Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@truelly a ty se potrebujes vyjadrovat k prispevkum, ktere ti nejsou urcene? To taky neco znaci, ze?Vzpamatujte se fakt. Je mi z Vas zle.
No když by měl reagovat pouze oslovený, tak žádné diskuze tady na emimi nebudou. Uživatelka myslím nikoho konkrétního v zakládajícím příspěvku neoslovila.
@Veri.sta
Nemám dredy a ani tetování. Nelíbí se mi to. To neznamená, že mám předsudky. Mám ráda hladké volné vlasy a běžnou barvu kůže, ne ty omalovánky.
@Veri.sta píše:
@Rachel_cz
Je milé, že ze mě chceš udělat histerku, ale mezi prsty se nehledá žila na odebrání krve. Ne?
asi si podle vzhledu a vystupování vydedukovali, že tam ta možnost prostě je
jedna věc je, jak působíš vzhledově a druhá, jak chováním…
@inkakřivák tak to se pletes, oslovila lidi se stejnou zkusenosti a jejich storky, a nechtela cist Vase zcestne nazory. 👍🏻
@Anonymní píše:
Ahoooj, nechci to tady procitat. Vetsinou s tema nazorama absolutne nesouhlasim.My jsme mladi rodice, 23let. Ja teda dready nikdy nemela, ani nechci, za to jsem mela plnou hubu piercingu uz od 16. Libi se mi to a zustalo mi to. 🙂 Co se tyce muze, ten take ne, nicmene ma take piercing a oba dva jsme plně potetovani. Pochazime z hodne konzervativnich rodin, kde to bylo naproste tabu a vzhledem k povaham si jdeme za svym. Tudiz mam piercing v - jazyku, nosu, uzdicce, nad rtem, microdermal, pupik 2× ucho a 2tunely 16mm… 🙂
Setkala jsem se s ruznymi pristupy lidi. Jde o to hlavne jake mas vystupovani. My mame oba dva vystudovany gympl, VS. Na VS to bylo neco hrozneho, tam ten pristup (i vzhledem k tomu ze to byla jednooborova psychologie) byl proste hrozny. Zacali me tam na konzultaci BC rozebirat, mojeho otce, ze to s tim vsim urcite souvisi.
Kdyz jsem nastoupila do prace, delala jsem vzdycky s lidma. Charitativni cinnosti, socialni sluzby, nakup/prodej a predstav si, ze ted delam v nejmenovane firme personalistku. Protoze kdo muze “bejt vic free a v poho” nez studovany clovek, ktery vypada ze mladym rozumi.
Vzhledem k tomu ze muz je hlavni zastupce nasi firmy (to je jina firma nez v ktere pracuju) oblika se na jednani hodne casual…
A proc to rikam.. no v Marknspencrovi me tam baba pozorovala ja kdybych ji tam mela ukrast ten nejdrazsi oblek co tam maji… bylo to hodne neprijemne, myslela si, ze to nechapu jak me sleduje, ale v obchode jsem pracovala. Prisla jsem k ni a zeptala jsem se, jestli ma nejaky problem a ze taky muzu odejit a nasledne na ni podat stiznost. Tak se omluvila a odesla, ale neni to poprve ani naposledy, co se mi neco takoveho stalo a radeji z obchodu hned odchazim a pisu stiznosti, at si to snima manazeri proberou je rok 2020.😊 Je to vizitka obchodu a ztraci tak zakazniky.
V socialni sfere s tim nikdo problem nemel, nikdy. V nemocnici na pohotovsti jsem casto prijela s tetanickym zachvatem a nikdo se ke me nechoval nijak skarede. Ale to ze se bavi o svych soukromych vecech a o tom co si kdo mysli, to jsem taky zazila. Neberou si vubec servitky. Pouze jednou jsem narazila na pohotovsti kdyz jsem nemohla ani chodit v cizim meste se zanetem mocaku. Tam sestra byla taky potetovana, vytazene tunely, ale ke mne se chovali jako k hloupe krave a s opovrzenim… To byla asi dle meho vzhledu jedna blba zkusenost. Ani mi nechteli predepsat ATB..
Mne vadi tyhle konzervy a jejich nazory. Tesim se na budoucnost ktera uz v tomhle bude jina. Protoze vetsinou 35 a vys to je mazec. Clovek aby nejlip chodil jako jeptiska zahaleny, radeji se nijak nevyjadroval a byl rad za to minimum co mu ten svet nabizi.
Kdyz se nam zadari chlapecek, tak urcite mam dredy v planu alespon na ten skolkovy vek.
Je to roztomile, rostacke a bude to provokovat a to mame radi
![]()
…
Drzim palce at se s nikym dalsim takhle nesetkas. Je to protivne. Stuj si za tim co mas rada a klidne lidi konfrontuj, budou se aspon trosku stydet
Vim ze se do me tady nejspis pustej, tak radsi anonym. Muzu ti kdyztak napsat SZ kdyz budes chtit pokecat dal..![]()
Takže ráda provokuješ, ale když dostaneš tu pohoršenou reakci, po které toužíš, tak se vztekáš ![]()
Dredy ani kerky mi nevadi, nekomu to sluší. Co se mi nelíbí, jsou vytahany diry v usich, to je ošklivý a rikam si, kdyby je za to nekdo chytil, tak jim to ucho urve. Na sobě bych tetování nechtěla, nemam k tomu vztah a jak se znam, za rok by se mi to nelíbilo a sundat to nejde. Mám kamarádku, co ma potetovany obe ruce od ramen az k zápěstí a pracuje v nemocnici
je teda fakt, ze v Berlíně, tam jsou holt tolerantnější.
@Aduš8 píše: …Dodneška nezapomenu, když jsme kontrolovali naše klienty v domově důchodců na začátku noční směny a nové přijatá babča se v půl jedenácté večer začala balit domů, protože se to,, individua " bála, aby jí něco neudělal, nebo ji neokradl. Ale z osobní zkušenosti, 99% lidí, které znám a takhke vybočují, mají co dočinění s drogami a nebo mají,, zajímavou" minulost. Potetované z toho tedy vyjímám, to je dneska už vcelku běžné.
To mi připomnělo, když mě po nehodě přivezli do nemocnice, tak mě předali sanitáři, který mě vozil po vyšetřeních. Vypadal jak trestanec a já se ho fakt bála. Dával dost jasně najevo, jak ho ta práce nebaví a když jsem mu řekla, že je mi špatně a budu asi zvracet, tak se na mě tak podíval, že jsem si řekla „tak a teď mě zaveze něj za roh a udusí mě polštářem“.
Myslim si, ze vetsine lidi to na pohled oku nelahodi, tak mozna i proto ty predsudky.
@Anonymní píše:
@inkakřivák tak to se pletes, oslovila lidi se stejnou zkusenosti a jejich storky, a nechtela cist Vase zcestne nazory. 👍🏻
Proč zcestne? Pouze jiné. Takže moje zkušenost z pohotovosti. Proběhl výslech jidlo-piti-leky? Pak hledání žil na rukách. Pak jízda po vyšetřeních, jízda do ambulance, hodnocení výsledků, odvoz na pokoj, a konec. Nemám pocit, že by mne cokoliv z toho uráželo.
Očividně tu moc lidí se stejným názorem není. Kdyby neposlouchala cizí rozhovor, může být v klidu. Když se nechceš dozvědět nepříjemné názory na sebe, neposlouchej cizí řeči.
@Serpentini píše:
Takže ráda provokuješ, ale když dostaneš tu pohoršenou reakci, po které toužíš, tak se vztekáš
Dítěti nechá udělat dredy.
Chudák dítě.
@Anonymní píše:
@truelly a ty se potrebujes vyjadrovat k prispevkum, ktere ti nejsou urcene? To taky neco znaci, ze?Vzpamatujte se fakt. Je mi z Vas zle.
Jinak ještě ke vzhledu. Často bývá velmi matoucí, ověřila jsem si to při práci v bance. Kolikrát pricupitala vystajlovana barbina, od pohledu v baliku, působila tak, chovala se tak. Na účtu nula prd. Naopak tam chodila starší paní, neupravená, skoro az usmudlana, a ta se v penězích topila. Bylo tam dost takových případů, kdy lidi vypadali a nebyli a naopak. Mně z toho vychází, ze nemam odhad na lidi, takže se snažím neskatulkovat. Mame tady ve městě VŠ profesora, to je postavička, vypada jak totální bezdomovec. Přitom téměř génius.
@Anonymní píše:
pokud chci, aby byl můj názor respektován, musím respektovat i to, že ostatní mají nárok na svůj vlastní názor, ať je jakýkoli…
Trochu vtipné, když někdo chce respekt bez předsudků, ale sám nedokáže respektovat, že jeho názor nemusí být jediný či správný a že druhý člověk, může mít ten názor odlišný ![]()
@topazio píše:
Dítěti nechá udělat dredy.Chudák dítě.
Ono diteti dredy dlouho nevydrzi, staci prvni vyskyt vsi ve skolce a dredy budou muset pryc.
@sahrazad1 píše:
Ono diteti dredy dlouho nevydrzi, staci prvni vyskyt vsi ve skolce a dredy budou muset pryc.
Vždyť mu ty vlasy zničí.
Moje dítě naštěstí vši nikdy nechytlo.