Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Kámoš mého muže říká, že všichni potetovaní jsou kriminálníci…s potetovanou holkou by si ani nezačal. Na dredy se radši neptám. Věřím, že názor bude mít podobný…
Takže pokud se nepotřebuješ s nikým seznamovat, dělej jak myslíš. Jinak ano, díky dredům a tetování mají tito jedinci užší okruh lidí k seznámení. Ne každý je ochoten toto tolerovat.
Je to vlastně podobné jako u silně věřících. Tam si nevěřící taky neškrtne, co se partnerského vztahu týče.
Příspěvek upraven 17.12.20 v 07:36
Já si myslím, že každý člověk, který zvolí jednu z těhlech nápadných ozdob, by měl počítat s tím, že se jednou někde dočká odsouzení a nebo hloupých narážek. Lidé a obzvlášť Češi, jsou plní předsudků. Tím ale to jednání neschvaluji a už vůbec ne u zdravotníků. My máme hodně potetovaného kolegu, ještě s mnoha piercingy. Dodneška nezapomenu, když jsme kontrolovali naše klienty v domově důchodců na začátku noční směny a nové přijatá babča se v půl jedenácté večer začala balit domů, protože se to,, individua " bála, aby jí něco neudělal, nebo ji neokradl. Ale z osobní zkušenosti, 99% lidí, které znám a takhke vybočují, mají co dočinění s drogami a nebo mají,, zajímavou" minulost. Potetované z toho tedy vyjímám, to je dneska už vcelku běžné.
@Aduš8
To je jakoby člověk s velkým břichem, měl počítat s tím, že se mu budou ostatní smát a měl by s tím počítat. ![]()
Je škoda že máme pořád tyhle škatulky a předsudky.
@Veri.sta to máš sice pravdu, ale stejně, jako tlustí jsou zaškatulkovaní jako líní nenažranci, kteří se vymlouvají na genetiku, tak budou lidé s piercingy a dredy považováni za pochybné existence. A nemyslím, že by byla reálná šance, že se to změní.
@Veri.sta a ještě tedy dodám, že opravdu tlustí lidé si tu kritiku odnášejí daleko více.
@Aduš8 A přitom by stačilo, aby si lidi nechali své názory pro sebe a necpali to těm, kteří jsou cizí a vůbec se na názor neptali. ![]()
Velká část dredařů má ty vlasy fakt ošklivé. Málokdo to má pěkně udělané a patřičně se o to stará.
A co se tetování týče. Dneska je to tak rozšířená záležitost, z originality se stává pomalu ale jistě mainstream, standard. Potetovanej pomalu každý druhý, kolikrát i podobným stylem, co je zrovna v kurzu. Nemyslím si, že lidi tetování tolik řeší, spíš téměř vůbec.
Dělat v nemocnici je často docela nechutný. I sestřička tam od lidí chytne svrab, vši, lidi jsou často agresivní jak verbálně tak fyzicky, úplně bez respektu. Není o co stát.
Já se nedivím, že jsou zdravotníci někdy takoví jací jsou (byť by to měli vědět víc skrývat). Nevíš co má za zkušenosti, nevíš, kdo tam byl před tebou, co se dělo. A ani nevíme, jak jsi vlastně působila ty.
Někteří lidé taky nejsou zrovna milí a ani si to neuvědomují. Mám kamarádku, která se k lidem chová povýšeně, ona si myslí, že je milá, lidé jsou různí. ![]()
Taky mohla mít jen blbej den nebo je vyhořelá, takže to s tvým vzhledem nemusí absolutně souviset.
Jinak si myslím, že všichni mají nějaké předsudky a kdo říká že ne, lže. I ty jsi nějaký za život jistě získala.
Mě stačilo, když mi brácha vykládal zážitky ze záchranky. Jedním slovem otřes. Já se spíš kolikrát divím, že v těch špitálech tady ještě někdo dělá. ![]()
Příspěvek upraven 17.12.20 v 07:53
Když má člověk dready, tak hned neznamená, že to je fetka atd. já je měla taky, taky všichni blbě čuměly, ale já je měla na háku a navíc troska se dá snadno rozeznat od normálního člověka, ať s dreadama a nebo bez nich. ![]()
Mě se jednou na oslavě u kamarádů doma udělalo hrozně zle- přitom jsem nepila. Ale měla jsem zablokována záda a brala na ně hodně silné léky. Jenže asi jak prostě bylo horko nebo nevím, mě najednou začalo šíleně píchat u srdce. Takže mi zavolali záchranku. Měla jsem tou dobou tetování na ruce. Brečela jsem hrozně bolestí ať mi něco dají.. sanitář se na mě podíval a říká - nic Vám nedám, když jste schopná se nechat potetovat tak jste schopná vydržet do nemocnice..
Tehdy jsem podala stížnost, naštěstí se sám přiznal takže byl nějak pokáraný ale ne příjemně mi teda bylo ![]()
Chovat by se takhle v zadnem pripade nemely.
Ale ja bych ty predsudky mela take, ovsem jako profesional bych si tohle proste nedovolila.
To neni o tom, ze jsi mela dredy a tetovani, to je o tom, ze jsou nevychovane a u nekoho jineho by si zase nasly neco jineho, aby ho mohly sikanovat.
A to pisu jako clovek, ktery dredy a tetovani nesnasi.
Příspěvek upraven 17.12.20 v 07:57
Jestli to probehlo takhle, podala bych na sestry stiznost, co si to dovolujou?
Na ruzna,,individua” sem zvykla, jestli ma nekdo dredy nebo zeleny chlupy v podpazi, je mi egal. Hlavne kdyz nesmrdi, nervou a nepada z nich po kusech spina.
Jinak se mi dredy spis nelibi.
@Veri.sta píše:
@inkakřivák
To ano. Svobodný život. Svobodná volba. Nikdo by si neměl nechat sr*t na hlavu a trpět urážky, jen proto že má jiné vlasy. 😂
Myslíš, že když řeknu, že si s dredy spojím převážně špínu a blechy, je to s.ani na hlavu? Není. Je to jen vyjádření mého názoru, pravda omezeného, ale přesto názoru. Mám na něj právo, stejně jako ty.
@Ms.Ragdoll k tvému předposledním odstavci se připojuji. Neznám člověka bez předsudků, z každého mluví životní zkušenosti ![]()