Divné řeči tchýně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3Lu
14272
13.2.14 22:01
@Anonymní píše:
Zdravím… zhruba za 2 měsíce mám termín, takže vím, že se mnou cloumají hormony, ale…! Vždycky, když se vidím s tchánovci, tak mám pocit, že je vůbec nezajímám. Od našich jsme pro mimi dostali už spoustu věcí, ale od nich vůbec nic! To by mi bylo jedno, ale štve mě na tom to, že si na mimi dělají hrozně velké nároky ve stylu, že ho budou každý den vozit v kočárku a dají mi ho vždy jen na krmení. Přijde mi divné, že tchýně už asi dva měsíce řeší, v čem bude malý spinkat u nich doma a u nich na chatě, shání postýlku, kočárek na chatu, má údajně nakoupenou zásobu plen (ale ty má doma pro sebe) a tak. Nevím, co si jako myslí, bude to moje dítě a rozhodně víckrát než jednou za týden ji vidět nehodlám a půjčovat moje dítě už vůbec ne! Myslíte, že si o mě myslí, že jsem neschopná a o prcka se nepostarám? Tak to na mě totiž působí :/ Nechci se s nimi rozhádat a bojím se jim říct, jak to cítím

V klidu, pam to bude jinak. Moje tchyne si take koupila cestovni postylku. Mala ma 9m a postylka je ve sklepe a do jejich min 3 let tam bude, protoze jim ji na noc rozhodne nedam. Ale teda ani nasim :mrgreen:. Chapu te, ja kdyz si chtela vzdy neco kupovat, kocarek chtela take…jsem ji rekla, prosim te a na co? Na ty dve hodiny za tyden co prijdem staci vajicko :P. Pak podle mych reci pochopila a bylo. Po porodu ji musel muz krotit neb me chtela videt denne, my zajem ani potrebu nemeli. Ted to musime porad udrzovat ale zvyka si a vidim ji 1× tydne a boooohate staci. Mala dost spi, je hodna, vse s ni stiham. Takze hlidani naprosto nepotrebuji. Styska se mi i manzelovi po ni jen kdyz 4h odp. spinka. Ja mam tchyni docela fajn ale do zivota ji nijak casto nechci a mala jeji neni. Sve deti odchovala, moje teda nebude. Jsem na tohle dost tvrda, ale takove ty reci je to babicka tak ji musis malou davat me vytaci. Nemusim. Prave proto ze je jenom babicka.
Neboj, pak jiste reknes nahlas svuj nazor. Jak uvidis SVE miminko nejaka slusnost ke tchyni te prejde :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3Lu
14272
13.2.14 22:07

A s vecma co tchyne nosi…at nosi kdyz je prdla. Spousta z nich uz je v kojeneckem ustavu a dalsi cekaji na odvezeni :P nebudu ji vysvetlovat ze modre gumaky pro 3 letaka pro 9m holcicku fakt nechci. Stejne tak hracky. Kdyz ma na rozhazovani…asp. nevedomky pomaha opustenym detem :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
737
13.2.14 22:08
@Anonymní píše:
@Elilen jen připomínám, že kočárek si nekupují do toho baráku 200 m vedle, ale na chatu…

A to já ti to zase trochu závidím…„že ho budou každý den vozit v kočárku a dají mi ho vždy jen na krmení.“ :kytka:
Rodiče mého přítele jsou mrtví, další jeho rodina ve městě moc zájem nemá…ikdyž minulou sobotu si poprvé teta vzala neteř ve 3,5lech ven :lol:. Moje rodina je moc daleko, přítel vozil kočárek jen jednou a ani ted s holkou moc ven nechodí :pocitac:
Takže pokud mě by se tchýně nabízela, že bude každý den drandit s kočárkem, tak neváhám ani vteřinu a využívám toho dokud jí to bude bavit :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
13.2.14 22:39

Tak ja to treba vidim tak, ze na dvouhodinove navsteve nebudu potrebovat kompletni vybavu, v klidu si pro tri deti sbalum do jedne tasky a to i na cely den, takze fakt nechapu, proc si pestovat komplet vybavu na teech mistech. Je to vyhazovani penez, kolikrat si to mimino do te postylky lehne?

• Citovat
  • Upravit
novo123
13.2.14 22:41

Tak ja jsem tohle povazovala za divne i jako bezdetna a ani jako matka jsem nazor nezmenila. Prijde mi divny vytvaret jakoby tri mista s vybavickou, kdyz tri plinky a nahradni body hodim di tasky a hotovo.

• Citovat
  • Upravit
pupe
13.2.14 23:30

Je to s těma našima rodiči težké, ale neboj se, já si myslím a podle mé zkušenosti, až se miminko narodí, tak je všechny změní :D A jak píši některé maminky, když budeš kojit tak bez tebe nikde samo nebude, i kdyby ne a dávala bys třeba ten sunar, a miminku zavedeš režim, tak se budou muset všichni podrobit potřebám miminka. Hlavě ty jste strůjcem toho všeho a oni tě budou muset poslouchat. Hlavně je kolem miminka tolik práce a starostí, že je přejde i ta aktivita, jakou ted předvádí, já to vidím u nás a to jsme v jednom baráku… :) Hlavně chce hned ze začátku nastavit přísná pravidla… :potlesk: My, když jsme si přivezli dcerušku z porodnice a přišla tchýně, že by chtěla jít ven s kočárkem, tak se zeptala, já povolila, ale přítel říkal, že jsem se tvářila a vypadala, jako kdyby mi to naše zlatíčko chtěli ukrást :D to jsme my matky bojovnice… :D Hlavně žádný stres a vše ukáže čas…Hodně štěstí přeji…

• Citovat
  • Upravit
novo123
14.2.14 08:23

Tak ona koupi veci do porodnice a ty ji reknes, ze si koupis neco jinyho, kde je z tve strany ten kompromis?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.2.14 09:00

@harpyje kdyby bydleli na konci republiky, neřekla bych ani půl slova… ale jak jsem už psala, bydlí od nás jen pár ulic (10 minut pěšky). Takže mi přijde opravdu divné a ujeté zásobovat se plenami a veškerým vybavením. Je to, jako by mi tím tchýně chtěla říct, že malý bude prostě trávit čas u nich, protože všechno nakoupila! Nevím no, naši mají úplně jiný přístup, pořád se ptají, co ještě potřebujeme a tak, chtějí, aby jsme napřed měli vybavení všechno doma a potom si pár věcí koupí oni k nim domů, což mi přijde logické a normální! Když se manžel zeptal svojí matky, jestli už taky pomalinku nakupuje, že druhá babička nás už zásobuje (protože se cítil trapně, že naši nám furt něco kupují a jeho rodiče nic a dělají si zásoby doma), tak mu na to řekla, že vůbec. Že ani vlastně neví, co teď mimina nosí za oblečení, že se ještě na nic nedívala atd. Přitom jsme oba věděli, že lže, protože byla několikrát viděna v obchodech s kojeneckými potřebami, jak si ucvrkává. :roll:

• Citovat
  • Upravit
27264
14.2.14 09:02
@Anonymní píše:
@harpyje kdyby bydleli na konci republiky, neřekla bych ani půl slova… ale jak jsem už psala, bydlí od nás jen pár ulic (10 minut pěšky). Takže mi přijde opravdu divné a ujeté zásobovat se plenami a veškerým vybavením. Je to, jako by mi tím tchýně chtěla říct, že malý bude prostě trávit čas u nich, protože všechno nakoupila! Nevím no, naši mají úplně jiný přístup, pořád se ptají, co ještě potřebujeme a tak, chtějí, aby jsme napřed měli vybavení všechno doma a potom si pár věcí koupí oni k nim domů, což mi přijde logické a normální! Když se manžel zeptal svojí matky, jestli už taky pomalinku nakupuje, že druhá babička nás už zásobuje (protože se cítil trapně, že naši nám furt něco kupují a jeho rodiče nic a dělají si zásoby doma), tak mu na to řekla, že vůbec. Že ani vlastně neví, co teď mimina nosí za oblečení, že se ještě na nic nedívala atd. Přitom jsme oba věděli, že lže, protože byla několikrát viděna v obchodech s kojeneckými potřebami, jak si ucvrkává. :roll:

Vaši mají jiný přístup, protože jsou to tvoji rodiče a znáš je celý život, proto ti jejich přístup přijde normální. Už jsem se jednou ptala, ale platíš to tchýni ty? To co ona kupuje pro vaše dítě jde z tvojí peněženky?
Předpokládám, že ne, tak ať si kupuje co chce ne? Třeba ať mu zařídí celý barák, když chce. Násilím ti dítě nevezme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.2.14 09:11

@lleennttiillkkaa samozřejmě neplatím, ale nehodlám pak poslouchat řeči, že má všechno vybavení doma pro prcka a ani to nevyužila…

• Citovat
  • Upravit
27264
14.2.14 09:14
@Anonymní píše:
@lleennttiillkkaa samozřejmě neplatím, ale nehodlám pak poslouchat řeči, že má všechno vybavení doma pro prcka a ani to nevyužila…

Tak to neposlouchej, a jí na to řekni,,maminko a kdo vám za to může, že jste to všechno kupovala? On Vás někdo nutil? Já Vám přeci říkala, že 3 měsíční miminko Vám na celý den nemůžu půjčit. No ale jestli chcete, tak to můžem nafotit a hodit na aukro, mimibazar a většina peněz se Vám z toho vrátí. Příště se radši zeptejte, co pro malýho ještě potřebujeme :),,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
14.2.14 09:14

Ahoj anonymko, s těmi zásobujícími se prarodiči jsem reagovala na nějakáý příspěvek kousek nade mnou - obecně.

Ale prosím tě, snažte se s mužem nevymýšlet záminky, proč být naštváni na jeho maminku. Malér s tchyněma je především ten, že mají SYNA a ten o spoustě všcí netuší- jak to třeba mají s dary pro miminko před jeho narozením - ty jako dcera víš o své mámě spoustu věcí, rodinné tradice, oběma vám pijde přirozené že babička nakupuje před narozením miminka a dává vám to.
V jejich rodině to asi tak není, možná je dokonce prohřešek i to, že chodí okukovat do obchodů dětské věci, že se to má dělat až když se miminko narodí. Proto vámto asi babika nepřizná, třeba už i potajmu nakupuje pro vás, ale chce to dát až po porodu - vůbec mi to nepřipadá divné. A prostě když se neovládne a něco pokoupí, tak si to nechá doma, protože ví, že vám by to zatím dávat neměla.

Havně si nemysli, že se zařizuje, protože tě považuje za neschopnou matku- takhle babička jistě nepřemýšlí - prsotě se těší na vnouče, tak mu nakupuje. Fakt :D

Ta poznámka tvému muže ke své mamince, jestli už vám taky nakupuje, že tvoje maminka jo (pochopila jsem to správně? ) to bylo tedy hodně netaktní - jako že si říká o dárky?

Fakt to zkus neřešit, to že ti něco přijde divné ještě nemusí být špatně.

jen dva příklady - babičky nám před narozením vnoučata také nic nedávaly, jen mne vůbec nenaadlo, že je na tom něco divného.
nebo jedna teta přišla na návštěvu k miminku, já se těšila, jak mi ho cjhvíli ohlídá, abyhc si mohla dát sprchu, pochová ho, abych se mohla v klidu najíst -a ona ho ani nevzala do ruky- v tu chvíli pro mne divné, ale po čase se ukázalo, že ona byla z těch maminek, které nesnesly, aby jim zhruba celé šestinedělí na dítě kdokoli sáhnul, prsotě matka lvice, nesnášela to, tak to nechtěla dělat ostatním. Pro mne nepochopitelné, dokonce bych mohal říct necitlivé, že si ani miminko nepochová- ale pro ni zcela přirozené. Úplně totéž je to s tvou tchyní - těší se na vnoučátko a dělá to po svém.

Příspěvek upraven 14.02.14 v 09:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.2.14 09:16

Ještě bych možná dodala, že je to moje vysněné dítě, přála jsem si ho už pár let, tak předpokládám, že by měli všichni pochopit, že já jako matka si ho budu chtít taky užít a kecy typu, že si ho budu muset po porodu vyfotit, abych věděla, jak vypadá, že se o něho všichni poperou, mě odnášejí do mdlob a dost mě to mrzí… A ještě jedna věc - když jsme tchyni oznámili, že čekáme miminko (s manželem jsme spolu 7 let), tak za mnou přišla a dost škaredě mi řekla: no tak ti teda gratuluju maminko! čekala jsem, že budete mít dítě, ale rozhodně jsem teda nečekala, že ho budete mít tak brzo! nevím, ale po 7 letém vztahu mu slovo brzo přijde docela mimo

• Citovat
  • Upravit
10848
14.2.14 09:18
@Anonymní píše:
Ještě bych možná dodala, že je to moje vysněné dítě, přála jsem si ho už pár let, tak předpokládám, že by měli všichni pochopit, že já jako matka si ho budu chtít taky užít a kecy typu, že si ho budu muset po porodu vyfotit, abych věděla, jak vypadá, že se o něho všichni poperou, mě odnášejí do mdlob a dost mě to mrzí… A ještě jedna věc - když jsme tchyni oznámili, že čekáme miminko (s manželem jsme spolu 7 let), tak za mnou přišla a dost škaredě mi řekla: no tak ti teda gratuluju maminko! čekala jsem, že budete mít dítě, ale rozhodně jsem teda nečekala, že ho budete mít tak brzo! nevím, ale po 7 letém vztahu mu slovo brzo přijde docela mimo

opět, těmi key, které tebe, jako těhotnou rozhazují, chtějí lidé obvykle říci to, že to dítě už teď milují, že se na něj moc těší a takto to chtějí vyjádřit. stejně jako s těmi hadérky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
14.2.14 09:42
@Anonymní píše:
Ještě bych možná dodala, že je to moje vysněné dítě, přála jsem si ho už pár let, tak předpokládám, že by měli všichni pochopit, že já jako matka si ho budu chtít taky užít a kecy typu, že si ho budu muset po porodu vyfotit, abych věděla, jak vypadá, že se o něho všichni poperou, mě odnášejí do mdlob a dost mě to mrzí… A ještě jedna věc - když jsme tchyni oznámili, že čekáme miminko (s manželem jsme spolu 7 let), tak za mnou přišla a dost škaredě mi řekla: no tak ti teda gratuluju maminko! čekala jsem, že budete mít dítě, ale rozhodně jsem teda nečekala, že ho budete mít tak brzo! nevím, ale po 7 letém vztahu mu slovo brzo přijde docela mimo

Všichni by měli pochopit tebe že jo, přece jenom jsem matka kdo je víc, ale chápeš ty je? Manželova maminka je stejná babička jako tvoje maminka. To že si to k sobě koupila a co jako? Platíš to ty? NE! Věř tomu, že já tohle hodně ocenila. To co řekl tvůj manžel mamince ohledně věcí, to mi padla huba k zemi takhle hulvátsky si říct o dary pro děcko to je síla - řekl to on sám že na to přišel nebo si do něj hustila jak tvoji rodiče pořád něco dávaj a jeho nic, ale kuoují to k sobě? Fakt tohle chování nechápu. Přečti si co jsem psala dřív a třeba pochopíš že to není jenom o tobě a manželovi. Ale tvůj postoj k tchýni je už jenom z principu, je to tchýně a je jasný že všechno dělá špatně.. Doufám že budeš mít kluka ať si jednou ve stejný pozici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová