Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Ms.Ragdoll
Mě jde hlavně o to, že 3/4 roku mám normální vlasy a kdybych je měla i tehdy, zřejmě by mě takhle neodflakli a nepomluvili mě tak, abych to slyšela 😂 😂
Za všech okolností se snažím být milá a přívětivá. To že se personálu nechce na pohotovosti pracovat a ještě řeknou že mysleli, jaký bude klid a vyspi se, to je další věc.
Příště až mi bude na umreni, první sundam dredy, ať se náhodou někdo nestiti 😂 😂 😂
@Terte ja ve třinácti ve spánku dostala svůj první epileptický záchvat, mamka volala v noci záchranku. Sloužil samotný šéf a první, co udělal, mě začal propleskávat, co jsem si vzala a nebo co jsem chlastala. Mamka tenkrát byla tak v šoku, když mě našla v křeči, s krví u pusy, že ani stížnost nepodala. Byla ráda, že jsem v pořádku. Ale na druhou stranu, taky z něj asi mluvily zkušenosti. A to jsem neměla ani dredy ani tetování, jen jsme díky finanční situaci bydleli v ulici, které se za tmy raději každý vyhýbal.
@Veri.sta řekla bych, že. Nemáš dready z přesvědčení, ale jen tak, protože proto. Kdybys byla o jejich významu přesvědčena, určitě bys na tu kritiku kašlala. Možná někde v hloubi duše ten názor máš taky a k tomu pochybnosti, jinak by ses tu nemusela ptát.
@inkakřivák
Jasně, měj si jaký názor chceš. Jen je podle mě slušnost, nevykrikovat to na dotyčného, když s ním nemáme nic společného a názor jako takový ho prostě nezajímá.
Já se těch sester neptala co si o mě mysli, ale chtěly prostě ublížit 😂 😂
@Kockazvysocan To nemůžu mít dredy proto, protože se mi líbí?
Chtěla jsem sdílet svou zkušenost a popřípadě si vyslechnout i další příběhy spojené s dredy.
Když je ti zle a někdo místo toho aby řešil co je vevnitř špatně, řeší hlavně vzhled a domněnky.. Docela se člověk zamýšlí nad slušností lidi.
Já jsem naštěstí „slunickar“ a podle vzhledu lidi nesoudim a nemám potřebu je drbat😂 😂
@Anonymní píše:
@Terte ja ve třinácti ve spánku dostala svůj první epileptický záchvat, mamka volala v noci záchranku. Sloužil samotný šéf a první, co udělal, mě začal propleskávat, co jsem si vzala a nebo co jsem chlastala. Mamka tenkrát byla tak v šoku, když mě našla v křeči, s krví u pusy, že ani stížnost nepodala. Byla ráda, že jsem v pořádku. Ale na druhou stranu, taky z něj asi mluvily zkušenosti. A to jsem neměla ani dredy ani tetování, jen jsme díky finanční situaci bydleli v ulici, které se za tmy raději každý vyhýbal.
Vzdyt taky jo
Normalni otazky. Akorat bych nepouzila slovo chlastala. Na co by sis chtela stezovat?
@Veri.sta Ony to říkala přímo tobě, že vši a špína? Pak je to na stížnost. Pokud se takto bavily mezi sebou, je to možná nevychované, ovšem je stejně nevychované poslouchat cizí rozhovor.
Dready jsem nikdy neměla, nějak mě to nelákalo.
Ale je pravda, že lidi pořád předsudky mají a to jakmile někdo vypadá nějak jinak, než je standard. V ČR mi to přijde víc konzervativnejsi. Dost jsem si toho všimla, když jsem byla v ČR chvilku. V USA mi přijdou lidi tolerantnejsi, co se týče vzhledu nebo módy.
Já jsem ve svém punkovém období taky chodila na konzerty oblečená tak nějak punkově. Nemam ale kerku ani číro a nikdy jsem se na veřejnosti neprojevovala nějak, abych na sebe extra upozorňovala.
Snažila jsem se mluvit český, ikdyz mi to moc nešlo. Styděla jsem se hrozně. Komunita punkerů mi v tomhle hodně pomohla. Nemyslete, že to byli bezďáci nebo socky, byli to normálně lidi, kteří pracovali, jeden v bance, jeden ve státní správě, další byl OSVČ, holčina byla porodní asistentka, další pečovatelka v domově důchodců apod. Žádné existence, co se válí ve špíně v podchodu opití a žebrají peníze, jak si někdo může představit.
Punk bylo moje víkendové hobby, jak se zpívá v jedné z písní ![]()
Přes týden jsem teda byla slušňačka manažerka v korporátu a přes víkend punkerka ![]()
Na lidi kašli, holt mají nějaké své špatné zkušenosti. Sestřička si to teda mohla odpustit a mlčet, ale znáš to…
Nic si z toho nedělej.
Ahoooj, nechci to tady procitat. Vetsinou s tema nazorama absolutne nesouhlasim.
My jsme mladi rodice, 23let. Ja teda dready nikdy nemela, ani nechci, za to jsem mela plnou hubu piercingu uz od 16. Libi se mi to a zustalo mi to. 🙂 Co se tyce muze, ten take ne, nicmene ma take piercing a oba dva jsme plně potetovani. Pochazime z hodne konzervativnich rodin, kde to bylo naproste tabu a vzhledem k povaham si jdeme za svym. Tudiz mam piercing v - jazyku, nosu, uzdicce, nad rtem, microdermal, pupik 2× ucho a 2tunely 16mm… 🙂
Setkala jsem se s ruznymi pristupy lidi. Jde o to hlavne jake mas vystupovani. My mame oba dva vystudovany gympl, VS. Na VS to bylo neco hrozneho, tam ten pristup (i vzhledem k tomu ze to byla jednooborova psychologie) byl proste hrozny. Zacali me tam na konzultaci BC rozebirat, mojeho otce, ze to s tim vsim urcite souvisi.
Kdyz jsem nastoupila do prace, delala jsem vzdycky s lidma. Charitativni cinnosti, socialni sluzby, nakup/prodej a predstav si, ze ted delam v nejmenovane firme personalistku. Protoze kdo muze “bejt vic free a v poho” nez studovany clovek, ktery vypada ze mladym rozumi.
Vzhledem k tomu ze muz je hlavni zastupce nasi firmy (to je jina firma nez v ktere pracuju) oblika se na jednani hodne casual…
A proc to rikam.. no v Marknspencrovi me tam baba pozorovala ja kdybych ji tam mela ukrast ten nejdrazsi oblek co tam maji… bylo to hodne neprijemne, myslela si, ze to nechapu jak me sleduje, ale v obchode jsem pracovala. Prisla jsem k ni a zeptala jsem se, jestli ma nejaky problem a ze taky muzu odejit a nasledne na ni podat stiznost. Tak se omluvila a odesla, ale neni to poprve ani naposledy, co se mi neco takoveho stalo a radeji z obchodu hned odchazim a pisu stiznosti, at si to snima manazeri proberou je rok 2020.😊 Je to vizitka obchodu a ztraci tak zakazniky.
V socialni sfere s tim nikdo problem nemel, nikdy. V nemocnici na pohotovsti jsem casto prijela s tetanickym zachvatem a nikdo se ke me nechoval nijak skarede. Ale to ze se bavi o svych soukromych vecech a o tom co si kdo mysli, to jsem taky zazila. Neberou si vubec servitky. Pouze jednou jsem narazila na pohotovsti kdyz jsem nemohla ani chodit v cizim meste se zanetem mocaku. Tam sestra byla taky potetovana, vytazene tunely, ale ke mne se chovali jako k hloupe krave a s opovrzenim… To byla asi dle meho vzhledu jedna blba zkusenost. Ani mi nechteli predepsat ATB..
Mne vadi tyhle konzervy a jejich nazory. Tesim se na budoucnost ktera uz v tomhle bude jina. Protoze vetsinou 35 a vys to je mazec. Clovek aby nejlip chodil jako jeptiska zahaleny, radeji se nijak nevyjadroval a byl rad za to minimum co mu ten svet nabizi.
Kdyz se nam zadari chlapecek, tak urcite mam dredy v planu alespon na ten skolkovy vek.
Je to roztomile, rostacke a bude to provokovat a to mame radi
…
Drzim palce at se s nikym dalsim takhle nesetkas. Je to protivne. Stuj si za tim co mas rada a klidne lidi konfrontuj, budou se aspon trosku stydet
![]()
Vim ze se do me tady nejspis pustej, tak radsi anonym. Muzu ti kdyztak napsat SZ kdyz budes chtit pokecat dal.. ![]()
@inkakřivák Čekala jsem u okénka na tu platbu, bavily se dva metry ode mě a dost nahlas. 😂
Já si myslím, že by se lidé k sobe měli chovat slušně, ať už má člověk čiro, dredy nebo plesku. Tím bych to asi ukončila. Omlouvám se pokud jsem tě nějak svými názory namychla.. A přeji pěkný den. ☀️️😇 😂
Vidím. Bavily se mezi sebou. Takže nevychovanost tvoje i jejich. Že hledala jstli nejsi fetka, to si myslím patří k vyšetření. Pokud jsi tam nebyla se zlomenou nohou. Ale jinak, ony potřebují vědět a předpokládám, že se běžně ptají. Byla jsem na jaře, s potížemi a ptali se co jsem jedla, pila, jaké léky - měla jsem se urazit? Potřebují vyloučit alespoň něco. Jiná vyšetření té taky urazila? Třeba sono té uráží?
K anonymní růži. Dredy pro syna, protože je to rošťácké a provokuje to. Takže počítáš s tím, že budou reakce třeba negativní? Abys pak nebyla překvapená jako je zakladatelka. Že si budou matky na hřišti hlídat děti, aby se vyhnuly tvému odredovanemu synkovi s tím, že se o něj asi moc nestarate a hygiena a vši. To se totiž může klidně stát, když chceš provokovat.
@Veri.sta píše:
@inkakřivák
Jasně, měj si jaký názor chceš. Jen je podle mě slušnost, nevykrikovat to na dotyčného, když s ním nemáme nic společného a názor jako takový ho prostě nezajímá.
Já se těch sester neptala co si o mě mysli, ale chtěly prostě ublížit 😂 😂
Měla jsi prostě smůlu, že jsi se trefila do ne/správného dne… Zdravotní sestry jsou všeobecně bestie, který si každej den vyberou cílovou skupinu, kterou budou napadat, pomlouvat a urážet… Jednou jsou to vzorně upravený a navoněný dreďáci, jindy zase plešatý nebo zrzavý, atd…
![]()
@Veri.sta Nic si z toho nedelej. Znam lidi potetovane malo i od hlavy k pate, s usima lemovanymi nausnicemi i s roztahovaky velkymi jako podsalky, s hlavama vyholenyma uplne (a potetovanyma), napul, s cirama a i s dredama. Jeden muj kolega si dokonce lakuje nehty zarivymi odstiny. A me to cele bavi. Zenska v kostymku s dokonalou vizazi, make-upem a manikurou je nuda. To same chlap v obleku. A to na sobe nemam jedine tetovani, pocet nausnic mam standardni a hlavu si ani nebarvim. Ti lidi mi prijdou uplne normalni, nejsou to ani alkoholici, ani fetaci ani divne existence. Nekolik z nich je ovenceno tituly z uznavanych skol.
Naopak kdybych mela mit predsudky, mam je vuci vseobecne popularnim a uspesnym instagramovym influencerkam (oblast blize nespecifikuju, protoze vim, ze i tady na emiminu jsou zname a oblibene), protoze z me zkusenosti jsou to podrazacke mrchy jdouci pres mrtvoly a clovek tak nejak dbaly alespon elementarni slusnosti by si o ne kolo neoprel. Ale - sestricky by si o nich nic nespitaly, protoze slecny vypadaji jako z mainstreamoveho zurnalu ![]()
Příspěvek upraven 17.12.20 v 08:23