Držíte někdo suchý únor?:-)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6217
2.2.23 10:37
@Fee-bee píše:
Jasně. :palec: A soulož je dost nehygienická, ne? Tvl… 8o

Toto vážne nie je adekvátne prirovnanie :lol: ale lepšie sa prijíma to, že alkohol je dobry na tlak či co

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6217
2.2.23 10:44
@Lama Lama píše:
Tak furt mi přijde lepší sí dát skleničku vína, když mám pohodu, než tím zapíjet vztek a žal a něco si tím kompenzovat. To k závislosti podle mě tíhne mnohem víc.
Já to mám i s kafem. Když jsem ve stresu, není mi dobře, tak na něj nemám vůbec chut. Nepiju ho ani na únavu povzbuzení.

Samozrejme, to máš pravdu. Na vlnu náladu som si nikdy nevypila. Si silná osobnosť, keď si to vieš takto regulovať a zostáva to pre teba vo forme pôžitku, radosti, nie kompenzácie. Ja som si tak neverila, preto som si povedala, že nebudem pokúšať osud a vyskrtnem ho zo zivota

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
2.2.23 11:25

Suchý únor nedržím - za ten únor vypiju přesně 2 lahve červeného suchého vína… to podle mě není množství, které by bylo potřeba nějak omezovat… nebo jo? :think:
Kolik toho za měsíc, když se neomezujete, vypijete vy? (Abstinentů se neptám… :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
2.2.23 11:32
@J_Doe píše:
Suchý únor nedržím - za ten únor vypiju přesně 2 lahve červeného suchého vína… to podle mě není množství, které by bylo potřeba nějak omezovat… nebo jo? :think:
Kolik toho za měsíc, když se neomezujete, vypijete vy? (Abstinentů se neptám… :lol: )

tak 4-5× týdně skleničku. Když mi nechutná, tak lahev vůbec nedopiju a jsem do dalšího týdenního nákupu na suchu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
2.2.23 12:18

@Mkmkz A já to mám spojeno prostě s večerní pohodou a tak…samosebou ne každý den. Navic mi dělá víno dobře na žaludek je to lék v malém množství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
999
2.2.23 12:31

@J_Doe no ja si dam tak 5 x tydne decku az 2 palavy :) takze teoreticky jdu na 4 litry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Birds
2.2.23 12:54

Duplicitní příspěvek - požádáno o smazání.

• Citovat
  • Upravit
Birds
2.2.23 13:25
@Lama Lama píše:
Nekourim. Presto dokazu pochopit, ze někdo ma radost z toho, že mesic nekouri. A koneckoncu z cehokoli, co si člověk chce dokazat, že zvládne, at uz ve smyslu odeprit nebo v pizitivnim smyslu dokazat ( traba ubehnout maraton)
Takze todle mi prijde jako takove hloupe vyvysovani.

Není to hloupé vyvyšování, ani to tak není míněno.

Pití a kouření jsou toxické záležitosti, to nelze srovnávat s maratonem.

Pokud někdo kouří/pije dobrovolně, opakovaně a je v takové fázi, že pak musí používat sousloví „zvládl jsem nepít/nekouřit…“, tak má skutečně problém. A není obětí, protože od začátku to bylo pouze jeho rozhodnutí (a vlastní blbost) s tím začít a pokračovat do fáze, že „se snaží přestat“.

Bavím se o běžném konzumentovi, který tvrdí, že závislý není a nějaký čas je opravdu schopen neužívat. No tak jestli je schopen nějaký čas neužívat, tak proč zase začínat? Buď přestat chce, tu vůli má a tím pádem suchý únor nepotřebuje, anebo přestat nechce a po zbytek roku dobrovolně přijímá toxiny a je stále ve stejné situaci. Nevím, co je na tom skvělého.

Normální je přeci nekouřit a nepít. Pro běžného konzumenta, který tvrdí, že není závislý, by to neměl být problém.

• Citovat
  • Upravit
81480
2.2.23 13:37
@Birds píše:
Není to hloupé vyvyšování, ani to tak není míněno.

Pití a kouření jsou toxické záležitosti, to nelze srovnávat s maratonem.

Pokud někdo kouří/pije dobrovolně, opakovaně a je v takové fázi, že pak musí používat sousloví „zvládl jsem nepít/nekouřit…“, tak má skutečně problém. A není obětí, protože od začátku to bylo pouze jeho rozhodnutí (a vlastní blbost) s tím začít a pokračovat do fáze, že „se snaží přestat“.

Bavím se o běžném konzumentovi, který tvrdí, že závislý není a nějaký čas je opravdu schopen neužívat. No tak jestli je schopen nějaký čas neužívat, tak proč zase začínat? Buď přestat chce, tu vůli má a tím pádem suchý únor nepotřebuje, anebo přestat nechce a po zbytek roku dobrovolně přijímá toxiny a je stále ve stejné situaci. Nevím, co je na tom skvělého.

Normální je přeci nekouřit a nepít. Pro běžného konzumenta, který tvrdí, že není závislý, by to neměl být problém.

Mentoruješ.
No tak je závislý. A má radost, že to měsíc vydržel nekouřit.
Znovu opakuji, nekouřim, přesto chápu, že někdo má rodost z toho, že měsíc nekouřil. A naopak nerozumim, že ty nechápu proč mu to dělá radost. Prostě má vůli měsíc nekouřit. Zbytek roku z nějakého důvodu přestat nechce ( tedy pokud to vydrží měsíc, tak předpokládám, že pokračovat v kouření dále není o vůli, ale prostě z nějakého jiného důvodu kouřit chce, něco jiného mu to přináší). Já třeba pár měsíců příležitostně o víkendech kouřila, přinášelo mi to jakési uvolnění. Pak to přestalo fungovat, tak jsem zas přestala.
Asi se spíš míjíme v tomkonceptu nepochopení, proč lidi dobrovolně přijímají toxiny. Jako proč ne. :nevim: Člověk ( já) dělá vědomě spoustu věcí, které mu nesvědčí, prostě proto, že mu to něco přináší, dělá radost. Jen asi má každý tu hranici jinde. Někdo si víc užívá někdo se to snží dotáhnout do absolutna. A pak je široká škála mezi. Extrémista by odsoudil i čumění do obrazovky na této diskuzi a doporučil by nám jít se projít ven.
A on i ten maraton není pro zdraví nic ultraprospěšného a je to jistá forma závislosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
917
2.2.23 13:53
@KKK85 píše:
Proč v létě??? to musí být opruz… na to je právě dobrý ten únor když už… je krátký a je zima. Ale v létě.. grilovačky, někde na zahrádce čepované pivečko (ač pivo je pro podlidi :D).

JJ já vím, ale právě v létě se mi zdá, že toho pití je všude moc a nedělá mi to s tím horkem moc dobře, navíc to držím, když třeba jedu s malým někam do lázní na nějaký cvičební pobyt, tak to pít nemůžu, tak to tím začnu a snažím se pak déle, vždy to vyjde na léto :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
917
2.2.23 13:56
@Mkmkz píše:
Po fľaši by ma odviezli s otravou alkoholom :) Áno, viem, že niektorí to majú na pohodu, uvolnenie. Asi nemetabolizujem alkohol správne, som po nom akurát unavená a otravena :)

Možná to je alergie na alkohol?? To bych ani pak nedivila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
2.2.23 13:57
@Birds píše:
Není to hloupé vyvyšování, ani to tak není míněno.....Normální je přeci nekouřit a nepít. Pro běžného konzumenta, který tvrdí, že není závislý, by to neměl být problém.

Mám stejný názor. Normální je - nepít.
Bohužel v naší společnosti je to tak běžná věc, že abstinenti jsou „podivní“.
Mám za sebou veliké pařby nebo pivka po práci, ale ted to vidím, že to bylo uplně zbytečné. Je společností podsouváno, že takhle vypadá zábava :nevim: a jako teenager a i později, to byla spíše ode mě póza, než to, že by mi alkohol chutnal.

Jsem jen člověk, takže slabost v podobě cigarety s kafíčkem si nechávám. Chutná mi to, je to relax chvilka jenom pro mě. Nemám problém s tím přestat, ale vždycky říkám, že nechci, nemám důvod. Takže chápu i u druhých tu sklenku co potřebují ke své pohodě.

Ovšem tak jak se dokázali vytlačit kuřáci ze společnosti a dává se najevo, že není normální kouřit, tak by se mohlo přistupovat i k alkoholu např. méně dostupný alkohol v běžných marketech nebo právě akce jako „suchej únor“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3139
2.2.23 14:01
@Lujza031 píše:
Ahoj, je tu někdo, kdo tohle dodržuje?? Nemusí se jednat přímo o únor, já to třeba držím často v létě. Mívám 1 - 3 měsíce pauzu.
Sousedi (kamarádi) se snaží skoro každý rok :)
Podle mě to je celkem dobré pro zdraví. Člověk má pak takovou čistou hlavu, dobře spí, není podrážděný, baví ho více jeho koníčky.

Jestli piješ tolik, že máš často problémy tohoto typu, pak máš problém s alkoholem.
Suchý únor nedržím, protože moje obvyklá konzumace jsou max 2 piva týdně, obvykle z toho jedno malé, když jsme na hospodském kvízu. A klidně si místo piva dám nealko. Takže nemám důvod zkoušet, jestli to vydržím. Protože de facto suchej život držím skoro permanentně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
917
2.2.23 14:03
@freeport píše:
Tak každý jsme jiný. Já miluji vino, jsem z vinařské oblasti a sklenka večer před spaním je pro mě jako uspávadlo.

V Itálii, Španělsku mají vždy tohle v odpovědi století dědouškové :D
Nejde o opíjet se, ale sem tam si dát. To podle mě zdraví spíš prospěje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
917
2.2.23 14:08
@Lu66 píše:
Ano. Držela jsem minulý rok, letos jedu zase. Člověk si díky tomu posilní vůli.

Tak jsem to taky myslela. Nechápu tady někdo, kdo řekne ccc já nepiju vůbec a ještě prý proč se měsícem nepití někdo chlubí?? No pro mě se chlubí ten co nepije vůbec.
Kamarádka taky nepije a nikdo ji od nás pomník nestaví :)
Je to proste ozdravný čas, výhoda je, že pak člověk méně pije, aspoň já teda jo.
Takže za mě je to dobrá věc. Abstinenti tu psát nemusí, když to nechápou? Že ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí