Dready a pohledy druhých

Napsat příspěvek
Velikost písma:
457
17.12.20 07:59

@Ms.Ragdoll
Mě jde hlavně o to, že 3/4 roku mám normální vlasy a kdybych je měla i tehdy, zřejmě by mě takhle neodflakli a nepomluvili mě tak, abych to slyšela 😂 😂
Za všech okolností se snažím být milá a přívětivá. To že se personálu nechce na pohotovosti pracovat a ještě řeknou že mysleli, jaký bude klid a vyspi se, to je další věc.
Příště až mi bude na umreni, první sundam dredy, ať se náhodou někdo nestiti 😂 😂 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.12.20 08:00

@Terte ja ve třinácti ve spánku dostala svůj první epileptický záchvat, mamka volala v noci záchranku. Sloužil samotný šéf a první, co udělal, mě začal propleskávat, co jsem si vzala a nebo co jsem chlastala. Mamka tenkrát byla tak v šoku, když mě našla v křeči, s krví u pusy, že ani stížnost nepodala. Byla ráda, že jsem v pořádku. Ale na druhou stranu, taky z něj asi mluvily zkušenosti. A to jsem neměla ani dredy ani tetování, jen jsme díky finanční situaci bydleli v ulici, které se za tmy raději každý vyhýbal.

• Citovat
  • Upravit
22566
17.12.20 08:00

@Veri.sta řekla bych, že. Nemáš dready z přesvědčení, ale jen tak, protože proto. Kdybys byla o jejich významu přesvědčena, určitě bys na tu kritiku kašlala. Možná někde v hloubi duše ten názor máš taky a k tomu pochybnosti, jinak by ses tu nemusela ptát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
457
17.12.20 08:04

@inkakřivák
Jasně, měj si jaký názor chceš. Jen je podle mě slušnost, nevykrikovat to na dotyčného, když s ním nemáme nic společného a názor jako takový ho prostě nezajímá.
Já se těch sester neptala co si o mě mysli, ale chtěly prostě ublížit 😂 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
17.12.20 08:05

Každý, ať si nosí co chce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
457
17.12.20 08:09

@Kockazvysocan To nemůžu mít dredy proto, protože se mi líbí?
Chtěla jsem sdílet svou zkušenost a popřípadě si vyslechnout i další příběhy spojené s dredy.
Když je ti zle a někdo místo toho aby řešil co je vevnitř špatně, řeší hlavně vzhled a domněnky.. Docela se člověk zamýšlí nad slušností lidi.
Já jsem naštěstí „slunickar“ a podle vzhledu lidi nesoudim a nemám potřebu je drbat😂 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
17.12.20 08:10
@Anonymní píše:
@Terte ja ve třinácti ve spánku dostala svůj první epileptický záchvat, mamka volala v noci záchranku. Sloužil samotný šéf a první, co udělal, mě začal propleskávat, co jsem si vzala a nebo co jsem chlastala. Mamka tenkrát byla tak v šoku, když mě našla v křeči, s krví u pusy, že ani stížnost nepodala. Byla ráda, že jsem v pořádku. Ale na druhou stranu, taky z něj asi mluvily zkušenosti. A to jsem neměla ani dredy ani tetování, jen jsme díky finanční situaci bydleli v ulici, které se za tmy raději každý vyhýbal.

Vzdyt taky jo 8o Normalni otazky. Akorat bych nepouzila slovo chlastala. Na co by sis chtela stezovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80124
17.12.20 08:10

@Veri.sta Ony to říkala přímo tobě, že vši a špína? Pak je to na stížnost. Pokud se takto bavily mezi sebou, je to možná nevychované, ovšem je stejně nevychované poslouchat cizí rozhovor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
17.12.20 08:11

Dready jsem nikdy neměla, nějak mě to nelákalo.
Ale je pravda, že lidi pořád předsudky mají a to jakmile někdo vypadá nějak jinak, než je standard. V ČR mi to přijde víc konzervativnejsi. Dost jsem si toho všimla, když jsem byla v ČR chvilku. V USA mi přijdou lidi tolerantnejsi, co se týče vzhledu nebo módy.
Já jsem ve svém punkovém období taky chodila na konzerty oblečená tak nějak punkově. Nemam ale kerku ani číro a nikdy jsem se na veřejnosti neprojevovala nějak, abych na sebe extra upozorňovala.
Snažila jsem se mluvit český, ikdyz mi to moc nešlo. Styděla jsem se hrozně. Komunita punkerů mi v tomhle hodně pomohla. Nemyslete, že to byli bezďáci nebo socky, byli to normálně lidi, kteří pracovali, jeden v bance, jeden ve státní správě, další byl OSVČ, holčina byla porodní asistentka, další pečovatelka v domově důchodců apod. Žádné existence, co se válí ve špíně v podchodu opití a žebrají peníze, jak si někdo může představit.

Punk bylo moje víkendové hobby, jak se zpívá v jedné z písní :)
Přes týden jsem teda byla slušňačka manažerka v korporátu a přes víkend punkerka :)

Na lidi kašli, holt mají nějaké své špatné zkušenosti. Sestřička si to teda mohla odpustit a mlčet, ale znáš to…
Nic si z toho nedělej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.12.20 08:13

Ahoooj, nechci to tady procitat. Vetsinou s tema nazorama absolutne nesouhlasim.

My jsme mladi rodice, 23let. Ja teda dready nikdy nemela, ani nechci, za to jsem mela plnou hubu piercingu uz od 16. Libi se mi to a zustalo mi to. 🙂 Co se tyce muze, ten take ne, nicmene ma take piercing a oba dva jsme plně potetovani. Pochazime z hodne konzervativnich rodin, kde to bylo naproste tabu a vzhledem k povaham si jdeme za svym. Tudiz mam piercing v - jazyku, nosu, uzdicce, nad rtem, microdermal, pupik 2× ucho a 2tunely 16mm… 🙂

Setkala jsem se s ruznymi pristupy lidi. Jde o to hlavne jake mas vystupovani. My mame oba dva vystudovany gympl, VS. Na VS to bylo neco hrozneho, tam ten pristup (i vzhledem k tomu ze to byla jednooborova psychologie) byl proste hrozny. Zacali me tam na konzultaci BC rozebirat, mojeho otce, ze to s tim vsim urcite souvisi.

Kdyz jsem nastoupila do prace, delala jsem vzdycky s lidma. Charitativni cinnosti, socialni sluzby, nakup/prodej a predstav si, ze ted delam v nejmenovane firme personalistku. Protoze kdo muze “bejt vic free a v poho” nez studovany clovek, ktery vypada ze mladym rozumi.

Vzhledem k tomu ze muz je hlavni zastupce nasi firmy (to je jina firma nez v ktere pracuju) oblika se na jednani hodne casual… :D A proc to rikam.. no v Marknspencrovi me tam baba pozorovala ja kdybych ji tam mela ukrast ten nejdrazsi oblek co tam maji… bylo to hodne neprijemne, myslela si, ze to nechapu jak me sleduje, ale v obchode jsem pracovala. Prisla jsem k ni a zeptala jsem se, jestli ma nejaky problem a ze taky muzu odejit a nasledne na ni podat stiznost. Tak se omluvila a odesla, ale neni to poprve ani naposledy, co se mi neco takoveho stalo a radeji z obchodu hned odchazim a pisu stiznosti, at si to snima manazeri proberou je rok 2020.😊 Je to vizitka obchodu a ztraci tak zakazniky.

V socialni sfere s tim nikdo problem nemel, nikdy. V nemocnici na pohotovsti jsem casto prijela s tetanickym zachvatem a nikdo se ke me nechoval nijak skarede. Ale to ze se bavi o svych soukromych vecech a o tom co si kdo mysli, to jsem taky zazila. Neberou si vubec servitky. Pouze jednou jsem narazila na pohotovsti kdyz jsem nemohla ani chodit v cizim meste se zanetem mocaku. Tam sestra byla taky potetovana, vytazene tunely, ale ke mne se chovali jako k hloupe krave a s opovrzenim… To byla asi dle meho vzhledu jedna blba zkusenost. Ani mi nechteli predepsat ATB..

Mne vadi tyhle konzervy a jejich nazory. Tesim se na budoucnost ktera uz v tomhle bude jina. Protoze vetsinou 35 a vys to je mazec. Clovek aby nejlip chodil jako jeptiska zahaleny, radeji se nijak nevyjadroval a byl rad za to minimum co mu ten svet nabizi.

Kdyz se nam zadari chlapecek, tak urcite mam dredy v planu alespon na ten skolkovy vek. ;) Je to roztomile, rostacke a bude to provokovat a to mame radi :P :*

Drzim palce at se s nikym dalsim takhle nesetkas. Je to protivne. Stuj si za tim co mas rada a klidne lidi konfrontuj, budou se aspon trosku stydet :mrgreen: :hug:

Vim ze se do me tady nejspis pustej, tak radsi anonym. Muzu ti kdyztak napsat SZ kdyz budes chtit pokecat dal.. :palec:

• Citovat
  • Upravit
457
17.12.20 08:14

@inkakřivák Čekala jsem u okénka na tu platbu, bavily se dva metry ode mě a dost nahlas. 😂
Já si myslím, že by se lidé k sobe měli chovat slušně, ať už má člověk čiro, dredy nebo plesku. Tím bych to asi ukončila. Omlouvám se pokud jsem tě nějak svými názory namychla.. A přeji pěkný den. ☀️️😇 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80124
17.12.20 08:15

Vidím. Bavily se mezi sebou. Takže nevychovanost tvoje i jejich. Že hledala jstli nejsi fetka, to si myslím patří k vyšetření. Pokud jsi tam nebyla se zlomenou nohou. Ale jinak, ony potřebují vědět a předpokládám, že se běžně ptají. Byla jsem na jaře, s potížemi a ptali se co jsem jedla, pila, jaké léky - měla jsem se urazit? Potřebují vyloučit alespoň něco. Jiná vyšetření té taky urazila? Třeba sono té uráží?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80124
17.12.20 08:20

K anonymní růži. Dredy pro syna, protože je to rošťácké a provokuje to. Takže počítáš s tím, že budou reakce třeba negativní? Abys pak nebyla překvapená jako je zakladatelka. Že si budou matky na hřišti hlídat děti, aby se vyhnuly tvému odredovanemu synkovi s tím, že se o něj asi moc nestarate a hygiena a vši. To se totiž může klidně stát, když chceš provokovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23983
@Veri.sta píše:
@inkakřivák
Jasně, měj si jaký názor chceš. Jen je podle mě slušnost, nevykrikovat to na dotyčného, když s ním nemáme nic společného a názor jako takový ho prostě nezajímá.
Já se těch sester neptala co si o mě mysli, ale chtěly prostě ublížit 😂 😂

Měla jsi prostě smůlu, že jsi se trefila do ne/správného dne… Zdravotní sestry jsou všeobecně bestie, který si každej den vyberou cílovou skupinu, kterou budou napadat, pomlouvat a urážet… Jednou jsou to vzorně upravený a navoněný dreďáci, jindy zase plešatý nebo zrzavý, atd… :pankac: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5244

@Veri.sta Nic si z toho nedelej. Znam lidi potetovane malo i od hlavy k pate, s usima lemovanymi nausnicemi i s roztahovaky velkymi jako podsalky, s hlavama vyholenyma uplne (a potetovanyma), napul, s cirama a i s dredama. Jeden muj kolega si dokonce lakuje nehty zarivymi odstiny. A me to cele bavi. Zenska v kostymku s dokonalou vizazi, make-upem a manikurou je nuda. To same chlap v obleku. A to na sobe nemam jedine tetovani, pocet nausnic mam standardni a hlavu si ani nebarvim. Ti lidi mi prijdou uplne normalni, nejsou to ani alkoholici, ani fetaci ani divne existence. Nekolik z nich je ovenceno tituly z uznavanych skol.

Naopak kdybych mela mit predsudky, mam je vuci vseobecne popularnim a uspesnym instagramovym influencerkam (oblast blize nespecifikuju, protoze vim, ze i tady na emiminu jsou zname a oblibene), protoze z me zkusenosti jsou to podrazacke mrchy jdouci pres mrtvoly a clovek tak nejak dbaly alespon elementarni slusnosti by si o ne kolo neoprel. Ale - sestricky by si o nich nic nespitaly, protoze slecny vypadaji jako z mainstreamoveho zurnalu :nevim:

Příspěvek upraven 17.12.20 v 08:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová