Dress code v práci - smart casual

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Aleriga
2.3.23 10:57
@Denisa56 píše:
Ty bych asi do kanceláře nevzala, určitě ne ten pruhovanej.
Já si třeba vystacim s halenka mi a jednobarevnými tričky. Moc dobře vypadá třeba starorůžové tričko v kombinaci s šedým kardiganem, k tomu nosím černou sukni ke kolenům. V saku se v místnosti necítím dobře a kalhoty nenosil ráda. Kdyby sako byla podmínka, tak bych to asi zvládla, ale z mé zkušenosti, ono ve většině firem se to až tak otrocky neřeší.

Ten šedý svetr na víkend k černým dzinam ok. Do práce úplně ne. Ten barevný nikdy nikam.

• Citovat
  • Upravit
53190
2.3.23 10:58
@Anonymní píše:
Tak já naštěstí nosím vel 38, tak to zas tak moc jako ploutev nevypadá :D

Jenže píšeš, že jsi drobná/štíhlá. Nejde až tak o velikost nohy, jako o proporce. Ty boty prostě jsou velké a široké, neelegantní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.3.23 11:00
@AvajBr píše:
Ten druhy u nas s klidem ano. K tmavym dzinum treba uplne v pohode. Ale to proto, ze u nas se nosi fakt SC, ne BC. A ja bych doporucila ten chino strih kalhot. Hlavne od jara do podzimu uplne perfektni a prijemny na noseni.

Díky, a ty proužky ne jo? Tady taky není právě BC, ale fakt „jen“ SC. Na chino kouknu, kde by je tak mohly mít? A co k nim tak za boty? Někdy se mi třeba něco líbí, ale nevím jak to zkombinovat a tak si to radši nekoupím. Jinak obchody Zara, Mango tu nemáme. Je tu C&A, Marks and Spencer (tam mám problém, že mi je všechno velké, mám jen 47kg 🙈), Reserved. Orsay prý má končit jsem slyšela a má být jen eshop na zoot nebo někde, minule tu byl doprodej věci.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.3.23 11:01
@aiwwa píše:
Mně se líbí, ale fakt radím pro začátek nakoupit základní kousky co se dají kombinovat. Ideálně jednobarevné.

Tak jo, mrknu po něčem. Mám pocit, že asi vyhážu většinu věcí ze skříně jak to tu čtu :lol: 🙈

• Citovat
  • Upravit
4067
2.3.23 11:01
@Anonymní píše:
Tak já naštěstí nosím vel 38, tak to zas tak moc jako ploutev nevypadá :D

Hele, vypadá, protože ti to prostě dělá větší a rozpláclejší nohu než bys měla v botách, které se považují za estetické. Já jsem milovník chůze na boso, když to jde, tak chodím opravdu bosa, a zatím jsem nenašla žádné esteticky vypadající barefoot boty, ani u té vychvalované beLenky se mi nic nelíbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.3.23 11:04
@Aleriga píše:
Ten šedý svetr na víkend k černým dzinam ok. Do práce úplně ne. Ten barevný nikdy nikam.

Hele holky, já mám podle toho tady pocit, že budu muset vyházet půlku skříně :lol:
Konečně jsem byla ráda, že jsem si koupila něco „barevného“, jinak furt chodím jak šedá myš (šedá, černá, bílá, pruhovana bílou modrá :lol:)

• Citovat
  • Upravit
2906
2.3.23 11:05

Pod smart casual toho stylově schováš hodně. Ve skutečnosti bude hodně záležet na tom jaké jsou zvyklosti dané firmě. V jedné džíny a tenisky projdou a v druhé ani omylem. To si prostě budeš muset časem okoukat v té práci. Já osobně bych na začátku byla raději oblečená lépe a pak případně na eleganci snižovala. Resp. zkoušela kreativnější věci. Ty si s módou evidentně úplně netykáš (když nevíš k čemu chelsea) tak bych se zdržela nějakých experimentů a šla po jednoduchých elegantních kouscích které dokážes snadno zkombinovat. Těch tipů je plný internet. Každopádně jak už tady zaznělo pletené šaty jsou v pořádku ale rozhodně ne styl jak jsi dala ty. Ten druhý svetr si dokážu za určitých okolností představit ale otázka zda ho dokážeš ty zkombinovat tak aby to vypadalo dobře. A pokud se ti nelíbí co slyšíš tak vytáhnout onkologii a “vystajlované slečinky” tak to se na mě nezlob ale s tím jdi do háje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
2.3.23 11:11
@unuděná píše:
Holky zeptám se úplně laicky: hodně z váš píše, že legíny jsou totální průšvih, out a trapas. Jaký je ale rozdíl mezi legínama a tmavýma punčocháčema? :nevim: Pokud mám přece vysoké (kotníkové) boty a není vidět konec legín, je to naprosto totéž. Nepředpokládám, že by někdo do práce nosil legíny s vytahanými koleny samozřejmě.

Přesně touhle tezí se řídím a proto legíny nosím a jestli si nějaká módní policajtka na ulici tajně odplivne, pogratulu jí k dokonalému oku, že je rozezná od neprůhledných punčoch, a jinak je mi to úplně putna. Do divadla si je pod společenské šaty nevezmu, ale do práce klidně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aleriga
2.3.23 11:15
@Anonymní píše:
Díky, a ty proužky ne jo? Tady taky není právě BC, ale fakt „jen“ SC. Na chino kouknu, kde by je tak mohly mít? A co k nim tak za boty? Někdy se mi třeba něco líbí, ale nevím jak to zkombinovat a tak si to radši nekoupím. Jinak obchody Zara, Mango tu nemáme. Je tu C&A, Marks and Spencer (tam mám problém, že mi je všechno velké, mám jen 47kg 🙈), Reserved. Orsay prý má končit jsem slyšela a má být jen eshop na zoot nebo někde, minule tu byl doprodej věci.

Zkus StreetOne.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.3.23 11:19
@Maggdallena píše:
Pod smart casual toho stylově schováš hodně. Ve skutečnosti bude hodně záležet na tom jaké jsou zvyklosti dané firmě. V jedné džíny a tenisky projdou a v druhé ani omylem. To si prostě budeš muset časem okoukat v té práci. Já osobně bych na začátku byla raději oblečená lépe a pak případně na eleganci snižovala. Resp. zkoušela kreativnější věci. Ty si s módou evidentně úplně netykáš (když nevíš k čemu chelsea) tak bych se zdržela nějakých experimentů a šla po jednoduchých elegantních kouscích které dokážes snadno zkombinovat. Těch tipů je plný internet. Každopádně jak už tady zaznělo pletené šaty jsou v pořádku ale rozhodně ne styl jak jsi dala ty. Ten druhý svetr si dokážu za určitých okolností představit ale otázka zda ho dokážeš ty zkombinovat tak aby to vypadalo dobře. A pokud se ti nelíbí co slyšíš tak vytáhnout onkologii a “vystajlované slečinky” tak to se na mě nezlob ale s tím jdi do háje.

Na dětské onkologii jsem do teď pracovala, takže jsem zažila opravdu těžké chvíle. Odcházím kvůli tomu jinam, protože jsem za ta léta z toho velmi vyhořelá a potřebuji změnu. A pak tu přijde někdo a začne mě ponižovat, že jsem ostuda, že se neumím obléknout. V prostředí, ve kterém jsem se pohybovala a pohybuji, mi nepřijde nic špatného na tom, že jsem nosila džíny, mikinu a tenisky. Pro mojí práci byly pro mě prostě trochu důležitější věci, ten móda :nevim:

• Citovat
  • Upravit
7112
2.3.23 11:28
@Anonymní píše:
Hele a holky a co svetrové šaty s legínama. Myslíte, že se to hodí?
@Anonymní píše:
Hele a holky a co svetrové šaty s legínama. Myslíte, že se to hodí?

Ne, je to peklo a rozhodně ne Smart Casual.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1117
2.3.23 11:30
@Anonymní píše:
Díky, a ty proužky ne jo? Tady taky není právě BC, ale fakt „jen“ SC. Na chino kouknu, kde by je tak mohly mít? A co k nim tak za boty? Někdy se mi třeba něco líbí, ale nevím jak to zkombinovat a tak si to radši nekoupím. Jinak obchody Zara, Mango tu nemáme. Je tu C&A, Marks and Spencer (tam mám problém, že mi je všechno velké, mám jen 47kg 🙈), Reserved. Orsay prý má končit jsem slyšela a má být jen eshop na zoot nebo někde, minule tu byl doprodej věci.

Objednej si třeba na zalando, reserved, mohito. Tam seženeš pěkné kousky a vrácení je zdarma. Jinak ten proužkatý svetřík za mě ne. Absolutně nekombinovatelný kousek a k riflím ten outfit bude tak nudný, že to prostě dobře vypadat nebude.

Píšete, že jste štíhlá, to máte hned napůl vyhráno. Budou Vám sedět i volnější kalhoty do pasu co se teď nosí.

A ad džíny. Do smart casual určitě patří, jen hladké, bez děr, vzorů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7112
2.3.23 11:33
@aiwwa,
@Anonymní píše:
V tom se asi neshodneme. U manžela ve firmě nosí spoustu lidí barefoot, nikoho by prý nenapadlo se nad tím pozastavit. Jinak ve smart casual dress codu jsem nikde nenašla, že by boty měly mít nějaký podpatek :think:

Barefoot je taky diagnóza. Nejlepší jsou ty prstový boty. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aleriga
2.3.23 11:35
@Anonymní píše:
Hele holky, já mám podle toho tady pocit, že budu muset vyházet půlku skříně :lol:
Konečně jsem byla ráda, že jsem si koupila něco „barevného“, jinak furt chodím jak šedá myš (šedá, černá, bílá, pruhovana bílou modrá :lol:)

Pár barevných. A právě ty boty tomu casual dodají „smart“.

• Citovat
  • Upravit
115847
2.3.23 11:35
@edding400 píše:
@aiwwa,Barefoot je taky diagnóza. Nejlepší jsou ty prstový boty. :mrgreen:

Prstové boty? Jdu googlit. :pankac:
Tak to je bizár. 8o :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek