim i po 6 roku zivota. Akorat to uz neproplati pojistovna, musi si to zaplatit maminka sama. Ale dite ma narok na pritomnost zakonneho zastupce do 18 let. Od 18 let ma kazdy dospely narok na pritomnost osoby blizke.
@xkoup21 píše:
Ze jo. Ja si to nejak nedokazu predstavit, ze tam dite necham.
Moje ma sice 10, takze bych tam asi byla pres den (hlavne u vysreni) a noc by se videlo, jak by to zvladal. Ale v 6 letech si to neumim predstavit.
Btw. Jako dite jsem byla sama v nemocnici asi 3×. A jako bonus me poslali v 5 letech na 2 mesice do ozdravovny bez rodicu. Mohli za mnou prijet 1×. Jako zazitky nic moc. ![]()