Dítě vegetarián

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
513
6.2.18 18:40

Ahoj holky, jsem také vegetariánka, stejně tak můj muž. O mimi se zatím snažíme, ale jak to tak bývá, vegetariáni znají vegetariány… mám mnoho kamarádek a dokonce i jednu rodinnou příslušnici vegetariánku (ba dokonce i některé veganky) a jejich miminka stravují dle svých přesvědčení - vše v pořádku :-) Některým dětem je už i více, prospívají, jsou zdravé a veselé a teď ve školkách vysvtlují paní učitelkám že maso by jíst neměli, že přeci zvířátka jsou také živé bytosti :-) Takže klídek, jen to chce dostatek info.
Jak řekla jeda holčička u nás v MŠ (jsem paní učitelka) : kuřátko je miminko slepičky, slepička ho má ráda stejně tak jako má ráda moje maminka mě. Nemůžeme jí ho sníst, protože by byla smutná. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
6.2.18 18:55
@ÁjaMil píše:
Ahoj holky, jsem také vegetariánka, stejně tak můj muž. O mimi se zatím snažíme, ale jak to tak bývá, vegetariáni znají vegetariány… mám mnoho kamarádek a dokonce i jednu rodinnou příslušnici vegetariánku (ba dokonce i některé veganky) a jejich miminka stravují dle svých přesvědčení - vše v pořádku :-) Některým dětem je už i více, prospívají, jsou zdravé a veselé a teď ve školkách vysvtlují paní učitelkám že maso by jíst neměli, že přeci zvířátka jsou také živé bytosti :-) Takže klídek, jen to chce dostatek info.
Jak řekla jeda holčička u nás v MŠ (jsem paní učitelka) : kuřátko je miminko slepičky, slepička ho má ráda stejně tak jako má ráda moje maminka mě. Nemůžeme jí ho sníst, protože by byla smutná. :hug:

To je skvělé, to ráda čtu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33315
6.2.18 19:07

Ještě foto k receptu, nez zmizí i 2. várka. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115690
6.2.18 19:29
@Tinuvien píše:
Ještě foto k receptu, nez zmizí i 2. várka. :)

To vypadá skvěle. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4754
7.2.18 08:30
@Melpel píše:
Dá se takto využít i voda z plechovky? Mám na mysli, když koupím cizrnu v plechovce, tak jestli ta voda, ve které cizrna plave, má stejné vlastnosti. Nebo se k našlehání dá využít jen voda po vaření cizrny?Příspěvek upraven 06.02.18 v 09:43

Ta je ještě lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4754
7.2.18 08:34
@Pudloslava píše:
zkoušela jsem pusinky, šlo to, ale nebylo to ono. V chuti cítíš jen cukr, ten bílek to chce. Ale myslela jsem, že nejsi vegan, ale vegetarian.

https://vegetariani-a-vegani.zdrave.cz/

Zdravě. cz
TÉMA Vegetariáni a vegani
Vegetariáni a vegani
Vegetariáni a vegani

Vegetariáni nekonzumují maso, nebo jen určité typy masa. Vegani nejedí žádné živočišné výrobky. Je tento styl výživy zdravý?

Vegetariánství je způsob stravování, kdy jedinec odmítá určitou živočišnou potravu.
Vegetariáni se dělí na několik podskupin podle toho, které živočišné produkty odmítají.

Semivegetariáni – nejedí pouze červené maso, tj. hovězí, skopové, vepřové, zvěřinu. Jedí ryby, někteří i drůbež, konzumují také mléko, mléčné výrobky a vejce.
Pesco-vegetariáni – nejedí žádné maso mimo ryb. Ze živočišných potravin konzumují mléko, mléčné výrobky a vejce.
Lakto-ovo vegetariáni – nejedí žádné maso ani ryby. Konzumují mléko, mléčné výrobky a vejce. Tato forma vegetariánství je v současné době v západních státech světa nejrozšířenější. Lakto-vegetariáni – nejedí maso, ryby ani vejce. Ze živočišných potravin konzumují pouze mléko a mléčné výrobky.
Vegani – přísní vegetariáni, nejedí žádné živočišné potraviny – veškeré druhy masa, ryby, mléko, mléčné výrobky ani vejce. Někteří z nich nejedí dokonce ani včelí med. Jejich strava se skládá z obilovin, ovoce, zeleniny, ořechů a luštěnin.
Frutariáni – nejedí žádné živočišné potraviny - maso, ryby, mléko, mléčné výrobky a vejce, nejedí ani luštěniny a obiloviny. Konzumují jen čerstvé nebo sušené ovoce, ořechy, med a olivový olej.

Vegetariáni i vegani také často odmítají oblečení ze zvířete, které bylo zabito pro oděvní průmysl.

Vegetariánem se člověk stává z mnoha důvodů:

je to určitý životní styl, jehož stoupenci žijí velmi zdravě, nekouří, nepijí alkohol
psychologické důvody
etnické
finanční
náboženské

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
7.2.18 08:46

@Swift dekuji za prispevek, dokazala jsi zcela jasne, ze vegetarianstvi nijak neovlivnuje schopnost pouzivat klavesove zkratky CTRL+C a CTRL+V :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

zajimalo me, proc do pusinek nepouzijes normalne vejce, stacilo by napsat, ze vejce jsi laktovegetarian, nebo ze vejce take nejis :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4754
7.2.18 08:52

@Pudloslava Ty vajíčka nemusím, pokud se někde jako přísada v něčem vyskytnou, tak to toleruji, prostě se po židovsku neptám a tak se to nedozvím, i když jsem už zažil i hlídače co to hlídali za mne, aby ta má pokřivená páteř mohla být dokonale rovná, ty „myluji“ nejvíce. V ledničce vajíčka nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
7.2.18 09:17

@Pudloslava
já to teda pochopila jako tip jak využít z cizrny úplně všechno :lol:. že si kromě humusu spíchneš ještě pusinky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
7.2.18 10:03
@lamicina píše:
@Pudloslava
já to teda pochopila jako tip jak využít z cizrny úplně všechno :lol:. že si kromě humusu spíchneš ještě pusinky.

no bohužel našlehat to tak, aby to udrželo těsto na piškot, to nejde.

Já jeden čas držela kvůli alergiím dětí dietu bez vajec, mléka a lepku - teď už máme naštěstí jen lepek u manžela a tomu peču zvlášť. Bezlepkové pečení není dobré, pokud je dobré, je to tím, že se ty nedobré náhrady mouky přerazí něčím výrazným, obvykle nezdravým - třeba dort s množstvím tuku, cukru a čokolády, ořechů a vajec se bezlepkový snese, ale bezlepkový rohlík pořádně udělat nejde. Právě množstvím živočišné bílkoviny ve formě vajec nebo alespoň tvarohu pomůže nahradit lepek.
Tak mi vejce při pečení přijdou jako zázrak, lituji toho, kdo je nemůže a nechápu, že se jich někdo bez pořádného důvodu zřekne. I na těch pusinkách se to pozná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
7.2.18 10:55

@Pudloslava
aha s pusinkama nemám zkušenost, ale někde v pečení vejce prostě vynechávám nebo nahrazuju jogurtem, rozdíl jsme nepoznali, ale to jsou většinou chuťove výrazné věci např. perník čokoládový, makovec, brownies z fazolí apod. My vejce sice jíme, ale jen z domácího chovu a např. teď v zimě zrovna moc nenesou, tak pak vejce omezíme. Než kupovaná vejce tak to radši žádná, to je pro mě třeba ten důvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
7.2.18 12:08
@lamicina píše:
@Pudloslava
aha s pusinkama nemám zkušenost, ale někde v pečení vejce prostě vynechávám nebo nahrazuju jogurtem, rozdíl jsme nepoznali, ale to jsou většinou chuťove výrazné věci např. perník čokoládový, makovec, brownies z fazolí apod. My vejce sice jíme, ale jen z domácího chovu a např. teď v zimě zrovna moc nenesou, tak pak vejce omezíme. Než kupovaná vejce tak to radši žádná, to je pro mě třeba ten důvod.

Mam teorii, že kam se dává jedno vejce, nemusíš dát žádné. Ale kam se dává 5 vajec, na to se raděj vykašli.
Také mám problém s velkochovy, byla bych za přísnější regulaci, proto sekání zobáků a podobně. Ale máme vajec značnou spotřebu, právě kvůli bezlepku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
7.2.18 12:09
@Swift píše:
@Pudloslava Ty vajíčka nemusím, pokud se někde jako přísada v něčem vyskytnou, tak to toleruji, prostě se po židovsku neptám a tak se to nedozvím, i když jsem už zažil i hlídače co to hlídali za mne, aby ta má pokřivená páteř mohla být dokonale rovná, ty „myluji“ nejvíce. V ledničce vajíčka nemám.

tomu se říká „papežtější než papež“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26559
7.2.18 12:32

My mame radeji vlastni slepice, 11,a od te doby, co mame kohouta, tak snaseji jak dive i v zime :mrgreen: Vajicka jsou pro me zaklad. Bez nich si ani neumim predstavit vareni. Ja jich mam za den klidne i sest..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
206
7.2.18 12:34

Jak při bezmasé stravě doplňujete B12? A Zvlášť u malých dětí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí