Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Nedrzim, v podstate skoro nepiju, nic mi totiz nechutna. Asi trikrat do roka si dam sklenicku cinzana, a kdyz je velky vedro a muz ma otevrenou plzen, tak si jednou loknu.
@Lujza031 píše:
Ahoj, je tu někdo, kdo tohle dodržuje?? Nemusí se jednat přímo o únor, já to třeba držím často v létě. Mívám 1 - 3 měsíce pauzu.
Sousedi (kamarádi) se snaží skoro každý rok
Podle mě to je celkem dobré pro zdraví. Člověk má pak takovou čistou hlavu, dobře spí, není podrážděný, baví ho více jeho koníčky.
Nepiju celý rok.
Já držím sucho už od listopadu (těhotenství), ale jinak obecně tyhle věci nedržím, někdy je chuť pít, tak se pije, jindy zase ne, tak nepiju.
@iila píše:
To máš stejné jako třeba se svátky. Proč si dávat dárky na Vánoce, proč se scházet s rodinou, když můžeš kdykoliv…
Nevím, jestli to mám chápat jako ironii nebo jako tvůj upřímný názor, který může mít každý jakýkoliv. ![]()
Ale, ať už to myslíš jakkoliv, tak jsou nesrovnatelné svátky vánoční či velikonoční s dobrovolnou protialkoholní akcí, která se nazývá suchý únor.
Jinak je samozřejmě na každém z nás, co a kdy budeme akceptovat nebo to, s kým a kdy se budeme setkávat… ![]()
@Lujza031 píše:
Ahoj, je tu někdo, kdo tohle dodržuje?? Nemusí se jednat přímo o únor, já to třeba držím často v létě. Mívám 1 - 3 měsíce pauzu.
Sousedi (kamarádi) se snaží skoro každý rok
Podle mě to je celkem dobré pro zdraví. Člověk má pak takovou čistou hlavu, dobře spí, není podrážděný, baví ho více jeho koníčky.
Vetsinou drzim suchou nedeli😂
Moc na tyhle hromadne akce nedam, kdyz chci, nepiju treba v kvetnu. Kdyz nechci, piju i v unoru, jako treba dnes.
Nemam rada extremy a prosecco ke me proste patri
![]()
@Kfětoslava píše:
Tak já nevím, jestli dneska neporuším, za chvíli mám sraz v hospůdce, kam chodíme na čepované. Tak váhám birell/pivo, zatím je to 50 na píše: Více
Myslím, že jedno pivko za čas, ještě nikomu neublížilo.
![]()
Občas držím už suchý leden. Obvykle víc piju ke konci roku a pak do března zas alkohol nemusím pít vůbec nebo výjimečně.
Bývalý časy, kdy flaska denně nebyl problém. Pak prevazily dvoudenní kocoviny a to už byl dostatečný trest na to, abych přestala pít prakticky úplně.
@Amassakoul píše:
Občas držím už suchý leden. Obvykle víc piju ke konci roku a pak do března zas alkohol nemusím pít vůbec nebo výjimečně.
Bývalý časy, kdy flaska denně nebyl problém. Pak prevazily dvoudenní kocoviny a to už byl dostatečný trest na to, abych přestala pít prakticky úplně.
Tak to gratuluji. ![]()
A to je právě to, co tady stále píšu.
Vše záleží jen na každém z nás, kdy si budeme samy schopni uvědomit a přiznat si to, jakým způsobem žijeme svůj život. ![]()
@Kipa22 píše:
Já mám suchý celý rok. Já nepiju.
![]()
Fakt jo?… no to musí být šílená nuda.
Žàdné rozptýlení ani relax po takovém náročnějším dnu nebo splínu. ![]()
![]()
Samozřejmě si z toho dělám tak trochu srandu, aby mě tu někteří neroznesli na svých abstinenčních kopytech. ![]()
@Eliška píše:
Nedrzim, v podstate skoro nepiju, nic mi totiz nechutna. Asi trikrat do roka si dam sklenicku cinzana, a kdyz je velky vedro a muz ma otevrenou plzen, tak si jednou loknu.
Až na tu Plzeň to mám stejné, bohužel mi nechutná ani ta, bohužel proto, že když máme řízky nebo kachnu, tak bych si pivo dala. Ale nejde to. Manželovi tu orosenou vysokou třetinku na štíhlé nožce přímo závidím ![]()
Ale kdybych měla po ruce bar a šikovného barmana přes koktejly, tak to bych možná občas pila ![]()
@Černá Madonna píše:
Fakt jo?… no to musí být šílená nuda.Žàdné rozptýlení ani relax po takovém náročnějším dnu nebo splínu.
![]()
Samozřejmě si z toho dělám tak trochu srandu, aby mě tu někteří neroznesli na svých abstinenčních kopytech.
@Černá Madonna píše:
Fakt jo?… no to musí být šílená nuda.Žàdné rozptýlení ani relax po takovém náročnějším dnu nebo splínu.
![]()
Samozřejmě si z toho dělám tak trochu srandu, aby mě tu někteří neroznesli na svých abstinenčních kopytech.
A relax rovná se chlastání? Mýlíš se, protože relax je cigárko, přece, ne???
![]()
@adresa píše:to zvládne dobré jidlo, maso, tichá hudba a miska buď jahod v létě, nebo pražených mandlí v cukru v zimě
Jo i to je možný… ![]()
ale vynechala jsi to nejkrásnější… uspokojující sex.
![]()