Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Zumpa píše:
Pokud mé děti budou následovat současný trend starých rodičů, tak nedožiju. Víc mě mrzí, že svým dětem nejspíš nebudu moc s jejich dětmi pomoci…
Na druhou stranu brzo zaklepes bačkorama a jim se jistě nějaký ten milionek za nemovitost šikne, případně se ze svoji dva plus jedničky plynule přesunou s dítětem do baráčku
omlouvám se, že nemám v lásce svoje prarodiče, ale u nás je to opravdu o tom čekání, až tomu bude všemu konec a ten barák se bude moct prodat. Takhle z toho bude mít něco až pravnouče v podstatě ![]()
O tom vubec nepremyslim. A 55 let znamena jen to, ze clovek bude minimalne jeste 10 let v praci. I vic, soudě podle kolegyn ktere maji skoro 70. Ja si hlavne preju abych byla zdravotne v cajku a klukum jakztakz stacila, mohla s nima jezdit po svete a dat jim ze sebe co nejvic. Kdo vi jestli vubec budou zit v Cechach.
@milwinka píše:
@elen-ka Tchýně porodila mého manžela v 35 letech jako své třetí dítě (neplánované).. Moji rodiče mě měli mnohem dřív (po dvacítce). A je to fakt obrovský rozdíl… Naše děti mají z mojí strany babičku i dědu a ti jsou ještě plní sil. Z tátovi strany mají naše děti už jen babičku (71 let) a ta už na tom není zdravotně vůbec dobře, takže si naše děti už moc neužila (ale aspoň si ještě užila vnoučata od manželovych starších sourozenců). Pamatuju si, že když jsme vezli tchýni ukázat naše druhé miminko, tak už jen tak poznamenala: „Honzičku, ty už mě budeš akorát tak vozit na vozíčku“.. a jako by to přivolala..teď má Honzík 3 roky a tchýně už je rok na vozíčku… jako by to přivolala..takže takhle radši nepřemýšlej, kdo ví co bude, je zbytečné se tím trápit předem a přivolavat to.
Moje tchýně měla mého manžela brzo, naši mě tak normálně. Rozdíl ve věku babiček je 10+ a hůř, minimálně podle vnějšího dojmu, jsou na tom ti mladší. Já mám ještě svoji babičku (80+ a velmi velmi vitální) a nemít dědeček blbou nehodu, nejspíš by tu byl taky. Manželova prababička zemřela nedávno, babička je taky „mladá“. Tož tak. Ono je to i dost o přístupu nebo celkovém naladění