Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Káťo, pokaždé MUDr.Voráčka. Já si na něj nemůžu stěžovat, je dobrej a milej
. I po porodu s Adamem byl hodně příjemnej, měli jsme problémy s kojením, tak mi říkal, že i on má dva kluky a ti kluci jsou prostě takoví línější a tak… Teď se i bavil s Adamem když jsme tam přišli na UTZ, dělal si srandu, kdo si lehne a komu má prohlížet bříško a tak. Fakt je dobrej, nemůžu říct. Asi největšího lufta mám z primáře Šándora, sice jsem s ním nikdy nejednala ani se nesetkala osobně, ale působí na mě nějak zvláštně, ale třeba se pletu
Koho jsi měla ty, nebo ty nechodíš do RK na ultrazvuky?
Jo a jinak mě ta vedra už teda moc netěší
, je toho už hodně. Otoky nemám, na ně jsem netrpěla ani u Adama. Tvrdne mi jen břicho, ale to tentokrát už od 20.tt, beru magnézko. Je to tak 5× denně, teď v těch teplech možná 8×, ale v pohodě, nic hroznýho
. U Adama mi začalo tvrdnout až ve 30.tt a taky takhle, takže nic nového. Občas se mi teda udělá špatně, motá se mi hlava a je na omdlení, ale to těma teplama asi. To mi dělalo i po prvním porodu v porodnici ve vedrech, že jsem tam omdlívala, tak ted´ to asi bude stejný
. Jo a taky už nemůžu moc spát, jak ležím jen na bocích, už nevím jak mám ležet, je to opruz někdy. Jo a někdy křeče do lýtka v noci. Toť asi vše mé problémy
. Jsem ráda, že mi hlavně nepraská břicho, ani po Adamovi ho nemám popraskaný, tak snad to vydrží, ze strií jsem měla docela strach ![]()
Taky beru magnezko, ale moc ho nepotřebuju, zas tak moc mi břicho netvrdne. Občas mě bolí, ale jen chvíli.
Já jsem na UZ jezdila do HK. Akorát na začátku jsem byla v RK a měla jsem Dorka a Šándora. Šándora jsem měla i u porodu. No byl to zvláštní zážitek. Pořád se mi opíral o nohu ![]()
Na mě ty tepla mají následek takovej, že se potím jak blázen, ale jinak taky nemám žádné problémky.
Už jsem si sbalila tašku do porodnice ![]()
Ahoj holky,tak to vypadá,že vedra by mohly být za náma,snad
V tomhle počasí je mi teda mnohem lépe.Včera jsem byla v poradně a pan doktor říká :„Jééé, konec pánevní“ Takže se prcek ještě neotočil.Prý má ještě čas,tak si mě pozval znovu na UTZ na 17.8.což je za chvilku.Podle pohybů jsem si to teda myslela,že mimčo otočené není.Chtěla jsem taky potvrdit pohlaví,ale nešlo to vůbec vidět,když není snad holčička otočená
![]()
Kači, ty už máš sbalenou tašku do porodky? Ty jo, já jsem si říkala,že to provedu až tak na konci srpna.
Včera jsme si přivezli kočárek,jsem z něj unešená
![]()
Jo holky,kdy nastupujete na mateřskou? Mě běží plat z práce,tak jsem si říkala,že ať běží dokud může,že bych šla 6týdnů před porodem a ne 8t.To je celkem logické,nebo myslíte,že ne? ![]()
Jančo,
náš prcek taky ještě není otočený. Adam už v tuhle dobu byl. No snad se otočí
.
Já nastupuju na MD 8 týdnů před porodem, takže 5.8. Pokud ti jde plat, běž co nejdýl, to je jasný, je lepší brát pěkný peníze dokud to jde. Já jsem teď 10 dní na neschopence, jelikož 19.7. mi skončil první tříletý rodičák se starším synem. Tak jsem potřebovala jít na novou mateřskou co nejdříve, proto já už mám těch 8 týdnů před porodem.
Tašku mám v plánu taky balit až srpen/září. Teď v srpnu až bude pěkně už bych si chtěla spíš vyprat nějaký oblečení na prcka, ještě nemám nic nachystanýho. Akorát už kupuju nějakou drogerii (plíny, ubrousky, podložky, prac.prášky atd.), vždycky z každé výplaty něco, ať mám pak zásobu, ono se to bude hodit ![]()
Holky, já už jsem komplet připravená
Všechno vyprané, vyžehlené, koupené, zabalené…
Chodím na diskusi kde máme termín všechny v září a tři miminka už jsou na světě. Dvě se narodily už v červnu a před asi 14 dny se narodilo třetí. Tak jsem se sbalila už teď, myslím si, že předčasně rodit nebudu, ale pro jistotu.
Na mateřskou jdu 11.8. a je to 6 týdnů před termínem. Doktorka to tak spočítala. Rodičák mi končí 15.8., takže mi to pěkně navazuje ![]()
Mimča mají ještě čas na otočení hlavičkou, a myslím, že až se otočej, tak to poznáte, asi to bude nepříjemné až bolestivé, už jsou přece jenom veliké.
Lucinko, tak tvůj prcek taky ještě není otočený? A to až se otočí, asi opravdu poznáme…myslím,že to bude pěkný kolotoč v břiše
Já už mám vše vyprané, vyžehlené.Ještě koupím nějaký kabátek,ať prckovi není zima a mám to asi vše.No vše - ještě fusak, matraci do postýlky, deku do kočárku…
Jo a doktor mi nemůže „nakázat“ jít na mateřskou 8týdnů před porodem,že ne?
![]()
Ahojik,jsem jak melounek - 14kg nahore.Spat nemuzu,hrozně mě bolí kříže a chůze do schodů je pěkná dřina.Už se těším na mrňouska.Mimochodem, pořád se mimčo neotočilo,jak jsi na tom ty Luci?
Jani, mně doktor na prohlídce před 14ti dny prohmátl a říkal, že hlavička je dole. Tak doufám, že je tak pořád
. Dnes jsem byla na monitoru a ve čtvrtek jdu do poradny, tak se ho zas zeptám, až mě bude vyšetřovat, jestli je furt hlavou dole
Mně se kolikrát podle pohybů zdá že jo, a pak zase nevím…čert aby se v tom vyznal, jak jsou ty děti zkroucené a kde čím kopou
![]()
Jinak já mám nahoře asi 15,5kg, takže tipuju, že se opět dostanu na těch 19 jako při prvním
![]()
Už se docela těším až to bude za mnou, připadám si už jak sud ufuněnej
![]()
Jinak Adam má zítra velký den, jde poprvé do školky
, bude chodit zrovna na celý den, tak jsem na něj zvědavá. zatím z toho mám větší nervy já
![]()
Jani, a tak asi půjdeš na císaře ne? Nebo co ti říkal Dr.?
Luci, ať se Adámkovi ve školce líbí!
Já mám 10 kg nahoře a zatím se k porodu nechystám
Ale Dr. mi říkala, že rodit už klidně můžu, že mimi není malé.
Luci,ty se máš,já bych tak moc chtěla,aby se prcek otočil,ale zatím tomu nic nenasvědčuje.Jo, jo zatím to holky vypadá na císaře
Máte s tím některá zkušenost,asi ne co… Adámkovi se ve školce určitě bude líbit.Já bych dnes taky začínala nový školní rok a sedím doma,je mi to tak trochu líto ![]()
Kači,ty máš nahoře jen 10kg,to jsi dobrá
Já teda ne že bych se přežírala,to vůbec ne.Ale jak mě chytne záchvat žravosti,tak to je konec
14kg není taková hrůza,ale už by to moc skočit nemuselo,kdo to pak bude shazovat? ![]()