Dítě v nemocnici - každodenní telefonáty, stížnosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9880
11.6.21 08:29

@Kocourhrzal já byh třeba nechtěla, aby to vyznělo, že ji dávám čočku, třeba opravdu má okolo sebe,, blbé okolí, ale zajímalo by mě, jestli s e aspoň snažila,
Ted je víkend, bohužel přes týden, nemohla, ale prostě za ty dny bych volala, volala, zjištovala co a jak, v práci nebude, tak aspon ten víkend..
To už musí vědět sama, jeslti si řekla, řešit to nebudu nějak to dopadne a nebo se snažila

Příspěvek upraven 11.06.21 v 08:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
11.6.21 08:29
@Anonymní píše:
Ahojky všem
Dcerka (6) je od pondělka v nemocnici, vezla jsem ji tam v pondělí navečer se silnými bolestmi podbříšku a vysokými horečkami ale to teď není důležité. Ve dne v noci mi volá primářka - dost nabroušená, že malá je nezvladatelná, nedá se vyšetřit, hysterčí, kope, kouše, štípe, nadává, brečí za mnou, vzteká se, plive, odmlouvá a je děsně umanutá… Prý se jim ji podařilo vyšetřit jen jednou a to byl jen ultrazvuk bříška kdy prý dcera byla úplně v klidu, ale jak jde o odběr krve atd, nehnou s ní… Odmítá jim i jíst… Prý jedla jen krupicovou kaši, přesnídávku a puding. Ostatní jídlo prý háže na zem, nebo se v něm přehrabuje jak bába v koksu (jak mi bylo řečeno od p. Primářky)… Ja tam s ní být nemůžu protože chodím do práce a navíc mám doma ještě mladší 4 letou, manžel jezdí kamionem takže je doma jednou za měsíc. Už nevím jak dál, jen čekám kdy zase zazvoní telefon s dalšími stížnostmi. Jak by jste to řešili vy? Máte některá podobnou zkušenost? :,(

A jinak jsi normalni? Ne nechala bych svojo dceru, takhle samotnou. Je mi ji lito.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
11.6.21 08:30
@Janasas píše:
@unuděná mě by zajímalo odpovědi na mé otázky, protože pokud opravdu dostala na všechny ne, tak mě to mrzí, a le nevěřím, že se zeptala na nějakou :nevim: okolí

Já bych fakt pochopila, kdyby měli tíživou finanční situaci, že si nemůže dovolit vzít dovču nebo riskovat ztrátu zaměstnání, ale manžel pracuje, tak to nejspíš nebude tak hrozné. A hlavně, v práci je 8 hodin denně. Okamžitě potom bych letěla do nemocnice a byla tam s dítětem než usne! Klidně i s tou mladší na klíně. Ale nevěřím, že by nesehnala hlídání, kdyby se o to alespoň pokusila :zed:
Já měla syna v 7 letech hospitalizovaného jenom dva dny a jednu noc a když jsme od něj ve 23 odjížděli, abychom se trochu prospali a na 6 tam zase byli, měla jsem výčitky jako blázen. Nepochopím, jak někdo tohle může snést. Zvlášť, když jí primářka opakovaně volá, že tam vyvádí :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
703
11.6.21 08:32

Jsem dětská sestra z nemocnice.
Matka může být s dítětem hospitalizována pouze dokud dítě nedovrší 6 let. V tom případě matka dostane neschopenku, kterou jí nevypisuje lékař ale sekretářka a manžel má nárok na OČR, pokud mají doma další dítě.
Jakmile však dítě dovrší šestého roku, už nárok na hospitalizaci s dítětem není (u žádné pojišťovny, ani všeobecné - jak tu někdo psal.)
Je pravda, že v ojedinělých případech to může pojišťovna schválit, ale to se nedělá běžně na bolesti břicha. To se týká třeba mentálně postižených dětí, autistů, onkologicky nemocných dětí.
Ostatní mají nárok na ubytování na ubytovně nemocnice za úhradu a nemají nárok na stravu. S dítětem pak můžou být na pokoji na židli podle zvyklostí nemocnice. Nárok na neschopenku jim ale nevzniká a je na nich, jak si to v práci zařídí nebo nezařídí.
Tak to prostě je. Takže zakladatelka už nárok na hospitalizaci nemá a je na ní, jestli je schopná si nějak zařídit volno, aby mohla s dítětem být nebo ne.
Tím ji neomlouvám, ale prostě jsou rodiče, kteří si to nezařídí a jsou dokonce i tací, kteří nejdou do nemocnice ani s menším dítětem. Není to jejich povinost a nedá se to vynucovat, i když lidsky to člověk chápe jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
11.6.21 08:32
@Pears206 píše:
Děje, ale mají spoustu možností, jak takové dítě uklidnit, aby nehazelo věci na zem, nepralo se s personálem. Učitelky v nemocniční školce a škole musí být speciální pedagogové a v krajské FN mají i herního terapeuta, což je taky vysokoškolsky vzdělaný člověk v oblasti speciální pedagogiky. Krajním řešením je medikace, souhlas rodičů k tomu nepotřebují.Moje děti byly v různém věku hospitalizovane samy i se mnou. A hlavně, několikrát jsem ukecala hospitalizaci na ambulantní léčbu, bez reverzu, z důvodu mladšího dítěte v rodině. Naše nemocnice nemá kapacity ubytovat všechny. Bydlíme asi 10 minut pomalou chuzí od nemocnice. Dceru jsme vodili na injekce penicilinu při silné angíně, na dětské oddělení, ráno a večer po 12 hodinách. I s miminkem jsem šla o den dřív bez reverzu a další den na 7 na odběr krve.

Jaké mají možnosti uklidnit dítě? Myslíš že mu muzou podat uklidňující léky bez souhlasu zákonného zástupce? Ty si myslíš že když je děcko na infekčním pokoji, že si může jít hrát? Že za ním celý den někdo běhá? V jaké nemocnici to prosimtě pracuješ? Tuhle funkci má zastat rodič. Sestilete dítě, kterému je zle, potřebuje mámu. Máma se jí očividně potřebovala zbavit.

• Citovat
  • Upravit
3936
11.6.21 08:33
@Pears206 píše: Šestileté dítě by mělo být natolik vyrovnané, že tam pár hodin, než prijde matka z práce, vydrží.
Navíc i při menších oblastních nemocnicích funguje škola a školka, dětem, kterým to umožňuje zdravotní stav, se účastní skupinového programu. Dále jsou často na dětských odděleních studenti zdravotnické školy, u dětí mohou být většinou až studenti VOŠ a věnují se dětem bez rodičů.Mám děti a hospitalizaci jsme řešili několikrát. Vy se tu hrozně rozčilujete, já to považuji za zábavný trolling při pátečku :mrgreen: Vím, jak to v nemocnici na dětských odděleních funguje, byla jsem s dětmi několikrát v naší oblastní i krajské. Primářka by určitě nevolala pořád dokola :lol: Kdyby takovému děcku nebyla umožněna ambulantní léčba a ono negovalo všechny možnosti, jak ho uklidnit, tak ho jednoduše zamedikují, aby se zklidnilo.

Ale jo, některé deti by vydrzely. Já jsem byla ve čtyřech letech týden sama na infekčním, scény jsem nedělala. Akorát jsem přestala mluvit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
11.6.21 08:33

@unuděná finančně den, dva si myslím, že je nepoloží.. ale já se ptala co zaměstnvatel..
Jak jsem psala dřív, hodně lidi,,, nemůžuu, musím pracovat, a pak se člověk zeptá a co ti řekl., a a zjistíš, že se ani nezeptal..
Nevěřím, že kdyby přišla a vysvětlila situaci, a řekla, že by potřebovala aspon jeden den, že by řekl ne.. Fakt tomu nevěřím.. ono pak trochu si udělá vizitku i ten zaměstnavatel, a toto je takové, že by to uškodilo i mu..
Tak my toto řešili rok, tak vím, jak manžel nemohl, a le když řekl, že jede s dítětem jako doprovod na onkologii, že jsem nemocná, tak ne nikdy neřekl a to fakt, byl tam problém, se uvolnit.. a šlo o víc dní tady jde o den, dva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17974
11.6.21 08:34
@j.a.n.i1 píše:
A na mladší si ji vezme z jakeho duvodu? Tomu nic neni. Jedine ukecat doktora a nejakou nemoc vymyslet. Nicméně to nic neresi, to uz by bylo lepší, kdyby si to bzala ona, a ditko nechala babicce, pokud se tedy muze uvolnit z prace babicka.
Že o něj nemůže pečovat matka která je v nemocnici s tím starším přece. Na 4letou už určitě nepobíraji rodicak, při tom to nejde no.
Edit. Předčasné odesláno, blbnul mi telefon.

Příspěvek upraven 11.06.21 v 08:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17974
11.6.21 08:38
@j.a.n.i1 píše:
A na mladší si ji vezme z jakeho duvodu? Tomu nic neni. Jedine ukecat doktora a nejakou nemoc vymyslet. Nicméně to nic neresi, to uz by bylo lepší, kdyby si to bzala ona, a ditko nechala babicce, pokud se tedy muze uvolnit z prace babicka.

Protože o něj nemůže pečovat matka, která je v nemocnici s tím starším přece. Na 4letou už určitě nepobíraji rodicak, při tom to nejde no. Ale když šel můj starší syn na vyndání nosni mandle, byl s ním v nemocnici tatínek a měl na něj OČR, ne neschopenku na sebe. Já byla doma s 3tydennim plně kojeným miminkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
11.6.21 08:41

@azalia hospitalizovaná tam být nemusí, ale jako vůbec se tam neukázat
Ale máš pravdu, já zažila i 4 letou samotnou, vím kolikrát jsme dostali na pokoj dítě a rodič se třeba 5 dní neukázal a třeba byl místní.. a vím, že zase ty děti tak statečné nebyly, jak se tu popisuje, většina proklakala noc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
11.6.21 08:47

Já si myslím, že to si už musí sama v sobě, nemá cenu ji nadávat, sama ví, jestli se snažila.. V té nemocnici může být jako doprovod i babička,, zase, že by obě babičky řekly ne, všechny tetičky na hlídání řekly, ne, všechny kamarádky, všechny sestry, švagrové, nevím no..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3023
11.6.21 08:48

To tam nechate dite jen tak samotne? Strasny. Nemas kamaradku atd, co by ti pohlidala druhe dite? Vzdyt ji jsou 4! Tak ji dej do skolky prece a v praci si vezmi volno. Ze zakona mas narok. Jsi hrozna matka. Ja bych vseho nechala a sla. Tohle nechapu. Chudak dite i ten personal, ktery na ni nema tolik casu aby nebyla sama. Ty sestry ji tam urcite taky lituji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
11.6.21 08:53
@unuděná píše:
Zakladatelka už asi nenapíše po té sprše, co tu (oprávněně) dostala. Vůbec nechápu, jak může 6 leté dítě nechat samotné v nemocnici. I kdybych měla přijít o práci, tohle bych v životě nedopustila!!! Probůh trochu priority ne? :zed: Na mě to taky působí, že ji tam ještě ráda dala aby si trochu ulehčila. Hyena, fakt. Někteří by se množit fakt neměli.

No, tak když jsme u těch priorit, tak třeba pro samoživitelku může být práce důležitější, než 6 leté dítě pár dnů samo v nemocnici. Jo, pro nás zajištěné je volba jasné, ale u někoho, kdo řeší základní životní potřeby je doprovod dítěte v nemocnici věcí zbytnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3023
11.6.21 08:54

A to nemate ani babicky v duchodu, co by za ditetem prijeli? Spali by treba u vas a u ditete byli cely den? Ja to proste nechapu. Tohle neni normalni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
11.6.21 08:54
@j.a.n.i1 píše:
No, tak když jsme u těch priorit, tak třeba pro samoživitelku může být práce důležitější, než 6 leté dítě pár dnů samo v nemocnici. Jo, pro nás zajištěné je volba jasné, ale u někoho, kdo řeší základní životní potřeby je doprovod dítěte v nemocnici věcí zbytnou.

No a co? Já reaguji na zakladatelku. Manžel je kamioňák, nejspíš nevydělává 20 hrubýho a ona práci taky má, z čehož soudím, že si žijí přinejmenším tak nějak normálně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí