Držíte někdo suchý únor?:-)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
81480
2.2.23 16:22
@Birds píše:
A který pohled je pro tebe osobně důležitější - statistika? A dávat slovo správnost do uvozovek, čímž mu dáváš pejorativní význam, je tedy podle tebe pít správné?

Žádné nevyžádané rady nevidím, a mimochodem, to je klasika - ohrazuješ se jen proto, že se ti můj příspěvek nelíbí. Přitom je ale k tématu a to zcela zásadně - suchý únor je o tom přivést lidi k tomu, aby nepili. Nejen jeden měsíc, ale celý život a tím prvním měsícem se k tomu má člověk dopracovat, tím má aspoň začít. Je to o vůli. To za prvé. A za druhé, vůbec jsi nemusela na můj první příspěvek reagovat. Ale reagovala, ke všemu ve smyslu, že se povyšuju… Nemůžeš se tedy divit, že jsme nakonec v takové debatě. Navíc tvoje přirovnání se skupinami a machrováním, to už je úplně mimo…

Navíc, tím jak nadhazuješ polemiky, co je vlastně normální nebo že zrušit OH by bylo vlastně taky nejlepší… tak nějak mi to evokuje jakoby alkoholika, který hledá důvody, jak odůvodnit pití. Prostě argumenty nula.

No, samozrejme, že se mi nelíbí. Nikdy jsem nepsala. Že libi. Proč bych se vuci nemu jinak vyhrazovala?
Pro me osobne není dulezite veci dělit na normalni a nenormalni. Pisu to od zacatlu. Přijde mi to zbytečné nalepkovani.
Jinak ja jsem liberal. At si kazdej dělá co chce a at do toho nekeca ostatnim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Birds
2.2.23 19:29
@Anonymní píše:
V rodině máme alkohol dědičný. Několika lidem, které jsem milovala, zničil celý život. S alkoholem mám i osobní negativní zkušenost, nalhávala jsem si, že ho dokážu mít pod kontrolou. Když jsem zjistila, že jsem schopná vypít za večer dvě láhve vína + nějaké to pivko, bylo už skoro pozdě. Jediná schůdná cesta je pro mě úplná abstinence a od 2.1.2023 jsem zatím úplně na suchu. Nejhorší bylo pít sama na odreagování a na sebelítost :,( Souhlasím s těmi co říkají, že normální je nepít.

Tyjo, tak to je mazec. A super, že se ti to daří :potlesk: A zvládáš to sama, nebo s terapeutem nebo s jinou podporou?
Každopádně, jen tak dál!! :srdce:

• Citovat
  • Upravit
4383
2.2.23 19:46
@Lujza031 píše:
Tak jsem to taky myslela. Nechápu tady někdo, kdo řekne ccc já nepiju vůbec a ještě prý proč se měsícem nepití někdo chlubí?? No pro mě se chlubí ten co nepije vůbec.
Kamarádka taky nepije a nikdo ji od nás pomník nestaví :)
Je to proste ozdravný čas, výhoda je, že pak člověk méně pije, aspoň já teda jo.
Takže za mě je to dobrá věc. Abstinenti tu psát nemusí, když to nechápou? Že ;)

Já bych jim klidně odepsala:,,Výborně, získáváš zlatého bludišťáka :kytka: A ano, já se tím náhodou chlubím, protože jinak si sem tam to vínečko dám, to ze mě nedělá alkoholika, a když někdo, kdo teda občas pije, dodržíš celý ten měsíc bez kapky alkoholu, tak je u mě stejně frajer jako někdo, kdo nepije vůbec. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
2.2.23 20:52

Začíná Suchej únor. Česko patří k zemím, kde se pije nejvíce na světě

Začíná tradiční osvětová akce Suchej únor. Za hranou rizikového pití se u nás podle Národního monitorovacího střediska pro drogy a závislosti pohybuje více než milion lidí. I na to kampaň upozorňuje. K iniciativě, která vybízí k měsíční abstinenci, se každoročně připojuje víc a víc lidí. Loni jich bylo přibližně 900 tisíc.

:think:

mmch, často vídám, že u lidí, co už mají problém s rizikovým pitím padají sebeomluvná slova jako „lahvinka“, " vínečko" " decinka"

:think:

jen postřeh, lahev je lahev, to že jí řeknem „lahvinka“ z ní malinkatou lahev stejně neudělá

:nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3789
2.2.23 21:17

Dneska červený

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.2.23 21:27
@Birds píše:
Tyjo, tak to je mazec. A super, že se ti to daří :potlesk: A zvládáš to sama, nebo s terapeutem nebo s jinou podporou?
Každopádně, jen tak dál!! :srdce:

Dávám to zatím sama. Stopka jsou pro mě ty osobní zkušenosti z rodiny, hodně nás to všechny rozložilo. Nechci aby se moje děti jednou takhle musely dívat na mě. Ťuk ťuk, zatím to jde a chuť na to nemám. Místo vína piju večer dobrý čaj. A díky :srdce:

• Citovat
  • Upravit
3506
3.2.23 04:21
@Lujza031 píše:
Ahoj, je tu někdo, kdo tohle dodržuje?? Nemusí se jednat přímo o únor, já to třeba držím často v létě. Mívám 1 - 3 měsíce pauzu.
Sousedi (kamarádi) se snaží skoro každý rok :)
Podle mě to je celkem dobré pro zdraví. Člověk má pak takovou čistou hlavu, dobře spí, není podrážděný, baví ho více jeho koníčky.

Kdo maže, ten jede a na sucho to nejde, nebo jde, ale bolí to, takže žádný suchý únor :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
917
3.2.23 12:00
@Birds píše:
Naprostý souhlas. Pouze díky tomu, že se kouření zakázalo nejprve na pracovištích, posléze v hospodách, na zastávkách atd., a cigarety citelně zdražují, se konečně začíná akceptovat, že nekouřit je normální.

Jsem všemi deseti pro zřízení tzv. alkoshopů jako jsou např. ve Finsku. V supermarketu lze koupit jen alko do 5,5% a jen do 21h. Vše ostatní je ve zvláštních obchodech, kde je vstup pouze na občanku a daň je extrémně vysoká. Zařídit tohle u nás, tak si „chudý Čech“ alkohol radši odpustí, protože láhev rumu by ho stála cca 1000,–. V barech zařídit kontrolu občanek u vstupu a i tam alkohol zdanit. Konečně bychom nebyli na předních příčkách na světě - vždyť před námi jsou jen takové státy jako Rusko, Ukrajina, Bělorusko…

Takže „suchej únor“ dobrý, ale jaksi bez efektu.

Efekt to podle mě má. Už je dokázáno, že lidé pak pijí třeba méně a to je snad dobře ne? Já neodsuzuji lidi co nepijí vůbec, vegetariány, vegany ani masožravce.
Vadí mi když někdo svůj názor nutí všem okolo jako jediný správný, chce to trochu toleranci.
My tě tu chápeme, ale není to vůbec k tématu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1751
6.2.23 12:47

@Lujza031 ja mam suchy cely svuj zivot :mrgreen: nepiju a je mi fajn. Nereknu kdyz si nekdo da obcas sklenku vina vecer s manzlem nebo tak, ale aby clovek nemohl vykonavat konicky a byl porad v blbe nalade, nebo nemel cistou hlavu, tak to uz je asi nejaky problem s pitim ne? Nikdy jsem nechapala lidi, co musi denne nebo pit do nemoty :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14955
15.2.24 11:03

2024

Tak kdo drží letos? (Prosim ty - Jánepijuvůbecanechápuženěkdojo, aby se zdrželi komentování)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
15.2.24 11:25
@Kfětoslava píše:
Tak kdo drží letos? (Prosim ty - Jánepijuvůbecanechápuženěkdojo, aby se zdrželi komentování)

Ja nepila v lednu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9770
15.2.24 11:35

Ne, míváme suchý leden

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7205
15.2.24 11:35
@Lujza031 píše:
Ahoj, je tu někdo, kdo tohle dodržuje?? Nemusí se jednat přímo o únor, já to třeba držím často v létě. Mívám 1 - 3 měsíce pauzu.
Sousedi (kamarádi) se snaží skoro každý rok :)
Podle mě to je celkem dobré pro zdraví. Člověk má pak takovou čistou hlavu, dobře spí, není podrážděný, baví ho více jeho koníčky.

Já držím :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Birds
15.2.24 12:51

Mám suchý celý rok.

• Citovat
  • Upravit
14955
15.2.24 12:56
@Birds píše:
Mám suchý celý rok.

Omg, děkujeme za sdílení, již jsi to tu psala loni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí