Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@j.a.n.i1 jo, na paní chytrou jsem zapomněla… manžel si bral ocr na mě, když jsem byla hospitalizovana, tak proč ne ona na dítě. Nebo ji vypisou neschopenku nebo si vezme dovolenou, neplacené volno, nebo si aspoň domluví zkrácenou pracovní dobu, ať tam může být co nejvic, když už ne pořád. Prostě malý dítě v nemocnici nemá samo co dělat. Bude z toho mít slušný trauma..
@Cenarius píše:
Ona? Na co? Jako jen tak?
Rodič hospitalizovaný s dítětem dostává neschopenku.
@Havlova píše:
Rodič hospitalizovaný s dítětem v nemocnici dostává neschopenku. A tady si evidentně doktor zdůvodní, proč je rodič hospitalizovaný.
No, evidentně to doktor neudelal, takze aktuálně nema na neschopenku narok a pokud dobre vim, tak to jde pres revizaka. Ano, nejspis by to vyridit slo, ale ty to tu podala jako hotovou vec a tak to proste neni.
@Midaku píše:
@j.a.n.i1 jo, na paní chytrou jsem zapomněla… manžel si bral ocr na mě, když jsem byla hospitalizovana, tak proč ne ona na dítě. Nebo ji vypisou neschopenku nebo si vezme dovolenou, neplacené volno, nebo si aspoň domluví zkrácenou pracovní dobu, ať tam může být co nejvic, když už ne pořád. Prostě malý dítě v nemocnici nemá samo co dělat. Bude z toho mít slušný trauma..
Ano, manzel di ho bral na tebe, ze nemuzes pecovat o dite, to dite v nemocnici fakt o nikoho nepecuje…
@j.a.n.i1 píše:
No, evidentně to doktor neudelal, takze aktuálně nema na neschopenku narok a pokud dobre vim, tak to jde pres revizaka. Ano, nejspis by to vyridit slo, ale ty to tu podala jako hotovou vec a tak to proste neni.
A zeptala se zakladatelka? Podle mě má jen výmluvy. Je naštvaná na šestileté malé dítě, co vyvádí. Jeji druhy příspěvek o tom že to je pěkný kvitko i mimo nemocnici asi hovori o vsem.
Chudak holcicka…
@Jahudka82 píše:
OCR by si mohl leda vzít manžel na mladší. A ona jedině že by si vzala v práci volno a jezdila za starší v době, kdy je mladší ve školce, kam předpokládám, že chodí, když matka pracuje.
A na mladší si ji vezme z jakeho duvodu? Tomu nic neni. Jedine ukecat doktora a nejakou nemoc vymyslet. Nicméně to nic neresi, to uz by bylo lepší, kdyby si to bzala ona, a ditko nechala babicce, pokud se tedy muze uvolnit z prace babicka.
V životě bych tak malé dítě nenechala samotné v nemocnici, vydesene. Matka roku fakt.
@j.a.n.i1 píše:
V podstatě u takhle malých dětí je. Doktor to nevypsal, protože matka nechtěla hospitalizovat. Evidentně.
@mackA159 píše:
A zeptala se zakladatelka? Podle mě má jen výmluvy. Je naštvaná na šestileté malé dítě, co vyvádí. Jeji druhy příspěvek o tom že to je pěkný kvitko i mimo nemocnici asi hovori o vsem.Chudak holcicka…
To ja nevim, zda se zeptala, nejspis ne, ale to nic nemeni na tom, ze to tady všichni pisou, jako hotovovou vec. Ja prece nikde nezpochybnuji, ze tam ma nekdo s ditete byt, me jen stvou ti, to tu tvrdi pitomosti.
@Havlova píše:
V podstatě u takhle malých dětí je. Doktor to nevypsal, protože matka nechtěla hospitalizovat. Evidentně.
Automaticke to je do 6 let, pak uz ne, pak to musi jit pres revizaka dane pojistovny, fakt to neni tak, ze to doktor jen vypise.
Příspěvek upraven 11.06.21 v 06:54
@Havlova píše:
Na hospitalizace s dítětem a PN platí do šesti let.
@j.a.n.i1 píše:
A na mladší si ji vezme z jakeho duvodu? Tomu nic neni. Jedine ukecat doktora a nejakou nemoc vymyslet. Nicméně to nic neresi, to uz by bylo lepší, kdyby si to bzala ona, a ditko nechala babicce, pokud se tedy muze uvolnit z prace babicka.
Myslím že kdyby se zakladatelka nechala hospitalizovat, tak není problém u chlapa si vzít OCR. Když jseš v porodnici tak má partner taky přece OCR na starší dite. A v porodnici jsi kvůli novorozenci, ne kvůli sobě. 72,h stavěná lhůta je pro novorozence, zdravá rodička po pár hodinách už nikoho nezajímá.. ale proč to dělat složitě, když to jde jednoduše.
@mackA159 píše:
Myslím že kdyby se zakladatelka nechala hospitalizovat, tak není problém u chlapa si vzít OCR. Když jseš v porodnici tak má partner taky přece OCR na starší dite. A v porodnici jsi kvůli novorozenci, ne kvůli sobě. 72,h stavěná lhůta je pro novorozence, zdravá rodička po pár hodinách už nikoho nezajímá.. ale proč to dělat složitě, když to jde jednoduše.
Ale ona se nemuze nechat jednoduse hospitalizovat, co na tom nechapes?
Pusobis na mě zakladatelko tak, že dcera i doma velmi zlobí, tudíž jsi ráda, že jsi se jí zbavila. Že je primářka naštvaná je logické, co podle tebe mají dělat? Ty si s ní nevíš rady doma, oni potřebují dělat svou práci. Mladší je ve školce a ty tu starší ani nenavštívíš? Pro mě by tohle bylo doživotní trauma. Jak ze strany matky, tak dcery. Prace, nepráce, tady jsi selhala na plné čáře.
@j.a.n.i1 píše:
Ale ona se nemuze nechat jednoduse hospitalizovat, co na tom nechapes?
A ty víš že to zkusila? Chápu že to není automaticky. Myslíš že když je v nemocnici dítě co vyvadi, tak to nepůjde jednoduse? O to dýl tam bude lež když na něj máma se.re a nedá se sním pracovat.