Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Lujza031 píše:
Ahoj, je tu někdo, kdo tohle dodržuje?? Nemusí se jednat přímo o únor, já to třeba držím často v létě. Mívám 1 - 3 měsíce pauzu.
Sousedi (kamarádi) se snaží skoro každý rok
Podle mě to je celkem dobré pro zdraví. Člověk má pak takovou čistou hlavu, dobře spí, není podrážděný, baví ho více jeho koníčky.
Nedržím, ale kdyby jo, tak únor je na to ideální. Nikdo v tomhle měsíci nic neslaví, tak by to šlo, ale nechce se mi. Mám ráda víno
V létě si to nedokážu představit už vůbec, když se griluje, pořád se něco slaví ![]()
Piju s věkem nějak čím dál tím míň, ale v únoru to na úplný sucháč nevidím ![]()
@arinecka píše:
Nedržím, ale kdyby jo, tak únor je na to ideální. Nikdo v tomhle měsíci nic neslaví, tak by to šlo, ale nechce se mi. Mám ráda vínoV létě si to nedokážu představit už vůbec, když se griluje, pořád se něco slaví
Jsem na tom stejně ![]()
@Macik.S píše:
Nepiju vůbec, takže ano držímale celoročně.
Jsem na tom stejne ![]()
@Mkmkz píše:
toto som nikdy nepochopila, ze vino, alebo alkohol niekoho nabija. keby som si dala pohar vina, mozem ist tak akurat do postele, ale aj tak by som nezaspala. bolo by mi zle vecer, aj rano. vazne tomu neverim, ze sa niekto po alkohole moze citit dobre. to teraz nemoralizujem, ale nezazila som, ze by mi alkohol spravil pekny vecer, den a pod..
Tak každý jsme jiný. Já miluji vino, jsem z vinařské oblasti a sklenka večer před spaním je pro mě jako uspávadlo.
@arinecka píše:
Nedržím, ale kdyby jo, tak únor je na to ideální. Nikdo v tomhle měsíci nic neslaví, tak by to šlo, ale nechce se mi. Mám ráda vínoV létě si to nedokážu představit už vůbec, když se griluje, pořád se něco slaví
Není ideální. V únoru máme putování po otevřených sklepích. ![]()
Klidně si dam suchý únor nekolikolikrat do roka, alkohol k životu nepotrebuju.
@Mkmkz No každý je úplně jiný já třeba po víně krásně usnu a je to pro mě relax…
@Annabela11 píše:
@Mkmkz No každý je úplně jiný já třeba po víně krásně usnu a je to pro mě relax…
Ja to mám takto s kavou
viem, že keď si dám kávu, ktorá mi chutí, je koniec povinnostiam a môžem ísť uvoľnená spat ![]()
No možno to je s alkoholom aj mojim nastavením. Vedome som si to už v mladosti nastavila tak, aby som si alkohol nespojila s príjemnými zážitkami. Predsa len je to dvojsečná zbraň..
Ano. Držela jsem minulý rok, letos jedu zase. Člověk si díky tomu posilní vůli.
@freeport píše:
Není ideální. V únoru máme putování po otevřených sklepích.
No jo, tak to je pak volba jasná, pááááá suchej únore ![]()
@Mkmkz píše:
Ozaj, a to sa casto nespomina, ale alkohol je karcinogen..
Jasně.
A soulož je dost nehygienická, ne? Tvl… ![]()
@Mkmkz píše:
Ja to mám takto s kavouviem, že keď si dám kávu, ktorá mi chutí, je koniec povinnostiam a môžem ísť uvoľnená spat
No možno to je s alkoholom aj mojim nastavením. Vedome som si to už v mladosti nastavila tak, aby som si alkohol nespojila s príjemnými zážitkami. Predsa len je to dvojsečná zbraň..
Tak furt mi přijde lepší sí dát skleničku vína, když mám pohodu, než tím zapíjet vztek a žal a něco si tím kompenzovat. To k závislosti podle mě tíhne mnohem víc.
Já to mám i s kafem. Když jsem ve stresu, není mi dobře, tak na něj nemám vůbec chut. Nepiju ho ani na únavu povzbuzení.
Suchý únor držím od minulého roku, kdy jsem začla brát antidepresiva ![]()