Dítě v nemocnici - každodenní telefonáty, stížnosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17973
11.6.21 23:10
@Dobrej_tym píše:
@Jahudka82 Vidíš, moje zážitky z nemocnice se taky nějak vážou okolo vylučování. Poprvé mě děsilo, že mi dávali nočník. Chodila jsem už na WC a čůrat do nočníku bylo hrozný. Podruhé zase jsem to nedokázala v leže do té mísy :oops: Jo…a nejlepší bylo ležet jako malá holka na JIP a dostat menzes.

No potěš :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
12.6.21 00:45
@Pears206 píše:
Krajním řešením je medikace, souhlas rodičů k tomu nepotřebují.

Vážně? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
12.6.21 00:55
@Anna766 píše:
Dcera samoživitelka je a bez alimentů, s malou v nemocnici byla když šla na operaci.Ano,mohla bych tam s vnučkou být já…ale všechny víme že když dítěti něco je tak maminka je maminka.

Taky bych byla, klidně i s devitiletym, kdyby chtěl :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433
12.6.21 11:13

No ty vole tebe bych chtěla mít za matku :poblion: je ji 6co čekáš že tam bude sama dělat?!
Sezen hlídání a pro malou a upaluj za holkou!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
12.6.21 22:47
@Pears206 píše:
Pokud dítěti nejde o život, myslím si, že většina hrdinek, které se zde prsí, že „ano“, asi těžko :mrgreen:
Primář chodí jen s vizitou, jinak na běžném oddělení u nás není, je na JIP.Dovedu si představit, že to někdy nejde. Protože je třeba zajistit za zaměstnance náhradu. A třeba ve školství nebo sociálních službách je to dost obtížné.

a když zaměstnanec dostane nyní aktuální covid, tak co? také musí zaměstnavatel najít náhradu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
12.6.21 22:50
@stinga píše:
a když zaměstnanec dostane nyní aktuální covid, tak co? také musí zaměstnavatel najít náhradu

To je fakt, když někde lehneš, skončíš v nemocnici, nedejbože úraz, nehoda…taky to budou muset v práci nějak vyřešit ne? A dítě v nemocnici je si myslím dostatečný důvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35487
12.6.21 23:03
@Anna766 píše:
To je fakt, když někde lehneš, skončíš v nemocnici, nedejbože úraz, nehoda…taky to budou muset v práci nějak vyřešit ne? A dítě v nemocnici je si myslím dostatečný důvod.

Neni. Prace neschopna kvuli nemocemu diteti neni a na OCR nema automaticky narok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5986
12.6.21 23:07
@Anonymní píše:
Ahojky všem
Dcerka (6) je od pondělka v nemocnici, vezla jsem ji tam v pondělí navečer se silnými bolestmi podbříšku a vysokými horečkami ale to teď není důležité. Ve dne v noci mi volá primářka - dost nabroušená, že malá je nezvladatelná, nedá se vyšetřit, hysterčí, kope, kouše, štípe, nadává, brečí za mnou, vzteká se, plive, odmlouvá a je děsně umanutá… Prý se jim ji podařilo vyšetřit jen jednou a to byl jen ultrazvuk bříška kdy prý dcera byla úplně v klidu, ale jak jde o odběr krve atd, nehnou s ní… Odmítá jim i jíst… Prý jedla jen krupicovou kaši, přesnídávku a puding. Ostatní jídlo prý háže na zem, nebo se v něm přehrabuje jak bába v koksu (jak mi bylo řečeno od p. Primářky)… Ja tam s ní být nemůžu protože chodím do práce a navíc mám doma ještě mladší 4 letou, manžel jezdí kamionem takže je doma jednou za měsíc. Už nevím jak dál, jen čekám kdy zase zazvoní telefon s dalšími stížnostmi. Jak by jste to řešili vy? Máte některá podobnou zkušenost? :,(

Ty jsi tedy krá. va. Já mám také dvě děti a pokaždé jsem s dítětem byla v nemocnici a kdyby byl partner na cestách, tak by si vzal dovolenou, nebo bych si v nemocnici vyřvala, že tam budu s oběma dětma. Tvoje dítě je úplně šílené steskem, ale hlavně, že ty máš PRÁCI důležitější než dcerka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
12.6.21 23:14
@mroe píše:
Neni. Prace neschopna kvuli nemocemu diteti neni a na OCR nema automaticky narok.

O OCR jsem nepsala nic. Důvod by to byl pro mě jako rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5986
12.6.21 23:18
@mijala píše:
No ty vole tebe bych chtěla mít za matku :poblion: je ji 6co čekáš že tam bude sama dělat?!
Sezen hlídání a pro malou a upaluj za holkou!

Já bych byla s dítětem, i kdyby mě v práci nepustili. Vzala bych si dovolenou, vyřvala OČR, sehnala dočasnou náhradu, poslala vedoucí do pr… cokoliv, ale dítě bych neopustila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
12.6.21 23:19
@Anna766 píše:
To je fakt, když někde lehneš, skončíš v nemocnici, nedejbože úraz, nehoda…taky to budou muset v práci nějak vyřešit ne? A dítě v nemocnici je si myslím dostatečný důvod.

Lidsky rozhodne, pravne ne. V tom je ten rozdil, když skoncis v nemocnici, tak je to duvod i pravne. A zbytek je zas o tom, co umis a jak moc te zamestnavatel potrebuje, pokud potrebuje, tak prostě oznamis, ze jsi s ditetem v nemocnici a beres si dovolenou a on ti popreje at je brzo ok. Pokud te je do druheho dne je schopen nahradit jinym, tak záleží zda je slusny nebo ne. Ten slusny ti volno da z lidskeho hlediska, ten druhy te klidně za acko vyhodi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5986
12.6.21 23:20
@Anonymní píše:
@lucenka moc ráda bych byla s ní a byla ji oporou ale rodinu mám až ve Frýdlantu což mám celkem z ruky a jinak hlídání nemám, upřímně je mi z toho všeho do breku. Ano moje dcera není svatoušek i doma se umí vzteknout, u doktorů dělá scény ale zase tohle co mi tvrdí primářka jsem u malý ještě nezažilaMladší je zase hodnejší a stydlivá

Takto se u malých dětí totiž projevuje deprese.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35487
12.6.21 23:22
@Anna766 píše:
O OCR jsem nepsala nic. Důvod by to byl pro mě jako rodiče.

To mozna, ale ne pro zamestnavatele a o tom byla rec, pokud jsem si vsimla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
12.6.21 23:25
@j.a.n.i1 píše:
Lidsky rozhodne, pravne ne. V tom je ten rozdil, když skoncis v nemocnici, tak je to duvod i pravne. A zbytek je zas o tom, co umis a jak moc te zamestnavatel potrebuje, pokud potrebuje, tak prostě oznamis, ze jsi s ditetem v nemocnici a beres si dovolenou a on ti popreje at je brzo ok. Pokud te je do druheho dne je schopen nahradit jinym, tak záleží zda je slusny nebo ne. Ten slusny ti volno da z lidskeho hlediska, ten druhy te klidně za acko vyhodi.

To je život. Tak by mě vyhodil. Blbý, ale skákat z mostu bych nešla. A opakuji, píšu toz hlediska rodiče, o OČR jsem se vůbec nezmiňovala.
S dětmi jsem byla v nemocnici několikrát, vždy jsem měla volno, ani nevím jaký nárok na neschopenku a podobně jsem měla, ale bylo mi to jedno. Vyřídila jsem si volno a pak jsem šla do práce hned jak jsem mohla. Nikdo mě naštěstí nevyhazoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
12.6.21 23:27
@mroe píše:
To mozna, ale ne pro zamestnavatele a o tom byla rec, pokud jsem si vsimla.

tak také bych volila dceru, dítě je jen jedno, zaměstnavatelů může být spousta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect