Dovolená v protektorátu - díváte se?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17878
29.5.15 06:35

@Virginia docela dost info je tady : http://www.ceskatelevize.cz/…-history-tv/ :)
Hitlera na zed asi taky ano :oops: mliko bych prodala, s kralikem nevim :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jaaaaaana
29.5.15 07:18

Nejvic me tam bavi deda:-), ktery je tak na pul pri smyslech. A obcas je vtipny stryc Honza. Babka prehrava a Ivanka? tak ty je mi lito, je videt, ze bez chemie na xichte'proziva peklo. Vypada hur a hur, na konci mozna bude vypadat starsi nez babicka:-) kluci a manzel jsou tak normal.
Napad je to dobry, ale logicky tezko zazijou stejny stres a bezmoc jako lide te doby. Proto me pobavilo hrdinstvi babky, kdyz odchazeli getapaci a volala nane nejaky nadavky…to by si v zivpte nedovolila, stejne tak bylo prehnany, jak davala nejaky penize tomu uprchlikovi nebo co to bylo. Babku by mela rodina sesadit, minimalne ze samovlady nad kasou.

• Citovat
  • Upravit
17878
29.5.15 07:21

@jaaaaaana nooo, muj nazor je, ze babi prave neprehrava vubec, ze se ji spis vybavila hruza te doby a pohltilo ji to vic nez ostatni :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2790
29.5.15 07:34

Babka mi začíná lízt na nervy. Chápu, že s dědou se té době přibližuje nejvíc, ale pokud jí je kolem 70, tak se narodila až po válce, nebo během války byla malé dítě. Občas mi příjde, že se tváří a chová, jakoby za rohem skutečně stál samotný Hitler s SS komandem :roll: Na jednu stranu je vyšokovaná z každý prohlídky, na tajňáka dává chlapovi přes nesouhlas rodiny společné prachy a pak když odchází vojáci řve „Náckové hnusní“. Za to by podle mě měla regulérně kulku :? V dřívějších dílech mi trochu lezla na nervy matka, která se stavěla zbytečně na zadní při oblíkání (nechtěla si zahalit ramena). Dobře to vystihl její manžel. Že je to hra a byla by škoda, kdyby o něco kvůli takové prkotině přišli. Děda je tam podle mě z donucení babičky…jako by tam téměř ani nebyl, občas vtipně zaglosuje, ale to je tak vše. Kluci myslím oba celkem v pohodě…
Jinak koncept jako takový se mi moc líbí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17878
29.5.15 07:53

@baracudas pozor, babicka je rocnik 1936 ;) ovsem za ty vykriky by dopadla hodne zle, to je pravda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merde
29.5.15 09:45

@Virginia nevim, ale uz jsem podobny porad videla v UK. Odehravalo se to ve Walesu, kdyz byl v podruci Anglie. Uz si nejsem presne jista z jake doby to bylo, myslim ze z 30. let. Byla tam taky takhle rodina a ukazovalo to bidu Welsanu a v jakych podminkach zili na vesnicich, ze nemohli pouzivat svoji rec a museli mluvit anglicky atd. Moc se nam to libilo. Tohle se nam libi jeste vic :)

• Citovat
  • Upravit
23081
2.6.15 20:53

Ojeeee, ta babička dneska… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
3.6.15 07:20
@Xiraxinek píše:
Ojeeee, ta babička dneska… :zed:

Co se ti nezdá? Už měsíc jsou mimo realitu, opravdu trpí hlady a z toho mála co mají, ještě musí dát pryč. Pokud by jim odvedli chlapy, nedostaly by,,výplatu,, Vůbec se nedivím, že to tak prožívá a je mi jí moc líto

• Citovat
  • Upravit
675
3.6.15 07:57

Mě se tedy včera babička taky nelíbila, třeba jak vše vykecala sousedce. Jediné co udělala dobře bylo jak se jí povedlo snížit pokutu za zabíječku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
675
3.6.15 08:06

Holky, co říkáte na to jak si u kupce za maso a jitrnice vzali alkohol 8o Já to nechápu, mají málo jídla ale oni si radši koupí pivo a víno… A co kluci? Třeba Marek se dost nadřel, kdyby radši koupili něco dobrého pro něj…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17878
3.6.15 08:53
@Brouckova píše:
Holky, co říkáte na to jak si u kupce za maso a jitrnice vzali alkohol 8o Já to nechápu, mají málo jídla ale oni si radši koupí pivo a víno… A co kluci? Třeba Marek se dost nadřel, kdyby radši koupili něco dobrého pro něj…

to jsem nepochopila 8o Marek byl skvely, drel jak kun…a vymenit maso za alkohol? no mazec…

babicka je skvela, ale zacina byt ten typ, co je lepsi pred navstevou zamykat :mrgreen: obavam se, ze by v realu byla (jak psal kdosi na FB) schopna poslat do plynu nejen rodinu, ale i celou vesnici :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1205
3.6.15 08:59

Nad nákupem alkoholu jsem kroutila hlavou, snad ještě víc, než u bonzování babičky. Teď čtu její deníky a zarazila mě věta „Třetí den nás navštěvuje Outloň ve špejcharu, chodí na špek a salám.“ 8o „Dokonce je už krotký a drze na nás čumí. Je to chlupaté šedé zvířátko s bílým pruhem na bříšku. Tělíčko cca 20 cm, chlupatý ocas cca 20 cm, drápky, oči, jako korálky a leze po zdi neuvěřitelně a rychle“. By mě zajímalo, co to tam maj za „havěť“ :). Outloň to nebude, že by lasička? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17878
3.6.15 09:13

@Ajma „neco“, co jim sezralo maslo nebo co to bylo (v minulem dile ) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1205
3.6.15 09:21

@Zuziky no škoda, že to ten Outloň neni, hned bych si zajela do Beskyd nějakýho ulovit :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17878
3.6.15 09:33

@Ajma obvam se, ze toho tady fakt nemame :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie