Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Janasas píše:
@mroe co se ti zdá přitažené za vlasy..? Mně právě ne.. lidi jsou různí fakt nechávají děti dlouho v nemocnicích, a to volání..
Já měla mámu v nemocnici a byla na ventilaci a taky mně denně volali co a jak o jejím stavu někdy i dvakrát..
Sice stav byl vážný, ale zase se jednalo o mámu, myslím, že volají, prootože,,dítě..
Já v tom bohužel nic divného nevidím, nebo aspoň to co bych nezažila…
Každopádně, pokud je to troll možná lepší, že to opravdu nějaké dítě neprožívá
Tak tam volaji ale kvůli stavu, který se muze rychle menit, ne kvůli tomu, ze dite vyvadi a je nevysetritelne. V tom pripade prece není moc co denne sdelovat.
Asi te nevyhodi z práce, kdyz si vezmes OCR. Vubec bych nevahala a byla se svym ditetem. Zaměstnavatel by mi byl opravdu naprosto jedno. To bych resila az pak. Dite samo v nemocnici ![]()
@Oli.Lyon píše:
Asi te nevyhodi z práce, kdyz si vezmes OCR. Vubec bych nevahala a byla se svym ditetem. Zaměstnavatel by mi byl opravdu naprosto jedno. To bych resila az pak. Dite samo v nemocnici
Ja jsem generace, kdy to bohuzel jinak nebylo. Synovi bylo 5 a lezel sam
tyden na Bulovce s uplavici- horecky, bolesti bricha, prujmy.
A teda ze by hazel jídlo po zemi, skrabal, kousal ![]()
Cele mi to přijde taky pritazene za vlasy.To od pondelka udělali jen ultrazvuk a vic nejde a primarka denne vola?
@JanaDaR píše:
@LaPaloma tak předně má dítě nárok na přítomnost rodiče 24h denně. Teď nemluvím o tom, že by snad byli povinni zajistit lůžko a stravu, ale vyhnat nemohou nikoho ani na noc. Tedy pouze toho, kdo se nechá.
Nojo, ale když není zájem ze strany rodiče, tak je celé právo k prdu.
@Oli.Lyon píše:
Asi te nevyhodi z práce, kdyz si vezmes OCR. Vubec bych nevahala a byla se svym ditetem. Zaměstnavatel by mi byl opravdu naprosto jedno. To bych resila az pak. Dite samo v nemocnici
Opět, na základě čeho si vezme OČR?
@Anonymní píše:
@Oriseka dovolenou si bohužel vzít v této chvíli nemohu, máme pod stav - málo zaměstnanců. Ale i mě mrzí jak se malá chová jako jo dělá scény normálně ( jediný lékař ke kterému se DOSLOVA těší je naše milá paní zubařka, vždy když k ní jdeme obě dcery mě uhánějí aby jsme koupily paní zubařce dáreček nebo alespoň nějakou dobrotu)mrzi mě to všechno, nemůžu spát pořád musím na tu moji potvoru myslet
Mně přijde neuvěřitelné, že necháš 6 leté dítě samotné v nemocnici. Zkus si to nějak zařídit, i kdyby 4 letá měla být u kamarádky nebo paní na hlídání. Že nemáte lidi? 6 letá v nemocnici má prostě přednost. Tohle nepochopím. Dovolenou si neber, vem si rovnou OČR. Chudák holčička. Tohle by mě FAKT nenapadlo. Myslela jsem, že takhle malé jsou v nemocnici samy jen děti z decaku nebo tak.
Příspěvek upraven 11.06.21 v 12:31
@j.a.n.i1 píše:
Opět, na základě čeho si vezme OČR?
OČR- Ošetřování Člena Rodiny-nezletilé dítě v nemocnici je myslím dost dobrý důvod na očr…
@j.a.n.i1 tak jasně, bohužel se tohle neklasifikuje jako opuštění svěřené osoby. Ale jak jsem psala výše, viděla jsem v nemocnici tolik dětí, kde rodiče prostě a jednoduše nechtěli, že jádro pudla příspěvku může být reálné. Jako když někdo dorazí za dítětem jednou týdně na dvacet minut, ať se zlobí kdo chce, pro mne je to zanedbávání.
@Shari81 OČR na hospitalizované dítě nelze, z právního hlediska je péče o ně zajištěna danou nemocnicí.
Zařídila bych hlídání pro malé aspoň na pul dne, aby byla starší se mnou pri vyšetřenich!
Se zamestnavstelem bych nevyjednavala, ale oznámila bych.
@Konnny píše:
Ja jsem generace, kdy to bohuzel jinak nebylo. Synovi bylo 5 a lezel sam
tyden na Bulovce s uplavici- horecky, bolesti bricha, prujmy.
A teda ze by hazel jídlo po zemi, skrabal, kousal
Cele mi to přijde taky pritazene za vlasy.To od pondelka udělali jen ultrazvuk a vic nejde a primarka denne vola?
Každé dítě je jiné. Můj starší by to beze mě taky nedal a možná ani se mnou.
@Shari81 píše:
OČR- Ošetřování Člena Rodiny-nezletilé dítě v nemocnici je myslím dost dobrý důvod na očr…
Nezletilé dite v nemocnici osetruje nemocnice… Takze neni narok.
@azalia píše:
Jsem dětská sestra z nemocnice.
Matka může být s dítětem hospitalizována pouze dokud dítě nedovrší 6 let. V tom případě matka dostane neschopenku, kterou jí nevypisuje lékař ale sekretářka a manžel má nárok na OČR, pokud mají doma další dítě.
Jakmile však dítě dovrší šestého roku, už nárok na hospitalizaci s dítětem není (u žádné pojišťovny, ani všeobecné - jak tu někdo psal.)
Je pravda, že v ojedinělých případech to může pojišťovna schválit, ale to se nedělá běžně na bolesti břicha. To se týká třeba mentálně postižených dětí, autistů, onkologicky nemocných dětí.
jsem taky dětská sestra z nemocnice a u nás jsou běžně hospitalizované doprovody i u starších dětí. ale pravda je, že u nás je dost právě těch mentálně postižených či dětí, u kterých je potřeba rodiče zaškolit do péče, takže doktoři jsou zvyklí vyřizovat revizáka a nebojí se toho. jako mít tam bez doporovdu obtížně vyšetřitelné nespolupracující dítě, tak by revizáka psali automaticky
tím spíš, že jde o dítě šestileté, tedy těsně za zákonným limitem. tam jakmile je úzkostná matka nebo úzkostné dítě, tak ani nepřemýšlí, že by rodiči nevyhověli. zatím s tím žádný revizák žádné pojišťovny neměl problém, protože psychický stav dítěte je zrovna tak důležitý, jako fyzický. naopak, problém jednou vzniknul, když revizáka odmítli napsat, protože k tomu neviděli důvod, a rodiče si stěžovali na pojišťovně.
jako v situaci, kdy matce opakovaně z nemocnice volají kvůli nespolupráci dítěte, tam bych problém s přijetím na pojišťovnu neviděla. alespoň u nás.
@Janasas píše:
@Jahudka82 však vůbec nevíme, co jí je. Tak proč hned antibiotika.
Tak já jen jako že pokud je má tak po 3 dnech už není infekční, to je fakt že nevíme, co jí je…
Přiznám se, že i kdybych tu byla sama, tak požádám svou nebo manželovi rodinu, zda by mi z akutních důvodů nepohlidali druhé dítě. Taky jsem to neplánovaně řešila s osmiletou. Byla jsem tam s ni první den cely, až někdy do osmi hodin, kdy ji dali atb. Bohuzel pro mě neměli postel na spaní, tak jsem jela domů, druhy den opět rano za ní a to měla dcera po operaci. Naštěstí se pak místo uvolnilo a já s ni zůstala v nemocnici. I ta moje osmiletá cacora byla neskutečně rada za to, že jsem tam s ni zůstala. Po tvou dcerku to musí byt strasne, není ji dobře, je tam sama, i dříve lékaře nemusela a teď jim je dokázána na cely den a noc. Chudera malá.