Dnešní svět, nemáte strach?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13714
3.10.14 11:06

A k těm bláznům z východu. Já si myslím, že nám to patří. Nechráníme si naši identitu, kulturu, necháme je se tu roztahovat, viz Francie, Velká Británie, hrajeme si na humanisty, musíme každému pomáhat, ale lidé z tak odlišné kultury tady nikdy spokojení nebudou a uvidí pouze to, že my se máme líp a oni chtějí taky. Bohužel pro nás rodí hodně dětí a je jich tu víc a víc, zatímco evropané se zabydlují ve zlatých klecích s jedním, max. dvěma dětmi, aby jim mohli dopřát. S krátkozrakostí nám vlastní si málokdo uvědomí, že za pár desítek let nebude co dopřát, budeme menšinou ve vlastním státu.
Ale takhle dopadne každá vyspělá společnost, které začne být zatěžko kvůli vlastnímu pohodlí rodit děti. Protože komu předávat vlastní kulturu a zvyky, když nejsme schopni se ani prostě reprodukovat.

Takže jestli to někdy dopadne blbě, bude to jen naše vlastní vina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2734
3.10.14 11:06

@chelsea001 Nekoukam na zprávy a je mi dobre.. resim to, co aktualne nastane. V kazdy dobe bylo neco :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1356
3.10.14 11:08

@xFelli Asi,taky tak :mrgreen: zprávy nestíhám :lol: než uložím děti, tak je 20h pryč :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
3.10.14 11:11
@Virginia píše:
A k těm bláznům z východu. Já si myslím, že nám to patří. Nechráníme si naši identitu, kulturu, necháme je se tu roztahovat, viz Francie, Velká Británie, hrajeme si na humanisty, musíme každému pomáhat, ale lidé z tak odlišné kultury tady nikdy spokojení nebudou a uvidí pouze to, že my se máme líp a oni chtějí taky. Bohužel pro nás rodí hodně dětí a je jich tu víc a víc, zatímco evropané se zabydlují ve zlatých klecích s jedním, max. dvěma dětmi, aby jim mohli dopřát. S krátkozrakostí nám vlastní si málokdo uvědomí, že za pár desítek let nebude co dopřát, budeme menšinou ve vlastním státu.
Ale takhle dopadne každá vyspělá společnost, které začne být zatěžko kvůli vlastnímu pohodlí rodit děti. Protože komu předávat vlastní kulturu a zvyky, když nejsme schopni se ani prostě reprodukovat.Takže jestli to někdy dopadne blbě, bude to jen naše vlastní vina.
:pankac: :?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
3.10.14 11:13

@Virginia souhlasim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
3.10.14 11:15

@chelsea001 musim rict ze vetsi strach mam ze zlych lidi v nejblizsim okoli…to je realne s blizko…nez z toho co je vzdalenejsi a hypoteticke.

Dnesni svet je v mnohem jiny a v mnohem stejny jako byl kdysi a jaky teprve bude. Za mnoho veci si muzeme sami, ale obecne se priklanim spise k nazoru, ze si ve stredni evrope zijeme velmi dobre a problemy si spis vymyslime nez co jineho
Pekne je treba tohle ac je to uz nejaky patek stare http://ladislavdvorak.blog.idnes.cz/…pohadce.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
3.10.14 11:16
@chelsea001 píše:
@anairda Já mám spíš strach zase z těch bláznů z východu. Ani jsem to nějak nezkoumala do hloubky takže nevim proč bojují, ale jen jsem slyšela že kdyby potkali Kanaďana, Evropana a Američana mají jim hned uříznout hlavu. Já vím, že dřív byla mnohem větší zvěrstva, ale co je teď mi na klidu taky moc nepřidá

Vsechny Evropany tusim ne, jen Francouze a Brity a take Australany a cilit maji v prvni rade na vojaky a policisty a pod. V Australii uz to minimalne jeden zkusil, policiste prezili, on ne. Jelikoz ziju ve stejnem meste, kde se to stalo, neni to uplne supr pocit, ale zbran si fakt poridit nehodlam. Jo, po svete behaji magori, ale za ten vseobecny strach muzou spis media, nez aktualni situace. Ono bohuzel strach je nejucinnejsi nastroj ovladani lidi a dnes toho fakt moc nepotrebujes, abys vydesila pulku sveta :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3681
3.10.14 11:18

Tak ebola neni zas tak strasne nakazliva, v nasich zemepisnych sirkach, kde se dodrzuji zakladni hygienicke navyky by se nesirila tak, jako v Africe a urcite by na ni neumiraly tisice lidi… Vsak i ti pastori se uzdravili, ne?
Jinak, islam je mor, k nam se jich nastesti zatim moc nenasackovalo, jak to bude v budoucnu vsak, kdo vi… Nemam strach z tech magoru s macetama, spis z normalnich pristehovalcu, kterych, je plna zapadni Evropa. Ti utikaji ze svych vlasti, protoze se chteji mit lepe, ale jakmile se sem dostanou, tak ve svych novych zemich, ktere je prichylily, chteji zavadet sve stredoveke moresy, ktere brzdi rozvoj… Uvidime, jestli taky v budoucnu budeme mit svoje Malmo, Marseille; stale verim ve svobodneho demokratickeho ducha a zdravy rozum a doufam, ze to Evropa ustoji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
3.10.14 11:18
@quinny píše:
@chelsea001 musim rict ze vetsi strach mam ze zlych lidi v nejblizsim okoli…to je realne s blizko…nez z toho co je vzdalenejsi a hypoteticke.Dnesni svet je v mnohem jiny a v mnohem stejny jako byl kdysi a jaky teprve bude. Za mnoho veci si muzeme sami, ale obecne se priklanim spise k nazoru, ze si ve stredni evrope zijeme velmi dobre a problemy si spis vymyslime nez co jineho
Pekne je treba tohle ac je to uz nejaky patek stare http://ladislavdvorak.blog.idnes.cz/…pohadce.html
:pankac: Pekne
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
3.10.14 11:19

A holky nevíte jak to vypadá s těmi děvčaty co byli uneseny, pak posílali přes televizi zprávu a pak jsem už o nich neslyšela, ale já se moc na televizi nedívám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
3.10.14 11:22

Nikdy jsme se neměli lépe a nebylo klidnější období, než je teď. Za celé dějiny nebylo víc klidu. Nemoci, co zabíjely po milionech byly vždycky. jen člověk neměl možnosti jim čelit. Fanatici nám všem určitě hlavy neuřežou. Podle mě je čirá hloupost trýznit si hlavu takovým strachem. Noc z toho neovlivníš, ničemu nezabráníš, a pravděpodobně k tomu nedojde. Takže bych si užívala hezkého babího léta, své rodiny, těšila se ze života a tyhle obavy hodila za hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3681
3.10.14 11:23
@chelsea001 píše:
A holky nevíte jak to vypadá s těmi děvčaty co byli uneseny, pak posílali přes televizi zprávu a pak jsem už o nich neslyšela, ale já se moc na televizi nedívám.

Taky jsem si na ne nedavno vzpomnela, nevim, co s nima je… To uz budou dva roky ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14691
@chelsea001 píše:
@julie74 nezlobím se ;) jen včera jsem místo čt d pustila Novu a už to víckrát neudělám :) rozhodně netvrdím, že mám po shlédnutí zpráv přehled o světové situaci

Já tě taky nechtěla rozzlobit, jenom že tohle slýchám často. :kytka: :kytka: Já docela ráda chodím na komentované zprávy - třeba na lidovky nebo si koupit respekt - já tomu nerozumím a když mi to někdo vysvětlí, tak to třeba i pochopím. občas. :mrgreen: nova se hodí na zprávy o tom, kde vyrostl největší hřib :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
@chelsea001 píše:
Ahoj holky, včera jsem po dlouhé době viděla zprávy a děs. Nejdřív epidemie eboly kde stačí jeden člověk a rozšíří se to po celé Evropě jako mor, ale to je vlastně jedno, protože nám dřív Islamisté uřežou hlavy :roll: Co se to zase děje? Nemáte z toho všeho strach?

Jack Rozparovač je už mrtvý, Hitler se Stalinem taky nežijí, takže jsem v klidu 8)
Tím jsem v nadsázce naznačila, že vždy existovaly nějaké hrozby, a že jednou z cest ke klidnějšímu životu je nečíst noviny a nesledovat zprávy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
3.10.14 11:25
@julie74 píše:
Já tě taky nechtěla rozzlobit, jenom že tohle slýchám často. :kytka: :kytka: Já docela ráda chodím na komentované zprávy - třeba na lidovky nebo si koupit respekt - já tomu nerozumím a když mi to někdo vysvětlí, tak to třeba i pochopím. občas. :mrgreen: nova se hodí na zprávy o tom, kde vyrostl největší hřib :mrgreen:

Ano - zprávy čtu pouze z ekonomických serverů, protože tam filtrují blbiny typu kdo se kde zřítil v autobuse ze skály, a když už tam pustí něco mimo svět financí, má to důležitost, čili o válce na Ukrajině vím, o tom důležitém, co se děje doma taky, ostatní balast mě nezajímá..
A pak mám Respekt, Reflex a tam si ráda počtu, co si o tom někteří chlapíci myslí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová