Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@g.sandova píše:
Je pravda, pokud bych jako samozivitelka mela řešit vyhaziv z práce, tak nevím nevím…
Ale pokusila bych se na zaměstnavatele zatlačit. A každý den za dcerou jela.
A asi bych, v tomto případě, zatlačit na chlapa?
Proc to zase odsrava ženská? Tlak te vsech stran je na ni, ne na tatínka. Ten je v pohodě v práci, matka se tu může strhat.
Otec je taky vul jak lev
Proto píšu že bych se snažila po dobrém poprosit, vysvětlit, nabídnout pak kolegům kompenzaci, cokoliv.
Syn, pět let, zákrok v nemocnici, požádala jsem o týden volna, ani jsem nezjištovala jestli mám nárok nemám nárok na nějaký papír, prostě jsem si na to vybrala týden dovolené no
byli jsme tam pět dní, poslední den byl nával příjmů a vzali mi postel kterou jsem vedle ty čtyři dny měla nevědělo se jestli ho ráno po vizitě pustí, ale bylo řečeno že nejspíš ano, večer mi řekli že mě tam nechají na židli, ale že je to zbytečný, ať jdu domů a přijdu ráno. Nešla jsem, seděla jsem tam na židli a ráno nás naštěstí pustili.
Pak jsem v práci vzala práci navíc za kolegy, prostě se domluvit, poprosit, aspoň do začátku aby tam rodič s dítětem byl, obzvlášť když třeba vyvádí, bojí se, je neošetřitelné, je to trápení přece nejen pro to dítě ale i pro zdravotníky.
@stinga píše:
ale my se bavíme o zakladatelce, je vdaná a manžel je kamioňák, co do toho pleteš nějaké jiné případy?
Jelikož zakladatelka krom úvodního příspěvku nereagovala, tak se už sakra dlouho bavíme naprosto obecně.
Tak mi včera opět volali, tak jsem řekla že si dceru vezmu domů na to mi hned primářka řekla „no jestli ji zvládnete“ ještě jsem dostala vynadáno že si neumím vychovat dítě takhle mi řekla asi 10 věcí jednu horší než druhou co dcera udělala, s dcerou jsem zatím o jejím chování nemluvila protože nevím jestli sestřičky trochu nepřehánějí..
@Anonymní píše:
Tak mi včera opět volali, tak jsem řekla že si dceru vezmu domů na to mi hned primářka řekla „no jestli ji zvládnete“ ještě jsem dostala vynadáno že si neumím vychovat dítě takhle mi řekla asi 10 věcí jednu horší než druhou co dcera udělala, s dcerou jsem zatím o jejím chování nemluvila protože nevím jestli sestřičky trochu nepřehánějí..
No a kolirat si tam byla, ze ti musi doktorka volat, aby s tebou mluvila?
@Anonymní píše:
Hele, ty tady prostě kecáš, o ničem jiném to není.
@Anonymní píše:
Já se ani nedivím že vyvádí.. Ty jako matka tam Máš být s ní… Je v cizím prostředí ty lidi nezná a to dítě se brání..
Jak dlouho dcera byla v nemocnici a jak často jsi za jí byla?
Nevěřím zakladatelce ani nos mezi ocima.
Hospitalizace není tábor, kdy si matinka může jen tak dle toho, jak se zrovna vyspi rozhodnout, že si teda dítě vezme domu. Buď holka vyšetření a léčbu ve špitále potřebuje, nebo nepotřebuje a pak si ji tam nebudou z pleziru držet, zvlášť pokud je problematická.
Leda že by to pojali jako sociální hospitalizaci z důvodu neschopnosti matky či nevhodnosti rodinného zázemí.
Včera byla sobota, tak bych čekala, že zakladatelka raci hnout pozadím a stráví s holkou v nemocnici minimálně celé návštěvní hodiny- v tom případě není důvod, aby ji někdo vyvolával.
@Svistice Taky tomu nevěřím. Sociální hospitalizace se moc nevedou, musí být zdravotní důvod. Máme tu zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc.
Vždy je snaha o ambulantní léčbu, jak už jsem psala, párkrát jsem to ukecala, že máme nemocnici kousek pěšky.
@Pears206 Tak já vím o dítěti, které kvůli diabetu muselo do špitálu, protože prostě rodina IQ tykve a nechápali, že dieticke opatření neznamená nedávat bonbóny, ale celkově sacharidy včetně těch v rohlikach a knedlikach. Pediatra pak chudák řešila s diabetologii, jak to udělat, aby to dítě, co potřebovalo měřit pravidelně glykémii a pichat inzulín, rodice to děcko svou „péči“ a přístupem nezabili.
Sociální hospitalizace je možná… Právě kvůli už zmíněnému diabetu ale například i nelecenemu svrabu atd… ![]()
@Svistice píše:No ty kráso
@Pears206 Tak já vím o dítěti, které kvůli diabetu muselo do špitálu, protože prostě rodina IQ tykve a nechápali, že dieticke opatření neznamená nedávat bonbóny, ale celkově sacharidy včetně těch v rohlikach a knedlikach. Pediatra pak chudák řešila s diabetologii, jak to udělat, aby to dítě, co potřebovalo měřit pravidelně glykémii a pichat inzulín, rodice to děcko svou „péči“ a přístupem nezabili.
@Svistice a tak jasně že se dá hospitalizace zkrátit, záleží na situaci.
@sagina píše:
opravdu neníopravdu v zákoně je, že po dobu hospitalizace dítěte se nárok na OČR staví.
Ahoj tak buď si to blbě pamatuju nebo mu to dětská špatně napsala
![]()
@Svistice píše:
Keci v kleci. Jediné, co mu mohli vypsat, byla neschopenka. Protože tam byl hospitalizovaný za účelem doprovodu dítěte mladšího 6 let.
Mě tam z tohoto titulu i důležité změřili tlak a teplotu.
Teplota, tlak, rosný bod…
Nebyla ta teplota kvůli covidu spíš?;)