Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@sandys55 píše:
Ceny se můžou zdát vyšší, ale když si spočítáš kolik tam máš najednou dávek a podíváš se na ceny ostatních výrobců, tak zjistíš ze tam ani rozdíl nenípodle mě
. Rozhodla jsem se sama a lékařka mi to jen doporučila, že dělám dobře a podpořila mě:-)
Tak to je fajn a s jidelnickem jsi se s nekym radila nebo tak? Jo je pravda, ze jsem si to spocitala a tak draho to nevychazi, to je ta pocatecni castka najednou, ta se zda vysoka, ale je pravda, ze kdyz to srovnam s jinymi, tak ta cena neni vubec vysoka ![]()
@Jollys píše:
Tak to je fajn a s jidelnickem jsi se s nekym radila nebo tak? Jo je pravda, ze jsem si to spocitala a tak draho to nevychazi, to je ta pocatecni castka najednou, ta se zda vysoka, ale je pravda, ze kdyz to srovnam s jinymi, tak ta cena neni vubec vysoka
Ano přesně tak, cena se zdá sice vysoká, ale je to právě na několik týdnů, takže pak už ta cena není nijak vysoká
. S jídelníčkem jsem se bavila s poradkyní, ale spoustu věcí jsem si nastudovala i sama.
@Jollys píše:
Tak jsem byla na prohlidce u doktorky a rikala ze mam zkusit nejake ty probiotika a pokud se to nezlepsi ani tak, tak me posle na to vysetreni zaludku a strev. Rikala ze to neni nic prijemneho, tak ze nejdrive vyzkousime prijemnejsi alternativy.
Jo určitě je to lepší takto, pokud tě to už nějak neohrožuje, tak bych to zkusila nejdříve méně invazivní metodou
.
@sandys55 píše:
Ano přesně tak, cena se zdá sice vysoká, ale je to právě na několik týdnů, takže pak už ta cena není nijak vysoká. S jídelníčkem jsem se bavila s poradkyní, ale spoustu věcí jsem si nastudovala i sama.
Jo je to fakt, pri tom rozpocitani to fakt neni tolik, to je zanedbatelna castka, kdyz jde o zdravi. Ja jsem si rikala ze budu muset asi zajit za nejakym odbornikem na jidelnicek, protoze i res to ze jsem dost nacetla, tak v tom mam porad chaoz.
@sandys55 píše:
Jo určitě je to lepší takto, pokud tě to už nějak neohrožuje, tak bych to zkusila nejdříve méně invazivní metodou.
No tak to rozhodne. Ano radeji nejdrive vyzkousim neco co neni tak narocne a vyzkousim neco lepsiho a apk se uvidi a pokud mi pomohou uz jen probiotika, tak budu stastna
.
@Jollys píše:
Jo je to fakt, pri tom rozpocitani to fakt neni tolik, to je zanedbatelna castka, kdyz jde o zdravi. Ja jsem si rikala ze budu muset asi zajit za nejakym odbornikem na jidelnicek, protoze i res to ze jsem dost nacetla, tak v tom mam porad chaoz.
Poradit se s odborníkem na jídelníček není vůbec od věci, ale chce to fakt někoho, kdo tomu rozumí a není to jen nějaký šarlatán, ale fakt ví o čem mluví
. Já jsem v tom měla taky chaoz a někdy si taky musím ještě zjistit info.
@Jollys píše:
No tak to rozhodne. Ano radeji nejdrive vyzkousim neco co neni tak narocne a vyzkousim neco lepsiho a apk se uvidi a pokud mi pomohou uz jen probiotika, tak budu stastna.
Jasně vyzkoušej, ono hodně udělají už jen ty probiotika, ono se říká že i imunita je hlavně ve střevech, takže i když jsou děti nemocné, tak je dobré jim dávat probiotika
a pitný režim, ten je taky důležitý, ale musí být přiměřený.
@sandys55 píše:
Jasně vyzkoušej, ono hodně udělají už jen ty probiotika, ono se říká že i imunita je hlavně ve střevech, takže i když jsou děti nemocné, tak je dobré jim dávat probiotikaa pitný režim, ten je taky důležitý, ale musí být přiměřený.
Ano to jsem taky nekde cetla s tou imunitou ve strevech a i doktorka mi rikala, ze detem davat probiotika je dobre a ten pitny rezim dodrzovat, to je zaklad ![]()
@sandys55 píše:
Poradit se s odborníkem na jídelníček není vůbec od věci, ale chce to fakt někoho, kdo tomu rozumí a není to jen nějaký šarlatán, ale fakt ví o čem mluví. Já jsem v tom měla taky chaoz a někdy si taky musím ještě zjistit info.
No a to je prave to, kde takoveho cloveka vubec sehnat, doktorka me odbyde klasickyma recma, ze mam jist hodne zeleniny a ovoce a vyvazenou stravu, ale to mi tedy moc nepomuze. Ale jak poznat toho, kdo mi fakt poradi
.
@Jollys píše:
Ano to jsem taky nekde cetla s tou imunitou ve strevech a i doktorka mi rikala, ze detem davat probiotika je dobre a ten pitny rezim dodrzovat, to je zaklad
Ano je to tak a hlavně když se berou třeba antibiotika, tak je třeba doplnit probiotika a posílit imunitu, ale musí se dávat s odstupem, protože jinak se zabijí i ty dobré bakterie a bylo by to k ničemu.
@Jollys píše:
No a to je prave to, kde takoveho cloveka vubec sehnat, doktorka me odbyde klasickyma recma, ze mam jist hodne zeleniny a ovoce a vyvazenou stravu, ale to mi tedy moc nepomuze. Ale jak poznat toho, kdo mi fakt poradi.
Tak to bych ti doporučila nějakého výživového poradce a nebo třeba nějakého ve fitku, tam taky nějakého najdeš, ale nejdříve si zkus zjistit recenze na ně, protože i tam můžeš narazit na někoho kdo tomu nerozumí. ![]()
@sandys55 píše:
Tak to bych ti doporučila nějakého výživového poradce a nebo třeba nějakého ve fitku, tam taky nějakého najdeš, ale nejdříve si zkus zjistit recenze na ně, protože i tam můžeš narazit na někoho kdo tomu nerozumí.
Podivam se po nejakem, jo ve fitku bych se mohla poptat jestli tam nejaky je a mohl by mi poradit a pripadne sestavit jidelnicek nebo tak. Ale jak rikas nejdrive si sezenu i recenzi na ty poradce.
@sandys55 píše:
Ano je to tak a hlavně když se berou třeba antibiotika, tak je třeba doplnit probiotika a posílit imunitu, ale musí se dávat s odstupem, protože jinak se zabijí i ty dobré bakterie a bylo by to k ničemu.
A jaky odstup to asi je prosim te? Nekolik hodin nebo jak? To si budu pamatovat, ja bych je dala dohromady asi. Tak zase budu chytrejsi pro priste
.
@Jollys píše:
A jaky odstup to asi je prosim te? Nekolik hodin nebo jak? To si budu pamatovat, ja bych je dala dohromady asi. Tak zase budu chytrejsi pro priste.
Dát je dohromady je právě to nejhorší, protože antibiotika pozabíjí všechny bakterie, které najde, takže i ty dobré, které si probiotiky doplníš. Obecně se doporučuje alespoň ty dvě hodiny od podaní antibiotik.
@Jollys píše:
Podivam se po nejakem, jo ve fitku bych se mohla poptat jestli tam nejaky je a mohl by mi poradit a pripadne sestavit jidelnicek nebo tak. Ale jak rikas nejdrive si sezenu i recenzi na ty poradce.
To si určitě sežeň. Jsou i různé kliniky pro poradu a pak jsem viděla že dost lidí chodí i do té poradny v nákupních centrech, tam taky radí a lidi byli docela spokojení co jsem tak četla, ale název už si nepamatuji
.