Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
A primarka ti vola, abys tam jela a byla tam? A kdyz jdes za dcerou po praci, vysvetlujes ji, jak se ma chovat? Uprimne, ja nejsem az tak stara a vim, ze dneska jsou moznosti jine, ale ja byla poprve na operaci v 5ti letech, pak jeste 2× do 12ti let, mama tam se mnou fakt byt nemohla a rozhodne to na me zadny nasledky nezanechalo, ani si to nepamatuju jako nakou hruzu..byla tam herna, jiny deti, hodny sestricky i doktori, jedine si pamatuju, ze mi vadila postel s ohradkou, protoze jsem uz nebyla mimino
segra byla asi ve 4 letech na infekcnim, 3 tydny, chodili jsme ji mavat pres pres okno do 2. patra, to bylo jeste horsi, za mnou chodili nasi aspon na chvili na navstevu… dcera ma asi nejaky problem s autoritami nebo je, promin, dost nevychvana..to jako dela i ve skolce, nebo kdekoli, kde neni s tebou? 6ti lety uz jezdi na tabor na 3tydny…to tam bude plivat po vedoucich (ja vim, nemocnice neni tabor), ale chovani dcery mi prijde prehnane..to je normalne zlobiva? jiste je to pro ni stres, ale v 6ti uz neni tak mala, ze by nemohla ledacos chapat…zajed tam a proste si s ni promluv, proc tam nemuzes byt, ze se ji tam snazi pomoct, ze se takhle nemuze chovat..prives ji darek… proste vzdycky neni mozne, aby byla matka s ditetem v nemocnici, ale to neznamena, ze to dite se musi chovat jak zviratko..
@Anonymní píše:
@lucenka moc ráda bych byla s ní a byla ji oporou ale rodinu mám až ve Frýdlantu což mám celkem z ruky a jinak hlídání nemám, upřímně je mi z toho všeho do breku. Ano moje dcera není svatoušek i doma se umí vzteknout, u doktorů dělá scény ale zase tohle co mi tvrdí primářka jsem u malý ještě nezažilaMladší je zase hodnejší a stydlivá
Odvez mladší k rodině a jdi za starší do nemocnice a buď s ní, jiná možnost není.
@j.a.n.i1 píše:Že ty máš pořád potřebu se hádat i o věcech, o kterých nic nevíš. V nemocnici jsem byla s dítětem x-krát jako doprovod, byla jsem proto práce neschopná a v nemocnici mi na to vypsali prostě neschopenku, je na to specifický formulář pro rodiče doprovázející děti. Nevíš, nehádej se, ztrapňuješ se.
Jo a na co? Cimpak onemocnela? Jako ja souhlasim, ze by tam s ni mela byt, ale dalsi co radi blbosti.
Chaou, ze zustat tam s ni je tezke, i kdyz ja bych si to zaridila za kazdou cenu, i kdybych dite mela odvest k babicce nebo ji zaplatit cestu sem, ci nejaka kamaradka, v praci bych se zkusila domluvit, ze budu chodit z prace driv a hned za malou do nemocnice. To nemas jedinou kamaradku, co by ti pohlidala mladsi? Nechapu, ze za ni vubec nechodis, kor kdyz vi, ze z lekaru ma strach..musi byt vydesena, proto ji nejde vysetrit, place po tobe. Ja se nedivim, ze ti doktorka vola, mela bys projevit zajem a prijit za ni, douvit se s lekari na ta vysetreni, uklidnit malou, byt ji oporou..nechaou, ze ty sama necitis potrebu tam byt s ni.
Zda se mi, ze z tvoji strany jsou to jen vymluvy, s malou proste byt nechces. Tak se treba upracuj, ona Ti to jednou dcera vrati.
Nechapu, co to je zase za pristup… ja bych pohla nebem i zemi, abych byla oporou svemu diteti.
@j.a.n.i1 píše:
No, OCR si tezko vezme, když ma hospitalizovane dite, tak o nej nepecuje a tudíž nema narok.
Aha, dik za info. To jsem nevedela, ze to nejde. Bych cekala, ze male dite ma narok, aby s nim byla maminka v nemocnici. Tak tu dovolenou.
@mackA159 píše:
@Melodie91 Vždyť tam nechodí vůbec.
Tak to je jina…to nepochopim, ze tam nejde zajit aspon jednou denne, i s mladsim ditetem, kdyz ho nema kdo hlidat ![]()
@Gumidci píše:
Na hospitalizace s dítětem a PN platí do šesti let.
Jistě. Ale jde, pokud to situace vyžaduje, zažádat (nemocnice) u pojišťovny o hospitalizaci doprovodu dítěte staršího 6 let. A u takhle maličkého, když to lékař napíše a dostatečně zdůvodní, by to měla pojišťovna schválit
@mackA159 píše:
A ty víš že to zkusila? Chápu že to není automaticky. Myslíš že když je v nemocnici dítě co vyvadi, tak to nepůjde jednoduse? O to dýl tam bude lež když na něj máma se.re a nedá se sním pracovat.
No, v každém případě to musi jit pres revizniho lekare pojistovny, takze to uplne jednoduse taky nepujde.
Nechala bych se hospitalizovat i s mladším dítětem (i za cenu, že mu ten pobyt ve špitále zaplatím, dospělí platí automaticky), případně bych ho odvezla k rodině, abych mohla být se starším v nemocnici.
@j.a.n.i1 píše:
No, OCR si tezko vezme, když ma hospitalizovane dite, tak o nej nepecuje a tudíž nema narok.
Ano očr si nevezme, ale může si vzít nemocenskou. Ležela jsem s dcerou v nemocnici, dali mi nemocenskou.
https://www.fnmotol.cz/…spitalizace/
Třeba tady to mají celkem jasné napsané.
Podmínky přítomnosti rodičů v nemocnici
Obecně platí že:
@hanka.br. píše: Že ty máš pořád potřebu se hádat i o věcech, o kterých nic nevíš. V nemocnici jsem byla s dítětem x-krát jako doprovod, byla jsem proto práce neschopná a v nemocnici mi na to vypsali prostě neschopenku, je na to specifický formulář pro rodiče doprovázející děti. Nevíš, nehádej se, ztrapňuješ se.
Ano, akorát to plati pro dite do 6 let, pak to musi byt schvaleno reviznim doktorem, takze jestli se nahodou neztrapnujes ty.
@Cenarius píše:
Ona? Na co? Jako jen tak?
Já to tak měla, dostala jsem od nemocnice nemocenskou. Okamžitě mi ji nabídli, že očr nemám nárok, když je hospitalizovaná. co jsem měla dělat? Dcera byla maličká.