Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@topazio píše:
Dítěti nechá udělat dredy.Chudák dítě.
Tohle jsem taky nepobrala. Nebo nechápu ani náušnice u kluků. Tohleto projektování sebe sama do dětí mi přijde úplně tragické.
Chodit mi děti do školky / školy s dreadovaným těch breberek bych se fakt bála.
@topazio píše:
Vždyť mu ty vlasy zničí.Moje dítě naštěstí vši nikdy nechytlo.
Bud rada. U mych tri deti to zatim chytili dve, a pak I ja…bylo to dost neprijemne. A bohuzel vsi jsou ve skolce caste. Dite bude, paklize dredy mit bude, paradne vyloucene a ostatnim pro smich. Ale hlavne, ze maminka bude spokojena, že v tom neni sama.
@sahrazad1 píše:
Bud rada. U mych tri deti to zatim chytili dve, a pak I ja…bylo to dost neprijemne. A bohuzel vsi jsou ve skolce caste. Dite bude, paklize dredy mit bude, paradne vyloucene a ostatnim pro smich. Ale hlavne, ze maminka bude spokojena, že v tom neni sama.
Maminka bude hlavně provokovat.
Ale tak maminka je sama dítě a třeba z toho ještě vyroste
@Kockazvysocan píše:
Ty uši jsou taky děs. Piercing mi nevadí, ale všeho s mírou. Ale osobně jsem nikdy neměla chlapa ani s tetováním ani piercingen, o dreadech nemluvě. Sama bych si nic takového taky nedala. Přijde mi to antisexy a špinavé.
Když jsen se seznamovala, před lety, jedna z prvních otázek byla na tetování. Jeho absence je pro mě stejně důležitá jako nekuřák.
Naštěstí každý nejsme Stejný a i ty tetovaní apod. Najdou k sobě rovného.Příspěvek upraven 17.12.20 v 06:36
Rikas to jakoby to melo vyznit, ze i dve potetovany spiny se muzou sblizit. Ja lidi zarazuji podle jinych kriterii. Hlavni je nebyt iq drevenyho konika.
@inkakřivák píše:
A jinak, ať si každý nosí co chce. Ovšem musí být schopný přijmout reakce okolí. Když to neumí, ať jde s proudem.
Tak ze se tenhle pristup nerazi k obeznim, buznam a jinym mimo proudovym vecem.
Nic proti tobě osobně, ale mě lidé s dready připadají “spinavi” a ani nevím proč. Taky mi asociuji sociálně slabé, drogové závisle apod ![]()
Ty jo, to je tedy diskuze
. Já mám v uších plugy nebo tunely, líbí se mi, že to můžu střídat dle outfitu a nálady. Uši jsem si začal roztahovat na konci deváté třídy, těšil jsem se na to tak od šestý. Někoho prostě láká jízda v rychlém autě, někoho skok padákem, jiného vyzkoušet různé drogy, mě od nějakých 11 lákalo toto a tetování. Mám dvě, chci jít ještě na dvě, jedno s tématikou našeho prvního psa a druhé bude teď za pár dní jako vánoční dárek pro přítelkyni. Vím, že bude nadšená. Ty nynější dvě i ty budoucí nebudou nikde na obličeji, ani krku atd. I když na tom krku se mi to docela líbí, ale chci aby v přípatě, že změním názor stačilo si vzít dlouhý rukáv a dlouhé kalhoty, už i kvůli těm předsudkům, z kterých si tedy nic nedělám, ale nevím jak v budoucnu. K oběma tetování mám vztah, je to dlouze promyšlené. První je vánoční dárek v 16 letech, u nás doma tohle i píchnutí tech uši, byla taková dlouho očekávaná jakoby ceremonie. Uši mi píchnul táta a mamka mi šla podepsat ke kámošovi tatérovi souhlas s tetováním, což je do 18 povinný. Druhou kéru jsem si uz dělal sám. A moc se mi líbí. Já mám prostě k tomu vztah i k té sbírce roztahováků, všechny jsou jako dárek od blízkých lidí a má to pro mě hodnotu i když by se mohlo zdát, že je to kus plastu nebo gumy. Já to vidim jinak. Co se dreadů tyče, někomu to sluší, já bych je nechtěl, starat se o to je strašná práce a není to pro mě praktický a jenom představa mi vyvolává svědění hlavy, ale někomu to opravdu sluší a pokud do toho jde člověk z vlastního přesvědčení, tak mu fandím. Z řečí jiných lidí si nic nedělám, já se teda nesetkal se špatnou reakcí, moje ségra ano, když měla na základce barevnou hlavu, tak pár chytrolínů se staralo, melo péči, že máma kérky, táta jednu taky a ona barevnou hlavu, brčka v uších, ale na konec si všichni rychle zvykli a brali jí tak, ona se ráda odlišovala, na hlavě měla snad všechny barvy během tří let a teď už o to nestojí, ale ji to fakt slušelo fialová a růžová úplná nejvíc a vzdy to pak uznali i ti co měli nějaké řeči, k ní to prostě šlo. Někdo by vypadal blbě, to je na soudnosti každého, ale fakt bych si z nikoho nic nedělal, ať si řeší sebe a svůj život, ale rozumím, že v situaci na pohotovosti, je to člověku určitě líto, asi je fajn si říct, že sestry nebyly profesionální a vic to neřešit.
Ke každému stylu se vztahují určité věci. U mě v okolí, kdo měl vždy dredy, hulil trávu atd. Ale také to byly slušný, chytrý a čistotný lidi. Pak je druhá část lidí, co nosí dredy a jsou na tekno akcích atd atd. To je jak s,,Romy,,. Každý kdo ho vidí, hned mu do hlavy vlétne plno předsudků a přitom může být úplně normální a fajn. Jenom to je už tak nastaveno a to % dobrých je menší, než těch špatných. A takhle to je myslím se vším ![]()
Já mám tetování na prstech, celou levou ruku, hrudník a záda. Dříve se bralo, kdo má tetování, je to kriminálník. Moje babička to nemohla pochopit a v létě jsem jezdil na návštěvu v mikině ![]()
Dnes už má tetování skoro každý, mě se to osobně líbí, ale musí to mít nějaký význam atd. Že si někdo nechá vytetovat čínský znaky, ornament, tlapičky atd, to mi přijde hodně mimo ![]()
@Pavlička píše:
Já bych se pak bála spíš reakcí dětí ve škole, až si budou všímat víc, aby pak nepřišlo dítě domů, že má maminku jinou než ostatní…
Tohle se ale nedá tak brát, to by pak museli všichni lidi dělat všechno stejně, aby si děti nic nenašly. Když to nebude tetování piercing nebo dready, tak to může být třeba pár kilo navíc té maminky nebo, že je stará, vypadá jak babička atd atd. To by pak všichni museli mít děti ve stejném věku, vážit stejně, oblékat se stejně, mít dvě děti a ani vic ani míň, samozřejmě nemůžeme zapomenout na vzdělání, chtělo by to nejmíň dvě vysoké, aby se nesmály, že maminka uklízí jo a co teprve, když má někdo dvě maminky nebo dva tatínky, no to by byl uplně poprask, takhle to přece nejde brát a takto přemýšlet. Miluju svou mámu, je skvělá, free a je s ní sranda a hlavně nás má ráda a že má kérky, no tak má, k ní to prostě sedí, sluší ji to, ale i kdyby ne, pro mě to bude pořád nejlepší máma ať s tetováním nebo bez.
@Matt 02 píše:
Tohle se ale nedá tak brát, to by pak museli všichni lidi dělat všechno stejně, aby si děti nic nenašly. Když to nebude tetování piercing nebo dready, tak to může být třeba pár kilo navíc té maminky nebo, že je stará, vypadá jak babička atd atd. To by pak všichni museli mít děti ve stejném věku, vážit stejně, oblékat se stejně, mít dvě děti a ani vic ani míň, samozřejmě nemůžeme zapomenout na vzdělání, chtělo by to nejmíň dvě vysoké, aby se nesmály, že maminka uklízí jo a co teprve, když má někdo dvě maminky nebo dva tatínky, no to by byl uplně poprask, takhle to přece nejde brát a takto přemýšlet. Miluju svou mámu, je skvělá, free a je s ní sranda a hlavně nás má ráda a že má kérky, no tak má, k ní to prostě sedí, sluší ji to, ale i kdyby ne, pro mě to bude pořád nejlepší máma ať s tetováním nebo bez.
Vis jak to je s detmi, jsou krute, asi nejak extra neresi, co se hodi a nehodi rikat ![]()
@alejandra píše:
Vis jak to je s detmi, jsou krute, asi nejak extra neresi, co se hodi a nehodi rikat
Vsak jo, některé takové jsou, ne všechny, ale dost to přebírají od rodičů, stačí, že doma slyší, že maminka Honzíka určitě v tý hlavě musí mít špínu a vši. Jenže uplně stejně může slyšet i kdyby měla ukázkový účes podle maminky spolužáka, že je třeba tlustá nebo stará nebo mladá to je jedno a může nastat stejný problém. Proto nás máma naučila, že, když nám někdo bude ubližovat takto a nadávat, že mu máme plesknout, protože jiná obrana není a bylo. Mít trosku lokty a nedat se v případě nouze, to je nejlepší naučit děti, protože, když budou chtít, tak si někteří najdou cokoli. Prostě kdo chce tak si najde a může to být jméno, příjmení, odklad, brejle nebo maminky hlava, to prostě takhle nejde brát. To by pak všichni museli mít všechno stejný a to prostě není možný, aby si žádný děcko nic nenašlo.
@Matt 02 píše:
Vsak jo, některé takové jsou, ne všechny, ale dost to přebírají od rodičů, stačí, že doma slyší, že maminka Honzíka určitě v tý hlavě musí mít špínu a vši. Jenže uplně stejně může slyšet i kdyby měla ukázkový účes podle maminky spolužáka, že je třeba tlustá nebo stará nebo mladá to je jedno a může nastat stejný problém. Proto nás máma naučila, že, když nám někdo bude ubližovat takto a nadávat, že mu máme plesknout, protože jiná obrana není a bylo. Mít trosku lokty a nedat se v případě nouze, to je nejlepší naučit děti, protože, když budou chtít, tak si někteří najdou cokoli. Prostě kdo chce tak si najde a může to být jméno, příjmení, odklad, brejle nebo maminky hlava, to prostě takhle nejde brát. To by pak všichni museli mít všechno stejný a to prostě není možný, aby si žádný děcko nic nenašlo.
Mit lokty je supr
to se do zivota hodi.
Já tyhle předsudky vůbec nechápu, asi to bude zvykem většiny ostrakizovat jakoukoliv menšinu. Bude mi čtyřicet, mám vysokoškolské vzdělání a momentálně pracuji jako soukromý učitel. K tomu pečuji o dítě, které je postižené. Dredy jsem v životě neměla, u druhých je neřeším. Piercingy nemám, dokonce nemám ani náušnice, u druhých neřeším. Tetování mám, většina není vidět, je to moje osobní věc. Proč by se druzí měli tak důkladně a pečlivě zajímat o moje tělo, o to ať se stará ten, kdo se mnou sdílí společnou domácnost. S předsudky vůči mé osobě jsem se nikdy nesetkala, protože když mám dlouhé rukávy, tak mohu na druhé lidi působit jako konzervativní usedlá čtyřicátnice, což v podstatě i jsem. Tetování je moje osobní úchylka, do které druhým lidem nic není. Obrázkem na kůži nikomu neubližuji, komu se to nelíbí, nechť hledí jiným směrem.
To jo, manžel má velmi bohatého kolegu ktery chodi týden v jedné košili a když přisel do banky, tak se k nemu nejdřív chovali rezervované a když koukali na jeho konto, tak pribehla vyšší šarže a hned kafíčko a cukrblik