Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Akinee píše:
Zakladateli, může za tím být milenec a nemusí, takže bych nepřílívala olej do ohně zbytečnou žárlivostí. A příspěvek anonymní růžičky bych nepodceňovala. Psal jsi, že snažíš nevyčítat. Není to kámen úrazu? Vyčítal jsi často? Možná to ji znechutilo. Držím palce, ať naleznete ztracenou rovnováhu.
A co má tedy dělat, aby nalezl rovnováhu?
Třeba neudělal nic, vůbec nic a je to jen nějaká osobní krize jeho manželky…
@Jaholos píše:
No prave, bude to uplne k nicemu. Zenska si vzdy najde duvod k nespokojenosti.S zenskou sa da vydrzet tak 2-3 roky a pak to chce vymenit, protoze uz si zacnou moc dovolovat a zacnou byt trenice.
Neviděl bych to tak černě ![]()
@růžový achát píše:
To tě tohle baví jo? Co to máš za vztah k ženě, že s ní musíš jednat jak s idiotem? Můj starej ( chyba mého života) a toužím se ho zbavit ( legální cestou samozřejmě) ale ty tady machruješ a ještě si podupáváš nožkou jak jsi vyzrál nad svou ženou… přitom ji nemáš rád evidentně…
Ty má evidentně nedobrý vztah je starým lidem, co třeba nějaký útulný penzion a ne se ho hned zbavovat.
@Proximus píše:
Ahatakže to je jeho chyba. A proč teda, když jí to tak strašně trápí, tak proč mu to neřekne na rovinu? Případně jde od něho. Ostatně, můžeš mně vysvětlit co tak strašně interesantního hledá pořád v tom mobilu a nekomunikuje na rovinu s partnerem???
Tak může to být píp co má milence, ale přijde mi pravděpodobnější varianta, že říkala na rovinu tolikrát, že už na to teď kašle a zabalila to.
@růžový achát píše:
Ať si spí kde chce… on to stejně tak dělá, moje práce negativní vztah ke starým lidem zcela vylučuje, takže nevim s čim máš problém.
S označení „starej“ ![]()
Nemám ani rád podobný pojem „stará“ a nikdy jsem ho nepoužil.
Přeji ti aby ten další už nebyl „starej“ ![]()
@Bayek123 píše:
Dobrý den. Zajímal by mě Váš názor.
S manželkou jsme spolu 6 let a půl roku jsme manželé. Máme dvě malé děti. Asi poslední 2-3 měsíce pozoruji že není něco v pořádku.. Po tom co jsme se přestěhovali do lepšího a zacli na to být lépe i po finanční stránce máme s manželkou nějakou krizi.. Manželka je odtažitá, nespíme spolu.. Místo toho aby jsme volný čas trávili spolu buď s dětmi, nebo sami tak je buď věcně zahleděna do mobilu nebo jde s kamarádkami na víno.. Vždycky když se jí na to zeptám, ať je to co se týče sexu nebo tak celkově tak mi odsekne že mě nezajímá nic jinyho.. Dokonce mi už naznačila že jestli nezměním chování tak mužem jít radši od sebe.. Popravdě už nevím jak se k ní chovat..
Ahoj.
6 let to klapalo? Neni to stres po stehovani a svatbě? Treba ji to hrozne moc unavilo.
Nemuze si zvyknout na nove prostředí, doslo ji, ze ma nové příjmení. Je pred Vanoci, na mobilu shání dárky. ![]()
Taky obcas vykolejim… Potrebuju byt sama, nepritulim se, je mi vse jedno a jsem protivná. Taky jsem byla 2 mesice mimo,… Nový byt, tehotenstvi, klesl příjem, oprava bytu, vsechno to stěhování.. Kolikrat jsem spala radsi v obyvaku. Když jsem se vzpamatovala, postihlo to přítele. Radsi byl s kamarady na pivu, rekl, ze o dite se postara, ale my byt spolu nemusime.
Jestli ji miluješ, musis zkoušet vše. A jestli tě bude dal odmitat, pak uz tě vážně nechce a ma treba jineho.
Nekdy stačí.. Doneses mi prosim rucnik?
Co si das k snidani? Co si pustime za film? Jsi bledá, neboli te neco? Každý den delat maličkost. At uz jen objeti, vytreni podlahy, nakup, výlet…
A nebo jdi na to pivo ty.
Pp.
@jege píše:
Kupodivu, u nás je to přesně opačně! Dokud jsem se snažil o nějaké vzájemné pochopení a vstřícnost, tak to byly neustále hádky a tichá domácnost. Teď na to celkem dlabu, občas udělám nějaké vstřícné gesto, aby se neřeklo a hned je to náležitě přijato a oceněno. Stačilo avizovat rozvod a poprosit, ať si to drahá polovička rozmyslí, jak to bude pro ní nejlepší, že se ve všem přizpůsobím a vyjdu vstříc, ale společný život mě již nebaví.Hned vycházíme mnohem lépe, i nějaké projevy intimity se občas vyskytnou, a když je nějakého pruzení příliš, tak stačí připomenout, že čím dříve si ujasní nějaký scénář rozvodu, tím dříve k němu dojde a hned je zas na nějakou dobu klid.
Hnusné, ale účinné! ©Emimino!
Ano. Konečně jsi na to přišel. Taky jsem manželovi vysvětlila, že buď budeme žít ve vztahu, ve kterém nám bude dobře oběma nebo to ukončíme. Zabralo to a funguje se nám dobře a v pohodě několik let. U nás si manžel myslel, že když nám skvěle funguje sex, že to stačí. Jenže si neuvědomoval, že když bude moje ostatní potřeby ignorovat a pojede si svoje, tak i moje touha po sexu s ním časem poleví. Tak daleko jsem to nechtěla nechat dojít, protože to by pro mě byla konečná. Pak už bych s ním vůbec nemusela být. Prát, žehlit a vařit si můžu jen sama pro sebe.
@jege píše:
Kupodivu, u nás je to přesně opačně! Dokud jsem se snažil o nějaké vzájemné pochopení a vstřícnost, tak to byly neustále hádky a tichá domácnost. Teď na to celkem dlabu, občas udělám nějaké vstřícné gesto, aby se neřeklo a hned je to náležitě přijato a oceněno. Stačilo avizovat rozvod a poprosit, ať si to drahá polovička rozmyslí, jak to bude pro ní nejlepší, že se ve všem přizpůsobím a vyjdu vstříc, ale společný život mě již nebaví.Hned vycházíme mnohem lépe, i nějaké projevy intimity se občas vyskytnou, a když je nějakého pruzení příliš, tak stačí připomenout, že čím dříve si ujasní nějaký scénář rozvodu, tím dříve k němu dojde a hned je zas na nějakou dobu klid.
Hnusné, ale účinné! ©Emimino!
Ano, hnusné ale účinné… Takhle to se mnou dělá přítel… A vždy mu to vyjde…
Pp.
@růžový achát Je mi líto, čím jsi prošla a procházíš. Pamatuju si tě z jiných diskusí a je smutné pozorovat, jak se člověk vlivem vnějších okolností mění i tady na diskusi. Doufám, že až tím projdeš, tak budeš zase šťastná, ostrá, vtipná, ale ne hrubá. ![]()
@Josef_t píše:
A pak se nabízejí otázky jestli to co po něm chceš je vůbec proveditelné.
Požadavky jako vydělávej víc peněz, pomáhej mi doma a ještě se mi věnuj… bez obětavého dvojčete se to nedá zvládnoutA druhá otázka. Když to vše splní, bude mu to vůbec něco platné?
Tomu rozumím. Moje požadavky by měly být proveditelné, protože je to vlastně návrat do původního stavu (a čas ani peníze problém nejsou). Na druhou stranu možná proveditelné nejsou, protože mám pocit, že muž je teď jiný člověk. Asi ho dostihl věk a místo chlapa mám doma línou protivnou hádavou ženskou.
Ostatně já bych ocenila i jen dlouhodobější snahu (dva dny se nepočítají), protože je mi jasné, že to bude proces a nebude to hned. Ale on je zabejčený v tom, že za všechno můžu já, že on nic. ![]()
Nebo mě prostě jen přestal mít rád, ale chce si udržet hospodyni, chůvu a služku za byt a stravu. ![]()
Vzhledem k tomu, jaké jsme měli krásné a spokojené manželství, tak si myslím, že by to k něčemu bylo. Ale už moc nevěřím, že se to někdy vrátí. ![]()
@Akinee @jege Jsou věci, přes které „nejede vlak“ (např. tunelovaní rodinných financí, nevěnování se dětem, nerespektování zdravotního stavu partnera, omezování partnera v kontaktu s jeho přáteli, nevěra apod.) a pak je legitimní vytáhnout rozvod jako přirozený důsledek. Ale tady je někdo líný udržovat pořádek ve společných prostorech a 1× za měsíc zajet na 15 minut k myčce. Místo, aby byl rád, že má jeho žena smysl pro pořádek a čistotu, mentálně se od partnerky odstřihne. Nebavíme se tu o tom, že by ho žena nutila rovnat si psací potřeby na jeho pracovním stole
Partnerka je taky „chorobně pořádkumilovná“, ale v pracovně respektuje můj bordel a ve společných prostorech respektuji, že nechce mít hrnky od kafe všude (i když to není moje přirozenost) - a nemusíme žít kvůli tomu ve stavu mentálně rozvedených.
@_.Emilyyy píše:
Furt lepsi přehnaný nárok na čistotu, nez kdyby byla žeská prasatko a nevadilo by jí žít v prachu a ve spine.
Ale to je opravdu diagnoza.
@Josef_t píše:
A co má tedy dělat, aby nalezl rovnováhu?
Třeba neudělal nic, vůbec nic a je to jen nějaká osobní krize jeho manželky…
Ne, aby nalezl, ale aby NALEZLI. Třeba je to osobní krize a třeba není. Odsud to nikdo z nás nerozkličuje. Udělat může třeba to, že přestane tlačit na pilu nebo zatlačí víc. To už si musí rozhodnout sám. Podnětů dostal dost.
@Anonymní píše:
@Akinee @jege Jsou věci, přes které „nejede vlak“ (např. tunelovaní rodinných financí, nevěnování se dětem, nerespektování zdravotního stavu partnera, omezování partnera v kontaktu s jeho přáteli, nevěra apod.) a pak je legitimní vytáhnout rozvod jako přirozený důsledek. Ale tady je někdo líný udržovat pořádek ve společných prostorech a 1× za měsíc zajet na 15 minut k myčce. Místo, aby byl rád, že má jeho žena smysl pro pořádek a čistotu, mentálně se od partnerky odstřihne. Nebavíme se tu o tom, že by ho žena nutila rovnat si psací potřeby na jeho pracovním stolePartnerka je taky „chorobně pořádkumilovná“, ale v pracovně respektuje můj bordel a ve společných prostorech respektuji, že nechce mít hrnky od kafe všude (i když to není moje přirozenost) - a nemusíme žít kvůli tomu ve stavu mentálně rozvedených.
Tak u nich doma jsem nebyla, nemůžu posoudit. Pokud vycházím z toho, co čtu a četla jsem dříve, přijde mi trochu divoké zbořit vztah na jednom neumytém hrnku v jinak vypiglovaném bytě. A to nejsem typ, který strání mužům. Myslím, že jege to ví.
@růžový achát píše:u nás si myju auto já, ale jen zevnitř zvenku to je kravina! Obzvláště, když s nim jezdim skoro každej den na treninky do lesa
, ty chorobní leštiči aut mi přijdou trapný